...
- עופר_צפריר
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4880
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
- yosihary
- חבר ותיק

- תגובות: 1271
- שם מלא: יוסף הרי
- נתן תודות: 53 פעמים
- קיבל תודות: 119 פעמים
לדעתי הכיוון שלך הוא טעות
יש אנשים רבים שלא אוהבים את קליפש כי לטעמם ההורן שלהם הוא צרחני, שהם חסרים עידון ושהם רמקולים זולים המתומחרים בארץ בצורה מאוד מופרזת.
אבל לדעתי אין ויכוח כל כך שכמעט כל הקליפשים הם רמקולים בעלי נוכחות אדירה, וצליל גדול, ועם מגבר של 10 ואט אתה יכול לגרום לשכונה שתעשה בך פרעות. בודאי אין בעיה במיד ובנמוכים.
לדעתי הבעיה שלך היא שילוב של אקוסטיקה של המקום, פלוס שמיעה בעצמה נמוכה מדי
עליך לבדוק שינויי מיקום של הרמקולים ומקום הישיבה - ואת הריהוט של החדר, לפני שתרוץ להוצא כסף על הגברות.
נסה לצלם ולתאר כאן לחברים את הסידור, אני משער שנמצא בעזרת החברים כמה רעיונות.
אבל לדעתי אין ויכוח כל כך שכמעט כל הקליפשים הם רמקולים בעלי נוכחות אדירה, וצליל גדול, ועם מגבר של 10 ואט אתה יכול לגרום לשכונה שתעשה בך פרעות. בודאי אין בעיה במיד ובנמוכים.
לדעתי הבעיה שלך היא שילוב של אקוסטיקה של המקום, פלוס שמיעה בעצמה נמוכה מדי
עליך לבדוק שינויי מיקום של הרמקולים ומקום הישיבה - ואת הריהוט של החדר, לפני שתרוץ להוצא כסף על הגברות.
נסה לצלם ולתאר כאן לחברים את הסידור, אני משער שנמצא בעזרת החברים כמה רעיונות.
אם הרמקול עדיין לא הורץ כהלכה -אל תמהר לעשות דבר בשבועיים הקרובים למעט הרצה שלהם
האם אתה שומע רק בסטריאו או מתכוון לשלב אותם בקולוע ביתי?
אין ספק שהמיקום שלהם אצלך קצת בעייתי עקב חוסר סימטריה יחסי...
אין ספק שהמיקום שלהם אצלך קצת בעייתי עקב חוסר סימטריה יחסי...
052-4200610
- yosihary
- חבר ותיק

בקיצור, אל תמהר
בנוסף לדבריו הנכונים של ישראל:il62 כתב:אם הרמקול עדיין לא הורץ כהלכה -אל תמהר לעשות דבר בשבועיים הקרובים למעט הרצה שלהם
אין ספק שהמיקום שלהם אצלך קצת בעייתי עקב חוסר סימטריה יחסי......
המגבר שלך, אולי לא תקין, ואת זה קל לבדוק, אבל מגבר של חמישים ואט, אם הוא תקין יכול לדחוף עשירית עד חצי ואט בנמוכים ובמיד.
לפי הגרף הרמקול יורד למשהו מעט מתחת ל4 אוהם ולא 2 כמו שציית. כל מגבר של חמישים יתן מעט יותר מחמישים על 4 אוהם בעוצמה מקסימלית.
אני שומע בעוצמה חזקה לא יותר מ1 עד 3 ואט ברמקולים של 88 ד"ב
ברמקולים של 100 ד"ב העוצמות שאתה שומע זה עשיריות של ואט.
לכן המסקנה שאם מגבר משפיע על עצמת המיד ובאס, אז יש שתי אפשרויות:
א. המגבר או הפרה פגום, אינו מעביר נכון את המיד ובאס.
ב. אם תשלול את א, אז המגברים האחרים מדגישים מלאכותית את המיד והבאס
האם שמעת את המגברים אצלך בבית?
האם בדקת בצורה קפדנית ששההשואה נעשתה באותה עוצמת שמע?
- yosihary
- חבר ותיק

שלום ניר
אני מצטער לומר שיש כנראה בלבול רב במושגים שלך.
אבל קודם כל תענה על שאלה פשוטה - איפה בדקת והשוות את המגבר שלך למגבר אחר?
עכשיו למד כמה קביעות בתחום הטכנולוגיה של אודיו
הקשר בין נצילות הרמקול לתכונות המגבר הוא עקיף. לפי העקום שאתה הבאת הקליפש נותן 104 פלוס מינוס 3 ד"ב SPL נצילות בכל התחום.
משמעות הדבר שבמרחק מטר, אספקה של 2.83 וולט אודיו תוציא רעש של מעל 100 ד"ב, שזה רעש נורא.
כאשר יש לך רמקול מאוד לא נציל, ואתה מנסה לשמוע בעוצמה מאוד חזקה, אז מגיע המצב שהמגבר בנסיון לדחוף הספק מעל ליכולתו מגיע לקטימה.
רמקול מאוד לא נציל זה משהו מתחת ל- 85 ד"ב.
אם ברמקול שלך אתה נצרך למשל לשליש ואט מקסימום, ברמקול של 90 ד"ב ידרשו 3 ואט.
ברמקול של 80 ד"ב תדרש ל- 30 ואט וכאן אתה קרוב מאוד למגבלות המגבר שלך.
למגבר הספק יש הגברה. הוא מקבל וולטים ומוציא יותר, פי 10 או 20 או 30, משהו כזה.
לשני מגברים שונים יכולה להיות הגברה זהה, אבל תפוקת הספק שונה.
ההבדל בין מגבר 50 ואט למגבר 150 ואט הוא בס"הכ 5 ד"ב. מבחינת האוזן דרוש הבדל של 10 ד"ב (מגבר 500 ואט) בכדי שהעוצמה תהיה כפולה
הווליום אינו לינארי אלא לוגריתמי, כמו האוזניים שלנו.
מה שכתבת לגבי הקרוס והמגנטים גובל לצערי בחוסר ידע
ככל שמצליחים לרכז על הסליל של הרמקול שדה מגנטי יותר חזק, כך נדרש פחות הספק - מתח כפול זרם בשביל להניעו.
מגברים אמורים להגביר את כל תחום השמע בצורה זהה לכן אם אתה שומע שאחד כאילו לא מצליח לדחוף באס, כאשר הוא רחוק כמה שנות אור מגבול הקטימה שלו, אזי המגבר לא תקין.
עכשיו הבה נשאל את השאלה הקריטית: האם למעשה אתה החלטת שאתה רוצה להחליף את המגבר עלום השם שלך וזהו? אם כך תחליף אותו ואל תחפש לך סיבות לא נכונות
לסיום ללא קשר ל שרשור (קח בקלות)
העיתונאי רן לוי נתן לי פעם הרצאה מאלפת על מחלת השידרוגיטיס, וחבל שלא הקלטתי וכתבתי את דבריו.
הרעיון הכללי:
אתה תוקע לך לראש את הסיבה הלא נכונה, אתה משדרג את המגבר, ואז את קונה מקור סופר יקר, מחליף כבלים, בונה שידה מעץ מייפל, מחליף למונובלוקים כאשר לכל הרוחות לא היית צריך בכלל ללכת על הרמקולים הללו או כל דבר אחר שתבחר
אבל קודם כל תענה על שאלה פשוטה - איפה בדקת והשוות את המגבר שלך למגבר אחר?
עכשיו למד כמה קביעות בתחום הטכנולוגיה של אודיו
הקשר בין נצילות הרמקול לתכונות המגבר הוא עקיף. לפי העקום שאתה הבאת הקליפש נותן 104 פלוס מינוס 3 ד"ב SPL נצילות בכל התחום.
משמעות הדבר שבמרחק מטר, אספקה של 2.83 וולט אודיו תוציא רעש של מעל 100 ד"ב, שזה רעש נורא.
כאשר יש לך רמקול מאוד לא נציל, ואתה מנסה לשמוע בעוצמה מאוד חזקה, אז מגיע המצב שהמגבר בנסיון לדחוף הספק מעל ליכולתו מגיע לקטימה.
רמקול מאוד לא נציל זה משהו מתחת ל- 85 ד"ב.
אם ברמקול שלך אתה נצרך למשל לשליש ואט מקסימום, ברמקול של 90 ד"ב ידרשו 3 ואט.
ברמקול של 80 ד"ב תדרש ל- 30 ואט וכאן אתה קרוב מאוד למגבלות המגבר שלך.
למגבר הספק יש הגברה. הוא מקבל וולטים ומוציא יותר, פי 10 או 20 או 30, משהו כזה.
לשני מגברים שונים יכולה להיות הגברה זהה, אבל תפוקת הספק שונה.
ההבדל בין מגבר 50 ואט למגבר 150 ואט הוא בס"הכ 5 ד"ב. מבחינת האוזן דרוש הבדל של 10 ד"ב (מגבר 500 ואט) בכדי שהעוצמה תהיה כפולה
הווליום אינו לינארי אלא לוגריתמי, כמו האוזניים שלנו.
מה שכתבת לגבי הקרוס והמגנטים גובל לצערי בחוסר ידע
ככל שמצליחים לרכז על הסליל של הרמקול שדה מגנטי יותר חזק, כך נדרש פחות הספק - מתח כפול זרם בשביל להניעו.
מגברים אמורים להגביר את כל תחום השמע בצורה זהה לכן אם אתה שומע שאחד כאילו לא מצליח לדחוף באס, כאשר הוא רחוק כמה שנות אור מגבול הקטימה שלו, אזי המגבר לא תקין.
עכשיו הבה נשאל את השאלה הקריטית: האם למעשה אתה החלטת שאתה רוצה להחליף את המגבר עלום השם שלך וזהו? אם כך תחליף אותו ואל תחפש לך סיבות לא נכונות
לסיום ללא קשר ל שרשור (קח בקלות)
העיתונאי רן לוי נתן לי פעם הרצאה מאלפת על מחלת השידרוגיטיס, וחבל שלא הקלטתי וכתבתי את דבריו.
הרעיון הכללי:
אתה תוקע לך לראש את הסיבה הלא נכונה, אתה משדרג את המגבר, ואז את קונה מקור סופר יקר, מחליף כבלים, בונה שידה מעץ מייפל, מחליף למונובלוקים כאשר לכל הרוחות לא היית צריך בכלל ללכת על הרמקולים הללו או כל דבר אחר שתבחר
- yosihary
- חבר ותיק

היי נירtigerbalm כתב:יוסי,
קריאת ההודעות של מהירה מדי, וכתיבתן שלי פזיזה מדי
התיקון הן לגבי הירידה ל-2 אום והן לגבי מיקום בדיקת המגבר, והן התיקון של וואט ו-2.83 וולט באו אחרי הכתיבה.
התעלמת לחלוטין מן העובדה שהנצילות היא לא אחידה אלא מפורטת. לא מעניין אותי הרעש אלא איכותו.
מגנט כבד קל יותר לדחוף, טעות שלי, המגנט של הקליפש קל מדי - מכאן הבילבול.
אנני מסכים איתך לגבי לוגריתמיות סיבוב הגלגלת, בדוק שוב.
שנית, אתה קובע המון עובדות והמלצות על סמך נתונים חלקיים שאינך קורא/שומע.
צדקת לגבי האקוסטיקה, אבל אני לא מבין אין הגעת לכך מבלי לבדוק דברים הרבה יותר חשובים....
הקביעות שקבעתי לומד כל מי שקרא אי פעם ספר בסיסי על הנדסת שמע כמו
audio Engineering Hanbook, ולא אציין עוד. וזה חוץ מהיותי אלקטרונאי מקצועי מעל 40 שנה.
ושוב כמה תיקונים:
1.
לא דוחפים שום מגנט באודיו. רמקול הוא הוא מנוע חשמלי לכל דבר. לב הרמקול הוא סליל שבנוי כצילינדר היושב בתוך חריץ עגול וארוך שנחרט בתוך מתכת מוליכה מגנטיות.
המגנט עצמו קבוע בתוך המסגרת של אותה מתכת מוליכה המעוצבת כך שהיא אוספת את השדה המגטי מרכזת אותו בצורה אחידה בתוך החריץ.
כאשר המגבר מזרים זרם מסוים בסליל, התנועה של הסליל תלויה ב:
עצמת הזרם
מספר הליפופים של הסליל
עוצמת השדה המגנטי (הכובד של המגנט הוא תלוי בגודל ובאיזה סוג של נתך, אבל הוא לא חלק ישיר אלא רק מה התוצאה - כמה עוצמת שדה נוצרת)
הגדלה של כל אחד מהם תתן תנועה יותר גדולה
מי שמתנגד לתנועה זו הם:
משקל הסליל והממברנה
האויר
מידת ההיעתרות (חופשיות) של החומרים המיוחדים המחברים את הממברנה למסגרת הרמקול.
2.
בגלל שהיענות אוזן האדם אינה לינארית אלא לוגריתמית השליטה בווליום בכדי שתראה לנו חלקה ולא קופצת היא לוגריתמית.
הפוטנציומטרים הנהוגים המגברי שמע, בעבר היו מסוג פוטנציומטר לוגריתמי.
במוצרים של היום לא תמיד יש פוטנציומטר, או שלא הוא מבצע את השליטה בהגברה.
בכל הרסיברים החדישים שהשליטה היא אלקטרונית מציגים את השליטה ישר בד"ב שהיא יחידה לוגריתמית.
למשל כאשר ברסיבר מוצג 20 ד"ב משמעות שהרסיבר מספק כמאית מההספק שלו דומה לשעה 9 בווליום אנלוגי.
ניר לפי התיאור הראשוני שלך הבנתי שאתה טוען שאין לך מספיק עוצמה שלדעתך פוגעת בפירוט של מה שהמסננת קרוס מעבירה לוופרים, ואתה בודק מגבר יותר חזק.
עכשיו אני מבין שאתה מדבר על איכות הבאס שזה משהו הרבה יותר קשה לתיאור .
חבל שלא ציינת מהו המגבר שלך, אבל שוב אם אין בו תקלה רצינית, תאמין לי שלא ההבדל בין 50 ואט לבין 150 ואט הוא הסיבה, כי אתה לא משתמש אפילו בואט אחד.
לעומת זאת אין ספק שה- SET UP בעייתי ויש לך סיכון ממשי שתשקיע במגבר מצוין - אין שום רע בנאד, אבל לאחר שתתרגל אליו תמצא שעדיין הבעייה הישנה לא נעלמה.
זהו ההחלטה שלך!
יוסי צודק: מגבר טראנזיסטור כמו nad לא ייתן לך שום הבדל,חבל על הכסף.
אבל כבעלים של קליפש אני ממליץ אך ורק על הגברת מנורות,רצוי set מעוט וואטים
מניסיוני סוג זה של הגברה + רמקול שופרי נציל טוב = קסם.
חפש לך איזו הגברת set טובה ולא יקרה (ואם הנחיתה ההמונית של מוצרי איכות מסין יש סיכוי סביר - הפעם יותר מבעבר - להשיג זאת) ואל תשדך מגברי SS לרמקול כזה.
אבל כבעלים של קליפש אני ממליץ אך ורק על הגברת מנורות,רצוי set מעוט וואטים
מניסיוני סוג זה של הגברה + רמקול שופרי נציל טוב = קסם.
חפש לך איזו הגברת set טובה ולא יקרה (ואם הנחיתה ההמונית של מוצרי איכות מסין יש סיכוי סביר - הפעם יותר מבעבר - להשיג זאת) ואל תשדך מגברי SS לרמקול כזה.
איני יודע אילו מגברים שמעת אבל את המגבר הזה של NAD שמעתי ואכן הוא מדגיש במיוחד את התחום הנמוך והמיד הנמוך.
מבלי להכנס לויכוח העתיק על ההבדלים בין מגברים ולשאלה אם מגבר הוא "שקוף" או לא לטעמי ולדעתי המגבר הזה של NAD בהחלט "צובע" את הצליל ויש לו אופי צליל משלו.
שלמה
מבלי להכנס לויכוח העתיק על ההבדלים בין מגברים ולשאלה אם מגבר הוא "שקוף" או לא לטעמי ולדעתי המגבר הזה של NAD בהחלט "צובע" את הצליל ויש לו אופי צליל משלו.
שלמה
למען ההגינות והסוף הטוב,
כפי שיוסי ציין, לא וואטים פתרו את הבעיה ובטח לא NAD
וכפי שJAC20 ציין, שום מגבר SS לא פתר את הבעיה. (ואחרות שצצו).
בייעוצו המקצועי והלבבי של HORNLESS (מי שמכיר יודע) , בחרתי PRE וPOWER מבוססי שפורפרות.
התוצאה: קסם.
כפי שיוסי ציין, לא וואטים פתרו את הבעיה ובטח לא NAD
וכפי שJAC20 ציין, שום מגבר SS לא פתר את הבעיה. (ואחרות שצצו).
בייעוצו המקצועי והלבבי של HORNLESS (מי שמכיר יודע) , בחרתי PRE וPOWER מבוססי שפורפרות.
התוצאה: קסם.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג