שלום לכולם , אשמח לעזרה קטנה
יש אפלקציה שמאפשר הזרמת מוסיקה מכונן רשת SMB , השאלה היא אם אני יכול להגדיר כניסה לרשת הנ"ל
לא דרך הרשת הביתית .. ? למשל כאשר אני מחוץ לרשת הביתית
או האם ה SMB זה רק כאשר המכשיר מחובר לרשת הביתית ..?
אשמח להכוונה קצרה
תודה רבה
חיבור ל רשת SMB מרשת חיצונית
@big27
·
מה שאתה מחפש זה שרת VPN, ואז אתה יכול להתחבר מבחוץ בצורה מאובטחת לרשת המקומית שלך ולקבל גישה מלאה לכל המשאבים שלה. לאור זאת, מומלץ בחום לבחור בפתרון שבאמת מאובטח (ולא PPTP לדוגמא). יש הרבה השוואות של טכנולוגיות שונות של VPN כמו לדוגמא:
https://www.ivpn.net/pptp-vs-ipsec-ikev ... -wireguard
שם לב במיוחד לפרוטוקול PPTP שעדיין נפוץ למצוא את האופציה להפעיל אותו אבל הוא כמובן לא מומלץ בגלל הנושא של אבטחה. לדעתי IPSec בגדול מאובטח ברמה סבירה, בטח לשימושים ביתיים, אבל תלוי בדיוק באיזה שרת משתמשים, באיזה הגדרות הוא תומך והאם אתה מגדיר אותו בצורה טובה ומאובטחת עד כמה באמת הוא יהיה מאובטח.
אם יש לך ראוטר מתקדם יחסית אז תוכל להריץ את ה-VPN על הראוטר עצמו, אם לא תצטרך להתקין את ה-VPN על מכשיר נפרד (או לשדרג לראוטר מתאים). לדוגמא לגבי VPN על edgerouter של ubiquiti פירטתי כאן (ופוסט אחד מעל לגבי site to site).
אם אתה מתכוון לגישה רק מאתר אחד (לדוגמא אתה רק רוצה לאפשר גישה מהבית של ההורים), אז שווה לבדוק אופציה של site to site שבתקווה מגביל את החיבור רק בין שני האתרים הרלוונטים ובכך מוסיף עוד לאבטחה.
לבסוף יש גם את הנושא של מגבלת ה-upload שלפחות בתשתיות בזק/הוט מאד מוגבל. אחרי ה-overhead של ה-VPN + זה ש-SMB הוא ממש לא פרוטוקול טוב בשביל חיבורי רשת איטיים אתה יכול לקבל ביצועים די מזעזעים. בתקווה זה עדיין יהיה מספיק טוב בשביל מוזיקה (שיש לה bitrate מאד נמוך).
·
מה שאתה מחפש זה שרת VPN, ואז אתה יכול להתחבר מבחוץ בצורה מאובטחת לרשת המקומית שלך ולקבל גישה מלאה לכל המשאבים שלה. לאור זאת, מומלץ בחום לבחור בפתרון שבאמת מאובטח (ולא PPTP לדוגמא). יש הרבה השוואות של טכנולוגיות שונות של VPN כמו לדוגמא:
https://www.ivpn.net/pptp-vs-ipsec-ikev ... -wireguard
שם לב במיוחד לפרוטוקול PPTP שעדיין נפוץ למצוא את האופציה להפעיל אותו אבל הוא כמובן לא מומלץ בגלל הנושא של אבטחה. לדעתי IPSec בגדול מאובטח ברמה סבירה, בטח לשימושים ביתיים, אבל תלוי בדיוק באיזה שרת משתמשים, באיזה הגדרות הוא תומך והאם אתה מגדיר אותו בצורה טובה ומאובטחת עד כמה באמת הוא יהיה מאובטח.
אם יש לך ראוטר מתקדם יחסית אז תוכל להריץ את ה-VPN על הראוטר עצמו, אם לא תצטרך להתקין את ה-VPN על מכשיר נפרד (או לשדרג לראוטר מתאים). לדוגמא לגבי VPN על edgerouter של ubiquiti פירטתי כאן (ופוסט אחד מעל לגבי site to site).
אם אתה מתכוון לגישה רק מאתר אחד (לדוגמא אתה רק רוצה לאפשר גישה מהבית של ההורים), אז שווה לבדוק אופציה של site to site שבתקווה מגביל את החיבור רק בין שני האתרים הרלוונטים ובכך מוסיף עוד לאבטחה.
לבסוף יש גם את הנושא של מגבלת ה-upload שלפחות בתשתיות בזק/הוט מאד מוגבל. אחרי ה-overhead של ה-VPN + זה ש-SMB הוא ממש לא פרוטוקול טוב בשביל חיבורי רשת איטיים אתה יכול לקבל ביצועים די מזעזעים. בתקווה זה עדיין יהיה מספיק טוב בשביל מוזיקה (שיש לה bitrate מאד נמוך).
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כמו שערן אמר, אתה כנראה תרצה להשתמש בשרת VPN כלשהו. זה מאוד מסוכן לפתוח SMB ישירות לאינטרנט. היו כמה פרצות איומות בפרוטוקול הזה לאורך השנים ולהשאיר את הפורט הזה פתוח לאינטרנט זה ממש לבקש שיפרצו לך למחשב (זוכר WannaCry? זה התפשט דרך פרצה ב-SMB ומספיק שהיית מחובר בצורה כזאת לאינטרנט ופתאום כל הקבצים שלך מוצפנים בלי שבכלל נגעת במחשב). אפילו בלי פרצות אם מישהו במקרה יודע מה המשתמש והסיסמה שלך אז המחשב פחות או יותר שלו. חוץ מזה בגלל כל סיכוני האבטחה האלה חלק גדול מספקי האינטרנט חוסמים את הפורטים האלה, ככה שסיכוי סביר שזה פשוט לא יעבוד.big27 כתב:שלום לכולם , אשמח לעזרה קטנה
יש אפלקציה שמאפשר הזרמת מוסיקה מכונן רשת SMB , השאלה היא אם אני יכול להגדיר כניסה לרשת הנ"ל
לא דרך הרשת הביתית .. ? למשל כאשר אני מחוץ לרשת הביתית
או האם ה SMB זה רק כאשר המכשיר מחובר לרשת הביתית ..?
אשמח להכוונה קצרה
תודה רבה...
לגבי איזה VPN, אני אישית משתמש ב-OpenVPN ומאוד ממליץ עליו, בין היתר כי הקונפיגורציה שלו הרבה יותר נוחה מפרוטוקולים כמו IPSec, הוא בטוח יותר מאובטח מ-PPTP והוא גם יודע לעבור יחסית טוב דרך NAT ו-Firewall למיניהם.