מה הכוונה רמקול "בהיר",?
- נמר
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7772
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
טעית אבל תיקנו אותך.Phonics כתב:הכוונה היא לרמקול מפורט - הפקת צלילים ברורים ומדוייקים ...
ורצוי שיהיה מפורט הן בתדרים הנמוכים והן בגבוהים....
ואני אוסיף!
רמקול בהיר יכול להיות מפורט ויכול להיות סתם בהיר , כמו כן רמקול בהיר יכול להיות אורירי ויכול להיות דחוס.
המטרה של כולם היא ליצר רמקולים מפורטים ביחס לתקציב , כאשר הם רואים שלא הולך להם הם פשוט נותנים עוד קצת דחיפה בגבוהים ואז ישנה אשליה שהרמקול מפורט.
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".
דווקה עולה לי רמקול אחר לראש מתחיל 9 וניגמר ב 6נמר כתב:תשמע רמקול של קליפטש ותבין מזה בהיר.cavi כתב:תשמע טריאנגל ותבין מה זה בהיר......
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
דעה אחרת :
רמקול בהיר הוא רמקול שקבוצת הטדרים הגבוהים אצלו מודגשת (אולי מוגזמת) לא תמיד מתוך רצון לפירוט ובהרבה מקרים עניין אישי לחלוטין - מה לעשות לא כולנו שומעים אותו דבר...
רמקול בהיר הוא רמקול שקבוצת הטדרים הגבוהים אצלו מודגשת (אולי מוגזמת) לא תמיד מתוך רצון לפירוט ובהרבה מקרים עניין אישי לחלוטין - מה לעשות לא כולנו שומעים אותו דבר...
בנים לא מתבגרים הצעצועים שלהם נעשים יקרים יותר !
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אבל יש כמה וכמה ביד שנייה.
בכל מקרה זה דווקא לא דוגמא מייצגת! {בהשוואה לשאר השמות למעלהitzo כתב:אתה יכול להרגע, נודע לי שאין יותר אלקטרות חדשות למכירה.Eyal_W כתב:דווקה עולה לי רמקול אחר לראש מתחיל 9 וניגמר ב 6נמר כתב:תשמע רמקול של קליפטש ותבין מזה בהיר.cavi כתב:תשמע טריאנגל ותבין מה זה בהיר......
![]()
![]()
![]()
......
Re: אבל יש כמה וכמה ביד שנייה.
אצל איל האלקטרה לא מיצג סאונד, אלא משהו אחר לגמרי....עופר_צפריר כתב:בכל מקרה זה דווקא לא דוגמא מייצגת! {בהשוואה לשאר השמות למעלהitzo כתב:אתה יכול להרגע, נודע לי שאין יותר אלקטרות חדשות למכירה.Eyal_W כתב:דווקה עולה לי רמקול אחר לראש מתחיל 9 וניגמר ב 6נמר כתב:תשמע רמקול של קליפטש ותבין מזה בהיר.cavi כתב:תשמע טריאנגל ותבין מה זה בהיר......
![]()
![]()
![]()
......}
...
ולחשוב שהוא כמעט קנה אותו (אולי המחיר היה גבוה מידי בזמנו)
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

ברדק
אנחנו עושים סלט מכל נושא הבהירות.
מעבר לזה אנחנו חייבים לעשות הפרדה בין בהירות לבין צורמני.
ודווקא הטריאנגל נמצא בצד של הבהירות -למרות שלא אהבתי במיוחד את
מה ששמעתי מטריאנגל ,אבל זה היה כמובן רחוק מלצרום.
צורמני למי שלא מבין זה -לא הרמוני/ צורם את האוזן/ צווחני/לא ערב לאוזן/לא מוזיקאלי, ועוד.
{ ומי שרוצה יודע על מה מדובר...}
וכאן למעשה מתחיל ונגמר הקשר בין המשפטים!
מעבר לזה אנחנו חייבים לעשות הפרדה בין בהירות לבין צורמני.
ודווקא הטריאנגל נמצא בצד של הבהירות -למרות שלא אהבתי במיוחד את
מה ששמעתי מטריאנגל ,אבל זה היה כמובן רחוק מלצרום.
צורמני למי שלא מבין זה -לא הרמוני/ צורם את האוזן/ צווחני/לא ערב לאוזן/לא מוזיקאלי, ועוד.
{ ומי שרוצה יודע על מה מדובר...}
וכאן למעשה מתחיל ונגמר הקשר בין המשפטים!
בעד בהירות, נגד ריאליזים
דעת יחיד:
מי שחושב שפורמט ההקלטה הסטריאופוני מסוגל לשחזר מוסיקה הנוצרת ממספר כלים (ג'אז, רוק, קלאסי וכמעט הכל) בצורה חיה ומדוייקת - טועה. יש וויתור, לפעמים זניח לפעמים יותר על הפירוט בגבוהים, אך גם בנמוכים, כאשר דוחסים מספר ערוצים(5-6) לשני ערוצים. את הנמוכים קל יותר לפתור ע"י טכנאות סאונד טובה, מבלי שזה יפריע מאוד לריאליזם שכן תלויים בלאו הכי יותר באקוסטיקה, אך מה לעשות החושים שלנו רגישים יותר לתדרים גבוהים וזאת עובדה.
אז פירוט יתר של הגבוהים, באופן לא מאוזן ודרך כל מיני שיטות, הוא קירוב מסויים, לדעתי טוב, לדעת אחרים לא, של המציאות.
דוגמא לכך ניקח למשל מעולם עיבוד התמונה, העוסק בסיגנל יותר מורכב.
תמונות אשר נלקחו בתנאי בהירות נמוכה מדי, יכולים להתאזן (לא למקור אלא בצורה שתגלה יותר פירוט) ע"י טרנספורם אקספוננט. במקרה כזה, התדרים הבהירים מתאזנים ביניהם, אך מוטים מאוד ביחס לנמוכים. אנלוגיה דומה לאקספוננט תמצאו באודיו אצל הרמקולים האגדיים של קליפש משנות ה-50 אשר הקרוסוובר להורן היה אקספוננציאלי. היום כבר לא מייצרים כאלו קרוסוובורים (טוב, רק לצורך היסטורי) אבל הגישה היא גישה לגיטימית מבחינתי. כמובן שלא כל הקלטה היא עמומה מדי, להיפך, אבל פירוט הפרטים חשובה לפי דעתי על הצורך באיזון/ראליזם שבלאו הכי לא מושגת בשלמותה.
רבים מכם מבצעים זאת בצורה אוטומטית מבלי שתדעו במצלמות הדיגיטליות, אשר מעדיפות חיות התמונה על פני שיחזורה המדוייק - וגם אתם תעדיפו. שיחזור טוב אפשרי אך קשה תחת תנאים מסויימים, בכל מקרה בסאונד זה יותר קשה כי הדינמיות של הצליל (=ווידאו ולא תמונה)
חשובה על פני התדר בנקודת זמן.
רוב חיי אוזני היו פקוקות בנעימות ע"י רמקולים סתומים, סליחה על הביטוי, שהם מאוד מאוזנים, וטכנאי הקלטות/סטריאופילים יכולים להישבע שהם ריאליזם - אבל מה לעשות, מתצ'עממים.
כל הכיף במוסיקה זה המוסיקה, ולאו דווקא השיחזור המדוייק שלה. הפרטים בתמונה והסיפור אותו היא מספרת ולאו דווקא הצבעים המדוייקים.
אני צופה התנגדויות רבות יותר על הסכמות לדעה זו, כי הקונצנסוס והחוקים אומרים אחרת. אבל מה שטוב בעולם האודיו, הוא שלאינדבידואליזם יש מקום של כבוד.
מי שחושב שפורמט ההקלטה הסטריאופוני מסוגל לשחזר מוסיקה הנוצרת ממספר כלים (ג'אז, רוק, קלאסי וכמעט הכל) בצורה חיה ומדוייקת - טועה. יש וויתור, לפעמים זניח לפעמים יותר על הפירוט בגבוהים, אך גם בנמוכים, כאשר דוחסים מספר ערוצים(5-6) לשני ערוצים. את הנמוכים קל יותר לפתור ע"י טכנאות סאונד טובה, מבלי שזה יפריע מאוד לריאליזם שכן תלויים בלאו הכי יותר באקוסטיקה, אך מה לעשות החושים שלנו רגישים יותר לתדרים גבוהים וזאת עובדה.
אז פירוט יתר של הגבוהים, באופן לא מאוזן ודרך כל מיני שיטות, הוא קירוב מסויים, לדעתי טוב, לדעת אחרים לא, של המציאות.
דוגמא לכך ניקח למשל מעולם עיבוד התמונה, העוסק בסיגנל יותר מורכב.
תמונות אשר נלקחו בתנאי בהירות נמוכה מדי, יכולים להתאזן (לא למקור אלא בצורה שתגלה יותר פירוט) ע"י טרנספורם אקספוננט. במקרה כזה, התדרים הבהירים מתאזנים ביניהם, אך מוטים מאוד ביחס לנמוכים. אנלוגיה דומה לאקספוננט תמצאו באודיו אצל הרמקולים האגדיים של קליפש משנות ה-50 אשר הקרוסוובר להורן היה אקספוננציאלי. היום כבר לא מייצרים כאלו קרוסוובורים (טוב, רק לצורך היסטורי) אבל הגישה היא גישה לגיטימית מבחינתי. כמובן שלא כל הקלטה היא עמומה מדי, להיפך, אבל פירוט הפרטים חשובה לפי דעתי על הצורך באיזון/ראליזם שבלאו הכי לא מושגת בשלמותה.
רבים מכם מבצעים זאת בצורה אוטומטית מבלי שתדעו במצלמות הדיגיטליות, אשר מעדיפות חיות התמונה על פני שיחזורה המדוייק - וגם אתם תעדיפו. שיחזור טוב אפשרי אך קשה תחת תנאים מסויימים, בכל מקרה בסאונד זה יותר קשה כי הדינמיות של הצליל (=ווידאו ולא תמונה)
חשובה על פני התדר בנקודת זמן.
רוב חיי אוזני היו פקוקות בנעימות ע"י רמקולים סתומים, סליחה על הביטוי, שהם מאוד מאוזנים, וטכנאי הקלטות/סטריאופילים יכולים להישבע שהם ריאליזם - אבל מה לעשות, מתצ'עממים.
כל הכיף במוסיקה זה המוסיקה, ולאו דווקא השיחזור המדוייק שלה. הפרטים בתמונה והסיפור אותו היא מספרת ולאו דווקא הצבעים המדוייקים.
אני צופה התנגדויות רבות יותר על הסכמות לדעה זו, כי הקונצנסוס והחוקים אומרים אחרת. אבל מה שטוב בעולם האודיו, הוא שלאינדבידואליזם יש מקום של כבוד.
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

קונצנזוס
tigerbalm כתב:
נסה לשמוע את מאהלר או דבוז'אק ברמקולים מסוג שהצגת ותיווכח לדעת שזה רחוק מריאליזם
שלא נאמר את נגינתו "המלטפת" של BRANFORD MARSALIS בסקסופון .
כל הכיף שבדבר שזהו תחביב שלנו ואנחנו משקיעים בו את מיטב זמננו וכספנו
והעברת דעה כזאת או אחרת - רק תורמת במשהו לשיגיון שלנו.
בכל מקרה ברוך הבא.
דווקא במוזיקה שאתה שומע{וגם אני} יש בעיה אם "פירוט יתר של הגבוהים" שלא נאמר אפילו מטרידה במידה מסוימת.אז פירוט יתר של הגבוהים, באופן לא מאוזן ודרך כל מיני שיטות, הוא קירוב מסויים, לדעתי טוב, לדעת אחרים לא, של המציאות...
נסה לשמוע את מאהלר או דבוז'אק ברמקולים מסוג שהצגת ותיווכח לדעת שזה רחוק מריאליזם
שלא נאמר את נגינתו "המלטפת" של BRANFORD MARSALIS בסקסופון .
אשמח אם תשתף אותי על איזה רמקולים סתומים מדובררוב חיי אוזני היו פקוקות בנעימות ע"י רמקולים סתומים, סליחה על הביטוי, שהם מאוד מאוזנים, וטכנאי הקלטות/סטריאופילים יכולים להישבע שהם ריאליזם - אבל מה לעשות, מתצ'עממים....
לא צריכה להיות שום התנגדות או אי הסכמה.אני צופה התנגדויות רבות יותר על הסכמות לדעה זו, כי הקונצנסוס והחוקים אומרים אחרת. אבל מה שטוב בעולם האודיו, הוא שלאינדבידואליזם יש מקום של כבוד....
כל הכיף שבדבר שזהו תחביב שלנו ואנחנו משקיעים בו את מיטב זמננו וכספנו
והעברת דעה כזאת או אחרת - רק תורמת במשהו לשיגיון שלנו.
בכל מקרה ברוך הבא.