עזרה בחיבורי HDMI למסך חדש

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
royban פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
רכשתי מסך sony xf9005 65- אמורים לבוא להתקין היום.
המסך יחובר לרסיבר של סוני מדגם:
DN1080 SUPPORTING HDCP2.2 IN/OUT
מהכניסת ARC של המסך ליציאת ARC ברסיבר.
לכניסות של הרסיבר יחוברו ממיר הוט mini fiber ו xbox 360.
אתמול פרקתי את המסך הישן מהקיר כדי לסדר תשתיות לכבלים והבחנתי שבכבלים שברשותי רשום 1.4 (כמדומני חלקם כבלים של HOT).
אני משער שבקרוב אחליף לממיר 4K, האם כדי לנצל את המקסימום אני צריך להחליף לכבלים HDMI 2?
אורך הכבל הוא 2 מטר.
קראתי פה בפורום שאין חשיבות ל 1.4 מול2 אבל גם קראתי ש 2 תומך בקצבים יותר גבוהים..קצת מבולבל.
תודה

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17930
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2494 פעמים

שליחה #2 

כל ההבדל זה תמיכה בקצב העברת נתונים גבוה יותר.

עבור תכני 4 מהוט זה לא רלוונטי כי הקצבים שם רחוקים ממגבלת הכבל הקיים, במידה ותזרים מסטרימר חיצוני קבצי 4 כבדים אולי תהיה בעיה ואולי לא בגלל האורך הקצר.

בכל מקרה אתה כבר מתקין מסך חדש אז שים כאלו תומכי 4 וזהו .

תתחדש

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20182
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@royban
·
לכבלי HDMI יש תקנים (לא HDMI 1.4 או 2.0 וכו'), והם צריכים להיות מסוגלים להעביר רוחב פס מסויים ע"מ לעמוד בתקן.
כבל ללא תקן עדיין יכול להעביר את אותו קצב הנתונים הדרוש, הכל עניין של איכות הכבל ושל הסביבה ועד כמה ההפרעות באיזור גדולות או קטנות.

אז בגדול, אם אין לך ציוד 4K בכדי לבצע בדיקה, אתה לא יכול להיות בטוח מראש שהכבלים שיש לך יעשו את העבודה. אבל יכול להיות שהם כן, ויכול להיות שלא.

לממיר של הוט יידרש כבל High Speed Premium. זה שאיכות השידור ככה-ככה לא משפיע על רוחב הפס הדרוש מהכבל ע"מ להעביר את האות מהממיר אל המסך.

royban פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 86
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #4 

יש לי ליד העבודה אייבורי.
מצאתי את הכבל הזה-

https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=21980

איך אני יכול לדעת אם הוא hs premium?

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #5 

בעקרון כל הכבלים שהם HDMI 2.0 אמורים לתמוך ב-18GBPS שאמור להספיק ל-4K, HDR, וכו'.
כמובן שיצרן יכול לשקר, אבל אני לא חושב שזה האישו.
אני קניתי עכשיו מIVORY אבל עוד לא הספקתי לחבר תוכן HDR לראות שעובר כמו שצריך.... אעדכן בהמשך

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #6 

@royban
·
הוא לא, כל כבל שמופיע עליו "4K" בגדול וזהו או "HDMI 2.0" זה לא משהו שיש להתייחס אליו. שני הדברים האלה אינם תקן של כבל, ולא אומרים לך שום דבר לגבי היכולות של הכבל. HDMI 2.0 ו-4K אפשר להעביר על כל כבל, זה לא מבטיח שהכל יעבוד כמו שצריך, אבל זה אפשרי.

ב-KSP יש כבלים של Club3D שהם כן.
https://www.hdmi.org/spec/premiumcable

slarti
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1009
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #7 

TheCoolest כתב:@royban
·
הוא לא, כל כבל שמופיע עליו "4K" בגדול וזהו או "HDMI 2.0" זה לא משהו שיש להתייחס אליו. שני הדברים האלה אינם תקן של כבל, ולא אומרים לך שום דבר לגבי היכולות של הכבל. HDMI 2.0 ו-4K אפשר להעביר על כל כבל, זה לא מבטיח שהכל יעבוד כמו שצריך, אבל זה אפשרי.

ב-KSP יש כבלים של Club3D שהם כן.
https://www.hdmi.org/spec/premiumcable
...
·
סליחה, אבל HDMI 2.0 זה *בדיוק* תקן של כאבל. בדיוק כמו ש-HDMI 2.1 הוא תקן. הטיעון היחיד הוואלידי הוא שבאופן עקרוני, כל אחד יכול לרשום מה שהוא רוצה על הכאבל - אין רגולוציה בתחום ה-HDMI שמחייבת אותך לרשום HDMI 2.0 רק על כאבלים שעומדים בתקן. יש לארגון ה-HDMI סרטיפיקציה לכבלים שהם בודקים בעצמם ורואים שעומדים בתקן, אבל יש *הרבה* כבלים שעומדים בתקן, גם בלי הסרטיפיקציה.

יש פה מאמר מעניין ששווה לקרוא:
https://www.cnet.com/news/do-you-need-n ... s-for-hdr/

הבוטום ליין הוא שגם כבל של 6$ מאמאזון, בלי שום סרטיפיקציה, מעביר את הקצבים הנדרשים ל-4K ו-HDR. יכול להגיד שבדיוק השבוע חיברתי FIRE TV לסוני XG95 החדש שלי עם כאבל פשוט של 40 שקל - וה-HDR 4K עובד מצוין מעליו. לא צריך להקלע לטירוף של הכאבלים האנלוגיים מפעם מצופי הזהב. זה תקן דיגיטלי, זה עובד, או לא עובד. ואם זה עובד, אז זה עובד וזהו. ואם מישהו מוכר כאבל שכתוב עליו 4K והוא לא מעביר 4K, אז מהר מאוד הלקוחות של אותו מוכר יפסיקו לקנות אצלו. כשחנות כמו KSP או IVORY מוכרים כאבלים שכתוב עליהם 4K, הם כנראה יודעים שהם בסה"כ עובדים עם 4K, אחרת לקוחות שלהם יחזירו להם אותם ויתלוננו. ייתכן שבכבלים ארוכים במיוחד יש סיכוי שבעיות של השראה ו/או איכות הכאבל פשוט ימנעו את ה-HANDSHAKE של ה-HDR או ה-4K, אבל לגבי רוב השימושים - אין הצדקה להוציא כסף על כאבלים יקרים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #8 

@slarti
·
סלחתי, אבל לא, זה ממש לא תקן של כבל. HDMI זה תקן של ממשק תקשורת בין מכשירים עבור תעבורה של אות וידאו ואודיו (ועוד כמו CEC וכו')
אין קשר בין HDMI 2.0 או 2.1 לכבלים. לכבלים יש תקנים משלהם.
Premium High Speed, אומר שכבל מסוגל להעביר 18Gbps.
יש גם Ultra High Speed שאומר שהכבל אמור להיות מסוגל להעביר קצב נתונים של 48Gbps.
נכון, אין רגולציה וכל אחד יכול לרשום מה שבא לו. הבעיה עם זה שמה שהוא רושם לעתים קרובות לא תואם למציאות.
לכן ההמלצה בד"כ היא לכבלים שעומדים בתקן, כי זה מבטיח לך סיכוי גבוה יותר שהכל יעבוד כמו שצריך. זה לא אומר שכבל "רגיל" לא יעבוד, אבל קניתי כבר "כבל 4K" פעם אחת ב-KSP. הוא עשה לי טובה כש-1080P עבר עליו בלי ניתוקים.
כן, הכבלים של אמזון טובים, ואלה כבלים שהוכיחו את עצמם, ואין לי שום בעיה להמליץ עליהם. יש לי 5 כבלים כאלה בעצמי.
אני פשוט חושב שבמחיר של 40 שקל, עדיף לקנות כבל טוב פה בארץ מאשר לחכות שבועיים שיגיע הכבל מאמזון.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”