שלום אני מנסה להכניס כמה קבצים רנדומלים בשביל לראות עד כמה אפשר לכווץ אותם וזה לא עובד לי
מערכת הפעלה windows 10 64 bit
משתמש ה winrar/7zip/הכיווץ המובנה של windows
בכולם זה פשוט לא עובד אני בוחר את הקובץ שאני רוצה לוחץ על "הוסף לארכיון" בוחר דחיסה על הרמה הכי טובה מאשר את זה, וזהו הקובץ החדש ה "דחוס" מוצג אצלי אבל הגודל נשאר אותו הדבר אולי הבדל של 4MB...
מה אני מפספס פה? בסרטונים ראיתי הם עושים כמוני אין משהו מיוחד למה אצלי הדחיסה לא עובדת?
כיווץ קובץ/תיקייה לא עובד
-
Lior98
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1457
- שם מלא: ליאור אהרון
- muataz
-
- טרול

- תגובות: 953
- שם מלא: muataz
זה תלוי בסוג הקבצים שאתה מנסה לכווץ. יש כאלה שיתכווצו משמעותית ויש כאלה שכמעט ולא (קבצי וידאו למשל).
-
Lior98
-
- חבר ותיק

·muataz כתב:זה תלוי בסוג הקבצים שאתה מנסה לכווץ. יש כאלה שיתכווצו משמעותית ויש כאלה שכמעט ולא (קבצי וידאו למשל)....
אז איזה כן קבצים יכולים להתכווץ?
אני מנסה לכווץ תמונות זה אפשרי?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
@Lior98
·
תלוי בפורמט. BMP תוכל לכווץ בהרבה.
PNG סביר להניח שלא יתכווץ הרבה, JPG יכול להיות שכן ויכול להיות שלא.
קבצי טקסט בד"כ מתכווצים טוב.
·
קבצי טקסט בד"כ מתכווצים טוב.
-
Lior98
-
- חבר ותיק

אז אם נניח השימוש העיקרי שאני אשתמש בכיווץ זה לגבי תמונות אז הסיכוי הוא יהיה נמוך?TheCoolest כתב:@Lior98
·
קבצי טקסט בד"כ מתכווצים טוב....
בפועל אני גם לא מחפש כיווץ משמעותי נניח מ 40MB ל 25MB (שליחה של תמונות במייל הן עם הגבלה עד 25)
יש דרך או שאין אפשרות?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
@Lior98
·
PNG אתה יכול להפוך ל-JPG. זה יפגע באיכות, אבל יכול להפחית את גודל הקובץ. (תלוי מאד תמונה של מה זה).
JPG אתה יכול להוריד את האיכות ובכך להקטין את גודל הקובץ.
לא חושב שיצא לך הרבה מלנסות לכווץ תמונות עם תוכנות כמו winzip\winrar\7z וכו'.
·
PNG אתה יכול להפוך ל-JPG. זה יפגע באיכות, אבל יכול להפחית את גודל הקובץ. (תלוי מאד תמונה של מה זה).
JPG אתה יכול להוריד את האיכות ובכך להקטין את גודל הקובץ.
לא חושב שיצא לך הרבה מלנסות לכווץ תמונות עם תוכנות כמו winzip\winrar\7z וכו'.
- erezgur
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 405
קבצים שהם כבר דחוסים - סביר להניח שלא תוכל לדחוס ולחסוך נפח אחסון, לפעמים אפילו תגלה שהקובץ שקיבלת גדול במעט מקובץ המקור.
תמונות בפורמט JPG, שהוא כבר דחוס, לא תוכל לקבל דחיסה משמעותית מבלי לאבד מידע. אם תהיה מוכן להקטין רזולוציה או לבצע דחיסה עם איבוד מידע מסויים אז זה משהו אחר.
ובקצרה - אם אתה רוצה לשמור מספר גדול של תמונות בקובץ אחד - אז יש טעם לנסות "לדחוס" (למעשה לארוז בקובץ ארכיון).
אם אתה רוצה לחסוך מקום - תצטרך לאבד מידע (הקטנה רזולוציה של התמונה או דחיסה מחדש של ה-JPG עם פחות איכות (למשל 70% במקום 85-90 אחוזים המקובלים בדחיסת JPG).
תמונות בפורמט JPG, שהוא כבר דחוס, לא תוכל לקבל דחיסה משמעותית מבלי לאבד מידע. אם תהיה מוכן להקטין רזולוציה או לבצע דחיסה עם איבוד מידע מסויים אז זה משהו אחר.
ובקצרה - אם אתה רוצה לשמור מספר גדול של תמונות בקובץ אחד - אז יש טעם לנסות "לדחוס" (למעשה לארוז בקובץ ארכיון).
אם אתה רוצה לחסוך מקום - תצטרך לאבד מידע (הקטנה רזולוציה של התמונה או דחיסה מחדש של ה-JPG עם פחות איכות (למשל 70% במקום 85-90 אחוזים המקובלים בדחיסת JPG).