לאחרונה אני מתחיל לחשוב על הוספת מימד אטמוס לחדר, ברסיבר שלי מעולם לא עשיתי עידכון (אני רכשתי אותו ישירות מהחנות כך שאין סיכוי שלפניי מישהו עשה עידכון) ועד כמה שאני יודע - ללא העידכון הרסיבר לא תומך בפורמט DTS:X ואטמוס (תקנו אותי אם אני טועה), מכאן נובעות מס' שאלות:
1. האם העידכון דרך הרסיבר יוסיף לרסיבר את האופציה לתמוך בפורמטים החדשים?
2. האם יש סכנה כלשהי לבצע את העידכון? (חשוב לציין שאני מתכוון לעשות את העידכון דרך הרסיבר ולא דרך USB עם הורדה מהאינטרנט).
3. במידה ועשיתי את העידכון - צריך להגדיר הכל מחדש ולבצע כיול חדש? (אני לא מדבר על השלב שלאחר חיבור רמקולי האטמוס כי הם עדיין לא נרכשו, אני מדבר נטו על ההגדרות הקיימות כרגע ברסיבר).
תודה מראש לעוזרים
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'
הרסיבר שלך תומך אטמוס לרבות DTS-x .
לא צריך לחשוש לעדכן את הרסיבר .
אין צורך לכייל מחדש .
הוספה של רמקולים, שינוי מיקום, החלפת רמקול
לדגם אחר, אז כמובן ההמלצה היא לכייל מחדש.
בהצלחה
הייתה תקופה שהרסיברים של דנון/מרנץ לא תמכו ב DTS-X Neural כאשר אות הכניסה היה Dolby מסוג שהוא. בעדכון או שניים האחרונים זה כבר עובד שוב (איזו בעיה עם זכויות יוצרים על הפורמט שנפתרה).
לא מציע לך לעשות עדכון דרך הרסיבר, אני כן מציע לך ובהרבה חום
להוריד את העדכון לשולחן העבודה במחשב האישי, לאחר מכן לחלץ את קובץ ההתקנה, יש שם רק שתי קבצים בדרך כלל... אחד שהוא "מלל" מסביר איך להתקין ועוד כל מיני שטויות, והשני זה קובץ ההתקנה, אותו אתה מעביר ל usb מכניס לרסיבר ומבקש בהגדרות שיבצע עידכון דרך ה usb.
אני מכיר באופן אישי, אדם מפה מהפורום שעשה לפני כ שנה עדכון
לרסיבר מאוד מאוד יקר דרך הרשת ברסיבר, היית לו הפסקת חשמל
בזמן העדכון והוא שרף את כל הכרטיס hdmi, הוא לא כתב על זה בפורום,
ולא צייץ מילה, התבייש במעשיו כנראה, כי הוא ידוע בתחום ואיי לו
אם ידעו את הפדיחה שעשה בעצמו, לכן אני מאוד מכבד ולא כותב את שמו
למרות שהוא בכלל לא יודע שאני יודע מזה, פשוט אני מקורב
להמון אנשים בתחום אז יש לי מושג מה בדיוק היה שם...
אז אל תתחקם עם המזל שלך חבל, אתה הרי רוצה
בסופו של יום להיות כמה שיותר בטוח שהכל תקין, הקדשת שירשור בשביל לדעת האם שווה לעדכן, אתה מתייחס ברצינות אז חבל ליפול בקטנות האלה, אותו בחור שנפל עם העדכון, בשירשורים 4 חודשים לפני דובר פה על העניין והוא גם לא הקשיב ולאחר זמן מה נפל, היה לו מזל שהתעסק עם יבואן אמין ביותר שהסכים להחליף לו הכל ללא עלות.
ויקטור ,
מכבד את העזרה שלך לחבר פורום וההשקעה שלך בתגובות.
באמת ובתמים !
אבל,
אם אני צופה עכשיו להנאתי ולרוע מזלי יש נפילת חשמל,
לא יכול להישרף לי כרטיס HDMI ?
או משהו אחר ברסיבר?
מה הקשר לעדכון דווקא ואיך מבצעים אותו?
על החמש דקות האלה יקום וייפול דבר?
שיעשה את העדכון בשעות הבוקר המוקדמות ביום
אביבי בהיר. סיכוי שתנחת לו חללית על הגג גבוה יותר
בחמש דקות האלה .
ליאור לא מעדכנים רסיבר דרך הרשת ישירות,
מה שספרתי זה אמיתי 1 ל 1, מאוד יכול להיות שבפרוססורים יקרים או רסיברים יוקרתיים יש הגנה מסויימת, או שלא! במיינסטרים וגם באנתאם לפי מה שאני יודע לא עושים ישירות מהרשת, עושים רק דרך ה usb כמו שהסברתי.
תתפלא זה קרה פעמיים לבעל חנות מוכר ולא משנה מיזה, מעבר לבחור שציינתי מקודם, לא כנראה שזה לא יכול לקראת לך כאשר אתה צופה ונופל החשמל אחרת היינו שומעים על הרבה כאלה, פה כבר כנראה יש הגנה מסויימת, לא מבין בזה ויכול להיות שאין הגנות גם ביוקרתיים.
נערך לאחרונה על ידי FastandFurious ב 29/10/2019 22:46, נערך פעם 1 בסך הכל.
למה זה משנה אם עושים עדכון דרך הרשת (כמו שהרוב המוחלט כנראה עושה) לבין דרך USB ?
אם יש נפילת חשמל, אז לעתי הדין זהה גם ל-USB שכן תהליך העדכון מתבצע בצורה זהה.
מה ששונה הוא רק מאיפה הרסיבר "מושך" את המידע לעדכון.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
יאלה עכשיו כל הפורום יכתוב שעשה עדכון דרך הרשת ולא קרה כלום,
כל מי שעשה דרך הרשת וקרה משהו ממשיך לשתוק
ומחכה שלאחר זה יקרה,
לומרות שאומרים לכם שזה באמת קרה אז אתם ממשיכים לצאת בהצהרות
שהנה אני עשיתי ולא קרה כלום... אני בכול אופן חיי על המחשב, תמיד בזמן הפנוי אני מולו כי הוא במרכז הסלון, זה עניין של דקה וחצי עד שהוא מגיע לרסיבר בתוך התקן usb, זה מזכיר לי את המשפט "עדיף לאבד רגע בחיים מלאבד חיים ברגע".
ויקטור, תסביר למה זה משנה ?
טכנית (לפי מה שאני מבין), מה זה משנה לרסיבר אם הוא מושך את קובץ המידע ישירות מה-usb או ישירות מהרשת ?
הרי בכל מקרה, הקובץ מועתק לרסיבר, משודרג ואז הקובץ הקודם נמחק.
אתה אומר יוצאים בהצהרות, שאתה אומר זה קרה והם אומרים שלא קרה ?
אז מי צודק ?
שניכם הרי.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
FastandFurious כתב:ליאור לא מעדכנים רסיבר דרך הרשת ישירות,
מה שספרתי זה אמיתי 1 ל 1, מאוד יכול להיות שבפרוססורים יקרים או רסיברים יוקרתיים יש הגנה מסויימת, או שלא! במיינסטרים וגם באנתאם לפי מה שאני יודע לא עושים ישירות מהרשת, עושים רק דרך ה usb כמו שהסברתי.
תתפלא זה קרה פעמיים לבעל חנות מוכר ולא משנה מיזה, מעבר לבחור שציינתי מקודם, לא כנראה שזה לא יכול לקראת לך כאשר אתה צופה ונופל החשמל אחרת היינו שומעים על הרבה כאלה, פה כבר כנראה יש הגנה מסויימת, לא מבין בזה ויכול להיות שאין הגנות גם ביוקרתיים.
...
·
מאחר והיום הרסיברים/פרוססורים מורידים את העדכון ורק אחרי שירד/מתחיל העדכון אין ממש יתרון להוריד ל usb ולעדכן .
@FastandFurious
·בתור מישהו שהלך לו כרטיס HDMI בנפילת חשמל אני מרשה לעצמי להגיב.
אין קשר לעדכון קושחה, זה פשוט קרה בזמן החזרת המתח, מאז יש לי מגן ברקים מחובר.
נפילת חשמל בזמן עדכון קושחה עלולה להפוך כל מכשיר ללבנה, בלי קשר לשיטת העדכון