לאחר ביקור ממושך בפיוצר (אחלה צוות ושירות- תמיד מורגש רצוי ומוזמן למרות שבעצמי עוד לא רכשתי שם אבל שלחתי חברים ) הרכבתי הצעה עם הסטאפ הזה לתצורת 5.2.2 לחדר יעודי בשטח של כ 25 מ"ר , יש לציין שמטרת הסטאפ הוא קולנוע בייתי בלבד :
רסיבר - דנון 4500
קדמיים זוג klipsch rp6000
סנטר klipsch rp504c
אחריים זוג klipsch rp502s
אטמוס זוג svs prime elevation
סאב SVS PB2000 x 2
מה אתם אומרים על ההצעה?
מקריאה ברחבי פורומים ולפי המלצות של דולבי ההמלצה לאחוריים בטצורת אטמוס היא לרמקולים רגילים ולא לביפולארים\דיפולארים.ובעקבות כך חשבתי את האחוריים להחליף או למדפיים rp600 או אולי ל rp6000 רצפתיים .
כמו כן אני בלבטים האם לעלות רמה בסאב ל pb3000 או להשאר עם זוג שלבהנתי יבטל לי גלים עומדים .
עוד אספקט האם להוסיף עוד זוג אטמוסים או עוד זוג אחוריים או שלחלל כמו החלל הנתון שלי זה כבר יהיה too ?much .
מבחינת הגברה ומערכת כיול לא רואה מגבר שנותן תמורה יותר טובה לכסף מעבר לדנון.
@avihuli
·
הישיבה תהיה באמצע החדר , מדובר על חלל בנוי מבניה קלה (עליית גג) כך שיש גמישות בדברים מסויימים.
התקרה בחלקה משופעת ובחלקה ישרה,
רוחב החדר כ 4 מטר ואורכו כ 6 מטר עם תיקרה בחלקה הגבוהה של 2.32 מטר ובחלקה הנמוך 1.1 מטר.
OBIONE1 כתב:לאחר ביקור ממושך בפיוצר (אחלה צוות ושירות- תמיד מורגש רצוי ומוזמן למרות שבעצמי עוד לא רכשתי שם אבל שלחתי חברים ) הרכבתי הצעה עם הסטאפ הזה לתצורת 5.2.2 לחדר יעודי בשטח של כ 25 מ"ר , יש לציין שמטרת הסטאפ הוא קולנוע בייתי בלבד :
רסיבר - דנון 4500
קדמיים זוג klipsch rp6000
סנטר klipsch rp504c
אחריים זוג klipsch rp502s
אטמוס זוג svs prime elevation
סאב SVS PB2000 x 2
מה אתם אומרים על ההצעה?
מקריאה ברחבי פורומים ולפי המלצות של דולבי ההמלצה לאחוריים בטצורת אטמוס היא לרמקולים רגילים ולא לביפולארים\דיפולארים.ובעקבות כך חשבתי את האחוריים להחליף או למדפיים rp600 או אולי ל rp6000 רצפתיים .
כמו כן אני בלבטים האם לעלות רמה בסאב ל pb3000 או להשאר עם זוג שלבהנתי יבטל לי גלים עומדים .
עוד אספקט האם להוסיף עוד זוג אטמוסים או עוד זוג אחוריים או שלחלל כמו החלל הנתון שלי זה כבר יהיה too ?much .
מבחינת הגברה ומערכת כיול לא רואה מגבר שנותן תמורה יותר טובה לכסף מעבר לדנון.
...
·
ההיתי שוקל משהו אחר מלבד קליפש, בעיקר לשידוך עם דנון. הרסיבר מעולה. ואני באמת מעריך את החברה בפיוצ'ר, אבל לדעתי דנון X4500H אין כל סיבה לרכוש מיבוא רשמי, שכן המחיר בםרללי משמעותית יותר זול:
אם קבלת מחיר רשמי ל X4500H עד 4200 שח, אז לך על זה, כי 500 שח אולי שווים יותר שקט נפשי ושירות מעולה. אבל אם זה בסביבות ה 6000, לא שווה לדעתי ועדיף פרללי עם שנתיים אחריות והחלפה לחדש ב 3 חודשים ראשונים.
לגבי סאב, לך על ה אטום אם זה זוג. זה עדיף בכל המובנים, בעיקר מוסיקה. עם מיקום נכון, לא יחסר לך כלום בתחום הנמוכים. ואם כבר שני סאבים, לך על רמקול איכותי מדפי ולא רצפתי. חבל על הכסף. עדיף תמיד מדפי באותו מחיר של רצפתי לאיכות מרבית.
כמה יוצא על העסק הזה? לדעתי הקווים שהלכת עליהם הם יותר לפי "המלצות מבטיחות", מעין דברים שהם בברירת מחדל VFM.
שמעת שילוב של כל אלו?
מה היו האפשרויות האחרות?
יש פריטים אחרים שרצית ולא מצאת איפה לשמוע/לרכוש?
אני שואל את זה כי זה מאוד מזכיר לי את תחילת דרכי בתחום, החלפתי המון סטים שהיו ברירת מחדל של מה שממליצים ומה שניתן להשיג בחנויות.
חשבתי שמיציתי את כל ה"חקירות" בנושא ולבסוף התברר שזה אפילו לא קצה הקרחון
עם הסאבים הנושא פחות חשוב ופחות קיטי כי באמת אלו טובים ומבטיחים ולא תיפול בהם אבל לדעתי שאר המערכת לחלק מהאנשים יכולה להיות "כישלון", לחלקם קטן ולחלקם גדול.
@OBIONE1
אז אם ככה, חייב!! תמונה של החדר, כי התקרה המשופעת יכולה להשפיע המון על המיקום האופטימאלי של הרמקולים ובהתאם לזה התצורה הרצויה בסטאפ.
@Gad007 לא הבנתי מה קשור מה שהוא שאל לבין מה שכתבת לנושא התמחור של הרסיבר.
אם לדוגמא בעסקת החבילה שהוא עושה הרסיבר אפילו עולה לו 7,500 שקל ולצורך ההקצנה בלבד!!, כל הרמקולים ניתנים בחינם - אז העסקה שווה או לא ?
לא מדובר פה בקנייה של מוצר בודד ולכן הנושא התמחורי צריך להיות משוקלל על כלל החבילה ולא על המוצר הבודד.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed
ההיתי שוקל משהו אחר מלבד קליפש, בעיקר לשידוך עם דנון. הרסיבר מעולה. ואני באמת מעריך את החברה בפיוצ'ר, אבל לדעתי דנון X4500H אין כל סיבה לרכוש מיבוא רשמי, שכן המחיר בםרללי משמעותית יותר זול:
אם קבלת מחיר רשמי ל X4500H עד 4200 שח, אז לך על זה, כי 500 שח אולי שווים יותר שקט נפשי ושירות מעולה. אבל אם זה בסביבות ה 6000, לא שווה לדעתי ועדיף פרללי עם שנתיים אחריות והחלפה לחדש ב 3 חודשים ראשונים.
לגבי סאב, לך על ה אטום אם זה זוג. זה עדיף בכל המובנים, בעיקר מוסיקה. עם מיקום נכון, לא יחסר לך כלום בתחום הנמוכים. ואם כבר שני סאבים, לך על רמקול איכותי מדפי ולא רצפתי. חבל על הכסף. עדיף תמיד מדפי באותו מחיר של רצפתי לאיכות מרבית.
...
לא ביקשתי התייחסות לגבי מחיר (מה גם לא כתבתי אפילו בכמה הוצע לי הכל וזה לא העניין כרגע) .
רשמתי בכותרת ובגוף ההודעה שמדובר על סטאפ שישמש לקולנוע בייתי בלבד כך שהתייחסות למוסיקה ( אפילו שפס קול של סרט מורכב ממוסיקה) לא רלוונטי פה.
למה היית שוקל רמקול אחר בשידוך לדנון?
·
נערך לאחרונה על ידי OBIONE1 ב 29/10/2019 16:02, נערך פעם 1 בסך הכל.
mescaline כתב:כמה יוצא על העסק הזה? לדעתי הקווים שהלכת עליהם הם יותר לפי "המלצות מבטיחות", מעין דברים שהם בברירת מחדל VFM. כמה יוצא לא רלוונטי בא נאמר שסביב ה 25-30k
שמעת שילוב של כל אלו? כן רק עם סאב אחד ולא 2 וללא אטמוס
מה היו האפשרויות האחרות? שמעתי את הklipsch לעומת סט של svs ultra
יש פריטים אחרים שרצית ולא מצאת איפה לשמוע/לרכוש? רק התחלתי את המסע אבל לא מתכוון לחפש עד אין כץ , ככל שאתה שומע רואה וקורא יותר אתה מתבלבל יותר ( לפחות אני ) .
אני שואל את זה כי זה מאוד מזכיר לי את תחילת דרכי בתחום, החלפתי המון סטים שהיו ברירת מחדל של מה שממליצים ומה שניתן להשיג בחנויות.
חשבתי שמיציתי את כל ה"חקירות" בנושא ולבסוף התברר שזה אפילו לא קצה הקרחון
עם הסאבים הנושא פחות חשוב ופחות קיטי כי באמת אלו טובים ומבטיחים ולא תיפול בהם אבל לדעתי שאר המערכת לחלק מהאנשים יכולה להיות "כישלון", לחלקם קטן ולחלקם גדול.לדעתי בארץ ה svs מתומחרים בצורה מאוד הוגנת ביחס לחול ולמותגים אחרים בארץ לכן הם מאוד פופאלרים פה בפורום לדעתי וקל למכור אותם מגם שהתמורה גבוהה לדעתי.
@OBIONE1
·לפי דעתי בעניין הרמקולים, מבחינתי מבחינת קליפש
ושמעתי הרבה קליפשים, רק סדרת ה pro ראויה לשבחים,
קח לך שלישיה קדמית של kl 650 סדרת הפרופשיונל, מיותר לכתוב שהם ultra בתקן thx
שמעתי אותם ב ט.ר בחדר היעודי (בכניסה מצד שמאל)
הם נמצאים מאחורי מסך ההקרנה ולא נראים לעיין.
לא הסתכלתי על מפרט הקדמים שלך מפני שלא צירפת קישור.
יש המון רמקולים שיודעים לנגן מוזיקה וקולנוע ברמה גבוהה בריאים
למטרות שלך, אבל הם יקרים, אם אתה בחדר יעודי אתה צריך רמקולים יעודים לקולנוע, כאלה שיש להם אימפקט טוב עבור קולנוע, כאלה עם פיקים גבוהים, מהירים שיודעים לעשות צליל גדול ומפורט, המטרה פה בהמצלה שלי שתנצל את התקציב שלך כמו שצריך ותקלע למטרה,
לא יודע אם התקציב שלך מאפשר מה שאני כותב, אבל שווה לנסות למתוח את התקציב לכיון הזה בייחס למה שהצעת בפתיחת השירשור שלך לחדר יעודי,
חשוב לי שתבין, אתה רואה שאני כותב המון, אני לא סתם כותב יש לי המון ניסיון וידע בדברים וחשוב לי שתבין שהשקעתי פה מחשבה רבה לפני שהמלצתי לך, לא כתבתי דברים בשלף או עשיתי העתק הדבק מפורומים אחרים כמו טרולים ודמויות שצצים פה ושם בחלוף הזמן עם יוזרים משתנים.
בקשר לסראונדים תלך על מה שאתה מחליט, אבל סדרת הפרו
מעולה זה כבר תלוי בתקציב.
בקשר לאטמוס, יש לך חדר יעודי, לך על התקנה של שתיי זוגות
אטמוס זה מעצים את החויה פי כמה.
בעניין הרסיבר אני לא מתערב. מה שתחליט זאת החוויה שלך.
בעניין הסבים, כמעט תמיד עדיף זוג סבים בחדר יעודי (תלוי איזה גודל החדר)
הייתי ממליץ על סדרת 4000 של svs, אם התקציב לא מאפשר, אז לך על זוג 3000, אני באופן אישי מעדיף סב סגור על מנת לשמור על במה קדמית נקיה יותר מבחינת הבאס מדוייקת יותר והדוקה יותר.
הכי חשוב שתהנה מכל המסע הזה, זהו חלק מרתק שבסופו
אתה חיי עם מה שבנית, תצליח ושרק תהנה ותתקדם
תיפול אקוסטי בחלל יתרום המון
FastandFurious כתב:@OBIONE1
לא הסתכלתי על מפרט הקדמים שלך מפני שלא צירפת קישור.
יש המון רמקולים שיודעים לנגן מוזיקה וקולנוע ברמה גבוהה בריאים
למטרות שלך, אבל הם יקרים, אם אתה בחדר יעודי אתה צריך רמקולים יעודים לקולנוע, כאלה שיש להם אימפקט טוב עבור קולנוע, כאלה עם פיקים גבוהים, מהירים שיודעים לעשות צליל גדול ומפורט, המטרה פה בהמצלה שלי שתנצל את התקציב שלך כמו שצריך ותקלע למטרה,
לא יודע אם התקציב שלך מאפשר מה שאני כותב, אבל שווה לנסות למתוח את התקציב לכיון הזה בייחס למה שהצעת בפתיחת השירשור שלך לחדר יעודי,
חשוב לי שתבין, אתה רואה שאני כותב המון, אני לא סתם כותב יש לי המון ניסיון וידע בדברים וחשוב לי שתבין שהשקעתי פה מחשבה רבה לפני שהמלצתי לך, לא כתבתי דברים בשלף או עשיתי העתק הדבק מפורומים אחרים כמו טרולים ודמויות שצצים פה ושם בחלוף הזמן עם יוזרים משתנים.
בקשר לסראונדים תלך על מה שאתה מחליט, אבל סדרת הפרו
מעולה זה כבר תלוי בתקציב.
בקשר לאטמוס, יש לך חדר יעודי, לך על התקנה של שתיי זוגות
אטמוס זה מעצים את החויה פי כמה.
בעניין הרסיבר אני לא מתערב. מה שתחליט זאת החוויה שלך.
בעניין הסבים, כמעט תמיד עדיף זוג סבים בחדר יעודי (תלוי איזה גודל החדר)
הייתי ממליץ על סדרת 4000 של svs, אם התקציב לא מאפשר, אז לך על זוג 3000, אני באופן אישי מעדיף סב סגור על מנת לשמור על במה קדמית נקיה יותר מבחינת הבאס מדוייקת יותר והדוקה יותר.
הכי חשוב שתהנה מכל המסע הזה, זהו חלק מרתק שבסופו
אתה חיי עם מה שבנית, תצליח ושרק תהנה ותתקדם
תיפול אקוסטי בחלל יתרום המון
...
לצערי גם תקציבית וגם מבחינת מיקום אין לי מקום להצעה שלך .
אמנם החדר ( יותר נכון עליית גג) יעוייד לקולנוע בייתי אבל בגלל מגבלות פיסיות ותקציביות הסט שציינתי זה בערך הטופ שאני יכול להגיע אליו.
יותר מאוחר בערב אגיע ואצלם את החלל (בעייתי קצת לצלם אותו גם ככה) ואז אולי יהיה יותר קל לייעץ.
לא ביקשתי התייחסות לגבי מחיר (מה גם לא כתבתי אפילו בכמה הוצע לי הכל וזה לא העניין כרגע) .
רשמתי בכותרת ובגוף ההודעה שמדובר על סטאפ שישמש לקולנוע בייתי בלבד כך שהתייחסות למוסיקה ( אפילו שפס קול של סרט מורכב ממוסיקה) לא רלוונטי פה.
למה היית שוקל רמקול אחר בשידוך לדנון?
·
...
·
אם זה רק לסרטים, אז תהנה מהקליפש. קליפש מטבעם בהירים וגם ההגברה של דנון קצת על הצד הבהיר, אז השילוב לא הכי אידיאלי. אבל אם אין לך צורך בשחזור צלילים מדוייקים, אז מניח שקליפש זו בחירה טובה. בהירות אפשר לתקן מהרסיבר. אני אישית לא מכניס קליפש הבייתה גם אם היו מחלקים אותם בחינם. אם אתה כבר קונה מפיוצר, אז למה לא ללכת על רמקולים של SVS? הם הרבה יותר טובים מהקליפש הללו. ההיתי בכל זאת שוקל משהו אחר, על כל מקרה אם יום אחד תרצה לשמוע מוסיקה. אם זה רק לסרטים אז מספיק סאב אחד גדול עם פורט. תנסה אותו ורק אם יש בעיה רצינית באקוסטיגה, תרכוש עוד אחד. זוג סאבים זה בעיקר למוסיקה, אבל לא רק כמובן. אם זה סלון גדול עם מרחק גדול בין מקומות הישיבה, אז זוג יכול להבטיח אחידות בבאס, בתנאי שהם יכויילו נכון. אודיסי לא ממש עושה זאת טוב אוטומטית.
FastandFurious כתב:@OBIONE1
...
הייתי שם לפני שנה, עדיין זוכר חוויית שמע נהדרת בחדר הזה. DAAAM !
אבל לדעתי היו שם רמקולים אחרים, אני זוכר כי רציתי לשמוע את ה 650 אבל לא היה להם אז בתצוגה.
סנטר - אפשר להוסיף בהמשך, יכול להיות שתסתדר טוב גם בלי.
אטמוס - שקועים בתקרה אם יש לך אפשרות, אמורה להיות תוצאה טבעית יותר ויש דגמים זולים וטובים. אבל אתה הולך על 2 אז לדעתי זה מיותר, במקום זה אם החדר מאפשר - צדדיים. האחידות מסביב לדעתי עדיפה מאטמוס, אם צריך לבחור.
רסיבר - לא חייבים מודל אחרון, ואפשר דיל על משהו מתצוגה.
אם זה חדר בעייתי ובלי ספיגה אולי תצטרך כמה לוכדי באסים, בין 2-4. טובים עולים לא מעט, אז תחשוב על זה מבחינת תקציב.
וממליץ כן ללכת לשמוע עוד קצת, לבדוק עוד רמות מחיר, גם של סאבים, במחיר שאתה משקיע לא הייתי שם את כל הביצים בסל אחד בלי לבדוק עוד.
הסגנון של קליפש שונה מרמקולים צרפתיים או אנגליים או סקנדינביים.
הייתי שם כמה פעמים ב שנתיים וחצי האחרונות, שמעתי אותם באחד
הפעמים.
אני אוהב לטייל בחנויות אודיו יבואנים וכו', סתם בשביל לשמוע מה חדש כל פעם נודד לחנות/יבואן אחר, או לחברים עם מערך קולנוע ביתי.
מעניין אם יש ל-ט.ר אותם כרגע בתצוגה בחדר היעודי,
אני חייב לקפוץ לשם להקשיב להם שוב.
מחר אבדוק איתם ואעדכן
אם אמצא זוג kl 650 במצב טוב מאוד, כנראה שארכוש זוג ובהמשך אם יהיה אצרף עוד אחד בתור סנטר, בנתיים התקציב נמוך ואני לא מתפשר,
זורם עם מה שיש לי מקדימה, לומרות שהם לא מתאימים להיות פרונטלים,
בקטנה זורם.
נפנה את השירשור לפותח הדיון 🤐
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra
סנטר - אפשר להוסיף בהמשך, יכול להיות שתסתדר טוב גם בלי.הייתי כבר בסרט הזה , היה חסר לי סנטר. זה כמובן גם תלוי הקדמיים.
אטמוס - שקועים בתקרה אם יש לך אפשרות, אמורה להיות תוצאה טבעית יותר ויש דגמים זולים וטובים. אבל אתה הולך על 2 אז לדעתי זה מיותר, במקום זה אם החדר מאפשר - צדדיים. האחידות מסביב לדעתי עדיפה מאטמוס, אם צריך לבחור.יש אפשרות לשקועי תקרה , כנראה שאלך על 4 , תלוי הגברה ותקציב.
רסיבר - לא חייבים מודל אחרון, ואפשר דיל על משהו מתצוגה. שוקל גם יד שניה
אם זה חדר בעייתי ובלי ספיגה אולי תצטרך כמה לוכדי באסים, בין 2-4. טובים עולים לא מעט, אז תחשוב על זה מבחינת תקציב. כמה עולה לוכד באסים טוב?
וממליץ כן ללכת לשמוע עוד קצת, לבדוק עוד רמות מחיר, גם של סאבים, במחיר שאתה משקיע לא הייתי שם את כל הביצים בסל אחד בלי לבדוק עוד.
הסגנון של קליפש שונה מרמקולים צרפתיים או אנגליים או סקנדינביים.הבעיה היא שלא בכל חנות ניתן לשמוע את הכל כמובן ויש מקומות שלא ששים לעשות את המאמץ ולפתוח סנטרים התואמים לקדמיים . עוד בעיה בחנויות היא שהרסיברים לא יכולים להיות מכויילים כמו שצריך.אז איך אפשר לבחור.באמת קשה ככה(לא שאני בא בטענות). אבל נגיד אם אתה רוצה לקנות רכב , אתה יכול לנהוג לשבת ללחוץ לקחת לנסיעת מבחן ולקבל סדר גודל של מהאתה קונה. בבנית סטאפ, זה כבר הרבה יותר מורכב וקשה לדעת מה אתה מקבל עד שקנית וחיברת , בטח כשאתה עושה את זה מאפס
avihuli כתב:@OBIONE1
אז אם ככה, חייב!! תמונה של החדר, כי התקרה המשופעת יכולה להשפיע המון על המיקום האופטימאלי של הרמקולים ובהתאם לזה התצורה הרצויה בסטאפ.