blue ray DVD
דווקא יש הבדל
לפי מה שאני יודע ה-BLUE RAY הוא באיכות גבוהה יותר. כל דיסק שלו מכיל בין 25 ל-50GB על צד אחד.
HD זה שם מסחרי לרזולוציות של 720P, 1080i ו-1080P.
Blue Ray Disc הוא סוג מדיה, "הדור הבא של ה-DVD" כמו שאוהבים לכנות אותו, שבו התוכן מגיע ברזולוצית HD. הפורמט הזה מתחרה בפורמט של טושיבה שנקרא HD-DVD, ואני מניח שאליו התכוונת כשאמרת "HD רגיל". בדיסק HD-DVD פחות נפח מבדיסק BD.
Blue Ray Disc הוא סוג מדיה, "הדור הבא של ה-DVD" כמו שאוהבים לכנות אותו, שבו התוכן מגיע ברזולוצית HD. הפורמט הזה מתחרה בפורמט של טושיבה שנקרא HD-DVD, ואני מניח שאליו התכוונת כשאמרת "HD רגיל". בדיסק HD-DVD פחות נפח מבדיסק BD.
נערך לאחרונה על ידי UriDrori ב 24/06/2007 14:14, נערך פעם 1 בסך הכל.
אין כזה דבר Blu Ray DVD...
מבחינת המותגים, אין כזה דבר.
DVD - כולנו מכירים.
HD-DVD - תקן ומדיית "הדור הבא" שהוציא פורום חברות ה - DVD (הוציא בזמנו את ה- DVD הרגיל).
Blu-Ray Disc (או בקיצור BD) - פורמט ומדיה חדשה שמפותח ונדחף מאוד בעיקר ע"י חברת סוני.
גם BD וגם HD-DVD שומרים כמות מידע גדולה יותר מאשר DVD סטנדרטי, וע"י כך מסוגלים לאגור סרטי FHD.
בכל מקרה, מדובר על טכנולוגיות שונות אחת מהשנייה, ולא רק ב"תקן" או "פורמט" שונה.
DVD - כולנו מכירים.
HD-DVD - תקן ומדיית "הדור הבא" שהוציא פורום חברות ה - DVD (הוציא בזמנו את ה- DVD הרגיל).
Blu-Ray Disc (או בקיצור BD) - פורמט ומדיה חדשה שמפותח ונדחף מאוד בעיקר ע"י חברת סוני.
גם BD וגם HD-DVD שומרים כמות מידע גדולה יותר מאשר DVD סטנדרטי, וע"י כך מסוגלים לאגור סרטי FHD.
בכל מקרה, מדובר על טכנולוגיות שונות אחת מהשנייה, ולא רק ב"תקן" או "פורמט" שונה.
הוא כתב:dvd רגיל נשמע לי כמו DVD לא כמו HD-DVD...
קשה לקרוא?ההבדל בין די וי די זה לבין היי דפינישן רגיל?...
צודק, My Bad, אבל בכל מקרה העיקר הרעיון הכללי.אין כזה דבר Blu Ray DVD....
כשכתבתי "פורמט" התכוונתי פורמט שונה של מדיה, אתה יכול לקרוא לזה טכנולוגיה שונה אם אתה רוצה, טומייטו, טומאטו...