התייעצות לפני רכישה
שלום חברים
אני לפני רכישת מקרן והיות זאת הרכישה הראשונה שלי ובתחום הזה אני לא מבין יותר מידי כרגע
התחלתי לדפדף פה בפורום ובכל מיני אתרים בחו״ל ואני מודה שאבדתי.
יש כל כך הרבה סוגים ומינים ובתכלס לא ממש הבנתי את ההבדלים בין המקרים.
יש מקרנים עם אותם נתונים יבשים עם פער מחירים גדול מאוד ובתכלס
גם לא הבנתי איך לבחור אחד שיתאים לצרכים שלי אז אולי מפה תבוא הישועה.
אני מחפש מקרן למרפסת שאת רוב העבודה אמור לעשות בשעות הערב כשכבר חשוך
וחלק מהזמן גם בשעות של שקיעת השמש כשכבר אין הרבה אור בחוץ.
מרחק צפיה כ -4 מטר. המקרן יהיה תלוי על תקרה ויקרין על מסך גלילה שתרם בחרתי.
מסך אמור להיות ברוחב 1.80, לא חושב שאוכל להכניס רחב יותר.
המקרן מיועד לצפיה בתוכניות טלויזיה, כדורגל ופלייסטיישן.
עכשיו יש קאץ׳, ראיתי פה בפורום שאנשים מדברים על מקרנים באלפי שקלים
ואני לא יכול להוציא סכום כזה גם אם אני מאוד רוצה. התקציב המקסימלי שלי הוא 2,000₪
כולל המסך. עכשיו שאלה, האם בתקציב הזה אני יכול למצוא מקרן שיעשה את העבודה?
אני לא מחפש מקרן שיפוצץ את העניים אבל כן שיהיה באיכות טובה ויתן מענה לדרישות שלי.
יש אולי מקרנים סינים טובים מעלי אקספרס וכאלה?
תודה מראש!
אני לפני רכישת מקרן והיות זאת הרכישה הראשונה שלי ובתחום הזה אני לא מבין יותר מידי כרגע
התחלתי לדפדף פה בפורום ובכל מיני אתרים בחו״ל ואני מודה שאבדתי.
יש כל כך הרבה סוגים ומינים ובתכלס לא ממש הבנתי את ההבדלים בין המקרים.
יש מקרנים עם אותם נתונים יבשים עם פער מחירים גדול מאוד ובתכלס
גם לא הבנתי איך לבחור אחד שיתאים לצרכים שלי אז אולי מפה תבוא הישועה.
אני מחפש מקרן למרפסת שאת רוב העבודה אמור לעשות בשעות הערב כשכבר חשוך
וחלק מהזמן גם בשעות של שקיעת השמש כשכבר אין הרבה אור בחוץ.
מרחק צפיה כ -4 מטר. המקרן יהיה תלוי על תקרה ויקרין על מסך גלילה שתרם בחרתי.
מסך אמור להיות ברוחב 1.80, לא חושב שאוכל להכניס רחב יותר.
המקרן מיועד לצפיה בתוכניות טלויזיה, כדורגל ופלייסטיישן.
עכשיו יש קאץ׳, ראיתי פה בפורום שאנשים מדברים על מקרנים באלפי שקלים
ואני לא יכול להוציא סכום כזה גם אם אני מאוד רוצה. התקציב המקסימלי שלי הוא 2,000₪
כולל המסך. עכשיו שאלה, האם בתקציב הזה אני יכול למצוא מקרן שיעשה את העבודה?
אני לא מחפש מקרן שיפוצץ את העניים אבל כן שיהיה באיכות טובה ויתן מענה לדרישות שלי.
יש אולי מקרנים סינים טובים מעלי אקספרס וכאלה?
תודה מראש!
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
שאלת המון שאלות מאוד כלליות שלכולן היית מוצא תשובות פה בפורום - גם לגבי איכות וגם לגבי מחירים.
באופן כללי התקציב שלך נמוך מאוד במיוחד שאתה רוצה כולל מסך...
כמו ברוב הדברים - גודל התקציב קשור באופן ישיר לתוצאה הסופית, בדגש מיוחד על התקציבים הנמוכים ששם כל תוספת לתקציב משפיעה מאוד על התוצאה הסופית.
לגבי מקרנים סיניים - מאוד לא מומלץ!!! התמונות שלהם קטנות וחלשות ושלא נדבר על הרזולוציה...
אפילו 2000 ש"ח למקרן בלבד זה עדיין נמוך במיוחד שאתה רוצה לראות בשעות הערב כשעדיין אין חושך מוחלט (בכל מקרה בחוץ גם בלילה אין חושך מוחלט).
הסוג של המקרנים שאולי יכול להתאים לך זה מקרני מצגות - הם מקרנים זולים בד"כ, עם עוצמת אור יחסית גבוהה אבל אל תצפה לאיכות תמונה מי יודע מה.
מציע לך לחשוב אולי לחכות ולהגדיל את התקציב כי התוצאה עלולה לאכזב
באופן כללי התקציב שלך נמוך מאוד במיוחד שאתה רוצה כולל מסך...
כמו ברוב הדברים - גודל התקציב קשור באופן ישיר לתוצאה הסופית, בדגש מיוחד על התקציבים הנמוכים ששם כל תוספת לתקציב משפיעה מאוד על התוצאה הסופית.
לגבי מקרנים סיניים - מאוד לא מומלץ!!! התמונות שלהם קטנות וחלשות ושלא נדבר על הרזולוציה...
אפילו 2000 ש"ח למקרן בלבד זה עדיין נמוך במיוחד שאתה רוצה לראות בשעות הערב כשעדיין אין חושך מוחלט (בכל מקרה בחוץ גם בלילה אין חושך מוחלט).
הסוג של המקרנים שאולי יכול להתאים לך זה מקרני מצגות - הם מקרנים זולים בד"כ, עם עוצמת אור יחסית גבוהה אבל אל תצפה לאיכות תמונה מי יודע מה.
מציע לך לחשוב אולי לחכות ולהגדיל את התקציב כי התוצאה עלולה לאכזב
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
תודה יוסי על התשובה.
תראה אני לא יודע כל כך איך להתייחס לעניין איכות תמונה שנראת בעיינך לבין איכות תמונה שניראת בעיניי.
אישתי למשל לא מבדילה בין 480p ל 1080p, מבחינתה אם יש תמונה צבעונית זה אחלה.
אני יותר רגיש לעניין וכן שם לב אבל בטוח שהעין שלי הרבה פחות מקצועית מעין של אנשים שעוסקים בתחום המקרים והקולנוע הביתי כך שיכול מאוד להיות שמה שנראה לך לא טוב, בעיניי אולי יראה בסדר גמור, כדאי לקחת גם את זה בחשבון.
סתם לדוגמה, מקרן כזה לא יעשה את העבודה?
https://www.amazon.co.uk/Optoma-H184X-Lumens-Ready-Projector/dp/B07H7NHPBL
תראה אני לא יודע כל כך איך להתייחס לעניין איכות תמונה שנראת בעיינך לבין איכות תמונה שניראת בעיניי.
אישתי למשל לא מבדילה בין 480p ל 1080p, מבחינתה אם יש תמונה צבעונית זה אחלה.
אני יותר רגיש לעניין וכן שם לב אבל בטוח שהעין שלי הרבה פחות מקצועית מעין של אנשים שעוסקים בתחום המקרים והקולנוע הביתי כך שיכול מאוד להיות שמה שנראה לך לא טוב, בעיניי אולי יראה בסדר גמור, כדאי לקחת גם את זה בחשבון.
סתם לדוגמה, מקרן כזה לא יעשה את העבודה?
https://www.amazon.co.uk/Optoma-H184X-Lumens-Ready-Projector/dp/B07H7NHPBL
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
נראה לי שלרכוש את המקרן בלינק ששלחת היא טעות כי להבנתי הוא בכלל לא HD.
המקרן הזול ביותר שאני מכיר שתומך HD (לא 4K כמובן) הוא המקרן הבא:
https://www.amazon.co.uk/dp/B078Y8WGV7/ ... B07H7NHPBL
https://www.amazon.co.uk/dp/B078Y8WGV7/ ... B07H7NHPBL
ראשית, בהצלחה
שנית, גם אני הייתי במצב דומה לפני שעה וחצי ובסוף רכשתי מקרן BenQ TH 683 שהיה במבצע באמזון בסביבות 1600 ש"ח עד הבית.
אני מאוד מאוד מרוצה ממנו
זה המקרן https://www.amazon.co.uk/BenQ-TH683-Ent ... B01H07FV1I
בזמנו המחיר באמזון צרפת היה הזול ביותר
את המסך בניתי לבד (על פי ההנחיות שמצאתי כאן באתר). רכשתי את הבד באמזון (חפש כאן Carl) וכרגע יש לי מקרן עם מסך קבוע סופר איכותי ודי קרוב לתקציב שלך כולל הכל
מציע שתעקוב אחרי המבצעים באמזון, מדי פעם יש ירידות מחיר יפות (במיוחד במקרני 1080 אשר מוחלפים לאט לאט ב- 4K) , עבורי 1080 די והותר (ספורט , משחקים וסרטים)
בהצלחה
שנית, גם אני הייתי במצב דומה לפני שעה וחצי ובסוף רכשתי מקרן BenQ TH 683 שהיה במבצע באמזון בסביבות 1600 ש"ח עד הבית.
אני מאוד מאוד מרוצה ממנו
זה המקרן https://www.amazon.co.uk/BenQ-TH683-Ent ... B01H07FV1I
בזמנו המחיר באמזון צרפת היה הזול ביותר
את המסך בניתי לבד (על פי ההנחיות שמצאתי כאן באתר). רכשתי את הבד באמזון (חפש כאן Carl) וכרגע יש לי מקרן עם מסך קבוע סופר איכותי ודי קרוב לתקציב שלך כולל הכל
מציע שתעקוב אחרי המבצעים באמזון, מדי פעם יש ירידות מחיר יפות (במיוחד במקרני 1080 אשר מוחלפים לאט לאט ב- 4K) , עבורי 1080 די והותר (ספורט , משחקים וסרטים)
בהצלחה
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
אני ממש לא בטוח שמדובר במקרן HD Ready
Resolution (Native): WXGA 1280 x 800
אם מישהו יכול לאשר שהוא אכן HD Ready אז זה אמור לספק אותך.
כפי שציין tvfan1 יש מבצעים על מקרני FHD לא מעט ובהחלט ניתן לרכוש כזה בסביב 1,600 ש"ח עד הבית.
צריך להיות סבלני.
Resolution (Native): WXGA 1280 x 800
אם מישהו יכול לאשר שהוא אכן HD Ready אז זה אמור לספק אותך.
כפי שציין tvfan1 יש מבצעים על מקרני FHD לא מעט ובהחלט ניתן לרכוש כזה בסביב 1,600 ש"ח עד הבית.
צריך להיות סבלני.
- yossigab
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 948
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 38 פעמים
מסכים עם עידן, נראה מכשיר לא רע בהתאם לנסיבות.idan309 כתב:נראה לי שלרכוש את המקרן בלינק ששלחת היא טעות כי להבנתי הוא בכלל לא HD.
https://www.amazon.co.uk/dp/B078Y8WGV7/ ... B07H7NHPBL...
התוספת בכסף לא גדולה אבל התוצאה אמורה להיות משמעותית יותר טובה
PSN: YossiGab, GT6 PSN: GTP_YossiGab
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
·היי ,yossigab כתב: לגבי מקרנים סיניים - מאוד לא מומלץ!!! התמונות שלהם קטנות וחלשות ושלא נדבר על הרזולוציה...
...
מעוניין לשמוע מדוע דעתך כך ?
הרי ה XIOMIE ME שעלותו כ 7000 שח הוא רע עד כדי כך ?
אשמח לתובנות.
תודה
@shlomis1zzz
·אני משער שהכוונה היא למקרנים הסינים שנמכרים במחירים נמוכים משמעותית (כולל באמזון), הם בעלי מפרט נחות משמעותית, רובם באיכות 720 ומטה ואינם מתקרבים לאיכות של מקרני הכניסה של החברות המוכרות. רובם מיועדים להקרנה לילדים/הקרנה בסביבה חיצונית (גינה) כבמקרים בהם חשיבות האיכות אינה גבוהה.
אינני מכיר את המקרן של שיואמי אבל הוא לדעתי היוצא מהכלל (קיבל ביקורות לא רעות וגם מחירו שם אותו בקטגוריה אחרת)
·אני משער שהכוונה היא למקרנים הסינים שנמכרים במחירים נמוכים משמעותית (כולל באמזון), הם בעלי מפרט נחות משמעותית, רובם באיכות 720 ומטה ואינם מתקרבים לאיכות של מקרני הכניסה של החברות המוכרות. רובם מיועדים להקרנה לילדים/הקרנה בסביבה חיצונית (גינה) כבמקרים בהם חשיבות האיכות אינה גבוהה.
אינני מכיר את המקרן של שיואמי אבל הוא לדעתי היוצא מהכלל (קיבל ביקורות לא רעות וגם מחירו שם אותו בקטגוריה אחרת)
@tvfan1
·
הבעיה העיקרית במקרנים הסיניים היא שהמפרט לא תואם למציאות ואז קשה מאוד להתאים את המקרן לצרכים.
מזמין משהו אחד ובפועל מקבל משהו אחר. עוד בעיה שאולי פחות משמעותית בגלל מחירם הנמוך זה שאין חלקי חילוף.
אם יש בעיה בנורה או במאוורר או בכל דבר אחר צריך לזרוק את המקרן לפח.
מבחינת איכות, אפשר למצוא מקרן עם איכות סבירה ביותר אבל כן צריך להתפשר על משהו כי אי אפשר לקבל איכות גבוהה ומחיר נמוך.
אלה התובנות שלי מהמקרנים הסיניים.
·
הבעיה העיקרית במקרנים הסיניים היא שהמפרט לא תואם למציאות ואז קשה מאוד להתאים את המקרן לצרכים.
מזמין משהו אחד ובפועל מקבל משהו אחר. עוד בעיה שאולי פחות משמעותית בגלל מחירם הנמוך זה שאין חלקי חילוף.
אם יש בעיה בנורה או במאוורר או בכל דבר אחר צריך לזרוק את המקרן לפח.
מבחינת איכות, אפשר למצוא מקרן עם איכות סבירה ביותר אבל כן צריך להתפשר על משהו כי אי אפשר לקבל איכות גבוהה ומחיר נמוך.
אלה התובנות שלי מהמקרנים הסיניים.