נגן נייד נותן מענה עדיף מפלאפון?
לצורך הדוגמה, מדבר על נגן נייד כמו ה-M3K של Fiio או M0 של Shanling..
הם משמעותית יהיו טובים להשמעת מוזיקה והנעת אוזניות מאשר מכשיר סלולרי? אין מכשיר סלולרי שיש יכולת ברמה הזו?
יצליח להניע גם אוזניות קשת כבדות יותר?
לדעתכם זה נוח להסתובב עם זה יחד עם מכשיר סלולרי בדרכים?
אני יודע שיש כל מיני מגברים ניידים וקטנים שמתחברים לסלולרי.. אבל כנראה זה פחות פרקטי..
הם משמעותית יהיו טובים להשמעת מוזיקה והנעת אוזניות מאשר מכשיר סלולרי? אין מכשיר סלולרי שיש יכולת ברמה הזו?
יצליח להניע גם אוזניות קשת כבדות יותר?
לדעתכם זה נוח להסתובב עם זה יחד עם מכשיר סלולרי בדרכים?
אני יודע שיש כל מיני מגברים ניידים וקטנים שמתחברים לסלולרי.. אבל כנראה זה פחות פרקטי..
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46402
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5081 פעמים
האיכות של נגנים יעודים לאודיו לרוב טובה יותר ממכשירים סלולרים, גם מבחינת יכולת הגברה וגם בשל ה- DAC. מצד שני, היום כל כך הרבה אנשים משתמשים באוזניות Bluetooth, שאין חשיבות לנגנים כאלו. מעבר לזה, להסתובב עם נגן ייעודי למוזיקה זה מעט מסרבל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@SoundMix
·לדעתי פערי האיכות הצטמצמו אבל יש יתרון אחד שאי אפשר להתעלם ממנו: שימוש בנגן ייעודי לא "אוכל" את הסוללה של הטלפון.
כפי שזיו כתב לפני, יש גם יתרון לתכנון ייעודי המניב איכות טובה יותר. הבעיה היא שעל פי רוב משתמשים בנגן נייד תוך נסיעה או בסביבה רועשת כך שפערי האיכות שכבר הצטמצמו ממילא אינם באים לידי ביטוי בפועל.
בנוגע לאוזניות "קשות לדחיפה". אז אוזניות IEM הן כולן מאוד קלות לדחיפה, גם היקרות שביניהן ויש לי כאלה. אם אתה מתכוון לאוזניות קשת אז התשובה היא שזה תלוי. קודם כל זה תלוי אם אתה רוצה להיראות כמו טמבל גמור כשאתה במרחב הציבורי ותלוי גם אם תתעקש להשתמש באוזניות פלאנריות שהן בדרך כלל הרבה יותר בררניות בנוגע להגברה. זה גם די יימנע ממך להשתמש באוזניות פתוחות כך שמראש תצפה להנחתה די רצינית באיכות השמע.
·לדעתי פערי האיכות הצטמצמו אבל יש יתרון אחד שאי אפשר להתעלם ממנו: שימוש בנגן ייעודי לא "אוכל" את הסוללה של הטלפון.
כפי שזיו כתב לפני, יש גם יתרון לתכנון ייעודי המניב איכות טובה יותר. הבעיה היא שעל פי רוב משתמשים בנגן נייד תוך נסיעה או בסביבה רועשת כך שפערי האיכות שכבר הצטמצמו ממילא אינם באים לידי ביטוי בפועל.
בנוגע לאוזניות "קשות לדחיפה". אז אוזניות IEM הן כולן מאוד קלות לדחיפה, גם היקרות שביניהן ויש לי כאלה. אם אתה מתכוון לאוזניות קשת אז התשובה היא שזה תלוי. קודם כל זה תלוי אם אתה רוצה להיראות כמו טמבל גמור כשאתה במרחב הציבורי ותלוי גם אם תתעקש להשתמש באוזניות פלאנריות שהן בדרך כלל הרבה יותר בררניות בנוגע להגברה. זה גם די יימנע ממך להשתמש באוזניות פתוחות כך שמראש תצפה להנחתה די רצינית באיכות השמע.
מה שהצגת, אלו נגני MP4, כאלו שיש להם תצוגה הרבה יותר גדולה וצבעונית.
בכל מקרה, יש להם יתרון קל כמו:
- הם בגודל של קופסא
- הם בנויים לניגון סאונד, מבחינת תפריטים וכפתורים
- לא מתקשרים עם הפלאפון
-המכשיר משמש עשרות שנים ולא צריך שדרוג
הייתרונות של הפלאפון:
- יש לו אינטרנט! ובאינטרנט יש גם שירים שסתם בא לך לשמוע באקראי, אתה גם לא צריך להכין רשימת שמע.
- את הפלאפון אתה משדרג ואיתו גם את הנגן
- תצוגת טאצ' גדולה ונוחה שזה אומר שגם בווידאו אתה יכול לצפות
- הדבר הזה תמיד בכיס שלך כי פלאפון זה MUST HAVE היום, אז זה אומר שאתה יכול להשתמש בו כנגן לכל דבר.
בגדול, אני צריך לארגן איזה פלייליסט ל MP3/4 שלי ולהתחיל להשתמש בהם (ולהכנס לכושר (; )
יש לי נגנים מהדור הישן ישן! כבל לא עודכנו מלא זמן (:
לרוב תראה אותי בחוץ עם האזניות Sennheiser PX100-II
לדעתי הן מתקרבות ל FULLSIZE וממש טובות לדעתי, נוחות ומתקפלות
לקח לי זמן להתרגל:
- אלו היו האזניות הפתוחות הראשונות שלי, אז לקח לי זמן להתרגל לסגנון הזה
- להתרגל לצורת הקיפול המסובכת שלהן (שבהתחלה חשבתי שאני אשבור אותן לפני שאני אקפל אותן)
לדעתי האזניות בליגה ממש גבוה, בסגנון של ה 90s
וכנראה הדרך היחידה שלך ללבוש אזניות בחוץ שמתקרבות ל FULLSIZE ולהרגיש קומפקטי איתן
[img2=183x275]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... rmzizbfMtU[/img2]
יש להן מתחרות עם שם עולמי, אבל לצערי כבר לא יצא לי לנסות, כי אין לי יותר חשק או צורך באזניות חדשות
של KOSS PORTA PRO, אם מישהו מכיר...
[img2=225x225]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... QXHg3BX2HA[/img2]
בכל מקרה, לכל אוהבי ה IEM כאן, בטח יהיו נגד הסגנון הזה, לא הרבה אנשים אוהבים אותו בפועל.
אבל בחוץ הוא יותר נוח לי מאשר IEM או FULLSIZE
*עדיין הן לא בליגה של האזניות הטובות
אבל לדעתי לאזניות בלוטוס או כאלו שקלות לדחיפה כמו IEM, לדעתי זה סתם יהיה מסורבל ומיותר.
בכל מקרה, יש להם יתרון קל כמו:
- הם בגודל של קופסא
- הם בנויים לניגון סאונד, מבחינת תפריטים וכפתורים
- לא מתקשרים עם הפלאפון
-המכשיר משמש עשרות שנים ולא צריך שדרוג
הייתרונות של הפלאפון:
- יש לו אינטרנט! ובאינטרנט יש גם שירים שסתם בא לך לשמוע באקראי, אתה גם לא צריך להכין רשימת שמע.
- את הפלאפון אתה משדרג ואיתו גם את הנגן
- תצוגת טאצ' גדולה ונוחה שזה אומר שגם בווידאו אתה יכול לצפות
- הדבר הזה תמיד בכיס שלך כי פלאפון זה MUST HAVE היום, אז זה אומר שאתה יכול להשתמש בו כנגן לכל דבר.
בגדול, אני צריך לארגן איזה פלייליסט ל MP3/4 שלי ולהתחיל להשתמש בהם (ולהכנס לכושר (; )
יש לי נגנים מהדור הישן ישן! כבל לא עודכנו מלא זמן (:
לרוב תראה אותי בחוץ עם האזניות Sennheiser PX100-II
לדעתי הן מתקרבות ל FULLSIZE וממש טובות לדעתי, נוחות ומתקפלות
לקח לי זמן להתרגל:
- אלו היו האזניות הפתוחות הראשונות שלי, אז לקח לי זמן להתרגל לסגנון הזה
- להתרגל לצורת הקיפול המסובכת שלהן (שבהתחלה חשבתי שאני אשבור אותן לפני שאני אקפל אותן)
לדעתי האזניות בליגה ממש גבוה, בסגנון של ה 90s
וכנראה הדרך היחידה שלך ללבוש אזניות בחוץ שמתקרבות ל FULLSIZE ולהרגיש קומפקטי איתן
[img2=183x275]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... rmzizbfMtU[/img2]
יש להן מתחרות עם שם עולמי, אבל לצערי כבר לא יצא לי לנסות, כי אין לי יותר חשק או צורך באזניות חדשות
של KOSS PORTA PRO, אם מישהו מכיר...
[img2=225x225]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/imag ... QXHg3BX2HA[/img2]
בכל מקרה, לכל אוהבי ה IEM כאן, בטח יהיו נגד הסגנון הזה, לא הרבה אנשים אוהבים אותו בפועל.
אבל בחוץ הוא יותר נוח לי מאשר IEM או FULLSIZE
*עדיין הן לא בליגה של האזניות הטובות
גם לזה יש פתרון,SoundMix כתב: אני יודע שיש כל מיני מגברים ניידים וקטנים שמתחברים לסלולרי.. אבל כנראה זה פחות פרקטי.....
אבל לדעתי לאזניות בלוטוס או כאלו שקלות לדחיפה כמו IEM, לדעתי זה סתם יהיה מסורבל ומיותר.
זה מאוד תלוי באיזה אוזניות אתה משתמש. יש בהחלט סלולאריים שמצויידים ברכיבי אודיו באיכות סבירה, ואם אתה שומע באוזניות שהם בפני עצמן לא סופר מדויקות אז אני לא חושב שתשמע יותר מדי הבדל. הדבר החשוב באמת זה ההגברה, כי יש אוזניות שפשוט צריכות כמות כוח מסוימת כדי להגיע לווליום רצוי, או בכלל כדי להישמע כמו שצריך.
יש לי את הFiio X3 2nd gen ואני אישית מעדיף נגן נפרד ממגוון סיבות. קודם כל, הממשק יותר מתאים להשמעת מוזיקה וזה פשוט יותר נוח לתפעל אותו. העובדה שהוא נפרד מהטלפון גם אומר שאני לא צריך בכלל להתעסק בטלפון כדי לנגן מוזיקה, ולפעמים בא לי לשים את הטלפון על השתק ולא לגעת בו כל הנסיעה. יש כמובן גם את עניין הסוללה, והרבה נגנים ייעודיים מחזיקים בסוללה מסיבית שמסוגלת לפמפם סאונד בעוצמה גבוהה להמון זמן. ולבסוף, יש בו חומרה איכותית יותר ומגבר יחסית חזק שמאפשר לי גמישות במה שאני יכול לחבר אליו. כשהאוזניות לנסיעות שלי היו Audio Technica M50x אין מצב שטלפון היה מצליח לדחוף אותם בווליום שאני אוהב לשמוע. יש מצב שהוא גם נתן שיפור לסאונד, אבל זה יכול להיות גם אשליה פסיכולוגית, ולא עשיתי ממש מבחן עיוור כדי לבדוק אם זה באמת שיפור על פני טלפון או מכשירים קודמים שהיו לי. אז נשים בצד את הטענות על DAC מדויק יותר ודברים כאלה, כי את זה קשה לבחון מעשית.
אם אתה משתמש באוזניות בלוטות', אני לא רואה שום תועלת בלהחזיק נגן נפרד, וטלפון בטח יהיה נוח יותר.
יש לי את הFiio X3 2nd gen ואני אישית מעדיף נגן נפרד ממגוון סיבות. קודם כל, הממשק יותר מתאים להשמעת מוזיקה וזה פשוט יותר נוח לתפעל אותו. העובדה שהוא נפרד מהטלפון גם אומר שאני לא צריך בכלל להתעסק בטלפון כדי לנגן מוזיקה, ולפעמים בא לי לשים את הטלפון על השתק ולא לגעת בו כל הנסיעה. יש כמובן גם את עניין הסוללה, והרבה נגנים ייעודיים מחזיקים בסוללה מסיבית שמסוגלת לפמפם סאונד בעוצמה גבוהה להמון זמן. ולבסוף, יש בו חומרה איכותית יותר ומגבר יחסית חזק שמאפשר לי גמישות במה שאני יכול לחבר אליו. כשהאוזניות לנסיעות שלי היו Audio Technica M50x אין מצב שטלפון היה מצליח לדחוף אותם בווליום שאני אוהב לשמוע. יש מצב שהוא גם נתן שיפור לסאונד, אבל זה יכול להיות גם אשליה פסיכולוגית, ולא עשיתי ממש מבחן עיוור כדי לבדוק אם זה באמת שיפור על פני טלפון או מכשירים קודמים שהיו לי. אז נשים בצד את הטענות על DAC מדויק יותר ודברים כאלה, כי את זה קשה לבחון מעשית.
אם אתה משתמש באוזניות בלוטות', אני לא רואה שום תועלת בלהחזיק נגן נפרד, וטלפון בטח יהיה נוח יותר.
אני הפסקתי להשתמש בנגן,
ולא מהסיבה שזה נשמע פחות טוב אלא רק מבחינת נוחות.
יש לי עדיין נגן Cowon מדהים
אבל אני כבר לא קונה אלבומים דיגיטלים
וגם לא מוריד, אלא צורך הכל בהזרמה
אז הנגן מיותם.
הרבה יותר נוח לי בסלולארי
לא צריך לתכנן מראש מה אתה תרצה לשמוע
אין את ההתעסקות הזאת לפני שאתה יוצא,
ואיכות הסאונד טובה מאוד.
אני משתמש באייפון וב EarStudio ES100
אז אין בעיה לדחוף אוזניות.
ולא מהסיבה שזה נשמע פחות טוב אלא רק מבחינת נוחות.
יש לי עדיין נגן Cowon מדהים
אבל אני כבר לא קונה אלבומים דיגיטלים
וגם לא מוריד, אלא צורך הכל בהזרמה
אז הנגן מיותם.
הרבה יותר נוח לי בסלולארי
לא צריך לתכנן מראש מה אתה תרצה לשמוע
אין את ההתעסקות הזאת לפני שאתה יוצא,
ואיכות הסאונד טובה מאוד.
אני משתמש באייפון וב EarStudio ES100
אז אין בעיה לדחוף אוזניות.
- KSE1500
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 566
- נתן תודות: 20 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
@SoundMix
היי חבר.
תרגיש חופשי להתקשר ואשמח להסביר לך בפירוט.
יעקב
050-3037326
·
היי חבר.
תרגיש חופשי להתקשר ואשמח להסביר לך בפירוט.
יעקב
050-3037326
·