רמקול בבנייה עצמית האם כדאי ואיך זה ישמעה !!!

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
tzachi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 229
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

מי לא פינטז על בניית רמקול מרכיבים יוקרתיים ?
מי לא ישב וחישב לפחות פעםצ אחת כמה יעלה פרויקט כזה ?
מה מונעה מכל המפנטזים (חוץ מיחידיי הסגולה שמימשו את החלום הזה ובנו רמקול -ויעידו שהתוצאה לרוב יותר טובה ממה שיכלו לקנות מהמדף באותו הכסף ) להתחיל פרויקט כזה ??
לתשובה :
חוסר ידעה זה המכשול הראשון
חוסר ידיעה לגביי התוצאה הסופית
חוסר גמישות בתקציב- אי מרווח לתעויות
חוסר ידע בנגרות בסיסית
ולמה אני מספר את כל זה ? כי התגלגל לידי רמקול שניבנה בבניה עצמית ותוכנן ע"י אחד מהמוערכים שביצרניי הקיטים בארצות הברית selahaudio.com
לבחור קוראים ריק ולרמקול המדובר קרוניליין .
הקיטים של ריק משלבים רכיבים מהשורה הראשונה (סקאן ספיק, SEAS XL ,מורל ,פונטק ריבון....)
המחירים סבירים מאוד אפילו זולים (הקיט המדובר נמכר בפחות מ-1000 $ , וקיט שבנויי מ-2 יחידות "8 ויחידת "5 של SEAS XL +טויטר של פונטק ריבון יעלה בסביבות 1200 $)

הרמקול התגלגל אליי כי בעליו רוצא למכור אותו ואין לא אפשרות להשמיעה אותו :)
הרמקול הזה יכול לתת רפרנס לאיך קיט כזה נשמה (במיוחד ליצירות נוספות של אותו יצרן)

על הרמקול :
רמקול ריצפתי גדול וכבד בניי כ 3W -פונטק ריבון לגבוהים מיד טהור "2 דום של מורל ו"8 SEAS XL למיד בס ומטה .
ישנו פורט דיי קטן בחלק האחורי של הרמקול וטרמינלים קפולים .

אך נשמעה :
לרמקול יש פורט קטן מה שנותן תחושה של תיבה סגורה -ניתן למקם קרוב לקיר הבס מדוייק ומפורט מאוד , יש גודל ובמה כיאה ליחידת "8 כזו (אני באופן אישי היתי מעדיף כצאת יותר אגרסביות בעזור המיד בס .
לגביי החלק העליון של הרמקול - שילוב של מיד וטויטר כזה עוד לא נתקלתי מעולם וגם לא פגשתי ברמקולים מסחריים, האפקט שהם נותנים הוא של רמקול מדפי (ניקיון ודיוק ) ששודך בהצלחה ליחידת בס .
הריבון נותן סאונד אורירי על חשבון קריספיות (עינין של העדפה-אני באופן אישי מעדיף את הטויטר של המורל שלי)
הרמקול שודך לאונקיו 701 מה שנתן תחושה של חוסר כוח בעזור הגבוהים .
הרמקול סוחב כל סוג של מוזיקה (למעט יצירת מטל עמוסות כמו דרגונפורס) גאז רוק קלסי אנסטרומנטלי ....בשירת נשים הריבון לא תמיד מחמי (יחול להיות בעיה של כוח-ריבון ידוע כצרכן כוח מפונק)
הקיט סופק עם אלמנטים קרוס מוכן (יתרון לחסריי ידע כמוני) חיווט , טרמינלים, פורט חומר אקוסטי וצקיצה של התיבה .
לבעל הרמקול העלות הכוללת של הבנייה כלל פורניר וספיקים היתה 7000 שח.

העים העיסקה היתה מוצלחת ?
אלמנט כמו הסיאס אקס אל נמצה ברמקולים שעולים 40000 שח צפונה , הריבון והמיד של מורל פחות מוקרים לי ברמקלים מסחריים , הרמקול בהחלט מספק סחורה ברמה גבוהה .
למרות שב 7000 עלות חדש כזה לא כלל זמן ניתן למצוא ביד 2 רמקולים ממותגים ברמה סבירה (כמובן שלעוזניי הקונה )
כיום הרמקול הזה מופיעה בלוח באתר ב-3900 שח (פחות מעלות הרכיבים) !!!!!

שורה תחתונה - פרויקט מהסוג הזה יחול להיות מוצלח עם סיכון נמוך (לתוצאה לא מוצלחת) , יותר קל ויותר כלכלי מלנסות לעצב לבד ,יותר זול במאות אחוזים מרמקולים ממותגים עם רכיבים זהים :) :) :)

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אז מגיע לך "תתחדש" ?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

tzachi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

לא הרמקול לא שלי

שליחה #3 

אן אישור מההנהלה

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

הייתי מת לשים יד על רביעיית SEAS XL כאלה...

tzachi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

יש ל-SELAHAUDIO קיט כל SEAS
הקיט המקורי בנויי מ-4 "8 סיאס אקס אל +מיד "5 סיאס אקס אל וטויטר של פונטק ריבון (וגם סב אקטיבי )
בשיחה עם ריק בעל החברה - הוא אמר לי שאן בעיה להזמין את הקיט ללא הסב ולהחליף את הטויטר וגם לעצב את הקרוס לתיבה עם פורט או בלי פורט לפי העדפתי דובר על מחיר של 1200-1400 $ לפני משלוח ומכס .(500 $ +\-) שזה 8000 שח לפני MDF ופורניר -לא רע לרמקול כזה .
הרמקול שאצלי עומד למכירה בפחות מעלות הרכיבים הוא נמצא אצלי בכדיי שיהיה ניתן להשמיעה אותו .

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #6 

יצא לי לקרוא על הקיטים האלה בכל מיני פורומים שאני קורא בהם..
התגובות אכן טובות, אני גם שוקל להתחיל בפרויקט DIY אך אני עוד לא מצאתי מקום שלא ישבור אותי עם המחיר (רק החלקים עולים 1400 יורו).
נערך לאחרונה על ידי cavi ב 10/07/2007 19:18, נערך פעם 1 בסך הכל.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #7 

אבל למה ציפית? אתה הולך מראש על רכיבים יקרים...

שלח תגובה

חזור אל “DIY והדפסות 3D”