בעיית שמע בצלילים הגבוהים
היי,
כנראה שבגלל ירידה באיכות השמיעה באוזניים בעיקר בצלילים הגבוהים האזנה למוסיקה הפכה אצלי למבאסת.
הסאונד נשמע לי צורם, אטום ומרוכז בטווח הביניים.
ניסיתי אקולייזרים (תוכנה) אבל הם לא מספקים פתרון איכותי במקרה הטוב ומעוותים את האיזון ברע.
האם יש פתרון פיזי לעניין? כמו
רמקולים יעודיים לטווח הגבוה - מעין סאבוופר הופכי.
רכיב אלקטרוני איכותי שניתן להוסיף למערכת המאפשר שליטה על עוצמת התדר תוך פגיעה מינימלית באיזון.
הרכיבים:
Yamaha rx v3900
רמקולים רצפתיים - Celection
סאב - ForceField 5 Golden Ear
כנראה שבגלל ירידה באיכות השמיעה באוזניים בעיקר בצלילים הגבוהים האזנה למוסיקה הפכה אצלי למבאסת.
ניסיתי אקולייזרים (תוכנה) אבל הם לא מספקים פתרון איכותי במקרה הטוב ומעוותים את האיזון ברע.
רכיב אלקטרוני איכותי שניתן להוסיף למערכת המאפשר שליטה על עוצמת התדר תוך פגיעה מינימלית באיזון.
הרכיבים:
Yamaha rx v3900
רמקולים רצפתיים - Celection
סאב - ForceField 5 Golden Ear
בדקת מהו הטווח שאתה כן שומע?
שווה לנסות בדיקה כזאת:
למרות שהיא לא מדוייקת, כן יכולה לתת מדד והבנה של גודל הבעיה.
נראה לי שהכי טוב יהיה לשמוע הרבה רמקולים, בדגש על רמקולים עם מיד טוב ופתוח עד שתמצא משהו לטעמך.
אקוליזר חומרתי גם אופציה, Behringer MiniFBQ הוא אופציה זולה שאולי יעזור. אבל כמובן גם חייבים לנסות לפני שסתם קונים.
שווה לנסות בדיקה כזאת:
למרות שהיא לא מדוייקת, כן יכולה לתת מדד והבנה של גודל הבעיה.
נראה לי שהכי טוב יהיה לשמוע הרבה רמקולים, בדגש על רמקולים עם מיד טוב ופתוח עד שתמצא משהו לטעמך.
אקוליזר חומרתי גם אופציה, Behringer MiniFBQ הוא אופציה זולה שאולי יעזור. אבל כמובן גם חייבים לנסות לפני שסתם קונים.
- harel
- חבר ותיק

- תגובות: 1244
- שם מלא: harel
- נתן תודות: 559 פעמים
- קיבל תודות: 533 פעמים
·woodyg כתב:היי,
=============================================================================
אני מתחבר לבדיקה שהציע קודמי - הדבר יעזור לך להבין באילו תדרים (אם בכלל) צריך לטפל ואם אבדן הליניאריות הוא בשתי האזניים ובעל אפיין דומה?
מציע שבדיקה כזו תקדים כל ריצה אחר פתרונות שעשויים להיות רלוונטיים באופן חלקי..
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
לשאלתך - קיימים פתרונות לכיסוי הטווח הגבוה באופן עצמאי (במנותק מהרמקול העקרי) והם מבוססים על יחידת "טוויטר" עצמאית אשר בד"כ מאחוריה הגברה עצמאית (ניתן ליישם ע"י ערוצים חפשיים ברסיבר קולנוע ביתי או מגברון "קלאס D") וקרוס אלקטרוני שבאמצעותו אתה מגדיר "תדר חיתוך" בו היחידה הזו מתחילה להיות אפקטיבית.
יחסית פשוט. אם אתה באיזור המרכז אני יכול להשאיל לך ציוד מתאים בכדי לבצע את הבדיקה. בפרטי בבקשה...
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
האזנה טובה - גם לווינטאג'!
תודה Amir27
אבדוק בערב.
עברתי בדיקה במכון שמיעה, יש פגיעה.
כתבתי כנראה מפני שעשיתי סיבוב בחנויות מתמחות והקשבתי לרמקולים ברמת מחיר 8000 ש"ח:
דאלי, פוקאל, פרדיגם, פולק אודיו, טאנוי ואחרים. מלבד הבדלים בגוון הצליל אף אחד מהם לא הרשים אותי במיוחד באיכות הגבוהים
לעומת ה Celection, קשה לקבוע בהחלטיות מפני שכל חנות מחזיקה (ומעודדת) מותג אחר ואי אפשר להשוות בזמן אמת בין מגוון אפשרויות.
יש יצרן או רמקול שמקובל שהוא עדיף בתחום הגבוה וכדאי להתמקד בו?
אפילו על חשבון הטווח הנמוך מפני שהסאב מספק את כל צרכי בבאסים.
אבדוק בערב.
עברתי בדיקה במכון שמיעה, יש פגיעה.
כתבתי כנראה מפני שעשיתי סיבוב בחנויות מתמחות והקשבתי לרמקולים ברמת מחיר 8000 ש"ח:
דאלי, פוקאל, פרדיגם, פולק אודיו, טאנוי ואחרים. מלבד הבדלים בגוון הצליל אף אחד מהם לא הרשים אותי במיוחד באיכות הגבוהים
לעומת ה Celection, קשה לקבוע בהחלטיות מפני שכל חנות מחזיקה (ומעודדת) מותג אחר ואי אפשר להשוות בזמן אמת בין מגוון אפשרויות.
יש יצרן או רמקול שמקובל שהוא עדיף בתחום הגבוה וכדאי להתמקד בו?
אפילו על חשבון הטווח הנמוך מפני שהסאב מספק את כל צרכי בבאסים.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
@woodyg
·
מה זה "גבוהים" מאיזה תדר נפגעה השמיעה?
האם ניסית הגדרות אקוולייזר?
הפגיעה היא ירידה בעוצמת השמע, לאו דווקא חוסר שמיעה מוחלט. אולי אפשר יהיה לפצות ע"י אקוולייזר שמגביר את הגבוהים שבהם יש לך פגיעת שמיעה.
·
מה זה "גבוהים" מאיזה תדר נפגעה השמיעה?
האם ניסית הגדרות אקוולייזר?
הפגיעה היא ירידה בעוצמת השמע, לאו דווקא חוסר שמיעה מוחלט. אולי אפשר יהיה לפצות ע"י אקוולייזר שמגביר את הגבוהים שבהם יש לך פגיעת שמיעה.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9065
- נתן תודות: 1584 פעמים
- קיבל תודות: 1354 פעמים
אי אפשר לשמוע "גבוהים" גם אם הוא ישים אקולייזר שמגביר אותם במידה והוא הפסיק לשמוע את החדרים הללו.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
זה נכון אבל לפעמים הפגיעה לא מוחלטת. יש מצבים של היחלשות שמיעה בתדרים מסויימים.avihuli כתב:אי אפשר לשמוע "גבוהים" גם אם הוא ישים אקולייזר שמגביר אותם במידה והוא הפסיק לשמוע את החדרים הללו....