נגן רשת משולב dac

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2116
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 69 פעמים

שליחה #1 

היי חברים
מעוניין בנגן רשת שיחובר בצורה אנלוגית ל אינטגרייטד, חשיבות יותר גדולה בשבילי זה איכות סאונד בחיבור rca
יש כמה מתמודדים:
cambridge audio cxn v2
Pioneer n50 ae
Bluesound NODE 2i
ועוד אחד שיחסית חדש עם ביקורות מעולות Volumio Primo
אין לי בעיה שיהיה רק dac איכותי, ושליטה דרך chromecat
אשמח להכוונה

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #2 

מה בנוגע ל Naim ND5 XS 2 ?
או Mytek Brooklyn Bridge ?

shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

תודה, מעבר לתקציבי באופן דרסטי☺️

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1219
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #4 

אם יש לך קצת ידע במחשבים
אתה יכול לקנות raspberry pi
ולחבר לו את אחד מכרטיסי הקול של allo digione או hifiberry
להתקין עליו volumio (בחינם)
ולמעשה לקבל פונקציונליות זהה ל voumio primo ב20 אחוז מהמחיר, ולפי הביקורות גם באיכות זהה

shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

פשוט מעולה, יש לינק למדריך?
או מהיכן לרכוש?

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

להלן מדריך -
מזמינים raspberry pi לבחירתך. אני הזמנתי את הדגם 3b+ מעלי אקספרס ב40 דולר פחות או יותר

מזמינים כרטיס קול מבוסס HAT - זה אומר שהחיבור בין הכרטיס ל rpi הוא מלמעלה. הכרטיס פשוט ״מתלבש״ על ה rpi. זה בסה״כ לחבר שני כרטיסים עם פינים (כמו להכין סנדוויץ׳). כאן יש טווח מחירים גדול ואתה מוזמן לעשות את הסקר שוק שלך. שמות שעולים לא מעט - hifiberry, allo, justboom וכו׳.

מתקינים את volumio על כרטיס sd. יש הסבר מפורט איך לעשות את זה, אבל בגדול זה להוריד iso ולתת לתוכנה לפרוש לך אותה על ה sd

מכניסים את הכרטיס ל rpi ונותנים לזה כמה דקות לעלות. בניגוד לעבר, כבר לא צריך לחבר את ה rpi לרשת הקווית כי volumio מייצר רשת אלחוטית זמנית שאליה אתה מתחבר ומשם אתה מקנפג אותו להתחבר לרשת הפנימית שלך. 5-10 דקות של קינפוגים ואתה שומע מוזיקה

shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

תודה רבה, אני מבין שרוב הכרטיס קול לא מתאימים ל raspberry pi החדש גרסה 4

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

3b+ יהיה די והותר למטרה זו

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

@shay820
·הסתכלתי על הרשימה המקורית שלך ובהנחה ובסופו של דבר תבחר שלא ללכת בדרך של Pi אז לדעתי ה CXN V2 מאוד יתאים לצרכים שלך. יש לו כרומקסט בנוי בתוכו אגב ותאימות לכמעט כל שירותי הזרמת האודיו.

הדבר היחיד שמפריע לי איתו זה שהוא מבצע upscale לאודיו באופן אוטומתי.

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 566
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #10 

היי שי.
קצת לא הבנתי.... מצד אחד אתה מתלבט בין מכשירים של אלפי שקלים ומצד שני אתה באמת שוקל לבנות סטרים "איכותי" על PI.

בוא תבדוק עוד אופציה:
1) מחשב NUC או דומה אפילו יד שניה - מתאים גם לסרטים . בערך כ- 1000-1500 ש"ח
2) כבל USB איכותי מהמחשב - בערך כ- 500 ש"ח
3) Intona USB Isolator- מנקה את כל הפרעות המחשב (חובה) - כ 1700 ש"ח
4) amethyst by metrum acoustics - מכשיר DAC פצצה (!!) מבוסס R2R יעשה לך סאונד אנלוגי מדהים - 1000 יורו.

עכשיו תתחיל להנות :):)

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #11 

מנסיוני 2-3 מיותרים ועובדים רק אם יש מאגר גדול מאוד של אמונה שדוחף חזק. אין שום רע אם @shay820 ינסה לבנות סטרימר מבוסס Pi, זה אפילו פרוייקט מאוד נחמד. אם זה איכותי מספיק או לא זה כבר משהו שהוא יחליט לבד כמו ילד גדול.

אצלי יש כמה פתרונות להזרמת מוזיקה ולחיבור לסטיריאו אחד מהם הוא מחשב NUC המריץ JRiver שמחובר באחד ממשקי ה USB שלו ל NT-503 שהוא Network Streamer/DAC ומשם לאינטגריידיט של טדי פרדו. עובד נהדר אגב. יש היום כל כך הרבה דרכים להזרים מדיה בתוך הבית שהבעיה היחידה היא למצוא דרך להתמודד עם עודף אפשרויות.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

MadCow
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

להגנתי אומר שמעולם לא עשיתי השוואות של סטרימרים יעודיים לעומת פתרון מבוסס rpi. הלכתי על הפתרון הזה מכמה סיבות:

1. vfm - מקריאה ברשת עושה רושם שמבחינת איכות צליל הוא לא נופל מהרבה נגנים ממותגים נחשבים ויקרים ממנו בהרבה.
2. מזרים "אמיתי" - בניגוד להרבה סטרימרים שדורשים העברה של הקובץ מהטלפון, volumio הוא זה שמושך את הקובץ בעוד שהטלפון\טבלט\מחשב הוא לא יותר מאשר שלט
3. בשליטתי - אם מחר volumio לא יתאים לי, אפשר תמיד להתקין משהו אחר ולהנות מעולם אחר.

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #13 

באותו עניין , שאלה עקרונית :
אני מבין שכאשר מחפשים מוצר שמזרים אודיו ,
הוא בעצם מייצא דיגיטלי ל DAC המחובר אליו או מייצא אנאלוגי למגבר ומשם לרמקולים.

איזה פרמטרים חשובים יש לבחון כאשר מבקשים
להשוות מכשיר זה או אחר לצורך החלטה לרכישה ?

רוצה לומר : לא ניתן לקחת הבייתה מכשירים בלי סוף לבחון ולהשוות.

ההיצע רחב ובכל סדר גודל של מחיר.

אשמח להשכיל.
תודה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #14 

@רונן
·רונן, מכשירי DAC הופכים להיות Commodity. אם לפני שנים היו מגבלות טכניות והבדלים שמיעים וברורים בין כל הצ'יפים אז המצב היום הוא שדווקא החלטות על יישום והפעלת פילטרים או השקעה בחלק האנאלוגי שלהם הוא זה שאחראי לרוב ההבדלים השמיעים ולבידול "איכותי" בין הדגמים והיצרנים.

מי שמחפש Network Audio Streamer צריך להתמקד דווקא באפליקציה השולטת והמזרימה היות ורוב המכשירים תלויים תלות מוחלטת בטלפון סלולארי כבקר מרחוק. נקח למשל כדוגמא את אחד ה DAC/Media Streamer הטובים יותר שיצא לי לשמוע והוא ה TEAC NT-503. הוא נהדר עד לרגע שצריך להשתמש באפליקציה שלו ואז מגלים שהוא לא ראוי למאכל אדם. יש לי בבית אגב ואני לא אציע לאף אחד לרכוש אותו, למרות שבתור DAC הוא משכמו ומעלה, למרות שהוא קליינט DLNA מעולה, למרות שהוא משתלב נהדר עם הזרמה ברשת מ JRiver שאיתר אותו ויצר עבורו ZONE אוטומטית. לי הוא מתאים כי אני בעל גישה מאוד טכנית ואוהב לשחק ולפרק גדג'טים. למי שסתם רוצה לחבר לרשת ולהזרים דרך אפליקציה טלפונית זה יהיה אסון.

בגלל זה אגב אין לי שום בעיה להמליץ על ה Node 2i למרות שהוא יחסית יקר כשמסתכלים על היכולות שלו כ DAC. אבל האפליקציה ויכולת השליטה שלה ב Node 2i היא משכמה ומעלה. למשתמש הרגיל שלא רוצה לפתוח אצלו IT Helpdesk זה פתרון נהדר.

shpaner2
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 177
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #15 

אני יכול להמליץ לך על מכשיר נחמד, crom cast audio - איכות טובה ואנלוגית במחיר מצחיק של 200 ש"ח

shay820 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

הלוואי וזה היה חצי נכון

KSE1500
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 566
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #17 

@רונן
·אני מניח שבשוק יש גם כאלו וגם כאלו.
אישית הייתי מעדיף מכשיר סטרימר שמוציא מידע דיגיטלי - משם ל DAC איכותי - ומשם להגברה.
אני לא מומחה בתחום - אבל יצא לי לשמוע כבר 3 מכשירי סטרים שאף אחד מהם לא נשמע כמו חיבור מחשב וDAC ה- MOSAIC שלי כמובן + כל המסננים בדרך.
לפי דעתי מכשיר סטרים All in one שמוציא רק אנלוג הוא מכשיר די מגביל מבחינת הסאונד- אלה אם כן יש מוצרי דגל אבל זה מעל 10K שקלים בכיף.
ה- PI זה פתרון מעולה אן אתה תלוי תקציב ופחות בררן בסאונד.
במקום PI אפשר לקנות גם Nvidea Sheald TV בכמה גרושים (יש לי כזה ) והוא גם משחק מחשב ואנדרואיד מלא ומגיע עם שלט ואפשר לחבר אליו כל שלט BT. מראש - מקלט ה- BT שלו הינו חזק כי תומך בשלטי משחק.

ואני אשמח שמישהו יסביר לי למה פתרון המחשב הוא פחות מועדף וכולם מחפשים סטרימר??

יעקב.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”