NAS של דיסקים 2.5 גבוהים

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
שלח תגובה
gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,
לאחרונה נתקלתי בדיסקים 2.5 גבוהים מהרגיל. לא ראיתי אותם עד לאחרונה. האם דיסקים כאלה יכולים להכנס למגרות של NAS שמותאים לדיסקים 2.5? (שניהם SATA)
תודה מראש
בתמונה דיסק של לפטופ רגיל משמאל ודיסק 2.5 שהוצא מתוך דיסק נייד של סיגייט מימינו
[imgbig]https://i.ibb.co/jGJhPrS/IMG-20190930-2 ... URST01.jpg[/imgbig]

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78763
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5371 פעמים

שליחה #2 

איזה משונה. אף פעם לא ראיתי כזה.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #3 

oferlaor כתב:איזה משונה. אף פעם לא ראיתי כזה.
...
·
בוקר טוב, גם אני לא :)
מדובר בPORTABLE seagate
אני פשוט הוצאתי אותו מהמארז כפי שמראים פה (הדגם שלי שונה אבל ההוצאה זהה):

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #4 

כבר שנים רבות קיימים דיסקים של 2.5" בעובי של כ 15MM . לרוב זה דיסקים שנועדו למערכות אחסון ולהתקני מולטימדייה ביתי, כמו למשל למקלטי לוויין מקליטים. למשל הדיסק הישן והמוכר הוא st5000lm000 של Seagate שהייה עוד בנפח של 5TB . דיסקים אלה בדרך כלל מאוד איטיים כ 5400RPM , אבל בגלל שמתקינים אותם בכמויות גדולות במקביל למערך אחד של RAID5 או 6, אז המהירות המצטברת של 16 דיסקים כאלה ב NAS ביתי יכולה להיות כבר סבירה. יש גם הרבה מתאמים כאלה ( מגירות ) שנותנות אפשרות של התקנה 4 דסקים כאלה בתא אחת של 5.25" במארז סטנדרטי. כך ניתן להתקין את 16 דיסקים כאלה בכל מארז ביתי שיש לו כ 4 מקומות ל 5.25'' .

ועכשיו לשאלה המקורית. בכל מארז של NAS במפרט שלו כתוב בפירוש מה העובי של הדיסקים שניתן להתקין בו ובלי שיודעים את הדגם המדויק שלו, מן הסתם שלא ניתן גם לדעת האם ב NAS שלך ניתן להתקין דיסקים כאלה.
הדיסק המדובר במקלט לוויין שלי
 הדיסק המדובר במקלט לוויין שלי

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #5 

sys_admin כתב:אבל בגלל שמתקינים אותם בכמויות גדולות במקביל למערך אחד של RAID5 או 6, אז המהירות המצטברת של 16 דיסקים כאלה ב NAS ביתי יכולה להיות כבר סבירה. יש גם הרבה מתאמים כאלה ( מגירות ) שנותנות אפשרות של התקנה 4 דסקים כאלה בתא אחת של 5.25" במארז סטנדרטי. כך ניתן להתקין את 16 דיסקים כאלה בכל מארז ביתי שיש לו כ 4 מקומות ל 5.25'' .
...
·שלום ותודה. ארצה להתעכב רגע על כמה דברים שלא הבנתי.
1. לא כל כך הבנתי את המתאם של ארבעה דיסקים בתוך מגרה אחת. אני די חדש בתחום. תוכל לפרט קצת בבקשה? האם דיסקים "גבוהים" יכנסו במארץ 4 באחד כפי שאתה מתאר?
2. נשמע כאילו יש לך נסיון עם דיסקים כאלה בתוך NAS (כלומר דיסקים מסדרות לא ממותגות כNAS).האם זה נכון?
3. בשאלה המקורית שאלתי האם יש RAID מסוים שתורם לאורך החיים של הדיסקים שלא ממותגים NAS שאני כן שם אותם בNAS. האם למשל JBOD יעזור לשמור על החיים של הדיסקים כי אז למיטב הבנתי מתיחסים לכל דיסק בפני עצמו וכך למשל אם אני מזרים סרט הוא נמצא על דיסק אחד בלבד שעובד ולא מפוזר על כמה.
תודה על העזרה

עריכה: זה הדגם שלי: st4000lm024

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #6 

1. מדובר על מתאם פשוט שנכנס ל BAY של 5.25" ונותן את האפשרות של התקנה בו של 4 דיסקים של 2.5" . יש ים של מתאמים כאלה עוד משנות התשעים. חלק מהם יותר איכותיים, חלק פחת. גם המחירים בהתאם. כך ניתן למשל למארז קטן של MINI ATX עם 4 מקומות של 5.25" להתקין כ 16 דיסקים של 2.5" במערך RAID אחד. אם דיסקים גבוהים יכנסו ? בודקים לפי המפרט ויודעים בוודאות, אם כן. יש מוצרים, כשכן יכנסו ויש שלא. צירפתי צילום של מתאם פשוט זול כזה וקישור למוצר:
https://www.amazon.com/SATA-Swap-Storag ... B00IPXOMLM

2. כן. זה נכון.

3. JBOD תורם לאורך חיים קצר של הדיסקים ומגביר את הסיכוי שכל החומר שנמצא בו ילך לאבוד. בנוסף לזה, הוא גם גורם לביצועים ירודים במיוחד של העברת נתונים. אין "RAID מסוים שתורם לאורך החיים של הדיסקים שלא ממותגים NAS" , אלה שיש מערך של RAID שנותן יתירות גבוהה יותר וכך יוכלים כמה דיסקים במקביל לקרוס מבלי שהחומר ינזק במערכך. למשל ב RAID5 יכול דיסק אחד לקרוס מבלי שהחומר ילך, ב RAID6 שני דיסקים, ב RAID60 כבר 4 דיסקים יכולים להיות משובתים ללא איבוד של החומר וכך הלאה. אבל משלמים על זה על ידי תקורה של יתירות. מה שכן תורם לאורך חיים של הדיסקים זה בקר RAID , ספק איכותי וכמובן אל פסק ONLINE אמיתי.

הדגם שצירפת, זה דגם של דיסק ישן של 4TB, שאנו כבר ידענו מראש שהוא 15MM, אבל זה לא יעזור לדעת, אם הוא יכנס למגירה של NAS שיש לך, שאנו בכלל לא יודעים מה הוא.
בידיוק כמו אצל הגששים: זה יכנס בתוך זה?. :lol:

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

@sys_admin תודה
אני בשלב החקירות, אין לי NAS. כדי לרכוש אחד אני מנסה להבין קצת מי נגד מי...

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”