בעיה בחיבור S-VIDEO - מסך סמסונג R81

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
barakbl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 47
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב,
קניתי LCD של סמסונג בדגם R81.
כמו שצפיתי, היה די קל לחבר ולהפעיל אותה (יקח קצת יותר זמן לכוונן את התמונה אני מניח).

בכל מקרה, בטרם קניתי את הטלויזיה דאגתי להצטייד בכבל S-VIDEO איכותי (אני מקווה לפחות).

הכבל נבדק ונמצא עובד הן דרך הממיר (יס מקס) והן דרך מכשיר DVD שישנו בראשותי, מול טלויזיה אחרת ישנה יותר בבית. הסמסונג מסרבת לזהות חיבור כלשהו בחיבור.

האם יש משהו שאני צריך להגדיר? אולי זה מעיד על תקלה בטלויזיה?

תודה מראש.

נ.ב.
אני קורא סמוי כאן כבר תקופה די ארוכה. אחלה פורום ואתר (נעזרתי במידע שניתן כאן רבות בטרם ידעתי מה אני רוצה לרכוש ובדקתי בחנויות השונות שזה עונה על צרכיי).

barakbl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

טוב אני חייב לעדכן.
מסתבר שהכבל לא היה מחובר מספיק טוב למסך (למרות שהייתי בטוח שכמה פעמים בדקתי שזה המצב).

כרגע החיבור עובד.
צריך עוד לכוונן את הטלויזיה, אבל בגדול הטלוויזיה מרגישה בסלון שלי יותר גדול ממה שחשבתי (פחדתי שהיא תהיה לי קטנה מדי) והתמונה בד"כ טובה עד מעולה (יש ערוצים ב YES שרואים גרוע כמובן).

תודה על ההקשבה :)

igk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #3 

דבר ראשון תתחדש (b)
ודבר שני אתה רואה שיפור בתמונה מחיבור RCA לחיבור S-VIDEO-SCART :?:

orrsh
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 160

שליחה #4 

תתחדש ותהנה (Y)
-אור-

tiptip
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3519
שם מלא: tiptip
נתן תודות: 298 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #5 

תתחדשו תהנהו ותצלמו כמובן!!!
אור שפע ואהבה

barakbl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה למברכים.

בקשר לשיפור האיכות: לא יודע, ראיתי ממש מעט עם החיבור RCA, ולא התעמקתי לראות אם יש הבדל משמעותי, מה שכן, הטלויזיה הקודמת שלי, בטושיבה 29 אינץ' CRT, שהיא טלויזיה מאוד נחותה (נקנתה במכרז, במחיר זול), הרגשתי הבדל משמעותי ביותר עם המעבר ל S-VIDEO.

זה פשוט חולל פלאים באיכות של השידור מה YES MAX, ככה שיש יסוד סביר להניח שעם ה LCD השינוי גם אמור להיות משמעותי.

igk
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 364
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #7 

ברגע שאני יתלה את המסך על הקיר אני יצלם ויעלה תמונות לאתר

Neomax10
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5

שליחה #8 

היתה לי בעיה דומה עם חיבור YES MAX ב- SVIDEO ל R81. ניסיתי כמה כבלים של SVIDEO שהיו לי בבית ובכולם היתה בעיה של מגע- ריצודים/ מסך שחור עם NO SINGAL
לבסוף רכשתי כבל SCART -SVIDEO מעולה שהמליצו לי עליו שפתר לגמרי את הבעיה.
אני חייב לציין שאיכות התמונה בשידורי YES פשוט מדהימה יחסית לטלויזיות LCD אחרות בשוק (וראיתי הרבה ) והכבל החדש אפילו שיפר אותה יותר.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 578
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #9 

גם אני התקשתי בחיבור ה-R81 בכניסת ה-S-VIDEO לממיר YES. בהתחלה עבד. אח"כ חיברתי PC והפסיק לעבוד. ניסיתי לנתק ולחבר מס' פעמים וכלום. בסוף הפכתי את קצוות הכבל בין הממיר למסך וזה הסתדר. בכל מקרה נראה לי שממצב NO SIGNAL גם אם מנתקים ומחברים שוב, צריך ללחוץ על SOURCE בשלט כדי שהכניסה תתעדכן.
אם מישהו נוסף שנתקבל בזה שיגיב. יש מצב לפגם בחיבור הזה במסך?

offirs
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6602
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #10 

תתחדש ותהנה (Y) (Y)
איזה גודל רכשת?
הגיע הזמן לחתוך רקמות

r2m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

נראה לי שכתוב במדריך של המסך בפירוש

שליחה #11 

ewolf כתב:גם אני התקשתי בחיבור ה-R81 בכניסת ה-S-VIDEO לממיר YES. בהתחלה עבד. אח"כ חיברתי PC והפסיק לעבוד. ניסיתי לנתק ולחבר מס' פעמים וכלום. בסוף הפכתי את קצוות הכבל בין הממיר למסך וזה הסתדר. בכל מקרה נראה לי שממצב NO SIGNAL גם אם מנתקים ומחברים שוב, צריך ללחוץ על SOURCE בשלט כדי שהכניסה תתעדכן.
אם מישהו נוסף שנתקבל בזה שיגיב. יש מצב לפגם בחיבור הזה במסך?
...
נראה לי שכתוב במדריך של המסך בפירוש שהמסך חייב להיות כבוי כשמחברים ומנתקים מקורות.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

offirs כתב:תתחדש ותהנה (Y) (Y)
איזה גודל רכשת?
...
תודה.
אחי רכש 37" בהשקה בארמגדון.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

Re: נראה לי שכתוב במדריך של המסך בפירוש

שליחה #13 

r2m כתב:נראה לי שכתוב במדריך של המסך בפירוש שהמסך חייב להיות כבוי כשמחברים ומנתקים מקורות.
...
אני מבין דוקא שההתקן שמחברים צריך להיות כבוי ולא המסך. בכל מקרה זה לא חד-משמעי.

solidroy
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה #14 

מצטרף להמלצות- אני ראיתי יס מקס בחיבור RCA משהו כמו חודש ואז עברתי לS-VHS וממש הרגשתי שיפור באיכות!

לגבי חיבורים- אז כמו שאמרו המוצר צריך להיות כבוי ועוד דבר לגבי הSVHS: מכיוון שהחיבור נופל בINPUT AV2 צריל להכנס לתפריט הINPUT (אחרון למטה בתפריט הראשי ושם להגדיר לעבור בS-VIDEO כי במצב ברירת מחדל, החיבור הוא RCA בAV2.

ewolf
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #15 

החיבור ב-S-VIDEO אכן משפר את המצב באופן ברור.
השאלה האם שווה להשקיע 450 ש"ח ולקנות טרנסקודר ולחבר בקומפוננט?
solidroy, האם הצלחת לממש PIP באופן הזה גם ב-S-VIDEO?
הבנתי שניתן רק קומפוזיט AV1/AV2 עבור PIP.

barakbl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

ה PIP הוא די דרעק בטלויזיה הזאת. מאוד מוגבל. בחוברת יש טבלה עם האפשרויות השונות על פי הקומבינציות השונות.

במקרה שלי, זה לא ממש שימושי. עבור המצבים שבהם אולי הייתי שוקל להשתמש ב PIP במקרים מסוימים (בעיקר צפיה ב PC עם חלון קטן של טלויזיה ממקור S-VIDEO, כשגם קומפוננט לא היה פותר את הבעיה), אין תמיכה...

כנראה שאין טוב בלי רע. כמה שאני בינתיים מרוצה מהמסך, כמו תמיד יש דברים קטנים ומעצבנים.

אני חייב לציין שעם ה PS2 התמונה די מאכזבת מבחינתי. עושה רושם שיש חדות גבוהה מדי (ושיחקתי עם ההגדרות לא מעט הערב כדי לנסות לסדר את זה) מה שגורם לכך שהתמונה נראית ממש רע (כל מיני משולשים וצורות "מלאכותיות" בנקודות שבהן יש קונטרסט גבוה)

ואם כבר אני כאן שני דברים נוספים:

1. משהו יודע אם אפשר לכוון את השלט להפעיל DVD של פיוניר מדגם 393 (הדגמים של פיוניר לא נמצאים ברשימת הקודים בחוברת, אבל אני לא אתפלא אם הם נתמכים על ידי קוד כלשהו).

2. מישהו יודע על מאמר הממליץ על כיוונונים שונים של הטלויזיה, או שאולי רוצה להמליץ כאן על כיוונונים כאלה ואחרים?

breeze
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 107
נתן תודות: 10 פעמים

שליחה #17 

פורום עם ערכי כוון לסמסונג R81.
http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=513376

יהיה נחמד עם חברי הפורום יפרסמו את ערכי הכוון שלהם (במיוחד ערכי כוון ל YES ו HOT אשר אי אפשר למצוא באתרים אחרים בחו"ל).

פתחתי שרשור חדש בנושא.

בהצלחה

r2m
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

שליחה #18 

barakbl כתב:ה PIP הוא די דרעק בטלויזיה הזאת. מאוד מוגבל. בחוברת יש טבלה עם האפשרויות השונות על פי הקומבינציות השונות.

במקרה שלי, זה לא ממש שימושי. עבור המצבים שבהם אולי הייתי שוקל להשתמש ב PIP במקרים מסוימים (בעיקר צפיה ב PC עם חלון קטן של טלויזיה ממקור S-VIDEO, כשגם קומפוננט לא היה פותר את הבעיה), אין תמיכה...

כנראה שאין טוב בלי רע. כמה שאני בינתיים מרוצה מהמסך, כמו תמיד יש דברים קטנים ומעצבנים.
...
תגיד, למה שלא תחבר את הממיר של יס\הוט לקומפוזיט, בנוסף ל S-VIDEO, כך תוכל לראות תמונה איכותית מה S-VIDEO כשאתה רואה יס\הוט, וכשאתה על ה PC תוכל לראות בתמונה קטנה עם PIP את יס\הוט דרך הקומפוזיט (AV1 AV2), האיכות לא משנה כשראתה רואה את זה בריבוע קטן בצד של המסך לא?...

barakbl פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #19 

בהחלט חשבתי על הרעיון לחבר את הממיר במקביל ליציאת קומפוזיט, וזה אכן יבוצע בהמשך.
תודה על ההצעה :)

solidroy
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 82

שליחה #20 

:D
באמת אחלה רעיון! לא חשבתי על זה :oops:

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”