האם יש דרך לבדוק תקינות של רמקולים ישנים מבלי לחבר למגבר?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
two-times פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #1 

סיפור המקרה הוא כזה:

להוריי יש מערכת רמקולים ישנה של ESS. קנינו והבאנו אותה בעצמנו ב"דואר מזוודות" מה שנקרא, לפני 13 שנה.
2 קדמיים גדולים עומדים, 2 אחורים קטנים לסראונד ,ורמקול סנטר אחד.
עלו לנו למעלה מאלף דולר בזמנו. והם מחופים בעץ. מאוד יפים. נראים כמו רהיט.

כשקנינו אותם, לפני 13 שנה קנינו גם רסיבר של פיוניר שיניע אותם. אני לא זוכר איזה דגם, זה גם לא משנה כי הוא שבק חיים לפני 5-4 שנים.
ומאז פשוט היינו משתמשים ברמקולים של הטלביזיה עצמה. אני ואחי גם עזבנו את הבית. פחות סרטי אקשן עם יריות מכל הכיוונים עברו על הסלון הביתי בוא נאמר ככה.

כעת הוריי רכשו את מסך C9 החדש של LG (פעם ראשונה שגם חוצים את רף ה 60 אינטש), ולמרות שאיכות הצפייה מהנה מאוד - איכות השמע קצת פחות.
בנוסף אבא שלי יצא לפנסיה והרבה סרטי אקשן שוב הולכים להיות משודרים אצלנו - לכן החלטתי שאני רוצה לפנק אותו במתנה לרגל הפרישה.

השאלה היא האם שווה לקנות רסיבר חדש?
-או שהרמקולים הקיימים כבר גמורים? ואז אין טעם.

אני לא מעוניין להוציא כסף על רסיבר חדש - רק כדי לגלות שצריך לשפוך סכום גדול בנוסף על מערכת רמקולים חדשה, כאשר זו הישנה לכשעצמה היא בגדר רהיט יפיפה... ואני בכלל לא בטוח שבכלל כדאי או רצויי להיפטר מהם.
(באמת יש להם ערך אסתטי מרשים. ונוסטלגי).

במקרה כזה נראה לי שאסתפק ברכישה של מקרן קול... באותו סכום שתכננתי להוציא על הרסיבר (3K-2K). סביר להניח שעם הבלאק פריידי הקרב ובא אפילו יעלה לי פחות.

האם יש דרך לבדוק אם הרמקולים הקיימים עדיין טובים? בדיקה פיזית כל-שהיא? בדיקה במעבדה?
האם בכלל יש סיכויי שהם טובים..? בני 13-14 שנה כאמור. 4 שנים האחרונות "ישבו בשקט".

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #2 

רמקולים בני 13-14 הם לא כאלה "קשישים", ואם היו טובים במקור ולא ניזוקו איכשהו הם עדיין אמורים לעבוד היטב. וגם 4 שנות השבתה זה לא פרק זמן כזה ארוך שאמור להסב להם נזק. אני לא מכיר מוצרים כאלה של ESS אז לא ידוע לי כמה הם איכותיים. לגבי בדיקתם, מעבר לחיבור למגבר הדבר היחיד שאני יודע שכדאי לעשות זה להסיר את הגרילים ולבדוק את מצב הממברנות והטבעות שסביבן. אם הכל שלם ותקין, לא מפורר ולא מראה איזשהו נזק פיזי אחר, הכל אמור להיות טוב. אבל אולי יש המלצות נוספות לחברים אחרים.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”