בעיה בחיבור TPLINK VR600 והוט-בוקס כברידג'

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
HajiL פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 58
נתן תודות: 22 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

אני מנסה לחבר ראוטר TPLINK VR600 להוט-בוקס, שאמור להפוך לתפקד כברידג', כבר המון זמן ללא הצלחה. מתסכל מאוד. הספקית שלי היא ITC.
העברתי שעות בשיחה עם נציגי תמיכה טכנית וכמובן שגם ראיתי את הפוסט הזה בפורום, אבל אני עדיין תקוע וכרגע גם נטול אינטרנט לגמרי

אודה לעוזרים!

אז מה ניסיתי?
ניתקתי את כבלי הרשת האחרים מההוט-בוקס (למשל של ציוד אבטחה).
הגדרתי את ההוט-בוקס כברידג' וזה אכן מופיע ככה גם אצל הנציג של הוט שאיתו דיברתי בשלב מסוים.
הגדרתי את ה-TPLINK כחיבור מסוג Wireless Router Mode וגם dynamic ip אבל אני לא מקבל חיבור של הראוטר להוטבוקס. רשתות הוויפיי שהגדרתי בראוטר (יש שתי רשתות, של 2.4 ושל 5) מזוהות במחשב והוא אף מצליח לכאורה להתחבר אליהן, אבל אין אינטרנט.

כשחיברתי מחשב ישירות להוטבוקס הצלחתי להתחבר. הבעיה היא בין ההוט-בוקס לראוטר TPLINK. בממשק שלו מופיע לי

Connection Type:
Dynamic IP
IP Address:
0.0.0.0
DNS Server:
0.0.0.0 0.0.0.0
Gateway:
0.0.0.0

ממש אשמח לעזרה!

virus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 8 פעמים

שליחה #2 

לא מזמן חיברתי נטגיר של בזק להוט בוקס. עבד מצויין.
בהוט בוקס לא שיניתי כלום, בנטגיר הגדרתי שיקבל IP אוטומטי מה ISP במקום PPOE. שיניתי WAN מיציאת בזק ל LAN4 חיברתי לשם הוטבוקס והוא חילק IP לנטגיר הכל מושלם.

לא כזה ברור לי למה להפוך הוטבוקס לברידג'. יש לו DHCP פעיל, תגדיר ב TPLINK VR600 שיקבל IP אוטומטי במקום PPOE וזהו שימשוך כתובת מהוטבוקס. וודא רק שאתה מחבר ליציאה שמוגדרת WAN

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20185
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

@virus
·
כי אז יש לך NAT כפול + ההוטבוקס הוא זה שמחבר אותך לאינטרנט, למה זה טוב?

virus
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 0

שליחה #4 

TheCoolest כתב:@virus
·
כי אז יש לך NAT כפול + ההוטבוקס הוא זה שמחבר אותך לאינטרנט, למה זה טוב?
...
לא הסתכלתי על זה ככה. אני לא איבדתי חיבור להוטבוקס, עדיין יכול להתחבר אליו ב wifi או lan בלי nat כפול.
מצד שני קיבלתי ap ב subnet אחר שגם נותן קישוריות לאינטרנט, בעיקר למכשירי טלפון ניידים, צפייה בטלויזיה

אם יש חשיבות אחרת אז בהחלט אתה צודק רק כברידג'

מה שכן, הרי עדיין הוטבוקס הוא ה wan, רק צריכים להיות בטוחים שב tplink זה מחובר ליציאת wan. נראה לי זה lan4/wan

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #5 

@HajiL
·

עניינת למקרה שלך, מה שכתבת אמור לעובד:
א. מגדירים הוטבוקס כמודם (מצב bridge).
ב. מנתקים את כל שאר המכשירים מההוטבוקס ומחברים אך ורק את פורט ה-WAN של הראוטר הפרטי לאחד מפורטי ה-LAN בהוטבוקס (לא כתבת במפורש שחיברת פורט WAN אנא וודא זאת!).
ג. מגדירים את הראוטר הפרטי במצב של WAN עם כתובת דינמית (למיטב הבנתי עשית נכון).

אחרי כל זאת הראוטר פרטי כן אמור לקבל כתובת מההוטבוקס שלפי מה שכתבת הוא לא מקבל. אני נתקלתי הרבה בתופעה הזאת ופשוט צריך לבצע כיבוי והדלקה להוטבוקס מספר פעמים ו/או לדבר עם התמיכה הטכנית של הוט שיסדרו את הבעיה מהצד שלהם (למיטב הבנתי ההוטבוקס בתצורה של bridge מגביל את החיבוריות לכתובת mac אחת ואם הוא עדיין זוכר מכשיר אחר שהיה מחובר אליו קודם הוא לא יתן כתובת ל-WAN של הראוטר). חשוב להשאיר את החיבור של הראוטר להוטבוקס מחובר ויציב ולא לחבר מחשבים ומכשירים אחרים להוטבוקס אפילו בשביל בדיקה (אין בעיה שעשית את זה קודם או אם תרצה לעשות זאת שוב בעתיד אבל כשאתה רוצה לסדר את זה שהראוטר יקבל כתובת אל תחבר מכשירים אחרים).

mrraz111
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2374
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #6 

בנוסף ה-tp link צריך להיות מוגדר על משהו כמו automatic ip
לא מכיר את ההגדרה בראוטר הזה

Justme1
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 77
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #7 

האם הכבל מחובר לכניסת Lan מס' 1 בהוטבוקס?

HajiL פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

@Justme1
כן

HajiL פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

eran405 כתב:@HajiL
·

עניינת למקרה שלך, מה שכתבת אמור לעובד:
א. מגדירים הוטבוקס כמודם (מצב bridge).
ב. מנתקים את כל שאר המכשירים מההוטבוקס ומחברים אך ורק את פורט ה-WAN של הראוטר הפרטי לאחד מפורטי ה-LAN בהוטבוקס (לא כתבת במפורש שחיברת פורט WAN אנא וודא זאת!).
ג. מגדירים את הראוטר הפרטי במצב של WAN עם כתובת דינמית (למיטב הבנתי עשית נכון).

אחרי כל זאת הראוטר פרטי כן אמור לקבל כתובת מההוטבוקס שלפי מה שכתבת הוא לא מקבל. אני נתקלתי הרבה בתופעה הזאת ופשוט צריך לבצע כיבוי והדלקה להוטבוקס מספר פעמים ו/או לדבר עם התמיכה הטכנית של הוט שיסדרו את הבעיה מהצד שלהם (למיטב הבנתי ההוטבוקס בתצורה של bridge מגביל את החיבוריות לכתובת mac אחת ואם הוא עדיין זוכר מכשיר אחר שהיה מחובר אליו קודם הוא לא יתן כתובת ל-WAN של הראוטר). חשוב להשאיר את החיבור של הראוטר להוטבוקס מחובר ויציב ולא לחבר מחשבים ומכשירים אחרים להוטבוקס אפילו בשביל בדיקה (אין בעיה שעשית את זה קודם או אם תרצה לעשות זאת שוב בעתיד אבל כשאתה רוצה לסדר את זה שהראוטר יקבל כתובת אל תחבר מכשירים אחרים).
...
@eran405
תודה!
אחרי יומיים בלי אינטרנט בבית (לא מצאתי זמן להמשיך לנסות לסדר), חזרתי לאחור וכרגע מקבל את ה-WIFI שלי מההוטבוקס.
מבחינת החיבורים כתבתי מה שעשית.
מה שלא עשיתי, ואני אנסה בקרוב, זה לכבות ולהדליק את ההוטבוקס, כאשר הראוטר מחובר אליו (ולא אף מכשיר אחר), כפי שהצעת.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”