שמיעת מוזיקה ממחשב/סמארטפון לרסיבר באמצעות WIFI.

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
יעקב555 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 7

שליחה

מעונין לרכוש רסיבר שיש בו WIFI. דרכו אני מעוניין לשמוע מוזיקה שאני משדר ממחשב נייד או סמראטפון באמצעות WIFI, לאחר הגדרת הרסיבר ברשת הביתית, המחשב שברשותי ASUS WIN10 בן 3 שנים. איך אני משדר את המוסיקה לרסיבר מכונן כלשהו במחשב? באמצעות כפתור "גישה אל " במאפיינים של הכונן ? או באמצעות אפשרויות זרימת מדיה בהגדרות רשת במחשב ? בחנויות לא מאפשרים לבדוק עם המחשב שלי לרסיבר מסוים. אינני מעונין לקנות רסיבר שלא יאפשר לי זאת. מה עושים ?

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331

שליחה

שקול אפשרות של העברת המוסיקה ב-bluetooth. רוב הרסיברים המודרניים תומכים ב-BT. כך תוכל לנגן מהמחשב ומהנייד די בקלות.

ניגון ב-WIFI אפשרי בשני מודים:
- ניגון מכונן רשת
- שימוש באפליקציות רשת המותקנות על הרסיבר עצמו (ספוטיפיי, איירפליי, רדיו אינטרנט וכו')

בניגון מכונן תצטרך במחשב שלך להגדיר כונן רשת שיתופי ואם המחשב והרסיבר על אותה רשת תוכל לראות אותו ולנגן משם. קח בחשבון שהרסיבר צריך לתמוך בפורמטים השמורים אצלך במחשב. למשל אם יש לך קבצים בפורמט vorbis או opus או אם הקידוד של mp3 או aac לא בקצב הדגימה הנתמך ברסיבר אולי לא תוכל לשמוע.

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547

שליחה

נשלח בטעות
ניר.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

יש לי רסיבר ימהה rxv779, אפשר לבחור קובץ מדיה בסייר הקבצים ובתפריט שפותחים ע"י העכבר מופיעה האפשרות לבצע CAST לרסיבר.
כמובן שגם מהטלפון אפשר לבצע CAST.
לדעתי כל רסיבר סביר עם תמיכה ברשת אמור לתמוך בזה.

ניתן לפנות אל המחשב מהרסיבר לניגון המדיה ע"י הגדרת הmedia player לשיתוף הספריות, לא מכיר רסיברים אחרים אבל בימהה ניתן לבצע את זה ע"י שימוש באפליקציה בטלפון שמקושרת לרסיבר, אין צורך לגשת לרסיבר או להדליק את הTV.

CRAZYDIAMOND
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1634

שליחה

לי יש רסיברים יחסית ישנים, אז הזמנתי מאחד האתרים הסיניים מקלטי BT וחיברתי אותם לאחת הכניסות ברסיבר וכך אני משדר את המוזיקה שאני רוצה דרך BT לרסיבר, סה"כ עובד בסדר.

a_yaron
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2045

שליחה

@CRAZYDIAMOND
·גם מקלט BT יעבוד (יש לי אחד למכשיר ישן) אבל השואל רוצה לרכוש רסיבר חדש אני חושב שכולם היום עם רשת וBT

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3834
שם מלא: אורן

שליחה

אם אתה משתמש בספוטיפיי או באפליקציות אחרות שתומכות בכרומקאסט אז זה הפתרון הכי נוח. מחברים דונגל כרומקאסט לאחת מכניסות ה-HDMI של הרסיבר (בהנחה שהוא לא כולל כרומקאסט מובנה) ואז מגדירים בספוטיפיי לעשות קאסט לדונגל הזה, ואפציונלית - לכל ההתקנים האחרים בבית שתומכים בכרומקאסט. זה עובד מעולה ובסנכרון מושלם, ותוכל להוסיף רמקולים לא יקרים בחדרים אחרים. ממש כיף להסתובב בבית ושהמוזיקה מנגנת בכל מקום.

אם המקור שלך אינו אפליקציה שתומכת בכרומקאסט, אז יש פתרונות אחרים כמו DNLA, סטרימרים אודיו, Plex, רסיברים BT והרבה אפשרויות אחרות. לכל אחת יש יתרונות וחסרונות, אבל במכלול אף אחת לא נותנת את חווית המשתמש של ספוטיפיי עם כרומקאסט. לפחות בעיני.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”