דנון 4500
שאלה עבור חבר שאנו חבר בפורום
רסיב דנון 4500 מתנתק /נכבה בווליום גבוה כמו כן מתחמם הצורה יוצאת דופן (יושב על שידה חשוף מכל הכיוונים)
מה לדעתכם תקלה אפשרית ?
רסיב דנון 4500 מתנתק /נכבה בווליום גבוה כמו כן מתחמם הצורה יוצאת דופן (יושב על שידה חשוף מכל הכיוונים)
מה לדעתכם תקלה אפשרית ?
כשאתה מת אתה לא יודע שאתה מת ,רק לאחרים זה קשה.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
·נראה לי שקצת נסחפת בעניין דנון .. לא יודע מה להגיד לך, אני עם ימהה שנים סיברים טובים אבל לא הכי חדים בקלמר לדעתי איבדו את זה כבר לפני שנתיים שלא חידשו שום דבר מהותי ברסיברים חוץ מתוספת של עוד כניסת רמקולים היול הרסיבר דרך מקרופון הכיול לא מהמשובחים .האמת שחשבתי השנה להחליף לדנוןMoshe984 כתב:עוד denon אחד נפל חלל, לפח וחסל.
בפעם הבאה תקנה yamaha.
ועכשיו ברצינות, תבדוק את חיבורי הרמקולים ו תשים עליו מאוורר, ובפעם הבאה ברסיברים רק yamaha....
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
·מה העכבה של הרמקולים ?shay1 כתב:שאלה עבור חבר שאנו חבר בפורום
מה לדעתכם תקלה אפשרית ?...
·למען האמת לא זוכר וגם לא חשבתי על זה שייתכן והעכבה לא מוגדרת נכון ?robo7 כתב:
·מה העכבה של הרמקולים ?.........
הרמקולים הם של B&W אם אני זוכר נכון סדרה 6 איזה בדיוק איני זוכר אבדוק מחר
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- robo7
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 789
- נתן תודות: 83 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
·איזה חמוד.shay1 כתב:·למען האמת לא זוכר וגם לא חשבתי על זה שייתכן והעכבה לא מוגדרת נכון ?......
הרמקולים הם של B&W אם אני זוכר נכון סדרה 6 איזה בדיוק איני זוכר אבדוק מחר...
בלי להסתכל, העכבה המינימלית של רוב ה- B&W מתקרבת ל-3 אוהם.
דנון ולא רק היא מאפשרת "לתאם עכבה" בדיוק מהסיבה שהזכרת(חימום יתר).
תגדיר את הרסיבר לעבוד עם עכבה של 4 אוהם.
וספר לנו אם יש שינוי.
R
אילו לא היה צורך אני מניח שהם היו מציינים במקום זאתmulder כתב:לא אמורים לגעת בתפריט הזה ולא לשנות עכבה.
בדנון יש לך אפשרות ל eco mode. נסה מצב auto או on , זה אמור להנמיך את החום בלי לפגוע בסאונד לפחות מניסיון שלי.
ובאיזה רמת ווליום מדובר אגב ?...
ראיתי שהם דווקא כן מסבירים ומבקשים לשנות עכבה מצב"ב קישור
http://manuals.denon.com/AVRX4500H/NA/E ... oargxb.php
חוץ מיזה מדוע לא לשנות עכבה?
לא הצלחתי להבין כול כך מה נותן מצב ECO?
לגבי הווליום הוא לא מדד דציבלים אבל אני מניח שמדובר בוולויום גבוה שעדיין ניתן להנות מהמוזיקה ולא סתם רעש
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
אצלי אונקיו ישן וסדרה די נמוכה (609) אף פעם לא התחמם עם סדרה 6 של B&W ובטח ובטח שלא נכנס להגנה (נכבה).
הלוואי ומשחק כזה בהגדרות יעזור אבל סביר שיש כאן איזו בעיית חשמל. כדאי להתחיל מלבדוק את הכבלים של הרמקולים - חיבור נכון, בידוד, אי-מגע ביניהם בדגש על נקודות החיבור. אחרת זאת בעיה פנימית.
הלוואי ומשחק כזה בהגדרות יעזור אבל סביר שיש כאן איזו בעיית חשמל. כדאי להתחיל מלבדוק את הכבלים של הרמקולים - חיבור נכון, בידוד, אי-מגע ביניהם בדגש על נקודות החיבור. אחרת זאת בעיה פנימית.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
לנתק את כל החוטים לגמריי, הכל כולל הכל ולחבר מחדש.
סיכוי מעל לסביר שמשהו נוגע במשהו.
שום סיבה שרסיבר כזה יכבה את עצמו לא משנה איזה רמקול חיברת אליו ובאיזו עוצמה את שומע.
סיכוי מעל לסביר שמשהו נוגע במשהו.
שום סיבה שרסיבר כזה יכבה את עצמו לא משנה איזה רמקול חיברת אליו ובאיזו עוצמה את שומע.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7659
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
shay1 כתב:
אילו לא היה צורך אני מניח שהם היו מציינים במקום זאת......
ראיתי שהם דווקא כן מסבירים ומבקשים לשנות עכבה מצב"ב קישור
http://manuals.denon.com/AVRX4500H/NA/E ... oargxb.php
חוץ מיזה מדוע לא לשנות עכבה?
לא הצלחתי להבין כול כך מה נותן מצב ECO?
לגבי הווליום הוא לא מדד דציבלים אבל אני מניח שמדובר בוולויום גבוה שעדיין ניתן להנות מהמוזיקה ולא סתם רעש...
·הרבה רעש על כלום אמירה טכנית שתסביר מדוע הם מתנגדים מעבר לעניין הסאונד .מדוע טכנית לא נכון לכייל את הרסיבר לעכבה המתאימה של הרמקול ...mulder כתב:.........
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אני משוכנע שלא צפית בסבלנות בכל ה 6 דקות כי הנושא הטכני מוסבר שם בצורה ברורה.shay1 כתב:
·הרבה רעש על כלום אמירה טכנית שתסביר מדוע הם מתנגדים מעבר לעניין הסאונד .מדוע טכנית לא נכון לכייל את הרסיבר לעכבה המתאימה של הרמקול ............
כדי לעמוד בתקן מסוים היצרנים צריכים להראות שהרסיברים "חסכוניים", אז באה האופציה של שינוי ל 4 אום. מה שהם באים להסביר שבפועל זה גורם לרסיבר לספק פחות כוח, מה שעלול לגרום ל clipping כשיש צורך בעוד הספק.
האם חייב שזה יקרה בכל מערכת וכל רמקול? אולי לא, אבל למה לנסות. זה יכול גם להרוס את הרמקולים. אלא אם אתה מרגיש צורך להמר על הציוד שלך
נכון לא צפיתי בהכול כי הרוב היה קשקשת מיותרת .(תסלח לי ) לעניין העכבה אנסה להסביר את מה שידוע לי ומה שאני מבין ואשמח לקבל תיקון. יש כאן סטירה של יחסים פיזקאלים כי אם המגבר מכוון ל8 אוהם והעכבה היא 4 אוהם דהיינו שהמגבר מתחמם יתר על המידה ומוציא אנרגיה שלא מנוצלת . וזה משול לרכב שאתה נוסע על הילוך ראשון כל הזמן בפול גז ,אין למנוע איך לפרוק את האנרגיה המתבקשת ולכן יווצר חימום של המנוע, ובמנועים חדישים חיישן יכבה את פעולת המנוע כפי שקורה ברסיבר . לחלופין תנסה להתחיל נסיעה בהילוך שלישי או רביעי גם אם תצליח למנוע יהיה קשה מאוד וסביר להניח שגם יתחמם, עכשיו איך כל זה קשור לעניין רסיברים חסכנים ובכך שהמגבר יודע "לקבוע אוטומטית "את העכבה אני לא יודע אבל סביר להניח שזה לא קורהmulder כתב:אני משוכנע שלא צפית בסבלנות בכל ה 6 דקות כי הנושא הטכני מוסבר שם בצורה ברורה.......
כדי לעמוד בתקן מסוים היצרנים צריכים להראות שהרסיברים "חסכוניים", אז באה האופציה של שינוי ל 4 אום. מה שהם באים להסביר שבפועל זה גורם לרסיבר לספק פחות כוח, מה שעלול לגרום ל clipping כשיש צורך בעוד הספק.
האם חייב שזה יקרה בכל מערכת וכל רמקול? אולי לא, אבל למה לנסות. זה יכול גם להרוס את הרמקולים. אלא אם אתה מרגיש צורך להמר על הציוד שלך...
נערך לאחרונה על ידי shay1 ב 11/10/2019 18:19, נערך פעם 1 בסך הכל.
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

הבחור הממושקף בסרטון הוא הבעלים של אתר אודיוהוליקס מלבד זה שהוא מבין דבר או שניים כמהנדס חשמל.shay1 כתב:נכון לא צפיתי בהכול כי הרוב היה קשקשת מיותרת .(תסלח לי ) לעניין העכבה יש אנסה להסביר את מה שיודע לי ומה שאני מבין ואשמח לקבל תיקון יש כאן סטירה של יחסים פיזקאלים אם המגבר מכוון ל8 אוהם והעכבה היא 4 אוהם דהיינו שהמגבר מתחמם יתר על המידה ומוציא אנרגיה שלא מנוצלת משול לרכב שאתה נוסע על הילוך ראשון כל הזמן בפול גז ,אין למנוע איך לפרוק את האנרגיה המתבקשת ולכן יווצר חימום של המנוע, ובמנועים חדישים חיישן יכבה את פעולת המנוע כפי שקורה ברסיבר . לחלופין תנסה להתחיל נסיעה בהילוך שלישי או רביעי גם אם תצליח למנוע יהיה קשה מאוד וסביר להניח שגם יתחמם, עכשיו איך כל זה קשור לעניין רסיברים חסכנים ובכך שהמגבר יודע "לקבוע אוטומטית "את העכבה אני לא יודע אבל סביר להניח שזה לא קורה.........
מה הסיכויים שהוא טועה לגמרי ואתה צודק בנושא הזה?
אבל אם לא צפית בכל הסרטון הקצרצר הזה אז לא שמעת את כל ההסבר שלו, ולכן כל הויכוח בינינו די מיותר.
שכל אחד יעשה את המחקר שלו או יהמר על הציוד שלו .
זורם איתך ... נסה לסביר לי איזה מניע יש ליצרן לפרסם את מה את ההנחיה לכייל את עכבת הרמקול ? הרי אין לו אינטרס לפגוע במוניטין שלו בזה אני בטוח שתסכים איתי, אז אם בהנחה וזה נכון מה אתה אומר לא מצליח להבין את הסטירה מדוע שהיצרן יפרסם דבר שגוי בכדי לפגוע במכשיר ?
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@shay1
הזזת הכפתור מ- 8 אוהם ל- 4 אוהם, גורמת להורדת המתח המגיע לספקי הכח, כדי שלא יתחממו יותר מידי, כאשר מחוברים רמקולים הצורכים הרבה זרם.
הגבלה זו גורמת ליצירת עיוותים וחיתוכים (clipping) באודיו המתקבל, בווליום נמוך יותר, ויש סיכוי לפגיעה ברמקולים.
סיבת קיומו של הכפתור היא לצורך קבלת אישורי תקינה למכשירים חשמליים.
(אם המכשיר מתחממם יותר מידי, הוא לא יקבל אישור תקינה המאפשר שיווק)
בשימוש ביתי נורמאלי, לא מגיעים למצבים שמגיעים אליהם בבדיקות התקינה, ולכן אין שום סיבה לגעת בכפתור.
אם מחוברים רמקולים בעלי עכבה נמוכה, הצורכים הרבה זרם, יותר ממה שהרסיבר יכול לספק בווליום נתון, הרסיבר ייכנס להגנה ויכבה,
וזה עדיף על שימוש בכפתור.
היצרן שם את הכפתור, כי הוא קיבל את הדרישה לכך ממכון התקינה שאיתו הוא עובד.
היצרן לא יכול להחליט שהוא לא עושה מה שמכון התקינה דרש ממנו לעשות, כי הוא לא יקבל אישור למוצר.
הכפתור נועד לרצות את דרישות התקינה, ולסיבת קיומו אין שום קשר לאיכות האודיו.
הכפתור רק מקלקל.
הזזת הכפתור מ- 8 אוהם ל- 4 אוהם, גורמת להורדת המתח המגיע לספקי הכח, כדי שלא יתחממו יותר מידי, כאשר מחוברים רמקולים הצורכים הרבה זרם.
הגבלה זו גורמת ליצירת עיוותים וחיתוכים (clipping) באודיו המתקבל, בווליום נמוך יותר, ויש סיכוי לפגיעה ברמקולים.
בשימוש ביתי נורמאלי, לא מגיעים למצבים שמגיעים אליהם בבדיקות התקינה, ולכן אין שום סיבה לגעת בכפתור.
אם מחוברים רמקולים בעלי עכבה נמוכה, הצורכים הרבה זרם, יותר ממה שהרסיבר יכול לספק בווליום נתון, הרסיבר ייכנס להגנה ויכבה,
היצרן לא יכול להחליט שהוא לא עושה מה שמכון התקינה דרש ממנו לעשות, כי הוא לא יקבל אישור למוצר.
הכפתור רק מקלקל.
סלח לי שאני מקשה אבל ענית לי רק מה הייצרן מחוייב לבצע על פי התקינה למרות שמיתוג עכבה כבר קיים שנים רבות ברסיברים עוד לפני התקינה של חיסכון בחשמל . אבל לא הסברת לי את הרציונאל של היצרן לבקש כן לשנות עכבה במידה ונכון הדברים הנאמרים בסרטון . מה האינטרס של היצרן לפרסם את עניין המיתוג? לפי התזה שלך הם פוגעים בעצמם במזיד ? היצרון יכל לבוא ולתת הערה באדום בוהק לא לשנות עכבה והסיפור היה נגמר אבל למרות זאת היצרן מבקש כן לשנות עכבה הנטייה שלי בעניין הזה לפחות ללכת עם היצרן, אולי יש משהו שהחברה בסרטון לא יודעים עם כל הכבוד שהוא מהנדס חשמל... יש כאן סטירה שלא מובנת לי .Amir64 כתב:@shay1
הכפתור רק מקלקל....
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
ד.א אני עם רסיבר ימהה RXA סדרת ה Aventage שלוש שנים לפחות מחובר ב BI - AMP עם רמקולים בעלי עכבה של 6 אוהם וגם כך הגדרתי בדסיבר ואין בעיות לא קליפים ולא כלום לא בעיות בווליום הנמוך ולא בעיות בווליום הגבוה וגם לא בעיות ברסיבר .
אותו דבר כשאתה טיפש.
אותו דבר כשאתה טיפש.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
אין שום קשר לחיסכון בחשמל.shay1 כתב:סלח לי שאני מקשה אבל ענית לי רק מה הייצרן מחוייב לבצע על פי התקינה למרות שמיתוג עכבה כבר קיים שנים רבות ברסיברים עוד לפני התקינה של חיסכון בחשמל....
יש קשר לתקינת בטיחות.
והבדיקות נעשות כשכפתור הווליום מוגבר עד הסוף.
החברה בסרטון יודעים טוב מאוד על מה הם מדברים.אבל לא הסברת לי את הרציונאל של היצרן לבקש כן לשנות עכבה במידה ונכון הדברים הנאמרים בסרטון . מה האינטרס של היצרן לפרסם את עניין המיתוג? לפי התזה שלך הם פוגעים בעצמם במזיד ? היצרון יכל לבוא ולתת הערה באדום בוהק לא לשנות עכבה והסיפור היה נגמר אבל למרות זאת היצרן מבקש כן לשנות עכבה הנטייה שלי בעניין הזה לפחות ללכת עם היצרן, אולי יש משהו שהחברה בסרטון לא יודעים עם כל הכבוד שהוא מהנדס חשמל... יש כאן סטירה שלא מובנת לי ....
ליצרן אין כל שיקול דעת בנושא.
כמו שאמרתי קודם, היצרן חייב לבצע מה שאומרים לו בתהליך בדיקות התקינה.
והם מגיעים עד לרמה של כל אזהרה "טפשית" שמופיעה בהוראות ההפעלה.
היצרן יכתוב מילה לא לפי מה שהנחו אותו, הוא לא יקבל אישור בטיחות למוצר.
גם אסור לו אפילו להגיד בעל פה ללקוח לעשות משהו שלא לפי הכתוב בהוראות.
ליצרן יש 2 אפשרויות בלבד.
1. לבצע כל מה שמעבדת הבדיקות אומרת לו שהוא חייב לעשות (כל עוד זה מגובה בסעיף מתאים בהוראות התקינה לאותו סוג מכשיר)
2. לשים ספקי כח גדולים יותר, מעגלי בקרה ושאר רכיבים ברמה גבוהה יותר, כך שהמכשיר יעבור את הבדיקות ללא בעיה.
(מה שהם עושים ברסיברים היקרים ביותר)
אם המכשיר עובר את הבדיקות, הוא לא נדרש לשים כפתור הגבלה כזה ברסיבר, ותראה שבאמת ברסיברים החזקים שיכולים לספק מספיק זרם לרמקולים עם עכבה נמוכה, אין כפתור, ואין שום הערה על הגבלה בעכבת הרמקולים.
נ.ב.
אני לא מעורב בבדיקות כאלו של רסיברים, אבל הייתי מעורב מעט בבדיקות כאלו למכשירים רפואיים.
הם לוקחים את המוצר למצבי קיצון, ולפעמים שורפים לך אותו, ואומרים תתקן את הבעיות ותביא עוד אחד לבדיקה.