המלצה למחט חלופית\ איכותית לפטיפון אודיו-טכניקה
עד היום הילדה שלי לא הייתה מסוגלת להרים את המכסה של הפטיפון.
היום היא הצליחה = הרסה את המחט.
הפטיפון הוא סקנסוניק USD100, שזה נראה כמו מוצר מדבקה של אודיו-טכניקה
LT-120 או LT-140.
http://scansonic.dk/product-detail1/usb100-turntable
https://www.audio-technica.com/cms/turn ... index.html
המחט של הפטיפון היא מדגם AT3600L של אודיו-טכניקה.
השאלה שלי פשוטה, האם לקנות את אותה המחט שעולה כ-80 שקלים או ששווה
לנצל את ההזדמנות לשדרג למחט יותר איכותית. ואם שווה לשדרג משהו בפטיפון
הזה, מה הן האופציות המומלצות?
היום היא הצליחה = הרסה את המחט.
הפטיפון הוא סקנסוניק USD100, שזה נראה כמו מוצר מדבקה של אודיו-טכניקה
LT-120 או LT-140.
http://scansonic.dk/product-detail1/usb100-turntable
https://www.audio-technica.com/cms/turn ... index.html
המחט של הפטיפון היא מדגם AT3600L של אודיו-טכניקה.
השאלה שלי פשוטה, האם לקנות את אותה המחט שעולה כ-80 שקלים או ששווה
לנצל את ההזדמנות לשדרג למחט יותר איכותית. ואם שווה לשדרג משהו בפטיפון
הזה, מה הן האופציות המומלצות?
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לא מכיר את הסקנסוניק, אבל לא חושב שהוא כמו LP120 או LP140 משום העובדה שהוא שוקל כמחצית מהם... זה שהוא נראה דומה - טוב, הרבה מאד פטיפונים נראים ככה, והזכות על העיצוב הזה שמורה לטכניקס.
לגבי שאלת המחט - שידרוג זה לא של המחט (במקרה הזה) אלא של הראש. תלוי כמה כסף אתה יכול להוציא, אבל לפטיפון כזה לא בטוח שהייתי טורח לשדרג. נראה לי שכל ראש משופר לעומת ה-3600 יהיה גדול עליו...
לגבי שאלת המחט - שידרוג זה לא של המחט (במקרה הזה) אלא של הראש. תלוי כמה כסף אתה יכול להוציא, אבל לפטיפון כזה לא בטוח שהייתי טורח לשדרג. נראה לי שכל ראש משופר לעומת ה-3600 יהיה גדול עליו...
.Anything can be done, but it's only done if it's done
@dragon
מעניין.. באמת לא שמתי לב לעניין המשקל.
אני מניח שאתה צודק, אין טעם להשקיע יותר מדי בזה.
מה שכן, ראיתי את המחט הזו שמתוארת ע"י AT כשדרוג ע"פ ה-3600L בערך באותו המחיר, כל עוד יש את
האופציה לאזן את ה-tracking force, מה שכן אפשר לעשות עם הפטיפון שלי.
https://www.amazon.com/Audio-Technica-R ... way&sr=8-8
אלא אם תמליץ אחרת נראה לי שאלך על המחט הזו.
אגב, יש באיביי מלא מחטים "זהים" שמגיעים מסין בחצי המחיר, אני מניח שאלו הם מחטים חלופיים
(או זיופים תכלס כי יש להם את הלוגו של AT).
כדאי להתרחק ולהזמין מאמזון?
תודה על העזרה..
מעניין.. באמת לא שמתי לב לעניין המשקל.
אני מניח שאתה צודק, אין טעם להשקיע יותר מדי בזה.
מה שכן, ראיתי את המחט הזו שמתוארת ע"י AT כשדרוג ע"פ ה-3600L בערך באותו המחיר, כל עוד יש את
האופציה לאזן את ה-tracking force, מה שכן אפשר לעשות עם הפטיפון שלי.
https://www.amazon.com/Audio-Technica-R ... way&sr=8-8
אלא אם תמליץ אחרת נראה לי שאלך על המחט הזו.
אגב, יש באיביי מלא מחטים "זהים" שמגיעים מסין בחצי המחיר, אני מניח שאלו הם מחטים חלופיים
(או זיופים תכלס כי יש להם את הלוגו של AT).
כדאי להתרחק ולהזמין מאמזון?
תודה על העזרה..
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
הסטילוס (מחט) לראש AT3600L של Audio-Technica הוא ה ATN3600L שניתן לרכוש באמזון ב 11$. זה סטילוס קוני כך שהוא נחשב (לא בהכרח בסדר הזה): מיושן, אמין, בינוני מאוד.
אם אתה רוצה משהו יותר טוב אפשר להחליף את כל הראש לאחד מסדרת ה AT95 וכאן מדובר כבר בסטילוס אליפטי טוב יותר. המחיר באמזון לראש AT95 הוא בסביבות 50$. אגב ה AT95 הוא הראש שמגיע עם ה ATLP-120
אם אתה רוצה משהו יותר טוב אפשר להחליף את כל הראש לאחד מסדרת ה AT95 וכאן מדובר כבר בסטילוס אליפטי טוב יותר. המחיר באמזון לראש AT95 הוא בסביבות 50$. אגב ה AT95 הוא הראש שמגיע עם ה ATLP-120
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
·Catskinner כתב:הסטילוס (מחט) לראש AT3600L של Audio-Technica הוא ה ATN3600L שניתן לרכוש באמזון ב 11$. זה סטילוס קוני כך שהוא נחשב (לא בהכרח בסדר הזה): מיושן, אמין, בינוני מאוד.
אם אתה רוצה משהו יותר טוב אפשר להחליף את כל הראש לאחד מסדרת ה AT95 וכאן מדובר כבר בסטילוס אליפטי טוב יותר. המחיר באמזון לראש AT95 הוא בסביבות 50$. אגב ה AT95 הוא הראש שמגיע עם ה ATLP-120...
אנחנו מדברים על זה כן?
https://www.amazon.com/Audio-Technica-A ... way&sr=8-1
ומה שאני צריך לעשות זה לשחרר את ה-4 פינים שיש ב-headshell ולהבריג את הראש החדש?
זה צילום של ה-headshell שמחזיק את הראש שיש בפטיפון שלי:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@Roy.T
·זה בדיוק זה.
הפרוצדורה היא קודם כל לשחרר את הראש מהזרוע, לנתק את 4 הכבלים עם המחברים הקטנים. שים לב לסדר שלהם ולאן הם מתחברים כי יש לזה חשיבות רבה.
לאחר מכן משחררים את שני הברגים המחזיקים את הראש הישן לתושבת ומרכיבים את הראש החדש. עכשיו צריך לבצע יישור וכיוון של הראש לפי ההוראות שיש בספר המשתמש. אם אין חפש ברשת ואם לא תמצא אני מניח שאם הפטיפון הזה הוא "תואם Technics 1200" אז ההוראות שלו יתאימו גם לך.
לאחר היישור מהדקים את הברגים ומחברים מחדש את הכבלים הקטנים. מרכיבים מחדש את הראש על הזרוע ומאזנים מחדש היות והראש החדש דורש לחץ שונה.
אגב, אתה יכול לקנות את הראש ותושבת כבר מורכבים ומיושרים (ל Technics SL-1200) אם התהליך נראה לך מסובך מידי אבל זה כנראה יעלה לך תוספת של 20-30$.
·זה בדיוק זה.
הפרוצדורה היא קודם כל לשחרר את הראש מהזרוע, לנתק את 4 הכבלים עם המחברים הקטנים. שים לב לסדר שלהם ולאן הם מתחברים כי יש לזה חשיבות רבה.
לאחר מכן משחררים את שני הברגים המחזיקים את הראש הישן לתושבת ומרכיבים את הראש החדש. עכשיו צריך לבצע יישור וכיוון של הראש לפי ההוראות שיש בספר המשתמש. אם אין חפש ברשת ואם לא תמצא אני מניח שאם הפטיפון הזה הוא "תואם Technics 1200" אז ההוראות שלו יתאימו גם לך.
לאחר היישור מהדקים את הברגים ומחברים מחדש את הכבלים הקטנים. מרכיבים מחדש את הראש על הזרוע ומאזנים מחדש היות והראש החדש דורש לחץ שונה.
אגב, אתה יכול לקנות את הראש ותושבת כבר מורכבים ומיושרים (ל Technics SL-1200) אם התהליך נראה לך מסובך מידי אבל זה כנראה יעלה לך תוספת של 20-30$.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@Roy.T
·בבקשה: Audio-Technica AT-VM95E/H Turntable Headshell/Cartridge Combo Kit
ה VM95 זו הגרסאה החדשה יותר של ה AT95
·בבקשה: Audio-Technica AT-VM95E/H Turntable Headshell/Cartridge Combo Kit
ה VM95 זו הגרסאה החדשה יותר של ה AT95
תודה רבה לכולם, הלכתי על ה-AT95E עם התושבת, יצא 73 דולר כולל משלוח.
מכיוון שעכשיו יש ברשותי תושבת פנויה נראה לי שאזמין גם את המחט ATN91 שעולה
כמה עשרות שקלים שבגלל שהיא בדיוק ב-form factor של ה-3600L אפשר להלביש אותה בקלות
על התושבת הקיימת, וזה יוכל לשמש אותי כגיבוי.
בכל זאת אני שומע תקליט פעם-פעמיים בשנה, אז חשוב שיהיה לי גיבוי
מכיוון שעכשיו יש ברשותי תושבת פנויה נראה לי שאזמין גם את המחט ATN91 שעולה
כמה עשרות שקלים שבגלל שהיא בדיוק ב-form factor של ה-3600L אפשר להלביש אותה בקלות
על התושבת הקיימת, וזה יוכל לשמש אותי כגיבוי.
בכל זאת אני שומע תקליט פעם-פעמיים בשנה, אז חשוב שיהיה לי גיבוי
עדכון מצב - הראש AT95E הגיע. חיברתי וכיילתי אותו בהתאם להוראות יצרן.
התוצאה - רעה אני חייב לציין. הסאונד נשמע עמום ולא דינמי. במצב הקודם עם המחט המקורית המצב היה טוב פי כמה.
אחרי הכיול המקורי שאמור היה להיות אופטימלי, שיחקתי עם מיקום המחט ועם מיקום המשקולת בכל וריאציה אפשרית, שום תוצאה לא הייתה טובה.
יש רעיונות?
התוצאה - רעה אני חייב לציין. הסאונד נשמע עמום ולא דינמי. במצב הקודם עם המחט המקורית המצב היה טוב פי כמה.
אחרי הכיול המקורי שאמור היה להיות אופטימלי, שיחקתי עם מיקום המחט ועם מיקום המשקולת בכל וריאציה אפשרית, שום תוצאה לא הייתה טובה.
יש רעיונות?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כרגע עולות בדעתי שלוש אפשרויות, הן לא בהכרח נכונות לכן אל תעלב או תיקח את זה קשה.
1. הפטיפון שלך רק נראה כמו Technics SL-1200 אבל הוא מספיק שונה כדי שהוראות הכיוון של ה SL-1200 לא יתאימו.
2. הפטיפון שלך דווקא כן זהה בגיאומטריה ל SL-1200 אבל אתה םסםסת משהו ולא בצעת את הכיוון לפי ההוראות.
3. המחט השבורה זה לא הדבר היחיד שהילדה הצליחה לעשות לפני שעצרת אותה אבל אתה עדיין לא שמת לב לנזק הנוסף.
1. הפטיפון שלך רק נראה כמו Technics SL-1200 אבל הוא מספיק שונה כדי שהוראות הכיוון של ה SL-1200 לא יתאימו.
2. הפטיפון שלך דווקא כן זהה בגיאומטריה ל SL-1200 אבל אתה םסםסת משהו ולא בצעת את הכיוון לפי ההוראות.
3. המחט השבורה זה לא הדבר היחיד שהילדה הצליחה לעשות לפני שעצרת אותה אבל אתה עדיין לא שמת לב לנזק הנוסף.
תבדוק עם לופה (או בצילום מאקרו) שהמחט תקינה. תכוון את הראש בעזרת פרוטרקטור מתאים (להוריד מהרשת ולהדפיס) + משקל דיגיטלי. תוודא החיבורים לא רופפים בין הראש ולשלה.
AT95E במצב תקין אמור להשמע בסדר גמור - נשמע שיש לך בעיה טכנית, מוצר פגום או כיוון לקוי.
יתכן גם שחוץ ממחט שבורה נגרם נזק נוסף לפטיפון/זרוע.
תוספת - אני רואה שענו לך במקביל --- כולל על פוטנציאל ההרס האדיר של ילדים קטנים. אני עוד זוכר את מסכת ההתעללות שהעברתי את מחרשת הפלסטיק של ההורים שלי.
AT95E במצב תקין אמור להשמע בסדר גמור - נשמע שיש לך בעיה טכנית, מוצר פגום או כיוון לקוי.
יתכן גם שחוץ ממחט שבורה נגרם נזק נוסף לפטיפון/זרוע.
תוספת - אני רואה שענו לך במקביל --- כולל על פוטנציאל ההרס האדיר של ילדים קטנים. אני עוד זוכר את מסכת ההתעללות שהעברתי את מחרשת הפלסטיק של ההורים שלי.
נערך לאחרונה על ידי fungiman ב 08/10/2019 11:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
תודה על התגובות.
בחנתי את הזרוע מקרוב ולא חושב שנגרם לה נזק כלשהו. גם מנגנון ההעלאה והורדה עובד כראוי.
צילמתי את המחט בצורה הכי טובה שאני יכול עם המצלמה שיש ברשותי. אני לא מבין בזה אז לא
יודע לומר אם ניתן לומר לפי התמונות אם הראש ומחט נראים תקינים.
לגבי הפרוטרקטור, אני מניח שאין אחד יעודי לפטיפון שברשותי, האם זה משנה באיזה מהם
אני משתמש? או שיש המלצה למשהו אוניברסלי שאתה מכירים שרצוי להשתמש דווקא בו?
בחנתי את הזרוע מקרוב ולא חושב שנגרם לה נזק כלשהו. גם מנגנון ההעלאה והורדה עובד כראוי.
צילמתי את המחט בצורה הכי טובה שאני יכול עם המצלמה שיש ברשותי. אני לא מבין בזה אז לא
יודע לומר אם ניתן לומר לפי התמונות אם הראש ומחט נראים תקינים.
לגבי הפרוטרקטור, אני מניח שאין אחד יעודי לפטיפון שברשותי, האם זה משנה באיזה מהם
אני משתמש? או שיש המלצה למשהו אוניברסלי שאתה מכירים שרצוי להשתמש דווקא בו?
לפי דעתי הפטיפון שלך הוא חנפין BJ-U25
תמצא באתר שלהם נתונים על אורך אפקטיבי של הזרוע. זה לא פטיפון תואם טכניקס (זרוע קצרה ב-10 מ"מ בין השאר)! זה אומר שהראש בהכרח לא מכוון נכון מהמפעל ושימוש בפרוטרקטור של טכניקס יביא לתוצאות לא טובות.
בדיון בויניל אנג׳ין לגבי קרוסלי C100 שזה בעצם מה שיש לך - המליצו על פרוטרקטור סטיבנסון אוניברסלי.
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=111111
תמצא באתר שלהם נתונים על אורך אפקטיבי של הזרוע. זה לא פטיפון תואם טכניקס (זרוע קצרה ב-10 מ"מ בין השאר)! זה אומר שהראש בהכרח לא מכוון נכון מהמפעל ושימוש בפרוטרקטור של טכניקס יביא לתוצאות לא טובות.
בדיון בויניל אנג׳ין לגבי קרוסלי C100 שזה בעצם מה שיש לך - המליצו על פרוטרקטור סטיבנסון אוניברסלי.
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=111111
נערך לאחרונה על ידי fungiman ב 08/10/2019 12:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הפרוטרקטור, או כל שיטת כיוון אחר שתבחר, הוא תמיד ייעודי לדגם הפטיפון כי זה תלוי באורך הזרוע ובגיאומטריה שלה. בגלל זה כדאי לך לבדוק ולא להסתמך על זה שהוא נראה דומה ל AT-LP120.
תבדוק גם את מישוריות הזרוע. טוב לדעת שהיא עולה ויורדת אבל, האם היא אופקית ואין לה בטן?
אם אתה מצלם את הראש והמחט דאג לצילום חזיתי כדי שניתן יהיה לראות אם המחט מוצבת בניצב לראש.
תבדוק גם את מישוריות הזרוע. טוב לדעת שהיא עולה ויורדת אבל, האם היא אופקית ואין לה בטן?
אם אתה מצלם את הראש והמחט דאג לצילום חזיתי כדי שניתן יהיה לראות אם המחט מוצבת בניצב לראש.
·fungiman כתב:לפי דעתי הפטיפון שלך הוא חנפין BJ-U25
https://www.vinylengine.com/turntable_forum/viewtopic.php?f=19&t=111111...
הורדתי את הפרוטרקטור, הוא לא מתאים למידות עם הראש החלופי של ה-AT.
אבל הוא כן מתאים לדעתי בול לראש והמחט המקוריים שהגיעו עם הפטיפון.
הגעתי למסקנה הראש והמחט של ה-AT95E כנראה לא מתאימים לפטיפון.
המחט שונה בתכלית מזו המקורית במיקום וגובה, גם שאני מקרב את המחט לגבול הסופי של הראש
המחט עדיין לא באותו המיקום כמו המחט המקורית. בנוסף לא מצליח לעשות כיול כמו שצריך עם המחט
הזו כי עושה רושם שהמידות פשוט אינן תואמות.
תכלס ניסיתי כנראה כמעט הכל, שום דבר לא נשמע כמו במצב המקורי.
כנראה שאשים את הראש בצד ואלך על המחט המקורית או הצהובה שבנויה בצורה זהה
אך נאמר שהוא דגם משודרג, ואחבר אותה לראש המקורי.