מיקום רמקולים עם וופר צדדי

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 936
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #1 

היי, רציתי לשאול האם ישנה העדפה על מיקום רמקולים עם וופר הפונה הצידה? כלומר, איזה מהם בצד ימין ואיזה בשמאל? האם כדאי למקם אותם ככה שהוופרים פונים זה כלפי זה? או הפוך?

תודה!

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9053
נתן תודות: 1583 פעמים
קיבל תודות: 1353 פעמים

שליחה #2 

1. אתה יכול לנסות ולשמוע מה נשמע לך טוב יותר מבחינת הסאונד
2. מה רשום במדריך ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

Gad007
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 648
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #3 

מניח שהרמקולים מאוזנים, זה אומר שהוואפרים מותקנים בצדדים נגדיים. אם כך עדיף לנסות קודם עם הוואפרים מופנים כלפי מרכז הבמה. הפניה כלפי חוץ יכולה להיות טובה רק אם הם רחוקים לפחות מטר מהקירות הצדדיים.

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

אני אבצע השוואות בעצמי ברור, אין לי את הדוקומנטציה שלהם לצערי
אני שואל כאן האם יש דרך מקובלת או מומלצת? או שזה נתון לשיקול הדעת של המאזין

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #5 

המומלצת היא לפי מה שהיצרן רשם במניואל וגם זה כפוף לשיקול הדעת של המאזין.
בכל מקרה, תעשה חיפוש בגוגל ובטוח תמצא את המדריך.

שתף בתוצאות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

פניתי לפורום לאחר חיפוש כושל בגוגל :) אני אמשיך לחפש ואעדכן
תודה

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #7 

מה הדגם ? ננסה לעזור.
אפשר גם לבדוק עם היבואן.
.

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

312ho Acoustic Research

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #9 

.

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

יצאתי אהבל איך לא ראיתי את זה :roll: תודה!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 157
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #11 

הכי מומלץ זה לא לקנות רמקולים עם וופר צידי. אם כבר יש לך כאלה, מקם אותם איך שנשמע הכי טוב אצלך.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #12 

dragon כתב:הכי מומלץ זה לא לקנות רמקולים עם וופר צידי.
...
·

:מבולבל: :מבולבל: :מבולבל: :מבולבל:

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #13 

dragon כתב:הכי מומלץ זה לא לקנות רמקולים עם וופר צידי. אם כבר יש לך כאלה, מקם אותם איך שנשמע הכי טוב אצלך.
...
לא מבין מה זו ה"גזענות הזו"?
על מה אתה מבסס את ההמלצה השלילית לא לקנות רמקולים עם וופרים צידיים?
מחר גם נפסול את קונפיגורצית "אומני" ולאחריה נעביר המלצה לא להתקרב ל "רדיאטורים הפאסיבים"?
נראה לי לא מבוסס ולא במקום בעליל.
AR ואליסון בעקבותיהם (בייחד עם לא מעט חברות מכובדות נוספות NHT KLIPSH ואחרות) מיקמו את יחידת הבאס באופן שאינו מקביל לפני המאזין (או בחזית). יש לא מעט תועלות בכך במיוחד בחללים מודרנים בהם פרופיל החזית של הרמקול חייב להיות צר
ה Acoustic Research 312 HO הוא רמקול נפלא שאני ממליץ לשמוע אותו!
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

@harel
וופר הממוקם בצד הרמקול זה כשל תכנוני, והוא מעיד על כך שהרמקול לא באמת תוכנן אלא "עוצב" ע"י שפוט אופנה כלשהו.
וופרים אמורים לפנות קדימה כמו יתר היחידות שברמקול.
רדיאטורים פאסיביים - מביאים יותר נזק מתועלת ברוב המקרים (למשל גורמים להגדרה לא מדויקת של הבאס).
אומני - יכול דווקא לעבוד היטב, פיזור סאונד לכל הכיוונים יש לו יתרונות (אבל עדיין צריך להיות וופר קדמי).
אודה לך אם תיתן לי הפניה לחוק הרלוונטי בספר החוקים, של ישראל או של כל מדינה אחרת, האומר ש"בחללים מודרניים" (???) "פרופיל החזית של הרמקול חייב להיות צר", וכן מה דינו של העובר על החוק.

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #15 

@dragon
עוד מעט נחשוב שכל קונפיגורציה שהיא לא מבוססת על "acoustic suspention" ויש להוקיע אותה ולהוציאה מהחוק. :-)
ספציפית לנאמר למעלה:
וופר הממוקם בצד הרמקול זה כשל תכנוני, והוא מעיד על כך שהרמקול לא באמת תוכנן אלא "עוצב" ע"י שפוט אופנה כלשהו.
וופרים אמורים לפנות קדימה כמו יתר היחידות שברמקול.
  • לא מסכים אתך עם כל הכבוד - אני לא מכיר "כשל" כזה ולא חושב ש NHT AR וורפדייל ספנדור ורבות אחרות יסכימו אתך. כל הסט-אפ השופריים גם הם לא יסכימו
  • אשמח אם תראה לי מאמר אחד רציני שתומך בגרסה שלך. נהפוך הוא - כשמדובר על פיזור - במיוחד בתדרים נמוכים חלק לא מבוטל מיחידות הבאס (גם בסאבים) פונה לכל כיוון רק לא למאזין. קח רק כדוגמה את ה CELESTION 6000 האם הוא פונה למאזין?? אני יכול למנות 100 אודיופילים "שהיו מתים" לקבל סאבים כאלה
רדיאטורים פאסיביים - מביאים יותר נזק מתועלת ברוב המקרים (למשל גורמים להגדרה לא מדויקת של הבאס).
  • גם כאן קיימות מאות (אם לא אלפי) מערכות שסותרות נחרצות את האמירה הפסקנית הזו - פולק אודיו ESS, CELESTION KEF קליפש JBL ועוד רבות וטובות שפרנסו מאות אלפי עובדים עם מערכות רמקולים שהפכו לאבני פינה הסטוריות. האם ה JBL 150 ן 220 מביאים נזק? 220 מיון אמריקאים לא חושבים ככה הדברים נכונים גם לקליפש פורטה ESS AMT ורבים רבים אחרים!
אומני - יכול דווקא לעבוד היטב, פיזור סאונד לכל הכיוונים יש לו יתרונות (אבל עדיין צריך להיות וופר קדמי). קיימים לא מעט אומני בהם הוופר יורה למטה או למעלה שעובדות ללא כל בעייה בתחום התחתון.
  • קיימים מערכות מוכללות (full range) בהם הבאס רפלקס יורה למטה ולא למאזין (אני במקרה משתמש ברמקול כזה- האמן לי לא סובל מכלום)
אודה לך אם תיתן לי הפניה לחוק הרלוונטי בספר החוקים, של ישראל או של כל מדינה אחרת, האומר ש"בחללים מודרניים" (???) "פרופיל החזית של הרמקול חייב להיות צר", וכן מה דינו של העובר על החוק
  • קישקוש - הרי אתה יודע הטב שאין חוק כזה! עיצוב ותכנון הם פרי של התקופה..
  • אתה זכאי לדעתך בלי כל ספק אבל למד לקבל ביקורת עניינית!

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@harel
איש לא מחייב אותך להסכים עם מה שכתבתי, אבל אי-הסכמתך לא משנה את המציאות. יצרני הרמקולים כיום נוטים להציע דגמים בעלי וופר צדדי משום שהם שפוטי אופנה, ולא משום שזה נכון מבחינה אקוסטית. וברור שאף אחד מהם לא יודה שזו הסיבה ל"עיצובים" הכושלים הללו... כפי שיצרני הרכב כיום לא מודים שאותה סיבה בדיוק גורמת להם להציע מכוניות עם ג'נטים מפלצתיים שיש להם רק חסרונות ואף לא יתרון אחד.
האם זה אומר שכל הרמקולים בעלי וופר צדדי גרועים? ברור שלא. שמעתי רמקולים רבים ושונים, כולל דגמים בעלי וופר צדדי, חלקם היו גרועים, חלקם סבירים וחלקם טובים ואפילו מאד. אני גם לא אומר שאם תשמיע לי זוג רמקולים בעיניים עצומות אדע לומר בוודאות היכן ממוקם הוופר שלהם (אני לא "אודיופיל" עד כדי כך). אבל ברמה העקרונית, התכנונית, אין זה נכון ומומלץ למקם את הוופר בצד (אף שתדרי הבאס אינם כיווניים, זה ידוע). כל רמקול שיש לו וופר בצד יכול להפיק תועלת מ"חישוב מסלול מחדש" ותכנונו ובנייתו כך שהוופר יהיה מלפנים.
וכאמור גם אתה זכאי להחזיק בדעתך, אבל מה שכתבת בתגובה הראשונה להודעתי רחוק מלהיות "ביקורת עניינית". אולי תחפש ברשת איזה מאמר רציני על ביקורת עניינית, שיעזור לך להבין מה זה.

AssafAviv פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

אז מה אתה אומר, שגם במקרה הזה - [img2=564x845]https://i.pinimg.com/564x/eb/36/1c/eb36 ... afa75f.jpg[/img2]
נעשה כאן שיקול עיצובי של חיסכון במקום? :lol:

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

שיקול עיצובי - בלי שום ספק, חיסכון במקום - ממש לא, וזה גם לא העניין. גם הרמקולים ה"ארציים" יותר כיום אינם חוסכים במקום - זו רק אשליה אופטית למביט מלפנים, כי הם צרים יותר אבל עמוקים יותר. את המקום שהם לא תופסים לרוחב הם תופסים לעומק, ולכן ההדיוטות שקונים אותם לא מרוויחים שום מקום. קח רמקול משנות ה-70 80, סובב אותו ב-90 מעלות - ו"קיבלת" רמקול מודרני סופר אופנתי...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”