זקוק לעזרה לאחר קניית ראוטר של אסוס AC2900 וחיבורו לראוטר של בזק

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים
אז אני מרגיש קצת מטופש אבל לאחר כמה שעות של ניסיונות וחפירה החלטתי להעזר במומחים כדי לפתור את הבעיה שלי.
רכשתי ראוטר חדש של Asus דגם AC2900 מאמזון ארה״ב וקיבלתי אותו היום.
התנתקתי היום מהוט והגיע טכנאי להתקין לי אינטרנט של בזק.
הטכנאי התקין לי ראוטר של חברת NetGear מדגם n600 ולפני שהוא עזב הוא בדק שהכל עובד.
אמרתי לו שאני לא מעוניין להשתמש בראוטר של בזק כי יש לי ראוטר יותר טוב ואני מעוניין שהראוטר של בזק יהיה רק מודם אבל לא היה לו מושג מה זה אומר.
כאמור אני מעוניין לנהל את הרשת בבית שלי דרך הראוטר החדש של אסוס ורק להשתמש בבזק כספק ומודם.
אשמח לדעת מה אני צריך לעשות?
שיחקתי עם ההגדרות של הראוטר של בזק וניסיתי להגדיר אותו כBridge ? זה מה שהייתי צריך לעשות?
כי שעשיתי את זה המנורה למטה עם הציור של כדור הארץ היתה אדומה.
הקיצר המצב בקנטים ואין לי מושג מה לעשות מפה.
לא מבין למה בזק לא מספקת מודם פשוט וזהו.
אשמח לעזרתכם.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #2 

@james341
·

א. יש מספר סיבות שבזק כבר שנים לא מספקת "מודם פשוט וזהו", ביניהם גם זה שאין היום מכשירים שהם מודם בלבד ובעיקר זה שלספק "מודם פשוט וזהו" הוא לא פתרון בשביל לקוחות שלא מבין ברשתות ושאין להם ראוטר פרטי (שזה רב הלקוחות).

ב. אתה צודק שבעולם אידאלי בזק היו מגדירים בשבילך את המודם/ראוטר שלהם במצב bridge ואולי אפילו עוזרים לך לקנפג את הציוד הפרטי בהתאם. לדעתי רב הטכנאיים של בזק לא יודעים איך לעשות זאת אז גם אם היו רוצים....

ג. לכן מה שאתה צריך לעשות הוא:

1. לקנפג את הציוד של בזק במצב bridge. בחלק מהמכשירים ברגע שמגדירים אותו כ-bridge זה אוטומטית מכבה את ה-wifi ובחלק צריך לכבות את ה-wifi בנפרד. שם לב שאין שום סיבה לכבות את ה-dhcp וזה רק יותר קל אם ה-dhcp נשאר דולק ב"מודם בלבד". עדיף שהטווח כתובuת ב-dhcp של הראוטר יהיה שונה מזה של המודם (על אף שאני לא בטוח אם זה חובה כי חייגן pppoe לא עובד מעל tcpip).

2. לחבר מפורט LAN כלשהו במודם אל פורט ה-WAN בראוטר הפרטי. להגדיר בראוטר את חיבור ה-WAN כחייגן pppoe ולהכניס את שם המשתמש והסיסמא הנכונים (שם המשתמש מהצורה "user@provider").

3. כל שאר ציוד הרשת שלך מתחבר לצד LAN של הראוטר הפרטי, הדבר היחיד שמתחבר למודם הוא ה-WAN של הראוטר.

אם עדיין אין אינטרנט אז או שטעית בהגדרות החייגן בראוטר או בהגדרת ה-bridge בציוד של בזק. תנסה לבדוק מה כתוב ב-system log בראוטר של asus. אם צריך אפשר לבודד את התקלה ע"י חיבור זמנית של מחשב ישירות למודם (ללא הראוטר הפרטי בכלל) ולהגדיר את החייגן pppoe במחשב ואז זה רק עניין של הגדרת ה-bridge בציוד של בזק (והגדרת חייגן ב-windows). אחרי שזה עובד אפשר להתקדם לחיבור וקינפוג הראוטר הפרטי.

אם אתה צריך עוד עזרה, תצרף מידע טכני רלוונטי כמו צורת החיבור המדויקת, צילומי מסך של הקונפיגורציה (בלי סיסמאות ומידע רגיש אחר), מידע מה-log של הראוטר, השגיאה המדויקת שאתה מקבל וכו'.

james341 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #3 

תודה רבה על כל המידע

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”