סרטים מגמגמים בהזרמה ברשת הביתית - אשמח ליעוץ
-
oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
יש לי בעיה שנמשכת כבר הרבה זמן ולמרות כל מני שידרוגים בציוד הבעיה לא נפתרת.
בזמן הזרמת סרטים (בערך בגודל של 15GB) מכונן רשת של WD לשילד (חיבור קווי - דרך סוויטש) כל 20-30 דק הסרט מתחיל לגמגם. זה מסתדר לבד אחרי 3 דק או אם אני עושה PAUSE לכמה זמן ואז ממשיך.
הציוד שלי:
1. תשתית וספק סלקום פייבר חבילת 500M
2. נתב ASUS RT-AC88 (נרכש לאחרונה)
3. שילד (שכבר פרמטתי וזה לא עזר)
4. כונן רשת My Cloud של WD
5. סוויטש 1G של TP-Link
אני חושב שהציוד הזה לא אמור להיות בעייתי ואני לא מצליח להבין מה מקור הבעיה. לציין שגם החלפתי את כבלי הרשת בין כל המכשירים.
הבעיה היתה פעם חמורה יותר אבל השתפרה בעקבות כל השידרוגים שעשיתי (ניסיתי גם נגנים שונים על השילד)
אשמח לכיוון ועזרה.
תודה!
בזמן הזרמת סרטים (בערך בגודל של 15GB) מכונן רשת של WD לשילד (חיבור קווי - דרך סוויטש) כל 20-30 דק הסרט מתחיל לגמגם. זה מסתדר לבד אחרי 3 דק או אם אני עושה PAUSE לכמה זמן ואז ממשיך.
הציוד שלי:
1. תשתית וספק סלקום פייבר חבילת 500M
2. נתב ASUS RT-AC88 (נרכש לאחרונה)
3. שילד (שכבר פרמטתי וזה לא עזר)
4. כונן רשת My Cloud של WD
5. סוויטש 1G של TP-Link
אני חושב שהציוד הזה לא אמור להיות בעייתי ואני לא מצליח להבין מה מקור הבעיה. לציין שגם החלפתי את כבלי הרשת בין כל המכשירים.
הבעיה היתה פעם חמורה יותר אבל השתפרה בעקבות כל השידרוגים שעשיתי (ניסיתי גם נגנים שונים על השילד)
אשמח לכיוון ועזרה.
תודה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@oris74
·
סרטי 1080P או 4K?
בכל אופן, סרטים בגודל 15GB לא אמורים לאתגר רשת ביתית של 1גיגה. גם רשת של 100 מגה תתמודד עם סרט בגודל 15GB ללא שום קושי.
תנסה לשים את הסרט על המחשב ולנגן ממנו דרך השילד ותראה אם יש בעיה או לא. יכול להיות שה-WD גורם לבעיה (או השילד).
·
סרטי 1080P או 4K?
בכל אופן, סרטים בגודל 15GB לא אמורים לאתגר רשת ביתית של 1גיגה. גם רשת של 100 מגה תתמודד עם סרט בגודל 15GB ללא שום קושי.
תנסה לשים את הסרט על המחשב ולנגן ממנו דרך השילד ותראה אם יש בעיה או לא. יכול להיות שה-WD גורם לבעיה (או השילד).
התשתית והנתב לא רלוונטים במקרה הזה.
השילד אצלי אוכל בלי בעיה קבצי 4K של MKV בגודל של 80GB, בלי גמגומים.
באיזה אפליקציה אתה משתמש? קודי? השיתוף ב-WD הוא SMB?
למציאת הבעיה, הייתי קודם כל מנסה לנגן את הקובץ מהתקן USB מחובר ישירות לשילד. אם זה עובד - לנסות לנגן את הקובץ משיתוף SMB ממחשב כלשהו ברשת (עם חיבור קוי).
Batnun
.
השילד אצלי אוכל בלי בעיה קבצי 4K של MKV בגודל של 80GB, בלי גמגומים.
באיזה אפליקציה אתה משתמש? קודי? השיתוף ב-WD הוא SMB?
למציאת הבעיה, הייתי קודם כל מנסה לנגן את הקובץ מהתקן USB מחובר ישירות לשילד. אם זה עובד - לנסות לנגן את הקובץ משיתוף SMB ממחשב כלשהו ברשת (עם חיבור קוי).
Batnun
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17929
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2494 פעמים
אצלי השילד אוכל הכל ברשת אבל:
במידה ואני מזרים קבצי m2ts של 4k מכונן שמחובר ב usb לנאס יש מידי פעם קירטועים במידה ואותו הקובץ נמצא בכוננים שבתוך הנאס הכל עובד חלק.
קבצי mkv של 4k אני מזרים חלק עם השילד ללא קשר היכן הם מאוחסנים.
לדעתי הבעיה אצלך קשורה ל WD .
במידה ואני מזרים קבצי m2ts של 4k מכונן שמחובר ב usb לנאס יש מידי פעם קירטועים במידה ואותו הקובץ נמצא בכוננים שבתוך הנאס הכל עובד חלק.
קבצי mkv של 4k אני מזרים חלק עם השילד ללא קשר היכן הם מאוחסנים.
לדעתי הבעיה אצלך קשורה ל WD .
-
oris74
- חבר במועדון HT

תודה רבה על העזרה.
מדובר בסרטים של 1080
אני באמת אנסה להזרים אותם ממחשב ולא מהכונן ונראה אם הבעיה חוזרת.
אני מסכים שהכונן הוא החשוד.
האם לנתב אין שום השפעה על קצב ויציבות העברת נתונים ברשת הביתית?
מדובר בסרטים של 1080
אני באמת אנסה להזרים אותם ממחשב ולא מהכונן ונראה אם הבעיה חוזרת.
אני מסכים שהכונן הוא החשוד.
האם לנתב אין שום השפעה על קצב ויציבות העברת נתונים ברשת הביתית?
@oris74
·
התקשורת הקווית ברשת הביתית לא עוברת ברמה של הנתב (היא ברמה L2 ולא ברמה L3). אם מדובר בתקשורת בין שני מכשירים שמחוברים ישירות לסוויץ אזי התקשורת ביניהם עוברת ישירות דרך הסוויץ ובכלל לא מגיעה פיזית לנתב. אם התקשורת בין מכשיר שמחובר לסוויץ למכשיר שמחובר קווית לנתב אזי פיזית התקשורת עוברת גם בנתב אבל רק ברכיב הסוויץ המובנה שלו שממומש בחומרה (כלומר אין שום קשר להגדרות בראוטר וגם זה רכיב יחסית פשוט, אני לפחות לא נתקלתי ב"איכות ירודה" של סוויץ כולל אחד מובנה בראוטר).
כמה דברים לשם לב:
א. אם מדובר על המקרה שני שתיארתי לעיל (כלומר תקשורת אל הסוויץ ומהסוויץ לראוטר ומשם לפורט אחר שלו) אז שם לב שיש כבל בודד שמחבר בין הסוויץ לראוטר ולכן התקשורת הכוללת ביניהם תהיה מוגבלת ל-1 גיגה ובהחלט יתכן שהרוחב פס הזה יתחלק בין מספר מכשירים (כולל התקשורת ממכשירים שמחוברים לסוויץ עם האינטרנט).
ב. כמובן אם מדובר על תקשורת מול מכשירים בחיבור אלחוטי אזי יש גם משמעות לחלק ה-AP שיש בראוטר. אבל גם במקרה זה, התקשורת המקומית לא עוברת ברכיב "ראוטר" שבראוטר (כלומר לא עוברת ניתוב L3 בראוטר), ולכן לא מושפעת מחוזק החומרה שלו וכו' (כמובן כן מהאיכות ויכולות של ה-AP).
ג. אם משתמשים ב-VLANs או רשתות L2 שונות, אז התקשורת ביניהם חייבת לעבור דרך ראוטר או סוויץ L3. די בטוח שזה לא רלוונטי במקרה שלך.
ד. אפשר ואולי שווה לבדוק את המהירות ברשת המקומית ע"י תוכנה כגון iperf3. בחיבור קווי של 1 גיגה אמורים לקבל באיזור ה-930 עד 950 מגהביט.
שם לב שאפילו הרוחב פס של בלוריי UHD מלא הוא לא כזה גבוה (ממה שזכור לי הכי גבוה שראיתי זה ~ 80 מגהביט), ואני מנחש שאפשר לעשות סטרימנג לכ-10 כאלה במקביל על חיבור של 1 גיגה (שלא לדבר על קידוד 1080p כמו במקרה שלך...). בהנחה שהרשת תקינה, הבעיה היא במקום אחר.
·
התקשורת הקווית ברשת הביתית לא עוברת ברמה של הנתב (היא ברמה L2 ולא ברמה L3). אם מדובר בתקשורת בין שני מכשירים שמחוברים ישירות לסוויץ אזי התקשורת ביניהם עוברת ישירות דרך הסוויץ ובכלל לא מגיעה פיזית לנתב. אם התקשורת בין מכשיר שמחובר לסוויץ למכשיר שמחובר קווית לנתב אזי פיזית התקשורת עוברת גם בנתב אבל רק ברכיב הסוויץ המובנה שלו שממומש בחומרה (כלומר אין שום קשר להגדרות בראוטר וגם זה רכיב יחסית פשוט, אני לפחות לא נתקלתי ב"איכות ירודה" של סוויץ כולל אחד מובנה בראוטר).
כמה דברים לשם לב:
א. אם מדובר על המקרה שני שתיארתי לעיל (כלומר תקשורת אל הסוויץ ומהסוויץ לראוטר ומשם לפורט אחר שלו) אז שם לב שיש כבל בודד שמחבר בין הסוויץ לראוטר ולכן התקשורת הכוללת ביניהם תהיה מוגבלת ל-1 גיגה ובהחלט יתכן שהרוחב פס הזה יתחלק בין מספר מכשירים (כולל התקשורת ממכשירים שמחוברים לסוויץ עם האינטרנט).
ב. כמובן אם מדובר על תקשורת מול מכשירים בחיבור אלחוטי אזי יש גם משמעות לחלק ה-AP שיש בראוטר. אבל גם במקרה זה, התקשורת המקומית לא עוברת ברכיב "ראוטר" שבראוטר (כלומר לא עוברת ניתוב L3 בראוטר), ולכן לא מושפעת מחוזק החומרה שלו וכו' (כמובן כן מהאיכות ויכולות של ה-AP).
ג. אם משתמשים ב-VLANs או רשתות L2 שונות, אז התקשורת ביניהם חייבת לעבור דרך ראוטר או סוויץ L3. די בטוח שזה לא רלוונטי במקרה שלך.
ד. אפשר ואולי שווה לבדוק את המהירות ברשת המקומית ע"י תוכנה כגון iperf3. בחיבור קווי של 1 גיגה אמורים לקבל באיזור ה-930 עד 950 מגהביט.
שם לב שאפילו הרוחב פס של בלוריי UHD מלא הוא לא כזה גבוה (ממה שזכור לי הכי גבוה שראיתי זה ~ 80 מגהביט), ואני מנחש שאפשר לעשות סטרימנג לכ-10 כאלה במקביל על חיבור של 1 גיגה (שלא לדבר על קידוד 1080p כמו במקרה שלך...). בהנחה שהרשת תקינה, הבעיה היא במקום אחר.
-
oris74
- חבר במועדון HT

תודה רבה על המידע.
אני לא יודע אם זה מדד אמין אבל שמתי לב שכשאני מעתיק קבצים גדולים (כמו סרטים בפורמט MKV) מכונן הרשת למחשב (שניהם מחוברים קווית לראוטר) - אז אני מקבל מהירות העברה של 15MB במקסימום והרבה פעמים הרבה פחות.
ניסיתי גם להעתיק מכונן חיצוני USB3 שמחובר לראוטר וקיבלתי מהירויות אפילו נמוכות יותר.
אני לא יודע אם זה מדד אמין אבל שמתי לב שכשאני מעתיק קבצים גדולים (כמו סרטים בפורמט MKV) מכונן הרשת למחשב (שניהם מחוברים קווית לראוטר) - אז אני מקבל מהירות העברה של 15MB במקסימום והרבה פעמים הרבה פחות.
ניסיתי גם להעתיק מכונן חיצוני USB3 שמחובר לראוטר וקיבלתי מהירויות אפילו נמוכות יותר.
-
oris74
- חבר במועדון HT

שוב תודה על העזרה.
יש IP קבוע לכונן רשת וגם לשילד.
אני אנסה באמת לחבר את הכונן לסוויטש במקום לנתב
יש IP קבוע לכונן רשת וגם לשילד.
אני אנסה באמת לחבר את הכונן לסוויטש במקום לנתב
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
כפי שנאמר, המשחק כאן הא בין השילד, סוויץ׳ ו wd.
איך לוודא תחילה שהרשת שלך באמת ג'יגה כי המספרים שאתה מתאר מתאימים לרשת 100M. תריץ בדיקה מול המחשב ותעתיק ל wd וממנו. תוודא שהסוויץ באמת מעביר 1G ושהמחשב מדווח שהחיבור שלו ג'יגה.
איך לוודא תחילה שהרשת שלך באמת ג'יגה כי המספרים שאתה מתאר מתאימים לרשת 100M. תריץ בדיקה מול המחשב ותעתיק ל wd וממנו. תוודא שהסוויץ באמת מעביר 1G ושהמחשב מדווח שהחיבור שלו ג'יגה.
-
oris74
- חבר במועדון HT

המחשב אכן מדווח שהחיבור שלו הוא ג'יגה וכך גם השילד.
עשיתי שוב בדיקה של העתקת קובץ 10GB מה WD למחשב (אין סוויטש ביניהם - שניהם מחוברים לראוטר קווית):
אם אני מעתיק לכונן ה SSD במחשב - אני מקבל 15MBs
אם אני מעתיק לכונן הרגיל במחשב - המהירות מגיעה ל 50MBs
בכל מקרה זה נראה נמוך.
אני אנסה לחבר את ה WD לסוויטש ואבדוק שוב
עשיתי שוב בדיקה של העתקת קובץ 10GB מה WD למחשב (אין סוויטש ביניהם - שניהם מחוברים לראוטר קווית):
אם אני מעתיק לכונן ה SSD במחשב - אני מקבל 15MBs
אם אני מעתיק לכונן הרגיל במחשב - המהירות מגיעה ל 50MBs
בכל מקרה זה נראה נמוך.
אני אנסה לחבר את ה WD לסוויטש ואבדוק שוב
העתקה מהמחשב לMy Cloud Home היא במהירות של 100MBs+. עובר דרך הרואוטר וסוויץ מאוד פשוט וזול.
בניגון פרק של קצת פחות משעה בגודל 10 גיגה בשילד מהWD לא היו תקיעות כלל
בניגון פרק של קצת פחות משעה בגודל 10 גיגה בשילד מהWD לא היו תקיעות כלל
נערך לאחרונה על ידי a_yaron ב 28/09/2019 21:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78895
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5396 פעמים
50MBs זה חצי ג'יגה. נראה לי תקין. 15 נמוך.
תבדוק אם ה WD רואה חיבור ג'יגה. גם כבל יכול לגרום לבעיה כזו אם אחד המכשירים מחליט שרק 100M עובר.
תבדוק אם ה WD רואה חיבור ג'יגה. גם כבל יכול לגרום לבעיה כזו אם אחד המכשירים מחליט שרק 100M עובר.
-
oris74
- חבר במועדון HT

לפי מה שבדקתי - הדרך היחידה לבדוק שה WD רואה 1G זה לפי צבע האור בחיבור הרשת ונראה שזה תקין.
אני אנסה להזרים ממחשב שנמצא ליד ה WD ומחובר באותו אופן לראוטר כדי להשוות.
תודה לכל מי שעזר
אני אנסה להזרים ממחשב שנמצא ליד ה WD ומחובר באותו אופן לראוטר כדי להשוות.
תודה לכל מי שעזר
אתמול נתקלתי בבעיה דומה אצלי, סרט מעל 50 גיגה נקי (MKV שנמחק ממנו מה שמיותר עבורי)4K HDR מספר פעמים האודיו נפסק לרגע, הגדרתי באפר לKODI גם ברשת ביתית שלא מופעל כדיפולט ונראה אם יהיה שינוי.
ראיתי היכן שהוא דוגמה לקובץ הadvancedsettings.xml ואותה אני מנסה
הMy Cloud Home חדש אצלי ובקבצים קטנים יותר לא היתה בעיה.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>5.0</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
ראיתי היכן שהוא דוגמה לקובץ הadvancedsettings.xml ואותה אני מנסה
הMy Cloud Home חדש אצלי ובקבצים קטנים יותר לא היתה בעיה.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>209715200</memorysize>
<readfactor>5.0</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>