התיעצות לגבי סוג ומיקום רמקולים (מדפי, בי-פולארי, מרחקים)
היי חברים,
אני מעוניין להרכיב סט סראונד ל-5.1, כאשר בעתיד אעבור ל-5.1.4 ואם אעבור דירה ופרופורציות הסלון יאפשרו אז אעבור ל-7.1 או 7.1.4
כרגע הסלון שלי בגודל 5 מטרים על 3.3 מטרים, כאשר המסך 65 אינצ׳ מותקן באמצע הקיר של ה 5 מטרים ומולו שולחן ומאחורי השולחן ספת ישיבה (הכל די סימטרי אצלי). בין המסך לשולחן יש מעבר של 90 סנטימטרים בערך.
כרגע הספה צמודת קיר כדי לאפשר מעבר סביר בין השולחן והמסך אם אם יהיה הכרח אוכל להזיז אותה כ-20 סנטימטרים מהקיר.
קראתי על סטאפים של 5.1 וגם 7.1 אבל לא ברור לי מה יהיה אופטימלי מבחינת סוג הרמקולים האחוריים ומיקומם:
1. כאשר הספה צמודה לקיר, זוג מדפיים לצידי הספה, בניצב 90 מעלות ובמרחק X וגובה Y
2. כאשר הספה צמודה לקיר, זוג מדפיים לצידי הספה, יותר צמודים לקיר, משהו כמו 110 מעלות ובמרחק X וגובה Y
3. הרחקת הספה כ-20 ס״מ וסעיף 1
4. הרחקת הספה כ-20 ס״מ וסעיף 1
5. כאשר הספה צמודה לקיר, תליה מאחורי הספה של זוג מדפיים במרחק X וגובה Y
6. כאשר הספה צמודה לקיר, תליה מאחורי הספה של זוג מדפיים במרחק X+N וגובה Y, עם זוית - סיבוב ניכר כלפיי הספה.
* כל הסעיפים מעלה אבל עם רמקול בי-פולארי.
- אופציה נוספת ?
אגב, הייתי רוצה לשמוע לפעמים מוסיקה באחוריים (יודע שפחות מקובל אבל אני אוהב...). לא ממש מחייב אבל זה גם אולי שיקול.
אז מה עדיף כדי לקבל איכות סאונד מקסימלית בהינתן והעלות של סוג הרמקול אינה פונקציה כאן ?
תודה שבת שלום!
אני מעוניין להרכיב סט סראונד ל-5.1, כאשר בעתיד אעבור ל-5.1.4 ואם אעבור דירה ופרופורציות הסלון יאפשרו אז אעבור ל-7.1 או 7.1.4
כרגע הסלון שלי בגודל 5 מטרים על 3.3 מטרים, כאשר המסך 65 אינצ׳ מותקן באמצע הקיר של ה 5 מטרים ומולו שולחן ומאחורי השולחן ספת ישיבה (הכל די סימטרי אצלי). בין המסך לשולחן יש מעבר של 90 סנטימטרים בערך.
כרגע הספה צמודת קיר כדי לאפשר מעבר סביר בין השולחן והמסך אם אם יהיה הכרח אוכל להזיז אותה כ-20 סנטימטרים מהקיר.
קראתי על סטאפים של 5.1 וגם 7.1 אבל לא ברור לי מה יהיה אופטימלי מבחינת סוג הרמקולים האחוריים ומיקומם:
1. כאשר הספה צמודה לקיר, זוג מדפיים לצידי הספה, בניצב 90 מעלות ובמרחק X וגובה Y
2. כאשר הספה צמודה לקיר, זוג מדפיים לצידי הספה, יותר צמודים לקיר, משהו כמו 110 מעלות ובמרחק X וגובה Y
3. הרחקת הספה כ-20 ס״מ וסעיף 1
4. הרחקת הספה כ-20 ס״מ וסעיף 1
5. כאשר הספה צמודה לקיר, תליה מאחורי הספה של זוג מדפיים במרחק X וגובה Y
6. כאשר הספה צמודה לקיר, תליה מאחורי הספה של זוג מדפיים במרחק X+N וגובה Y, עם זוית - סיבוב ניכר כלפיי הספה.
* כל הסעיפים מעלה אבל עם רמקול בי-פולארי.
- אופציה נוספת ?
אגב, הייתי רוצה לשמוע לפעמים מוסיקה באחוריים (יודע שפחות מקובל אבל אני אוהב...). לא ממש מחייב אבל זה גם אולי שיקול.
אז מה עדיף כדי לקבל איכות סאונד מקסימלית בהינתן והעלות של סוג הרמקול אינה פונקציה כאן ?
תודה שבת שלום!
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
היי ,
7.1 כמעט ולא ישים בסלון ישראלי טיפוסי.
אם תתכנן נכון את הישיבה תוכל להנות יופי טופי ממערך 5.1.4
יש לי אותו גודל של סלון פחות או ייותר...
ויש לי 5.1.2
ממליץ מאוד על 5.1.4 (בדגש על 4)
הרחקת הספה 20 ס"מ לא תניב לך תוצאה כמו שאתה תהיה במרכז החדר.
אתה אמור להיות בין שני האטמוסים . ולכן כתבתי ש 20 ס"מ לא יהיה טוב .
עוד אוסיף ואומר שאם הספה תהיה צמודה / 20 ס"מ מהקיר והלכת על 2 אטמוסים ולא 4 , האטמוס יבלע לך עם האחוריים .
ולכן המרווח חייב להיות רחוק מהאחוריים.
ממליץ מאוד על הנמכה של התקרה ע"מ לשתול שם שקועי גבס . - כל השאר פשרה , וחבל על הכסף .
האחורי אצלי הוא FXI A6 .
7.1 כמעט ולא ישים בסלון ישראלי טיפוסי.
אם תתכנן נכון את הישיבה תוכל להנות יופי טופי ממערך 5.1.4
יש לי אותו גודל של סלון פחות או ייותר...
ויש לי 5.1.2
ממליץ מאוד על 5.1.4 (בדגש על 4)
הרחקת הספה 20 ס"מ לא תניב לך תוצאה כמו שאתה תהיה במרכז החדר.
אתה אמור להיות בין שני האטמוסים . ולכן כתבתי ש 20 ס"מ לא יהיה טוב .
עוד אוסיף ואומר שאם הספה תהיה צמודה / 20 ס"מ מהקיר והלכת על 2 אטמוסים ולא 4 , האטמוס יבלע לך עם האחוריים .
ולכן המרווח חייב להיות רחוק מהאחוריים.
ממליץ מאוד על הנמכה של התקרה ע"מ לשתול שם שקועי גבס . - כל השאר פשרה , וחבל על הכסף .
האחורי אצלי הוא FXI A6 .
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9046
- נתן תודות: 1583 פעמים
- קיבל תודות: 1352 פעמים
1. עם תמונה יהיה לנו יותר קל.
2. מה יש היום ? איזה רסיבר ? רמקולים ?
2. מה יש היום ? איזה רסיבר ? רמקולים ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
@shlomis1zzz
כן, אני יודע ש-7.1 פחות מתאים לסלון סטנדרטי בארץ. אלא אם כן הסלון ענקי והספה אכן ממוקמת באמצע. לכן רשמתי שהסטאפ הוא 5.1 עם שאיפה לעבור מתישהו ל 5.1.4 אבל זה יהיה עם רמקולים בפינת החיבור בין הקיר לתקרה ולא רמקולים שממש שקועים בתקרה, לא הולך להיכנס לטירוף הזה אפילו אם זה הדבר האופטימלי, לא אופציה כרגע (דירה שכורה).
לגבי ה-5.1 שהתייחסת אליו לא ממש הבנתי מה אתה אומר... נכנסת מיד לדיבור על האטמוסים...
אני משער שהתכוונת לכך שאם האטמוסים הם בחיבור בין הקיר לתקרה ולא באמצע התקרה נגיד במרחק מטר הוריזונטלית אז יוצא שגם האחוריים וגם האטמוסים הם באותו המישור, כלומר הם פחות או יותר ממוקמים אחד מעל השני (אחוריים בגובה מטר תלויים מהקיר הניצב לתקרה/עומדים די בצמוד לקיר על סטנד והאטמוס פשוט מעליהם באופסט לא גדול הוריזונטלית, מקסימום אופסט של אותם 20-25 סנטימטרים שדיברתי עליהם). ואז בסטאפ הזה אתה אומר שהאטמוס לא יהיו ממש מורגשים ויבלעו בסאונד של האחוריים שממוקמים ממש מתחתיהם והם יותר קרובים לאוזן. הבנתי נכון? אם כן אז העלית נקודה מעניינת מאוד.
אז בוא נגיד שכרגע המצב הנתון הוא שאין אופציה ל-7.1.4 ולגבי 5.1.4 המצב לא אופטימלי לאטמוס אבל אני לפחות רוצה ש-5.1 יהיה אופטימלי. וכשנגיע ל-5.1.4 אם יתאפשר נרד בסנפלינג מהתקרה 😜 אז חוזר לשאלה המקורית - איך איך כדאי למקם את הרמקולים האחוריים עבור 5.1 ובאיזה סוג רמקולים כדאי להשתמש?
כעקרון הייתי מעדיף רמקולי מדף איכותיים מאוד על פני סראונד בי פולאריים משום שתמיד אוכל להשתמש בהם אח״כ כרמקולים רגילים וגם לשמוע בהם מוזיקה. ולכן אני שואל כמה ההבדל בין סוג הרמקולים יהיה ניכר ומחייב בי פולאריים.
תודה!
כן, אני יודע ש-7.1 פחות מתאים לסלון סטנדרטי בארץ. אלא אם כן הסלון ענקי והספה אכן ממוקמת באמצע. לכן רשמתי שהסטאפ הוא 5.1 עם שאיפה לעבור מתישהו ל 5.1.4 אבל זה יהיה עם רמקולים בפינת החיבור בין הקיר לתקרה ולא רמקולים שממש שקועים בתקרה, לא הולך להיכנס לטירוף הזה אפילו אם זה הדבר האופטימלי, לא אופציה כרגע (דירה שכורה).
לגבי ה-5.1 שהתייחסת אליו לא ממש הבנתי מה אתה אומר... נכנסת מיד לדיבור על האטמוסים...
אני משער שהתכוונת לכך שאם האטמוסים הם בחיבור בין הקיר לתקרה ולא באמצע התקרה נגיד במרחק מטר הוריזונטלית אז יוצא שגם האחוריים וגם האטמוסים הם באותו המישור, כלומר הם פחות או יותר ממוקמים אחד מעל השני (אחוריים בגובה מטר תלויים מהקיר הניצב לתקרה/עומדים די בצמוד לקיר על סטנד והאטמוס פשוט מעליהם באופסט לא גדול הוריזונטלית, מקסימום אופסט של אותם 20-25 סנטימטרים שדיברתי עליהם). ואז בסטאפ הזה אתה אומר שהאטמוס לא יהיו ממש מורגשים ויבלעו בסאונד של האחוריים שממוקמים ממש מתחתיהם והם יותר קרובים לאוזן. הבנתי נכון? אם כן אז העלית נקודה מעניינת מאוד.
אז בוא נגיד שכרגע המצב הנתון הוא שאין אופציה ל-7.1.4 ולגבי 5.1.4 המצב לא אופטימלי לאטמוס אבל אני לפחות רוצה ש-5.1 יהיה אופטימלי. וכשנגיע ל-5.1.4 אם יתאפשר נרד בסנפלינג מהתקרה 😜 אז חוזר לשאלה המקורית - איך איך כדאי למקם את הרמקולים האחוריים עבור 5.1 ובאיזה סוג רמקולים כדאי להשתמש?
כעקרון הייתי מעדיף רמקולי מדף איכותיים מאוד על פני סראונד בי פולאריים משום שתמיד אוכל להשתמש בהם אח״כ כרמקולים רגילים וגם לשמוע בהם מוזיקה. ולכן אני שואל כמה ההבדל בין סוג הרמקולים יהיה ניכר ומחייב בי פולאריים.
תודה!
@avihuli
·
צירפתי תרשים 🤓
בסגול ליד הספה אלו האחוריים שיהיו לצד הספה או בתלייה מהקיר וכו׳...
כרגע מגבר ישן אבל מצוין של ימהה 5.1.
זוג רמקולים ישנים אבל טובים.
נראה לי שזה פחות רלוונטי אבל כי כל הסט יוחלף בקרוב. ואני לא נצמד כרגע למותג זה או אחר.
מנסה להבין תיאורטית עבור סלון כמו שלי מה עדיף מבחינת האחוריים - מיקום וסוג רמקולים (טכנולוגיה).
תודה !
·
צירפתי תרשים 🤓
בסגול ליד הספה אלו האחוריים שיהיו לצד הספה או בתלייה מהקיר וכו׳...
כרגע מגבר ישן אבל מצוין של ימהה 5.1.
זוג רמקולים ישנים אבל טובים.
נראה לי שזה פחות רלוונטי אבל כי כל הסט יוחלף בקרוב. ואני לא נצמד כרגע למותג זה או אחר.
מנסה להבין תיאורטית עבור סלון כמו שלי מה עדיף מבחינת האחוריים - מיקום וסוג רמקולים (טכנולוגיה).
תודה !
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7405
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
אין מה לפרט גם אצלי כמו רוב ואולי כולם חוץ מאלה שיש להם חדר יעודי לקולנוע ויכולים לעשות מה שבא להם גם אצלי הסלון כמו אצלך טלוויזיה על הקיר בצדדים רמקולים יש סנטר בתוך המזנון האחוריים אצלי על הקיר אם מתלים מצידי הקיר והזאב אצלי על הרצפה צמוד לספה איפה שאני יושב זה הכול לא גיליתי שום דבר חדש
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
@עופרפולק
·
אחי... עם כל הכבוד, ויש כבוד... אתה חבר וותיק כאן
זו תשובה לא רצינית בכלל! ״כולם עושים ככה אז תעשה אותו הדבר...״ בחייאת
איפה שיקולי אקוסטיקה? איפה ההתייחסות לסוג הרמקול - מונופולי / ביפולארי? המרחק מהספה? הזווית? מתי מגיעים ל Sweet spot בבחירה בין רמקול מונופולי ממוקד או מפוזר ביפולארי, אולי במרחק מסוים מהספה אין כבר הבדל בסוג הרמקול? השיקול שהועלה כאן קודם לגבי סינכרון בעייתי עם אטמוסים אם ההתקנה היא באותו המישור...
את התשובה של לשים מאחורי הספה בגובה מטר שישים כבר היה לי בכיס. מנסה להבין מעבר לכך ואיך ניתן לשפר. זה כל העניין כאן בפורום לא?
·
אחי... עם כל הכבוד, ויש כבוד... אתה חבר וותיק כאן
זו תשובה לא רצינית בכלל! ״כולם עושים ככה אז תעשה אותו הדבר...״ בחייאת
איפה שיקולי אקוסטיקה? איפה ההתייחסות לסוג הרמקול - מונופולי / ביפולארי? המרחק מהספה? הזווית? מתי מגיעים ל Sweet spot בבחירה בין רמקול מונופולי ממוקד או מפוזר ביפולארי, אולי במרחק מסוים מהספה אין כבר הבדל בסוג הרמקול? השיקול שהועלה כאן קודם לגבי סינכרון בעייתי עם אטמוסים אם ההתקנה היא באותו המישור...
את התשובה של לשים מאחורי הספה בגובה מטר שישים כבר היה לי בכיס. מנסה להבין מעבר לכך ואיך ניתן לשפר. זה כל העניין כאן בפורום לא?
- עופרפולק
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7405
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 503 פעמים
כולם עושים אז תעשה בכלל לא ככה הסלון בנוי וזה הנתון אין אפשרות לשחק לא תשנה רמקולים כול שבוע ותעביר מפה לשם אצלי רמקול מאחורה בצדדים של הקיר תלוי איך בא לך קרובים יותר רחוקים יותר שלי רמקול רגיל לא בי פולר ולא רואה קשר לוותיק פה באתר יש כאלה שפה רק שבוע ומבינים ממני פי 100 וגם אני שואל לא מעט פה חברה
Sony 1040
Monitor mass
Monitor mass
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

HotSpot
שמע...
דבר ראשון מאחל לך בית משלך .
לי היו לפני 8 שנים שני רמקולים מדף אשר היו תלויים על עמוד (מתכוננן לגובה מסויים) זה היה מכועררררר.
לאחר מכן העפתי את המתקן ותליתי את האחוריים על הקיר בהטייה של 45 מעלות .
מה אגיד לך .... מכוער בריבוע ששני רמקולים מבצבצים מהקיר כמו שטרונגול .
חסכתי כסף והבאתי זוג מאוד יפה אסטטי על הקיר - הוזכר למעלה FXI A6 , כשהוא תלוי , אין צורך לכוונו ל 45 מעלות .
מאוד מרוצה ממנו. אני אפילו מצרף תמונה שלו אצלי בסלון :
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... 14&start=0
שמע...
דבר ראשון מאחל לך בית משלך .
לי היו לפני 8 שנים שני רמקולים מדף אשר היו תלויים על עמוד (מתכוננן לגובה מסויים) זה היה מכועררררר.
לאחר מכן העפתי את המתקן ותליתי את האחוריים על הקיר בהטייה של 45 מעלות .
מה אגיד לך .... מכוער בריבוע ששני רמקולים מבצבצים מהקיר כמו שטרונגול .
חסכתי כסף והבאתי זוג מאוד יפה אסטטי על הקיר - הוזכר למעלה FXI A6 , כשהוא תלוי , אין צורך לכוונו ל 45 מעלות .
מאוד מרוצה ממנו. אני אפילו מצרף תמונה שלו אצלי בסלון :
https://www.hometheater.co.il/modules.p ... 14&start=0
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
כל עוד אין לך תכנון מיידי לאטמוס עדיף לך להתרכז ב 5.1 איכותי כי זה הבסיס.
בגדול, אני לא מעדיף מדפיים כסראונד.
אם קולנוע הוא בעדיפות עליונה, לרמקולי סראונד ביפולרים יש יתרונות במיוחד אם הספה צמודה לקיר.
אפשר גם לשים רצפתיים כסראונד כל עוד יש להם פיזור סביר.
העיקרון הוא פיזור טוב של האפקטים.
בגדול, אני לא מעדיף מדפיים כסראונד.
אם קולנוע הוא בעדיפות עליונה, לרמקולי סראונד ביפולרים יש יתרונות במיוחד אם הספה צמודה לקיר.
אפשר גם לשים רצפתיים כסראונד כל עוד יש להם פיזור סביר.
העיקרון הוא פיזור טוב של האפקטים.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

@mulder
ערן ידידי ,
אני עכשיו פותח תיבת פנדורה. וקצת חולק עליך.
מחילה מכבודך כמובן .
ביצעתי את הניסוי בעבר הרחוק כשהספה צמודה לקיר והביפולריים תלויים .
וזה לא היה זה .
המימברנה זרקה לכיוון 45 מעלות ואני נמצא מאחוריה.
קליעים היו נשמעים כאילו זה מקדימה - מוזר כזה .
ערן ידידי ,
אני עכשיו פותח תיבת פנדורה. וקצת חולק עליך.
מחילה מכבודך כמובן .
ביצעתי את הניסוי בעבר הרחוק כשהספה צמודה לקיר והביפולריים תלויים .
וזה לא היה זה .
המימברנה זרקה לכיוון 45 מעלות ואני נמצא מאחוריה.
קליעים היו נשמעים כאילו זה מקדימה - מוזר כזה .
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7661
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
@shlomis1zzz
מחלתי, ברוח החג
אתה יכול להרחיב קצת ?
מהקישור שצירפת קודם הרמקולים האחוריים הם ביפולרים. איפה שמת אותם בדיוק ? בתמונה לא ברור, הספה עם קימור?
מה שתיארת לא אמור לקרות כי הרמקולים האלה מיועדים להיות על קיר מאחורי הספה (או בצדדים), וגם יש להם בורר בין dipole/bipole לסאונד ישיר או מפוזר יותר, בהתאם למיקום שלהם ולפי הטעם שלך.
מחלתי, ברוח החג
אתה יכול להרחיב קצת ?
מהקישור שצירפת קודם הרמקולים האחוריים הם ביפולרים. איפה שמת אותם בדיוק ? בתמונה לא ברור, הספה עם קימור?
מה שתיארת לא אמור לקרות כי הרמקולים האלה מיועדים להיות על קיר מאחורי הספה (או בצדדים), וגם יש להם בורר בין dipole/bipole לסאונד ישיר או מפוזר יותר, בהתאם למיקום שלהם ולפי הטעם שלך.
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11569
- נתן תודות: 1207 פעמים
- קיבל תודות: 2444 פעמים
אני בהתלבטות דומה,רוצה סט סראונד בי-פולארי במקום הרמקולים מאחור. ( סוג של מדפי ארוכים)
ההתלבטות היא בין פוקל Aria SR 900 (יקרים, אולי יש עליהם מחיר טוב) או SVS ULTRA.
לוקח בחשבון שכנראה לא אוכל לשמוע אותם לפני הרכישה. (אולי את פוקל כן)
לוקח בחשבון שכנראה לא אוכל לשמוע אותם לפני הרכישה. (אולי את פוקל כן)
·Kondo10 כתב:אני בהתלבטות דומה,רוצה סט סראונד בי-פולארי במקום הרמקולים מאחור. ( סוג של מדפי ארוכים)
לוקח בחשבון שכנראה לא אוכל לשמוע אותם לפני הרכישה. (אולי את פוקל כן)...
אני לא מכיר את הפוקאל ואיפה ניתן לשמוע אותם אבל SVS אתה יכול לשמוע אצל היבואן.
כל העניין של הביפולרים זה שהם מפזרים את הסאונד כמו קפסולה, בניגוד למדפים שהם יותר ממוקדים כשהם קרובים. להבנתי ככל שחקרתי את הנושא אם יש מרחק מספיק אז הרגילים עדיפים כי אז כבר תקבל סאונד מפוזר בדיוק כפי של הביפולארים שהם תמיד יהיו פחות איכותיים ממדפיים. החזר ההשקעה על מדפיים טובים גבוה מעל ביפולאריים.
לא הבנתי מהי הנקודה / המרחק / זוית שבה כבר עדיף רגילים. כמובן שזה תלוי גם באקוסטיקה בחדר...
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

ערב טוב ,mulder כתב:@shlomis1zzz
מחלתי, ברוח החג![]()
אתה יכול להרחיב קצת ?
...
בוודאי שארחיב ,:D
לספה יש קימור ב 90 מעלות ,ולא באמצע הספה - היכן שבוצע הניסוי (משענת ישרה ביחס לשני האחוריים)
כאשר תולים מדפיים וההחלטה לשבת על ספה צמודת קיר נותנים להם הטייה מעבר ל 45 מעלות - בצורה כזו שהממברנה "תזרוק" לאוזניים .
במצב שלי (ואם תרצה אספק תמונה מה רואים מנקודת מבט מהישיבה המרכזית מהיכן שבוצע הניסוי לעבר האחוריים)
הם שונו ל BIPOLE כמובן... והממברנה נמצאת מלפני אך אוזניי נמצאו עדיין מאחורה (מאחורי הרמקול)
אם אזיז את הספה כ 40 ס"מ מהקיר אגיע למצב אידיאלי - כי כך המימברנה מגיעה לאוזן .
כמובן שבעיניי המצב לא אופטימלי כי אני טוען שרמקול אחורי צריך להיות סביב ה 1.5 מטר מאחורי המאזין .
כי כך מתבצעת הפרדת צלילים ברורה יותר מאשר ה הספה שצמודה לקיר ובטח ובטח מאשר ה 40 ס"מ...
כמובן שאם מחליטים לתלות על הצד - אזי כל הנאמר לעיל חל גם על כך .
לסיכום המימברנה חייבת להיות לכיוון האוזן .
בדיוק כמו שקידמיים אתה נותן להם זווית לכיוון ה SWEET SPOT .
·
- Kondo10
- אחראי תחום סרטים וטלויזיה

- תגובות: 11569
- נתן תודות: 1207 פעמים
- קיבל תודות: 2444 פעמים
·HotSpot כתב:אני לא מכיר את הפוקאל ואיפה ניתן לשמוע אותם אבל SVS אתה יכול לשמוע אצל היבואן.......
כל העניין של הביפולרים זה שהם מפזרים את הסאונד כמו קפסולה, בניגוד למדפים שהם יותר ממוקדים כשהם קרובים. להבנתי ככל שחקרתי את הנושא אם יש מרחק מספיק אז הרגילים עדיפים כי אז כבר תקבל סאונד מפוזר בדיוק כפי של הביפולארים שהם תמיד יהיו פחות איכותיים ממדפיים. החזר ההשקעה על מדפיים טובים גבוה מעל ביפולאריים.
....
מכיר את היבואן של SVS, רכשתי מהם כמה מוצרים כולל סאב. את פוקל אפשר לשמוע באודיו קלאב. ( אמורים לקבל אותם) וגם אצל אבי יפה בירושלים. (מאמין שבעוד מקומות)
העניין אצלי שאני רוצה לפנות מקום בסלון לסידור סלון חדש שהיה גדול ונוח יותר. (מרכז בילוי למשפחה/חברים לסרטים)
הרמקולים ברצפה/סראונדים מפריעים לי.