החלפת מתג הפעלת תאורת חדר מדרגות
- Grappa
- חבר ותיק

- תגובות: 2567
- שם מלא: Grappa
- נתן תודות: 51 פעמים
- קיבל תודות: 390 פעמים
@vic1234
·
באם המתגים החדשים בהם אתה משתמש ניתנים להגדרה עבור לחיצה רגעית (מה שעושה הלחצן) אתה יכול לחבר ממסר קטן מאחורי המתג שלך שהמגענים שלו ימתגו את תאורת המדרגות.
בדרך כלל בין 2 המוליכים של תאורת המדרגות יש מתח של כ 80-120vac כדי להדליק את הנורה, מציע להיזהר כי זה לא נעים למגע
·
באם המתגים החדשים בהם אתה משתמש ניתנים להגדרה עבור לחיצה רגעית (מה שעושה הלחצן) אתה יכול לחבר ממסר קטן מאחורי המתג שלך שהמגענים שלו ימתגו את תאורת המדרגות.
בדרך כלל בין 2 המוליכים של תאורת המדרגות יש מתח של כ 80-120vac כדי להדליק את הנורה, מציע להיזהר כי זה לא נעים למגע
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46427
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
- Grappa
- חבר ותיק

·ziv_r כתב:אפשר להוריד את המאמ"ת בקומה, זה יפתור את הבעיה בהחלפה....
ממש לא!!!
זהירות!
ההזנה היא מלוח החשמל הראשי של הבניין היכן שממוקם הטימר, משם זה מתפצל ללחצנים בכל הקומות.
בדרך כלל חשמלאים מטפלים בזה כשזה חי ובזהירות.
עבודות חשמל צריכות להתבצע ע"י חשמלאי ואין בהמלצות אלו הנחיה לפעול אחרת.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

ציון אחוז נמוך (ודימיוני שלא נשען על כלום) על מנת להוריד מאיכות התשובה שניתנה אינו במקום.
ייתכן והתצורה המדוברת קיימת אצל פותח השרשור ולכן יש להזכיר אותה מאשר לומר שאין פתרון כפי שנעשה עד כה.
אגב, הבניין בו אני גר בן 5 שנים, לא נחשב ליוקרתי ובעל תצורה כזאת.
גם הבניין הקודם בו גרתי הינו כזה (בניין בן 15 שנים).
וגם הבניין הקודם - בן 30 שנים.
ייתכן והתצורה המדוברת קיימת אצל פותח השרשור ולכן יש להזכיר אותה מאשר לומר שאין פתרון כפי שנעשה עד כה.
אגב, הבניין בו אני גר בן 5 שנים, לא נחשב ליוקרתי ובעל תצורה כזאת.
גם הבניין הקודם בו גרתי הינו כזה (בניין בן 15 שנים).
וגם הבניין הקודם - בן 30 שנים.
- Grappa
- חבר ותיק

@ziv_r
·
מה שכתבתי ממש לא בא ממקום של להוריד בערך התשובה שלך וצר לי שאתה מרגיש כך.
הערתך על קיום טימרים קומתיים הייתה במקום ונכונה ואכן הייתי צריך לציין עובדה זו בתשובה שלי.
מיכיוון שרוב החברים כאן לא מתמחים בחשמל ואין להם ניסיון במנעד האופציות הקיימות חשוב לדעתי להדגיש מה הם האופציות ולהבהיר שוב שזה ממש לא בטוח, לא רוצה שמישהוא כאן היום או בעתיד יוריד חצי אוטומט קומתי כל שהוא ויחליט שאין חשמל ואפשר לגעת
·
מה שכתבתי ממש לא בא ממקום של להוריד בערך התשובה שלך וצר לי שאתה מרגיש כך.
הערתך על קיום טימרים קומתיים הייתה במקום ונכונה ואכן הייתי צריך לציין עובדה זו בתשובה שלי.
מיכיוון שרוב החברים כאן לא מתמחים בחשמל ואין להם ניסיון במנעד האופציות הקיימות חשוב לדעתי להדגיש מה הם האופציות ולהבהיר שוב שזה ממש לא בטוח, לא רוצה שמישהוא כאן היום או בעתיד יוריד חצי אוטומט קומתי כל שהוא ויחליט שאין חשמל ואפשר לגעת
- Grappa
- חבר ותיק

·vic1234 כתב:@Grappa
·המתגים עובדים עם TUYA
ולפי מה שראיתי אין שם אופציה כזאת
האם בTASMOTA
יש אופציה להגדיר זמן פעולה קבוע של המתג...
אני משתמש ב ESP01 עם ממסר כדי להדליק אוטומטית את האור בחדר המדרגות בזמן פתיחת הדלת (יש חישן על הדלת).
https://www.aliexpress.com/item/3288002 ... b201603_52
הקוד שצרבתי לתוכו הוא TASMOTA ואכן מצאתי שם אפשרות בהגדרות לביצוע כיבוי אוטומטי אחרי שניה.
אם ה TASMOTA שאתה מתכוון אליו זה מה שנמצא אצלי אז כנראה שזה יעבוד אבל תצטרך לצרוב את הקוד למתג בצורה כל שהיא.
- Grappa
- חבר ותיק

@vic1234
·
גם אני לא מוצא עכשיו איפה הגדרתי את זה אבל בוודאות מתבצע אצלי כיבוי אוטומטי לאחר כשניה.
יש מצב שהקשתי פקודה מסוימת כדי לאפשר את זה בתפריט console או שהזנתי פקודת hhtp כל שהיא חפש קצת בגוגל אני זוכר שזה היה די פשוט.
·
גם אני לא מוצא עכשיו איפה הגדרתי את זה אבל בוודאות מתבצע אצלי כיבוי אוטומטי לאחר כשניה.
יש מצב שהקשתי פקודה מסוימת כדי לאפשר את זה בתפריט console או שהזנתי פקודת hhtp כל שהיא חפש קצת בגוגל אני זוכר שזה היה די פשוט.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2193
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 87 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
הכחול זו פאזה חוזרת, לא 0.vic1234 כתב:זה שזה לא פאזה מהבית זה ידוע לי
לפי הצבעים של הכבלים הנחתי שיש אפס
יש כבל חום וכחול
והנורה האדומה בלחצן מחוברת לפאזה ולאפס(חום וכחול)...
@Grappa, איך חיברת את זה? על חשמל מהבית?
אצלי חצבו/קדחו מהקופסא שליד הלחצן כדי להעביר תקשורת, שמו שם מגען KNX שנשלט מהבית חכם וטייחו את הקופסא של הלחצן מדרגות.
המגען סך הכל סוגר מגע לרגע בדיוק כמו שהלחצן מדרגות עושה.
עוד יותר יפה זה שיש לי גלאי מחוץ לדלת ואיך שמישהו יוצא מהמעלית\מהבית האור נדלק ואפילו זה לא עובד בשבת לבקשת השכנים ממול
הבעיה אצלכם היא שהלחצן החכם לא מאפשר לנתק מגע לאחר שניה~ ?
המגען סך הכל סוגר מגע לרגע בדיוק כמו שהלחצן מדרגות עושה.
עוד יותר יפה זה שיש לי גלאי מחוץ לדלת ואיך שמישהו יוצא מהמעלית\מהבית האור נדלק ואפילו זה לא עובד בשבת לבקשת השכנים ממול
הבעיה אצלכם היא שהלחצן החכם לא מאפשר לנתק מגע לאחר שניה~ ?