לא מרוצה מהסאונד בסטריאו
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הבעיה היא לא עם הרמקולים או הההגברה אלא עם הקבעון הישראלי של לדחוף את הספה בצמוד לקיר האחורי ואת הרמקולים לפינות ו/או בצמוד לקיר הקדמי וזאת מאמונה שככה זה נראה טוב יותר או שזה הופך את הסלון לגדול יותר.
ברור לי לחלוטין שאני מדבר כאן לקירות (תרתי משמע) אבל הסלון הזה נראה כמו אסון אקוסטי שלא היה מזיק לו קצת עבודה - ולו רק ניסיון למקם את הרמקולים מחדש לפי הטכניקה של סומיקו או Rational Speaker Placement שאת הבסיס שלה ניתן לראות כאן:
ברור לי לחלוטין שאני מדבר כאן לקירות (תרתי משמע) אבל הסלון הזה נראה כמו אסון אקוסטי שלא היה מזיק לו קצת עבודה - ולו רק ניסיון למקם את הרמקולים מחדש לפי הטכניקה של סומיקו או Rational Speaker Placement שאת הבסיס שלה ניתן לראות כאן:
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@avilior
·אם החלטת שלדחוף רהיטים צמוד לקירות זה שיא היופי ושמעולם לא ראית סידור יותר מוצלח אז מי אני שאתווכח על עיצוב?
·אם החלטת שלדחוף רהיטים צמוד לקירות זה שיא היופי ושמעולם לא ראית סידור יותר מוצלח אז מי אני שאתווכח על עיצוב?
-
niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4966
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 452 פעמים
לא קיבעון בכלל, קוראים לזה אילוצים.Catskinner כתב:@avilior
·אם החלטת שלדחוף רהיטים צמוד לקירות זה שיא היופי ושמעולם לא ראית סידור יותר מוצלח אז מי אני שאתווכח על עיצוב?...
האמן לי שאני ממש לא אוהב להדביק את הספה לקיר, אם זה היה בית פרטי ותכנון שלי, הסידור היה שונה אבל
זה מצב נתון - אין לי כוונה לשבור את הקיר האחורי לטובת הסלון ולתת לבת שלי לישון מחוץ לבית
הגדלתי את הסלון ע"י הזזת הקיר הקדמי אבל זה לא מספיק בכדי להזיז את את הספה קדימה, אם היה לי עוד מטר
אז הייתי מזיז את הספה קדימה בשמחה(אולי בעתיד עם ספה יותק קטנה זה אפשרי) - עד כאן מבוא לאד' ועיצוב פנים.
חברים, ברור שיש בעיות אקוסטיות אבל כפי שכתבו זה לא חדר מוזיקה/חנות.
יש שטח סביר, הוילון הדקיק מנסיוני ולהפתעתי עוזר בגבוהים(מוזמנים לנסות), הקיר דקורטיבי מלוחות עץ לדעתי(לא יכולתי לבדוק) משפר את האקוסטיקה.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
איפה קראת שהחלטתי?Catskinner כתב:@avilior
·אם החלטת שלדחוף רהיטים צמוד לקירות זה שיא היופי ושמעולם לא ראית סידור יותר מוצלח אז מי אני שאתווכח על עיצוב?...
אני אשמח לראות סידור סלון דומה שאמור לשפר את הסאונד.
ככל שאני מכיר, אין כזה.
- Nir547
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 723
- שם מלא: nir547
- קיבל תודות: 81 פעמים
@niko
·מניסיוני ובתור התחלה, לפני שאתה נכנס לאטרף של החלפות, קח את הרסיבר והרמקולים לחדר השינה לניסיון, ותאזין שם שעה שעתיים במצב סטריאו.
בוודאות מוחלטת, אתה תשמע צליל אחר, שונה לחלוטין.
אם עדיין יש בעיות, רק אז נסה להחליף לרסיבר אחר. אל תקנה בלי לנסות אותו אצלך בבית.
·מניסיוני ובתור התחלה, לפני שאתה נכנס לאטרף של החלפות, קח את הרסיבר והרמקולים לחדר השינה לניסיון, ותאזין שם שעה שעתיים במצב סטריאו.
בוודאות מוחלטת, אתה תשמע צליל אחר, שונה לחלוטין.
אם עדיין יש בעיות, רק אז נסה להחליף לרסיבר אחר. אל תקנה בלי לנסות אותו אצלך בבית.
·Catskinner כתב:הבעיה היא לא עם הרמקולים או הההגברה אלא עם הקבעון הישראלי של לדחוף את הספה בצמוד לקיר האחורי ואת הרמקולים לפינות ו/או בצמוד לקיר הקדמי וזאת מאמונה שככה זה נראה טוב יותר או שזה הופך את הסלון לגדול יותר.
...
הבחור בוידאו טוען שלאחר מיקום נכון שלו (שירות שעולה אלפי דולרים אגב), הבמה המרכזית נשארת קבועה בין שני המרמקולים ללא קשר למיקום המאזין... כאן הבנתי שמדובר בנוכל. זה לא אפשרי פיזיולוגית, כי האוזניים והמוח שלנו מתנהגים צורה שונה לצליל הבוקע משני מקורות לעומת צליל הבוקע ממקום אחד כמו שימוש ברמקול סנטר...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@Gad007
·אז יש לי חדשות בשבילך. (א) הוא מתבסס על השיטה של Sumiko ואני סומך על כישורי החיפוש שלך ברשת כדי להתרשם בעצמך שיש לשיטה הזו הסטוריה הארוכה שלא מתבססת רק על טענות של אדם בודד. (ב) זה לא עולה אלפי דולרים וגם לא מאות כי אף אחד לא אמר לך להזמין אותו אליך הביתה. שום דבר לא מונע ממך להשקיע קצת בלימוד השיטה ולנסות אותה בעצמך היות ו(ג) זה באמת עובד: אצלי הבעייתיות היחידה היא שמצד שמאל יש חלון למרפסת ושפתיחה וסגירה שלו משנה את התנהגות החדר ושכדי לקבל את התוצר אני חייב להזיז את הרמקול הימני אחורה יותר מידי.
למרות זאת הגעתי לפשרה שבה המוזיקה ממלאת את הסלון ולמרות שהמרכוז לא נעול במקום יש לי עומק של במה המתקרב לזה שמקבלים עם רמקולי OB. נסה, מה אכפת לך, מקסימום תגלה שבזבזת 30 דקות מהחיים.
·אז יש לי חדשות בשבילך. (א) הוא מתבסס על השיטה של Sumiko ואני סומך על כישורי החיפוש שלך ברשת כדי להתרשם בעצמך שיש לשיטה הזו הסטוריה הארוכה שלא מתבססת רק על טענות של אדם בודד. (ב) זה לא עולה אלפי דולרים וגם לא מאות כי אף אחד לא אמר לך להזמין אותו אליך הביתה. שום דבר לא מונע ממך להשקיע קצת בלימוד השיטה ולנסות אותה בעצמך היות ו(ג) זה באמת עובד: אצלי הבעייתיות היחידה היא שמצד שמאל יש חלון למרפסת ושפתיחה וסגירה שלו משנה את התנהגות החדר ושכדי לקבל את התוצר אני חייב להזיז את הרמקול הימני אחורה יותר מידי.
למרות זאת הגעתי לפשרה שבה המוזיקה ממלאת את הסלון ולמרות שהמרכוז לא נעול במקום יש לי עומק של במה המתקרב לזה שמקבלים עם רמקולי OB. נסה, מה אכפת לך, מקסימום תגלה שבזבזת 30 דקות מהחיים.