חיבור רשת דרך קווי טלפון
אני מחפש דרך לחבר את ה HTPC שבסלון לראוטר שבחדר העבודה (קומה שניה) ולא בצורה אלחוטית. כרגע אני משתמש בפתרון על גבי חוטי החשמל אבל זה נותן תוצאות לא טובות.
הבנתי שיש פתרון שעובד על גבי חוטי הטלפון, מישהו מכיר או יודע?
(אני יודע שניתן לחלק את הכבל הנוכחי לטלפון ורשת ע"פ צבעים אבל הבית הוא בית בשכירות ואני מנסה לעשות כמה שפחות שינויים)
(אני יודע שניתן לחלק את הכבל הנוכחי לטלפון ורשת ע"פ צבעים אבל הבית הוא בית בשכירות ואני מנסה לעשות כמה שפחות שינויים)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מרטין, תיקון קטן - עם ADSL מתחברים לאינטרנט עם חוטי הטלפון שמגיעים לבית, אבל אי אפשר לעשות איתו רשת ביתית. לטכנולוגייה של הקמת רשת ביתית עם חוטי טלפון שעוברים בבית קוראים HPNA, שזה ראשי תיבות של Home Phoneline Networking Alliance.
MDK - גש לבזק סטור (או התקשר ל-199 לפני כן) ושאל אותם על נתבי HPNA. יש להם פתרונות לרשת ביתית דרך חוטי טלפון פשוטים שכבר קיימים בבית. אתה חייב כמובן להיות מנוי ADSL ולא של הכבלים כדי שתוכל ליהנות מזה.
MDK - גש לבזק סטור (או התקשר ל-199 לפני כן) ושאל אותם על נתבי HPNA. יש להם פתרונות לרשת ביתית דרך חוטי טלפון פשוטים שכבר קיימים בבית. אתה חייב כמובן להיות מנוי ADSL ולא של הכבלים כדי שתוכל ליהנות מזה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
HPNA3 שיש כרגע לבזק נותן רוחב פס אפקטיבי של 96MBPS, אז זה כמעט במהירות המקסימלית שאפשר להגיע אליה ברשת קווית רגילה.
מנסיון שלי עם HPNA (עבדתי בתמיכת רשתות בבזק בילאומי) - או שזה עובד טוב או שזה לא עובד בכלל. תלוי הרבה אם התשתית של הקווי טלפון בבית היא טובה וחדשה. בשום אופן זה לא משתווה ל-CAT5. בנוסף הראוטר אמינים אבל מתאמי ה-HPNA למחשב שבזק סיפקה הם בחיבור USB ועושים הרבה בעיות. בדר"כ המתאמים מתקלקלים אחרי חצי שנה (נוטים להתחמם מאוד).
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מה שEREZR מדבר עליו זה HPNA2, שעובד עם ראוטרים של 2WIRE. בהחלט יש איתם לעיתים תקלות, אבל אני כעובד בתמיכת הרשתות של בזק (התשתית) כמעט ולא נתקל בהן.
הדור החדש (HPNA3) בהחלט עובד מצויין, והמתאמים החדשים מתחברים לכרטיס הרשת במחשב ולא USB. לא דרושה שום התקנה ושום דרייבר, זה ייתרון ענק!
הדור החדש (HPNA3) בהחלט עובד מצויין, והמתאמים החדשים מתחברים לכרטיס הרשת במחשב ולא USB. לא דרושה שום התקנה ושום דרייבר, זה ייתרון ענק!
- eyal71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 117
- שם מלא: אייל סעדון
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
ככה אני עובד בביתMDK כתב:אני מחפש דרך לחבר את ה HTPC שבסלון לראוטר שבחדר העבודה (קומה שניה) ולא בצורה אלחוטית. כרגע אני משתמש בפתרון על גבי חוטי החשמל אבל זה נותן תוצאות לא טובות.
(אני יודע שניתן לחלק את הכבל הנוכחי לטלפון ורשת ע"פ צבעים אבל הבית הוא בית בשכירות ואני מנסה לעשות כמה שפחות שינויים)...
יש לי מוצר שהגיע בזמנו מבזק של חברת 2wire, שם המוצר HomePortal 1000
הבעיה שהגרסה שם קצת ישנה והרשת עובדת כמו רשת 10
חוץ מזה עובד מצויין יש לו גם FireWall נחמד
מצ"ב לינק למוצר http://www.2wire.com/?p=266
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
המהירות המקסימלית, תאירוטית היא 96MBPS למחשב 1 + ראוטר.erezr כתב:TheCoolest, לאיזה מהירות מעשית ה-HPNA3 מגיע? מה ההשוואה לרשת אלחוטית?...
ככל שיש יותר מחשבים המהירות בעצם מתחלקת במספר המחשבים שמחוברים לרשת.
ז"א שני מחשבים יקבלו 48, 3 מחשבים יקבלו 32, וכו'.
פשוט לא יצא לי לשחק עם הציוד הזה יותר מידי, ובהחלט לא למדוד מהירויות העברה דרך הרשת.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מחברים נתב לקו בצורה רגילה כמו כל נתב\מודם רגיל.
קונים מתאם HPNA לכל מחשב שרוצים לחבר קווית. מחברים מתאם לקו טלפון כמו מודם\נתב וצד שני למחשב.
ואז יש רשת בין המחשב לנתב.
קונים מתאם HPNA לכל מחשב שרוצים לחבר קווית. מחברים מתאם לקו טלפון כמו מודם\נתב וצד שני למחשב.
ואז יש רשת בין המחשב לנתב.