לגבי "בלומינג" ב-XG95

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
slarti פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #1 

בדיוק סיימתי לראות סרט, HDR, בחדר חשוך לחלוטין בסוני XG95, וניצלתי את ההזדמנות לבחון את נושא השחורים והבלומינג. אני יודע שזאת שאלה שעולה הרבה בהקשר הזה אז רציתי לשתף.

בסה"כ - הופתעתי לטובה (אבל יש לציין שהיו לי ציפיות מבוססות הרבה "ביקורת" מהאינטרנט).

לטעמי המקום היחיד שבו זה באמת סוג של מורגש זה בבארים השחורים של ה-21:9. אלו שחורים, רוב הזמן, אבל בסרטי HDR, מקור אור שקרוב לבארים יגרום לבאר להאפיר בחלקו או בכולו. זה לא אפור בהיר במיוחד, אבל אם מרוכזים בזה, בהחלט שמים לזה לב. זה פחות מורגש כשיש חלק גדול בהיר בסצינה (כי העיניים מתאימות את עצמן לחלק המואר), ויותר מורגש כשהסצינה ברובה חשוכה אבל יש בה נקודות אור קטנות ובהירות (זה דורש מהסוני להעלות את הבהירות של כל ה-BACKLIGHT וכך זה משפיע). אני חושב אגב שזה ההבדל אל מול ה-Q70R. ממה שהצלחתי לקרוא - ב-Q70R, כשרוב הסצינה חשוכה, החלקים הבהירים לא באמת מגיעים לבהירות המקסימאלית, על מנת לשמור על השחורים.... סוג של טרייד אוף. הענין הוא, כמובן, שזה עניין של לשים לב. ברגע שאתה מפסיק לחשוב על זה ומתרכז בסרט, כל זה נעלם.

מעבר לזה - לא הרגשתי בעיות בלומינג *בכלל*. זה לא אומר שהוא לא שם (הוא כנראה כן), אבל זה לא מורגש. בשום שלב אתה לא מרגיש תסכול על בהירות מוגזמת כתוצאה מבלומינג. זה להבדיל, למשל, מה-NU8000 שלי, שבהחלט יש לא מעט סצינות שבהן נושא הבהירות מעצבן נורא. הדוגמא הקלאסית כמובן שנידונה פה בפורום לרוב היא נושא הכתוביות. פתחתי אחרי הסרט אפילו את OZARK, ושמתי כתוביות בעברית (לבנות לגמרי, בלי אופציה להכהות, כמו שיש באנגלית). הכתוביות לא משפיעות בכלל על הבהירות של הסצינה כולה. בקיצור - מצוין.

בוטום ליין - אם מחפשים את זה, בהחלט אפשר למצוא מצבים שבהם טכנולוגיית הLED מבצבצת, אבל בסופו של דבר בזמן צפיה, לא נתקלים בבעיות מעצבנות, כמו אלו שקיימות בלא מעט טלוויזיות אחרות מסוג LED. אני עדיין מרוצה :)

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”