אני בישורת התלבטות אחרונה לגבי החלפת טלוויזיה.
היום יש לי סמסונג 65" - דגם H7150 (יבוא אפור, אבל עבדה יופי כל השנים). היא בסדר, אבל הסמארט שלה בסיסי למדי (זה מהשנים הראשונות) ודי איטי, ואין לה תמיכה ב-HDR וכו'. מאז שקניתי לחדר שינה NU8000 היא מרגישה מאוד "חלשה" - גם באיכות תמונה וגם בחוייה הכללית, וזה כמובן מעבר לעניין הגודל.
אני כבר תקופה מתכנן לקנות ב-BF הקרוב טלוויזיה 82/85, כשבימים האחרונים התכנסתי לכיוון הסוני XG95 ב-85" (אפשר להשיג סביב ה-17K, שזה מחיר מצוין בשבילה בסה"כ...). אבל זה עדיין הרבה כסף, ואני תוהה תוך כמה זמן יהיה לי דחף לשדרג אותה שוב כי השחורים ב-LED, אפילו עם FALD, זה לא אותו דבר, וכי אולי יצאו שוב תקנים חדשים (כמו שה-HDR לגמרי ניוון את הטלוויזיות הישנות), וכו'.
התחלתי לחשוב על רכישה של 75" במקום. מדובר כנראה על קצת יותר מחצי מהעלות של 85". מה שאומר שיכאב לי הלב הרבה פחות לשדרג אותה שוב עוד 3-4 שנים למשל... מצד שני, אם אני קונה טלוויזיה 85" טובה, אני אהנה כל השנים האלה ב-85, ואולי אוכל למשוך את השדרוג הבא ל-5 שנים ואז זה כבר יוצא "כדאי" (מילה מצחיקה בהקשר הזה).
בקיצור... מתלבט עם הפורום.
מרחק הצפיה אצלי בסלון - בין 3.5 ל-4.5 מטר.
75 או 85?
@slarti
·
אמנם אני לא איזה וידאופיל גדול, אבל דעתי האישית:
המרחק ישיבה אצלך לא סופר גדול.
כמובן שכמה שיותר גדול יותר טוב. אבל לא מרגיש לי שבמרחק שלך ״75 יראה קטן מדי בצורה מוגזמת.
וההבדל במחיר באמת גדול בצורה לא פרופורציונלית.
אז אני אישית הייתי מעדיף ״75 יותר זול.
ועוד כמה שנים שתרצה להחליף, מי יודע, אולי זה כבר יהיה מסכים מודולריים, או מקרנים או טכנולוגיה שאנחנו בכלל לא מכירים היום...
·
אמנם אני לא איזה וידאופיל גדול, אבל דעתי האישית:
המרחק ישיבה אצלך לא סופר גדול.
כמובן שכמה שיותר גדול יותר טוב. אבל לא מרגיש לי שבמרחק שלך ״75 יראה קטן מדי בצורה מוגזמת.
וההבדל במחיר באמת גדול בצורה לא פרופורציונלית.
אז אני אישית הייתי מעדיף ״75 יותר זול.
ועוד כמה שנים שתרצה להחליף, מי יודע, אולי זה כבר יהיה מסכים מודולריים, או מקרנים או טכנולוגיה שאנחנו בכלל לא מכירים היום...