מי לא ישב וחישב לפחות פעםצ אחת כמה יעלה פרויקט כזה ?
מה מונעה מכל המפנטזים (חוץ מיחידיי הסגולה שמימשו את החלום הזה ובנו רמקול -ויעידו שהתוצאה לרוב יותר טובה ממה שיכלו לקנות מהמדף באותו הכסף ) להתחיל פרויקט כזה ??
לתשובה :
חוסר ידעה זה המכשול הראשון
חוסר ידיעה לגביי התוצאה הסופית
חוסר גמישות בתקציב- אי מרווח לתעויות
חוסר ידע בנגרות בסיסית
ולמה אני מספר את כל זה ? כי התגלגל לידי רמקול שניבנה בבניה עצמית ותוכנן ע"י אחד מהמוערכים שביצרניי הקיטים בארצות הברית selahaudio.com
לבחור קוראים ריק ולרמקול המדובר קרוניליין .
הקיטים של ריק משלבים רכיבים מהשורה הראשונה (סקאן ספיק, SEAS XL ,מורל ,פונטק ריבון....)
המחירים סבירים מאוד אפילו זולים (הקיט המדובר נמכר בפחות מ-1000 $ , וקיט שבנויי מ-2 יחידות "8 ויחידת "5 של SEAS XL +טויטר של פונטק ריבון יעלה בסביבות 1200 $)
הרמקול התגלגל אליי כי בעליו רוצא למכור אותו ואין לא אפשרות להשמיעה אותו
הרמקול הזה יכול לתת רפרנס לאיך קיט כזה נשמה (במיוחד ליצירות נוספות של אותו יצרן)
על הרמקול :
רמקול ריצפתי גדול וכבד בניי כ 3W -פונטק ריבון לגבוהים מיד טהור "2 דום של מורל ו"8 SEAS XL למיד בס ומטה .
ישנו פורט דיי קטן בחלק האחורי של הרמקול וטרמינלים קפולים .
אך נשמעה :
לרמקול יש פורט קטן מה שנותן תחושה של תיבה סגורה -ניתן למקם קרוב לקיר הבס מדוייק ומפורט מאוד , יש גודל ובמה כיאה ליחידת "8 כזו (אני באופן אישי היתי מעדיף כצאת יותר אגרסביות בעזור המיד בס .
לגביי החלק העליון של הרמקול - שילוב של מיד וטויטר כזה עוד לא נתקלתי מעולם וגם לא פגשתי ברמקולים מסחריים, האפקט שהם נותנים הוא של רמקול מדפי (ניקיון ודיוק ) ששודך בהצלחה ליחידת בס .
הריבון נותן סאונד אורירי על חשבון קריספיות (עינין של העדפה-אני באופן אישי מעדיף את הטויטר של המורל שלי)
הרמקול שודך לאונקיו 701 מה שנתן תחושה של חוסר כוח בעזור הגבוהים .
הרמקול סוחב כל סוג של מוזיקה (למעט יצירת מטל עמוסות כמו דרגונפורס) גאז רוק קלסי אנסטרומנטלי ....בשירת נשים הריבון לא תמיד מחמי (יחול להיות בעיה של כוח-ריבון ידוע כצרכן כוח מפונק)
הקיט סופק עם אלמנטים קרוס מוכן (יתרון לחסריי ידע כמוני) חיווט , טרמינלים, פורט חומר אקוסטי וצקיצה של התיבה .
לבעל הרמקול העלות הכוללת של הבנייה כלל פורניר וספיקים היתה 7000 שח.
העים העיסקה היתה מוצלחת ?
אלמנט כמו הסיאס אקס אל נמצה ברמקולים שעולים 40000 שח צפונה , הריבון והמיד של מורל פחות מוקרים לי ברמקלים מסחריים , הרמקול בהחלט מספק סחורה ברמה גבוהה .
למרות שב 7000 עלות חדש כזה לא כלל זמן ניתן למצוא ביד 2 רמקולים ממותגים ברמה סבירה (כמובן שלעוזניי הקונה )
כיום הרמקול הזה מופיעה בלוח באתר ב-3900 שח (פחות מעלות הרכיבים) !!!!!
שורה תחתונה - פרויקט מהסוג הזה יחול להיות מוצלח עם סיכון נמוך (לתוצאה לא מוצלחת) , יותר קל ויותר כלכלי מלנסות לעצב לבד ,יותר זול במאות אחוזים מרמקולים ממותגים עם רכיבים זהים