כמה דברים:
ממרחק צפיה של 4מ, 65" זה די קטן. הייתי ממליץ לבחור, בכל זאת, איך אתה מכניס 75". תאמין לי שאתה תודה לי בסוף
מבחינת דגמים ותקציב - ב-65", 3-4K יתן לך דגמי בסיס. לטעמי אם זה טלוויזיה שתרצה לצפות בה הרבה, ובפרט בחדר חשוך, עדיף להשקיע קצת יותר. הקפיצה הגדולה באיכות באה יחד עם הדגמים שיש להם FALD - כלומר התאורה האחורית שלהם היא אחורית באמת באזורים, ולא היקפית. זה מאפשר לטלוויזיה להכהות חלקים מהתמונה בצורה סלקטיבית, וזה משפיע באופן משמעותי על הקונטרסט ואיכות השחורים בתמונה - מה שרלוונטי מאוד בחדר חשוך. בד"כ זה כבר בא יחד עם עוד שיפורים באיכות צבע ותמונה כי אלו לא הטלוויזיות הכי בסיסיות.
הדגמים הרלוונטים לזה הם בעיקר הסמסונג Q70R והסוני XF9005 או XG9505. לסמסונג כמובן יש דגמים גבוהים יותר, אבל ה-Q70R הוא הראשון שמציע FALD, ולכן מהווה תמורה טובה לכסף. הסוני מציעים FALD בסדרה 9 שלהם, ובה יש היום שני דגמים - ה-XF90 (של שנה שעברה) וה-XG95 (של השנה, שהוא כמובן משופר קצת).
מבחינת מחירים - את הסמסונג Q70R אפשר להשיג בכ-6000 ש"ח, ומחיר דומה לסוני XF9005. הסוני XG9505 עולה קצת יותר, אבל זה סדר הגודל.
אישית, אם אתה מתכנן לצפות בעיקר בחדר חשוך, הייתי הולך על הסמסונג, אבל הסוני גם מאוד מצוינות.
מעבר לזה, חוזר להתחלה - תחשוב שוב על 75". את הסמסונג Q70R 75" אפשר להשיג עכשיו ב-BF באזור ה-10K. זה מחיר מטורף למסך באיכות ובגודל הזה, ומסך כזה ישרת אותך הרבה הרבה הרבה שנים.