עם הזמן עיצבתי לעצמי את הסט-אפ שבניהם החלפת פטיפונים פונ-סטיג'ם וראשים.
פרק ראשון: ההתחלה
השיגעון האנלוגי שלי התחיל לפני 5 שנים כאשר שמעתי מספר פעמים פטיפון במשך שנתיים כל פעם אצל מישהו אחר ולאחר שנתיים של טעימות אנלוגיות החלטתי גם אני רוצה, באותה תקופה החזקתי בבית סט-אפ הכולל CD מגבר ורמקולים כאשר רק ה CD של electrocompaniet עולה 18K, לכן גם מפני שהבנתי בעולם האנלוגי לא הייתה גדולה וגם משום שמקור אחד כבר בזבז לי 18K החלטתי להתחיל "בקטן" בכל הקשור לאנלוג .
הסט-אפ הרשאון שלי כלל פטיפון נחמד מינוס ( rpm4 PROJECT ) ראש פשוט (GOLD GRADO) ופונו מעולה 834 EAR כמובן שהפונ היה 4 רמות מעל הפטיפון+הראש.
שנה לאחר מכן קרה לי מה שקורה אני מעריך לכל אודיופיל , החלטתי למכור הכל נמאס לי מהכל, כולנו יודעים לאן זה מוביל והתשובה היא לשדרוג נוסף, וכך קרה בסופו של דבר ועל זה כתבתי כבר בעבר (למי שלא זוכר הרמקולים COINCIDENT VICTORY שודכו ל S-6 של יוניסון ולCD של יוניסון). הפטיפון + הראש +הפנו נמכרו ונשארתי ללא סט אנלוגי.
פרק שני: המפנה
המפנה אצלי הגיע בכמה מפגשים אצל חבר (ירושלמי משלנו) שאימץ כמה חודשים לפני כן את ה EAR834 שלי, הוא בנה סט-אפ אנלוגי לתפארת והתוצאה הייתה מדהימה, נו שוב נכנס בי הגו'ק והפעם החלטתי סט אנלוגי לפני דיגיטלי, ערן הפריק אירגן איזה פרוגקט 6.9 הכולל ראש של אורטופון אני התארגנתי על איזה פונו זמני (מנורות של בולרו) ובום הכל השתלב, למרות הנחיתות בפונו לעומת קודמו הסט נשמע טוב יותר מקודמו, כנראה הפטיפון הטוב יותר והראש הטוב יותר משמעותית מה GOLD ביחד עם הרמקול הנציל ניצחו את הסט הקודם.
עכשיו תנחשו מה הבעיה? הבעיה היא שזה נשמע טוב ולמה? מפני שישר הראש האודיופילי מתחיל לעבוד ומעלה שאלות לעצמו כמו אם סט של 3.5K (ביד שנייה) נשמע טוב מה יהיה אם נשקיע עוד קצת, וכמובן כך היה.
פרק שלישי: השדרגת שוב חזרה
השידרוג הראשון:
אחרי שאמרתי לעצמי די , זהו פה סיימתי אני רק צריך פטיפון נחמד בדמותו של ה 6.9 וזהו, שיגעון השדרגת הכה בי שוב, ה6.9 מצויד באורטופון נשמע טוב וזה רק הכניס הי יותר מרץ.
באחד הביקורים שלי אצל ערן הפריק צצה הצעה (די מפתה יש לומר) והוחלט GYRO SE Michell יהיה הפטיפון הבא שלי מרגע ההחלטה ועד הגעתו למעוני עברו ארבע חודשים בשל סיבה מסוימת שלא קשורה לעניין בתקופה זו היתה גם התלבטות האם להביא אותו עם זרוע ה RB300 המפורסמת או ללכת עד הסוף ולהביא אותו עם הזרוע של MICHELL ה TecnoArm (הטובה מאוד לפי ביקורות שקראתי), אז כאשר ערן התחיל לייבא את MICHELL היה לו בתצוגה את ה GYRO עם ה RB300 לכן לא יכלתי לדעת מה יהיה גודל השיפור, לבסוף לאחר מחשבה וכמה שיחות עם אנשים ועם ערן הפריק אגב אחד הסוחרים היותר נחמדים שאני מכיר נפלה ההחלטה וה MICHELL הוזמן עם TecnoArm.
שבועיים לפני הגעת הפטיפון נחת אצלי בבית הפטיפון של ערן מהתצוגה (הכולל זרוע RB300) יאאלה מחברים ובום טראך איזה סאוונד פשוט פטיפון בנוי לתלפיות הבס קיבל עומק ודגש יוצאים מן הכלל הבמה נפתחה ימינה שמאלה למעלה ולמטה, השקט המופתי של הפטיפון משאיר אותך לפעמים פעור פה ואמרים בהרבה כתבות שקראתי שאם מוסיפים לgyro את הספק כוח של MICHELL מקבלים שקט נוסף. עכשיו אחרי "שנפלתי" מהביצועים של הפטיפון אמרתי לעצמי מה יהיה כאשר נחבר את הפטיפון שלי עם TecnoArm הרי היא צריכה להיות כמה רמות מעל ה RB300 ואחרי שבועיים של ציפיות נחת הפטיפון שלי בארץ ותוך שעתיים הגיע ערן לירושלים משוויץ באופל אסטרה החדשה שקנה כמה ימים לפני כן, טוב אחרי שטחנו המבורגר באיבו ניגשנו לעבודה כמובן שמענו כחצי שעה את הפטיפון עם ה RB300 בכוונה לצורך השוואה, ואחרי הכיוונים הנחנו תקליט ונשארנו שנינו פעורי פה את כל מה שכתבתי על הפטיפון לפני כן תכפילו פי שתיים. כנראה שלא סתם אומרים סט של אותו חברה ברוב המקרים מנצח (בהמשך תקבלו עוד גושפנקה מדוע זה נכון) הזרוע כאילו לקחה את כל הדברים הטובים בפטיפון וסידרה אותם במקומות הנכונים, אני חושב שזו אחת ההחלטות הכי טובות שקיבלתי ממש חבל לקחת את הפטיפון הזה ללא הזרוע והתוספת אינה גדולה, קצת קשה להעלות את הדברים על הכתב אבל הסט של Michell עם ה TecnoArm פשוט מנגן מדהים!!!

השידרוג השני:
טוב הכול טוב אבל פטיפון כזה דורש ראש איכותי יותר מ אורטופון 540 MKII (MM) מאחר והשיקול להחליף את הפונו-סטי'ג של בולרו שעובד אך ורק ב MM נשלל (שיקול כלכלי), החלטתי ללכת על ראש MM איכותי בדמותו של Clearaudio Virtuoso ראש זה עולה 800 דולר אפשר להשיג אותו גם ב500 בחול אבל מזלי התמזל ובחור מי-ם החליט למכור אחד כזה שהזמין שנה קודם ובקושי השתמש המחיר היה מאוד אטרקטיבי מאחר והוא שילם על חדש 500 דולר, השיפור שקיבלתי היה עצום אפשר לומר שהחלטתי "לחיות" עם אותו סאוונד הרבה מאוד זמן רק חבל שאחרי פחות מחודש שהראש מנגן אצלי ובקושי הספקתי להנות ממנו ובשיא כישרונותיי כאשר אני מנקה אבק מהפטיפון נתתי "קטנה" למחט ושברתי אותה. טוב התבעסתי קצת וחזרתי לאורטופון.
התמונה לפני השבירה

השידרוג השלישי :
חשבתי קצת התייעצתי והגעתי להחלטה שאין לי סבלנות לתקן את הראש וככל שעבר הזמן גיבשתי החלטה הראש הבא יהיה MC אך הבעיה היא איך מרכיבים ראש MC כאשר הפונו שלך הוא MM בלבד, במשך כמה חודשים עברו אצלי כמה מכשירי פונו אף אחד באמת לא נתן לי תוצאה טובה מה שהיה אצלי בגדר "חלום" זה או ה 834EAR הזכור לי לטובה או ה SIMPLY PHONO של Unison Research שבכמה פעמים ששמעתי אותו הוא היה לא פחות ממדהים! וזוכרים על מה דיברנו לפני סט של אותה החברה ברוב המקרים מנצח הרי המגבר שלי S-6 של יוניסון ונראה לי שזוג ישתלב טוב ביחד, אבל מאחר ושני מכשירי הפונו המוזכרים לעיל יקרים זה נשאר בגדר "חלום".
ככל שהניסיונות למצוא משהו מתאים במחיר סביר המשיכו כך התחלתי יותר ויותר לאבד את הסבלנות מפני ששום פונו לא השתלב לי טוב, המצחיק הוא שהפונו הפשוט של בולרו נשמע הרבה פעמים טוב יותר ממכשירי פונו קצת יותר יקרים ממנו הכוללים MC שהבאתי לבדיקה.
בוקר אחד כאשר אני משוטט באינטרנט ראיתי שאמיר מציע את ה SIMPLY PHONO מתצוגה וישר עלו לי מחשבות לראש, טלפון קצר ויש סוכמו דברים, אפשר לומר שלקחתי פה סוג של הימור הריי לעולם לא שמעתי את הפונו אצלי בבית אלא שמעתי והשוואתי אותו מספר פעמים אצל אמיר ומאחר וכל פעם התפעלתי ממנו מחדש לא פחדתי לקחת אותו ללא שמיעה אצלי בבית.
התוצאה: כנראה שהציפיות שלי מהמכשיר היו נמוכות מדי, אפשר לומר שמהיום שהפונו מחובר אצלי גיליתי את המערכת שלי מחדש אין תחום המערכת שלא השתפר פלאים הבס נעשה שמן ומוגדר יותר המיד רך ומלטף וגבוהים חדים וברורים, פשוט פונו מדהים והשילוב כמובן שוב הוכח סט של אותה החברה מנצח!

הפונו בנוי משתי יחידות פונו+ספק כוח דבר המעניק לפונו שקט מופתי לא תשמעו הממממ מהפונו הזה בשום מצב. הוא מצויד בשלוש מנורות ECC83 ועובד בטופולוגית CLASS A . רוצים לשמוע מדוע אני כל כך מעריך את הפונו הזה? אז תקשיבו היום עם האורטופון 540 כראש המערכת נשמעת הרבה יותר טוב מאשר עם ה Clearaudio Virtuoso+הפונו הקודם של בולרו, אז תתארו לעצמכם מה עשה הפונו למערכת.
לסיכום אני רוצה לומר לכם שזה הפונו הטוב ביותר שהיה לי נקודה!!!!!!
זהו עכשיו נשאר לשדך לכל זה ראש MC איכותי ככל האפשר ולנוח לכמה שנים טובות אני מקווה. אבל יש לי את כל הזמן שבעולם עם הראש אין לי למה למהר כאשר סגרתי את כל הפינות מסביב.

תודה עם הקריאה מקווה שהנעמתי לכם.
אמיתי שחר.
סוף.