שלום,
אני חבר חדש באתר אבל ממש לא חדש בתחום ה-HTPC והקולנוע הביתי אותו אני מכיר עוד משהותי בארה"ב משך זמן רב.
אני כעת בשלבי בניית מחשב HTPC לסלון וכיון שאחד המרכיבים העיקריים החשובים לי הוא איכות תמונה טובה מכרטיס ה-PVR שארכוש, עיינתי בפורום כאן לא מעט לקבל דעות משתמשים וכמובן קראתי את הכתבות של אורן שפיר (על כרטיסי PVR מדגמים שונים).
למיטב הבנתי והיכרותי עם מוצרים אלה וכיון שכרטיס ללא דחיסת MPEG בחומרה אינו בא בחשבון מבחינתי, נוצר אצלי הרושם שלעבודה עם מארז ייעודי ל-HTPC (אני מתכנן להשתמש במארז AMEX M505 שראיתי בפלונטר), שחשיבות רבה יש לעיצובו ומימדיו חשוב לרכוש כרטיס אמין.
המארז שאני מתכנן לרכוש אינו גבוה אלא דורש כרטיסי LOW PROFILE ונראה לי לאור הכתבה על ה-PVR150 כי כרטיס LOW PROFILE מדגם זה הוא קניה פחות נבונה ופחות איכותית מכרטיס M785 של AVERMEDIA שנסקר גם כן ע"י אורן שפיר. מהשוואת התמונות של הכרטיסים נראה שה-M785 הוא גם נמוך יותר, גם קצר יותר וגם נותן איכות תמונה טובה יותר על אף השימוש באותו מנוע דחיסה (כנראה עקב רכיבי חומרה עדיפים והעובדה שמדובר במוצר חדש יותר). בנוסף הבנתי שמשתמשים פה בפורום מאוד מרוצים מאיכות התמונה שהוא נותן ואני מתכוון להשתמש ב-WINDOWS MEDIA CENTER (ככל הנראה VISTA אבל אולי XP MCE 2005) ולכן נראה שזו הקניה שאבצע.
אשמח לשמוע עוד תגובות של מי שמכיר וניסה לפני שאני רוכש את הכרטיס במיוחד לאור החסרונות שנכתבו על הכרטיס PVR150 בסקירה.
תודה.
כרטיס PVR ל-HTPC - נושא נדוש אבל בכל זאת...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
הכרטיס M785 אצלי כבר כחודש, ועשיתי עליו עד עכשיו כ-20-30 הקלטות מתוזמנות מערוצים שונים מהממיר של YES בעזרת הויסטה מדיה סנטר. האיכות מצויינת (אני מקליט באיכות BETTER שטיפה נמוכה יותר מ-BEST) והכרטיס יציב, לא נרשמו קריסות או בעיות. ההקלטה, אגב, נעשית ע"י SERVICE נפרד מהמדיה סנטר, והוא לא חייב לרוץ בעת ההקלטה.
אז ככה,
עשיתי כמה טלפונים ואז התברר שחבר של חבר קנה את ה-M785 ומחזיק גם כרטיס מדגם PVR150MCE במחשב (משתמש בשני כרטיסים כטיונר כפול). קפצתי אליו אתמול בערב לחזות בפלא והרי המסקנות:
1. ה-M785 מוציא איכות טובה יותר מה-PVR150. הענין בא לידי ביטוי בצורה די ברורה בהקלטות ובצפיה בערוצים שאיכות שידורם ירודה יחסית (ולא קשה למצוא את הערוצים הללו בשידורי HOT).
2. ה-M785 היה הרבה פחות חם (ביקשתי מהבחור לפתוח את המארז לשם התרשמות לאור הכתבה של אורן שפיר) מאשר ה-PVR150.
3. למען הסר ספק, השתמשנו בכרטיסים עם כבלים זהים לסרוגין ושניהם ישבו באותו SLOT במחשב לצורך הבדיקה.
לכן, אני מבחינתי סגור על הענין והזמנתי את ה-M785 יחד עם מארז AMEX M505, לוח אם ABIT F90-HD ומעבד CORE 2 DUO E6600.
רשמים בקרוב...
עשיתי כמה טלפונים ואז התברר שחבר של חבר קנה את ה-M785 ומחזיק גם כרטיס מדגם PVR150MCE במחשב (משתמש בשני כרטיסים כטיונר כפול). קפצתי אליו אתמול בערב לחזות בפלא והרי המסקנות:
1. ה-M785 מוציא איכות טובה יותר מה-PVR150. הענין בא לידי ביטוי בצורה די ברורה בהקלטות ובצפיה בערוצים שאיכות שידורם ירודה יחסית (ולא קשה למצוא את הערוצים הללו בשידורי HOT).
2. ה-M785 היה הרבה פחות חם (ביקשתי מהבחור לפתוח את המארז לשם התרשמות לאור הכתבה של אורן שפיר) מאשר ה-PVR150.
3. למען הסר ספק, השתמשנו בכרטיסים עם כבלים זהים לסרוגין ושניהם ישבו באותו SLOT במחשב לצורך הבדיקה.
לכן, אני מבחינתי סגור על הענין והזמנתי את ה-M785 יחד עם מארז AMEX M505, לוח אם ABIT F90-HD ומעבד CORE 2 DUO E6600.
רשמים בקרוב...