לא מרוצה מהסאונד בסטריאו

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #21 

הבעיה היא לא עם הרמקולים או הההגברה אלא עם הקבעון הישראלי של לדחוף את הספה בצמוד לקיר האחורי ואת הרמקולים לפינות ו/או בצמוד לקיר הקדמי וזאת מאמונה שככה זה נראה טוב יותר או שזה הופך את הסלון לגדול יותר.

ברור לי לחלוטין שאני מדבר כאן לקירות (תרתי משמע) אבל הסלון הזה נראה כמו אסון אקוסטי שלא היה מזיק לו קצת עבודה - ולו רק ניסיון למקם את הרמקולים מחדש לפי הטכניקה של סומיקו או Rational Speaker Placement שאת הבסיס שלה ניתן לראות כאן:

מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #22 

@Catskinner
יש לך דוגמא לסידור אחר? לא ראיתי שום סידור אחר שנראה טוב ויזואלית.
זה לא קיבעון לסדר את הסלון ככה, בל לא נשכח שזה בית ולא חדר תצוגה בחנות.

amitbak
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4205
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 226 פעמים

שליחה #23 

קלוד
אני מכיר היטב תרמקולים האלה,ההגברה
היא רוב הבעיה,כמובן שגם לאקוסטיקה
יש חלק מאד חשוב,אם לא הכי חשוב.
אבל הרסיבר הזה לא מוציא רבע מהיכולות
של הרמקולים האלה.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #24 

@avilior
·אם החלטת שלדחוף רהיטים צמוד לקירות זה שיא היופי ושמעולם לא ראית סידור יותר מוצלח אז מי אני שאתווכח על עיצוב?

niko פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4966
שם מלא: איתן
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 452 פעמים

שליחה #25 

Catskinner כתב:@avilior
·אם החלטת שלדחוף רהיטים צמוד לקירות זה שיא היופי ושמעולם לא ראית סידור יותר מוצלח אז מי אני שאתווכח על עיצוב?
...
לא קיבעון בכלל, קוראים לזה אילוצים.
האמן לי שאני ממש לא אוהב להדביק את הספה לקיר, אם זה היה בית פרטי ותכנון שלי, הסידור היה שונה אבל
זה מצב נתון - אין לי כוונה לשבור את הקיר האחורי לטובת הסלון ולתת לבת שלי לישון מחוץ לבית :lol:
הגדלתי את הסלון ע"י הזזת הקיר הקדמי אבל זה לא מספיק בכדי להזיז את את הספה קדימה, אם היה לי עוד מטר
אז הייתי מזיז את הספה קדימה בשמחה(אולי בעתיד עם ספה יותק קטנה זה אפשרי) - עד כאן מבוא לאד' ועיצוב פנים.

חברים, ברור שיש בעיות אקוסטיות אבל כפי שכתבו זה לא חדר מוזיקה/חנות.
יש שטח סביר, הוילון הדקיק מנסיוני ולהפתעתי עוזר בגבוהים(מוזמנים לנסות), הקיר דקורטיבי מלוחות עץ לדעתי(לא יכולתי לבדוק) משפר את האקוסטיקה.
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #26 

Catskinner כתב:@avilior
...
איפה קראת שהחלטתי?
אני אשמח לראות סידור סלון דומה שאמור לשפר את הסאונד.
ככל שאני מכיר, אין כזה.

nir222
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 140
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 10 פעמים

שליחה #27 

וזאת הסיבה שאני משתמש גם בדינמיק אקולייזר למרות מחירה הגבוהה של המערכת שלי ,
אני חושב שעל טעם ועל ריח אין מה לתווכח , למה לא להוסיף סוכר אם לא מספיק מתוק
ולמה לא מלח אם חסר

Nir547
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 723
שם מלא: nir547
קיבל תודות: 81 פעמים

שליחה #28 

@niko
·מניסיוני ובתור התחלה, לפני שאתה נכנס לאטרף של החלפות, קח את הרסיבר והרמקולים לחדר השינה לניסיון, ותאזין שם שעה שעתיים במצב סטריאו.
בוודאות מוחלטת, אתה תשמע צליל אחר, שונה לחלוטין.
אם עדיין יש בעיות, רק אז נסה להחליף לרסיבר אחר. אל תקנה בלי לנסות אותו אצלך בבית.

nirmv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1417
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #29 

נתפסתם לאקוסטיקה. לתחושתי הרסיבר פשוט תקול.

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2803
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #30 

@niko
·
הצליל של ה- LX60 לא אמור להיות שונה משמעותית מה- LX72.
אם התחברת לצליל של ה- LX60, ראוי שתבדוק את ההגדרות והחיבורים של ה- LX72.
תכייל מחדש, תבדוק שאין פאזה הפוכה, ושהרסיבר לא תקול.
בהצלחה!

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #31 

Catskinner כתב:הבעיה היא לא עם הרמקולים או הההגברה אלא עם הקבעון הישראלי של לדחוף את הספה בצמוד לקיר האחורי ואת הרמקולים לפינות ו/או בצמוד לקיר הקדמי וזאת מאמונה שככה זה נראה טוב יותר או שזה הופך את הסלון לגדול יותר.

ברור לי לחלוטין שאני מדבר כאן לקירות (תרתי משמע) אבל הסלון הזה נראה כמו אסון אקוסטי שלא היה מזיק לו קצת עבודה - ולו רק ניסיון למקם את הרמקולים מחדש לפי הטכניקה של סומיקו או Rational Speaker Placement שאת הבסיס שלה ניתן לראות כאן:

...
·

הבחור בוידאו טוען שלאחר מיקום נכון שלו (שירות שעולה אלפי דולרים אגב), הבמה המרכזית נשארת קבועה בין שני המרמקולים ללא קשר למיקום המאזין... כאן הבנתי שמדובר בנוכל. זה לא אפשרי פיזיולוגית, כי האוזניים והמוח שלנו מתנהגים צורה שונה לצליל הבוקע משני מקורות לעומת צליל הבוקע ממקום אחד כמו שימוש ברמקול סנטר...

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #32 

@Gad007
·אז יש לי חדשות בשבילך. (א) הוא מתבסס על השיטה של Sumiko ואני סומך על כישורי החיפוש שלך ברשת כדי להתרשם בעצמך שיש לשיטה הזו הסטוריה הארוכה שלא מתבססת רק על טענות של אדם בודד. (ב) זה לא עולה אלפי דולרים וגם לא מאות כי אף אחד לא אמר לך להזמין אותו אליך הביתה. שום דבר לא מונע ממך להשקיע קצת בלימוד השיטה ולנסות אותה בעצמך היות ו(ג) זה באמת עובד: אצלי הבעייתיות היחידה היא שמצד שמאל יש חלון למרפסת ושפתיחה וסגירה שלו משנה את התנהגות החדר ושכדי לקבל את התוצר אני חייב להזיז את הרמקול הימני אחורה יותר מידי.

למרות זאת הגעתי לפשרה שבה המוזיקה ממלאת את הסלון ולמרות שהמרכוז לא נעול במקום יש לי עומק של במה המתקרב לזה שמקבלים עם רמקולי OB. נסה, מה אכפת לך, מקסימום תגלה שבזבזת 30 דקות מהחיים.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”