התייעצות בנוגע לגודל מסך למרחק צפייה של 6.5 מטר

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
probst פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 31
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום רב,

יש לי התלבטות מסויימת לגביי גודל מסך לבית של ההורים שלי,
מדובר במרחק צפייה מכובד ביותר ותהיתי האם גודל של 75 יספק את המענה או שכדאי להסתכל מעלה ?
הטלויזיה לא חייבת להיות סופר פרימיום היות ולא מדובר בוידאופילים אבל בהחלט מחפשים חווית צפייה טובה.
הקיר עליו הטלויזיה תתלה ברוחב 2.20 אם יש לדבר חשיבות

אשמח לדעות

תודה מראש

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #2 

מרחק של 6.5 מטר זה ענקי, ממש רחוק
הייתי בודק אם אפשר לצמצם מרחקים
להסתכל למעלה אפשר, השאלה מה התקציב
במרחק כזה הייתי הולך על הכי גדול שהתקציב מאפשר, גם ככה לא ניתן יהיה לראות הבדלים בין 4K ל-FHD ל-720P ואולי גם ל-480P... :)

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #3 

@probst
·

וואו. זה רע
ב-85" תקבל חויית צפיה נסבלת. כמו טלוויזיה 42" ממרחק של סלון נורמאלי של 3 מטר...
אבל זה עדיין קטן.

probst פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@guyezra
·היי, תודה, אני יודע שהמרחק בעייתי. אבל זה המקרה הכי טוב...זו תהיה הנקודה הכי קרובה כביכול, יהיה איזור מסויים שאפילו גובל ב7 מטר.
התקציב לא יהווה מכשול אבל שוב, לא רוצה לרכוש משהו שהוא הרבה מעבר לצרכים העיקר להגיד רכשתי

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

@probst
·
אם תקציב זה לא אישו - הייתי הולך על 85" בלי שאלה.
ב-~17K אפשר לקנות סוני XG95 ב-85". טלוויזיה גם מצוינת וגם גדולה (הותקנה אצלי אתמול :-)). אפשר בכמה אלפי שקלים פחות לקבל דגמים פחות איכותיים אבל תקציב זה לא בעיה אז כבר שווה להשקיע.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20184
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@probst
·
פשוט תקנה את המסך הכי גדול שנכנס בתקציב.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #7 

@probst
·
מה לגבי מקרן?
לא מבין בזה יותר מדי, אבל יש היום מקרנים מאוד איכותיים, וגודל ההקרנה יכול להיות הרבה יותר מטלויזיה סטנדרטית.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #8 

mdk_25,
הקיר של הטלויזיה 2.20 מטר, זה מגביל לסביבות 100 אינטש אולי פחות אפילו

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #9 

@guyezra
·
עדיין, 100 אינצ׳ עדיף מ-85.
ואולי גם יותר זול...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #10 

mdk_25,
מקרן רגיל יצטרכו לתלות באמצע התיקרה במרחק של 3-4 מטר

אני לא מכיר אותם, אבל סביר שלא ירצו לשבת בחושך, כלומר יצרכו את המקרני לייזר צמודי קיר שהם גם לא זולים במיוחד

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #11 

guyezra כתב:מרחק של 6.5 מטר זה ענקי, ממש רחוק
הייתי בודק אם אפשר לצמצם מרחקים
להסתכל למעלה אפשר, השאלה מה התקציב
במרחק כזה הייתי הולך על הכי גדול שהתקציב מאפשר, גם ככה לא ניתן יהיה לראות הבדלים בין 4K ל-FHD ל-720P ואולי גם ל-480P... :)
...
·
שטויות.
יש לי 75, אני במרחק 7 מטר, אפשר להבדיל בקלות בין 4K ל FHD.
המשפט שלך הוא משהו שנכתב ללא מחשבה.
יתר על כן, גם עם מסך 55 הבדלתי בקלות בין FHD ל SD.

75 מתאים לגמרי למרחק הזה. יש לי מסך כזה, אני במרחק כזה, והראיה שלי תקינה. כל מי שאומר ש"85 אולי מספיק", מקשקש בלי הכרה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #12 

@nir11
·
טוב שאתה לא יושב אצל השכן ומסוגל להבדיל בין 4K ל-1080P על המסך שלך בבית.
לא יודע באיזה תכנים אתה צופה שאתה יכול הבדיל. אני יושב במרחק 2.4 מטר ממסך "65 וקשה עד בלתי אפשרי להבדיל בין 4K ו-1080P באיכות גבוהה. הכל תלוי באיכות של התוכן, 4K זה שטויות.
היחיד שמקשקש פה זה אתה.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

יכול להיות. גם לפני 10 שנים, כשהיה לי מסך 46 אינץ באותו סלון, הבדלתי בקלות בין HD ל SD.
אז אולי אני מקשקש, ואולי כל מיני אינטרסנטים רוצים לעזור לחנויות למכור עוד אינצ'ים.
ואולי גם כל מני שטופי מח מצטטים כל מני טבלאות בלי לחשוב.
אני מזמין אותך לביתי, מכל ליבי, העמד אותי במבחן עיוור. קפה וכיבוד עלי. אזור ראשון לציון. מוזמן.

וברור שהכל תלוי בתוכן, יש 720P שבמבחן עיוור אחשוב שהוא חד יותר מ 1080P, זה תוי בביטרייט.
בתכנים "רגילים" כמו ברודקאסט ונטפליקס, אין שום בעיה להבדיל. בטח ב HDR...

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K

שליחה #14 

nir11,
אני מזכיר לך שהבחור שואל בשביל ההורים שלו
גם אם ניחנת בראיית רנטגן זה לא רלוונטי פה (וסביר שגם לרוב האנשים)

בכל מקרה הייתי קונה 85 אינטש אם אין בעיה תקציבית

eyal1506
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #15 

מנסה לנצל את השרשור הזה בשביל לא לפתוח שאלה חדשה.

יש לי קיר אלכסוני מול קיר טלוויזיה
המרחק מהקיר לטלוויזיה נע בין 5 ל 5.5 מטר.
עד היום הייתי סגור על 75 אינץ כולל זרוע נפתחת בסביבות 45 ס"מ.

האם כדאי לשקול 82/85 ללא זרוע ? (75 אינץ ככל הנראה תיהיה SM8600/X850G/Q60) לגבי 82/85 התקציב יאפשר רק דגמי כניסה.
תודה !

probst פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

היי חברה, תודה על כל הדעות
מקרן לא בא בחשבון לא רוצה להגיע למצב שאני מוקפץ לשם כל שני וחמישי להתעסק במקרן...בכל זאת...ההורים
ההתלבטות היא אכן לגבי ה75 או 85/6 שראיתי ברשת היא רק מבחינת הגודל והמאמץ של העיניים שלהם בטווח הזה.
אני מודה שאין חשיבות כבירה לרמת המסך. כך שאני חושב שגם מסך ברמת כניסה יעשה את העבודה, גם ככה השימוש הוא סלקום טיוי/נטפליקס בלבד.

האם יש מישהו שהתנסה/מכיר את מסכי LG 86 לדגמיהם, יש לי נסיון עבר עם זליגת אור בפאנלי IPS שטמטמה אותי כמה שנים אחורה וקצת מרתיע לקנות מסך של 15K ולחשוב להתעסק עם זה שוב

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

guyezra כתב:nir11,
אני מזכיר לך שהבחור שואל בשביל ההורים שלו
גם אם ניחנת בראיית רנטגן זה לא רלוונטי פה (וסביר שגם לרוב האנשים)

בכל מקרה הייתי קונה 85 אינטש אם אין בעיה תקציבית
...
אין לי ראיית רנטגן, אני בכלל חובש משקפיים. אף אחד מבני המשפחה לא התלונן שהמסך קטן מדי. מדובר על כל הגילאים.
לשכנים שלי יש בית זהה, הם עם 65, גם שם אין תלונות, וגם שם כשאני מבקר - אני מבדיל (ושוב - זה לא שאני איזה יחיד סגולה).
לשים מפלצת של 85 אינץ בבית של הורים של מישהו זה הגזמה פראית בעיני.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #18 

nir11 כתב:יכול להיות. גם לפני 10 שנים, כשהיה לי מסך 46 אינץ באותו סלון, הבדלתי בקלות בין HD ל SD.
אז אולי אני מקשקש, ואולי כל מיני אינטרסנטים רוצים לעזור לחנויות למכור עוד אינצ'ים.
ואולי גם כל מני שטופי מח מצטטים כל מני טבלאות בלי לחשוב.
אני מזמין אותך לביתי, מכל ליבי, העמד אותי במבחן עיוור. קפה וכיבוד עלי. אזור ראשון לציון. מוזמן.

וברור שהכל תלוי בתוכן, יש 720P שבמבחן עיוור אחשוב שהוא חד יותר מ 1080P, זה תוי בביטרייט.
בתכנים "רגילים" כמו ברודקאסט ונטפליקס, אין שום בעיה להבדיל. בטח ב HDR...
...
·

די ברור שלהבדיל בין SD ל-HD זו לא בעיה, יש הבדל גדול באיכות התמונה ובכמות הפרטים.
לא אמרתי שיש לך אינטרסים, פשוט אתה קובע עובדות כאילו מה שרלוונטי אליך רלוונטי לכל שאר העולם. זאת הבעיה שלי עם הקביעות שלך.
לא קשור לשטיפת מוח או לטבלאות. בעבר מסכים גדולים היו יקרים מאד, איכות התמונה לא הייתה גבוהה במיוחד, ולכן לא הייתה הצדקה למסך גדול לצופה ה"ממוצע". היום המסכים זולים (יחסית לעבר, כן?), איכות השידורים גבוהה יחסית, ויש המון תכנים זמינים עם איכות מצוינת. לכן בהחלט יש הצדקה ללכת על מסך גדול, כי זה מספק חווית צפייה מהנה יותר.

כמובן שקל לזהות מקור HDR מול מקור SDR, אבל יש הרבה תכנים שהם HDR ו-FHD. לדעתי האישית, ומה שאני מחפש היום בתכנים הוא Dolby Vision או HDR10 קודם כל ורזולוציה אח"כ.
מרבית הסרטים שיצאו ב-HDR, אמנם מגיעים על דיסק ברזולוציה 4K, אבל מדובר ב-upscale ממאסטר שערוך ב-2K בכלל. לכן לכאלה תכנים מספיק גם 1080P באיכות טובה.

עכשיו, יכול להיות שיש לך עיני נץ, ואתה באמת מסוגל לזהות ולהבדיל בין מקור 4K ומקור FHD (אם נניח שמדובר באותו תוכן, כמו סרט או סדרה) באותו פורמט (SDR\HDR). אבל רוב האנשים הם לא כאלה, ולכן מסך גדול יותר יספק להם תמונה עשירה ומפורטת יותר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

ממש אין לי עיני נץ.
אני אתקן את עצמי קצת - קל מאוד להבדיל בין SD ל HD, אני מניח שגם במרחק 10 מטר, למרות שלא ניסיתי.
לגבי FHD לעומת 4K - הרבה יותר קשה. יש מצב שגם ממרחק מטר במבחן עיוור יהיה קשה להבדיל. זה תלוי מאוד להערכתי בביטרייט. הקפיצה באיכות התמונה קטנה יותר.

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #20 

probst כתב:היי חברה, תודה על כל הדעות
מקרן לא בא בחשבון לא רוצה להגיע למצב שאני מוקפץ לשם כל שני וחמישי להתעסק במקרן...בכל זאת...ההורים
ההתלבטות היא אכן לגבי ה75 או 85/6 שראיתי ברשת היא רק מבחינת הגודל והמאמץ של העיניים שלהם בטווח הזה.
אני מודה שאין חשיבות כבירה לרמת המסך. כך שאני חושב שגם מסך ברמת כניסה יעשה את העבודה, גם ככה השימוש הוא סלקום טיוי/נטפליקס בלבד.

האם יש מישהו שהתנסה/מכיר את מסכי LG 86 לדגמיהם, יש לי נסיון עבר עם זליגת אור בפאנלי IPS שטמטמה אותי כמה שנים אחורה וקצת מרתיע לקנות מסך של 15K ולחשוב להתעסק עם זה שוב
...
·
1. מסכים לגבי המקרן
2. מסכי LG עדיין סובלים מזליגות אור בפאנלי IPS, ובפרט שבעולם המודרני עם ה-HDR ה-PEAK BRIGHTNESS גבוה יותר. אני אישית הייתי נמנע ממסכי LG IPS. החריג היחיד הוא סדרה 9 בה הלוקאל דימינג מקל על חלק מהבעיה, אבל במחיר הזה כבר יש דברים עדיפים.
3. "נטפליקס בלבד" - נטפליקס היום הוא המקור הכי עשיר בתכני HDR (בטח יותר משימוש בכבלים) - כך שדווקא מבחינת איכות הפאנל דווקא בנטפליקס תהנה יותר מאשר בכמעט כל סוג מקור אחר.

אני, כאמור, נמנע ממסכי IPS, מה שדי מצמצם את טווח המחיה שלך.
בסוני המסכים הם IPS, למעט סדרה 9. כמו שהמלצתי לך - ה-XG95 (כ-17K כרגע ב-85") היא נהדרת.
לחילופין - אם אתה רוצה רמה יותר נמוכה, בלי IPS, האופציה המרכזית שלך היא סמסונג RU8000 82". לא יודע בדיוק מה המחיר אבל מעריך שסביב ה-12-13K.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”