תוכנה לתיקון פיקסלים תקועים במסך LCD
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46427
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
sam22, ברור...
הבחור ממליץ על 2 תוכנות, JScreenFix ו UDPixel - עבור תיקון הפיקסלים התקולים התוכנות מריצות מסכים שמחליפים צבע במהירות במשך מספר שעות, לטענתן - זה עלול "להעיר" את הפיקסלים התקולים.
הבחור ממליץ על 2 תוכנות, JScreenFix ו UDPixel - עבור תיקון הפיקסלים התקולים התוכנות מריצות מסכים שמחליפים צבע במהירות במשך מספר שעות, לטענתן - זה עלול "להעיר" את הפיקסלים התקולים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
יש תיאוריה
יש תיאוריה שאומרת שתת פיקסל תקוע יכול להגרם בעצם לאו דווקא מטרנזיסטור מת, אלא מ"נעילה" כימית של הקריסטלים עצמם.
לדוגמא, נניח שיש לך בקבוק של סודה ותקועה לה בועה בתחתית, אז צריך "לנער" את הבקבוק כדי לשחרר את הבועה.
אז, ע"י "ניעור", כלומר הקפצת מתח שוב ושוב במהירות, אפשר תיאורטית לשחרר את הפיקסל.
אני אישית לא יודע אם זה ממש עובד, מה שכן, יש לי מסך Dell 2007WFP עם תת פיקסל אדום אחד מת\תקוע, והתוכנה לא שינתה כלום.. (ללא הפתעה..)
לדוגמא, נניח שיש לך בקבוק של סודה ותקועה לה בועה בתחתית, אז צריך "לנער" את הבקבוק כדי לשחרר את הבועה.
אז, ע"י "ניעור", כלומר הקפצת מתח שוב ושוב במהירות, אפשר תיאורטית לשחרר את הפיקסל.
אני אישית לא יודע אם זה ממש עובד, מה שכן, יש לי מסך Dell 2007WFP עם תת פיקסל אדום אחד מת\תקוע, והתוכנה לא שינתה כלום.. (ללא הפתעה..)
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מרטין,
לא מדוייק. גם בפלזמה וגם ב-LCD יש בעיות שהחלפת צבעים כזו יכולה לעזור.
ב-LCD מדובר על תופעה שבה הקריסטלים ננעלים (בפירוש יש חיכוך בין הקריסטלים בנוזל, שיכולים להחמיר בגלל קפיצות פתאומיות בטמפ', למשל).
מה הסיכוי שזה יעבוד? סיכוי קלוש, אבל יש בוודאות תיעוד מוכח שבעיות כאלה נפתרו בעבר על ידי תוכנות ומכשירים דומים.
אני אישית הייתי עד לפיקסל מת שחזר לתחייה כתוצאה מכזו פעולה...
לא מדוייק. גם בפלזמה וגם ב-LCD יש בעיות שהחלפת צבעים כזו יכולה לעזור.
ב-LCD מדובר על תופעה שבה הקריסטלים ננעלים (בפירוש יש חיכוך בין הקריסטלים בנוזל, שיכולים להחמיר בגלל קפיצות פתאומיות בטמפ', למשל).
מה הסיכוי שזה יעבוד? סיכוי קלוש, אבל יש בוודאות תיעוד מוכח שבעיות כאלה נפתרו בעבר על ידי תוכנות ומכשירים דומים.
אני אישית הייתי עד לפיקסל מת שחזר לתחייה כתוצאה מכזו פעולה...