רמקולים 90% וכל השאר 10% ..
סתם סתם ,
היה לי דג'ה-וו.
לדעתי זה מאוד תלוי בתקציב.
יש הבדל עם כל הכבוד בין תקציב למערכת שלמה ב 5K לבין 50K.
במערכת זולה הייתי משקיע את רוב הכסף ברמקולים כי הם יתנו את השיפור הגדול ביותר
ביחס לשאר הדברים שגם כך או כך יהיו זולים.
אם התקציב גבוה נניח 50K הייתי משתדל לקנות רמקולים ב 25K
מגבר ומקור ב 20K ואת השאר הייתי משקיע בכבלים.
בהודעה הקודמת כתבתי את דעתי לחלוקת התקציב ברכישת מערכת אבל אין פה חוקים..
יכול להיות מצב שמערכת כוללת שעולה 10000₪ שבה החלוקה 35% רמקולים 5% כבלים 40% מקור ו20% הגברה תשמע טוב יותר מהדוגמה שכתבתי למעלה באותו התקציב, הכל עניין של שילוב נכון..
מבחינתי, החלוקה תלויה בתקציב – ופה אני מסכים עם ליאור. עבור מערכות יקרות מאד כל הוספה של 10K משנה את החוקים. עבור מערכות ק"ב יקרות יחסית (בסביבות 30K) החלוקה של cavi נראית לי הגיונית. עבור מערכות צנועות יותר (בסביבות 10K) הייתי מחלק את התקציב קצת אחרת:
58% רמקולים
34% הגברה (רצוי מאד עם RC – לכן הקצבתי כל כך הרבה לרסיבר)
6% מקור
2% כבלים
עם החלוקה של ליאור אני (כמעט) מסכים במקרה של מערכות סטריאו ולא ק"ב, רק הקצבה של 5K לכבלים נראית לי קיצונית.
מנסיוני עד היום, בכמה סט-אפים שהיו לי, תמיד עלות כל הרכיבים (רמקולים, הגברה ומקור) היתה פחות או יותר שווה, וזה מה שנתן לי את התוצאות הכי טובות בכל מסגרת תקציב.
להשקיע 80% ברמקולים זה לדעתי כמו לנסוע במרצדס 500 מאובזרת טיפ טופ עם מנוע 1,300 סמ"ק.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
Booboo כתב:מנסיוני עד היום, בכמה סט-אפים שהיו לי, תמיד עלות כל הרכיבים (רמקולים, הגברה ומקור) היתה פחות או יותר שווה, וזה מה שנתן לי את התוצאות הכי טובות בכל מסגרת תקציב.
...
Booboo
בוא ניקח לדוגמה מערכת ק"ב שעולה 10K. יש לקנות חמישה רמקולים +סאב, רסיבר ו-DVD (נזניח את החוטים, ברמה הזו של המערכת אפשר לסגור עניין ב-200 ש"ח). מחלקים את הסכום לשלוש קבוצות (רמקולים, רסיבר ו-DVD) – בערך 3300 ש"ח לקבוצה. עם 3300 ש"ח לרסיבר אינני מתווכח, זה רכיב חשוב של המערכת. אבל - האם באמת היית משקיע 3300 ש"ח ב-DVD, ומשאיר 3300 ש"ח לכל הרמקולים? הרסיבר יהיה over kill מתורף עבור הרמקולים האלה! אני כבר לא מדבר על זה שמי שקונה DVD שעולה יותר מ-3000 ש"ח די מכוון לתכונות המוסיקאליות של הנגן (סטריאו, SACD, DVD-A). התכונות האלה יהיו מיותרת עם שישה רמקולים שעולים 3300 ש"ח...
ואם היה לך סט אחר שבו הרסיבר היה עולה 3000₪ והרמקולים 3700 והDVD 300 והוא היה נשמע הרבה יותר טוב לא הייתה לוקח?
מה שאני מנסה להגיד זה שהחוקים הם דיי גמישים והכל עניין של שילוב..
Booboo,
הדוגמא שלך לא נכונה.
כי המנוע 1300 סמ"ק לא יהיה מספיק חזק ומגבר זול יותר, לא בהכרח יהיה חלש מידי.
אפשר להתווכח על האיכות שתצא , כמו שאפשר להתווכח שמנוע AMG יהיה עדיף על מנוע "סטנדרטי" של מרצדס.