SubtitleCreator
שלום!
כדי להמיר SRT ל-SUB אני משתמש בתכנה בשם SubtitleCreator.
בפעם הראשונה שהמרתי קובץ, נשאלתי מה ה-FRAME RATE.
מאז אני לא מוצא איפה משנים את הבחירה ואני תקוע עם ה-FRAME RATE הראשוני.
מישהו מכיר ויודע?
אין לי בעיה אם אני אדע שהתכנה ממירה לפי FRAME RATE קבוע כי ניתן להמיר מקצב אחד לאחר. אבל איפה קובעים מה הבסיס?
כדי להמיר SRT ל-SUB אני משתמש בתכנה בשם SubtitleCreator.
בפעם הראשונה שהמרתי קובץ, נשאלתי מה ה-FRAME RATE.
מאז אני לא מוצא איפה משנים את הבחירה ואני תקוע עם ה-FRAME RATE הראשוני.
מישהו מכיר ויודע?
אין לי בעיה אם אני אדע שהתכנה ממירה לפי FRAME RATE קבוע כי ניתן להמיר מקצב אחד לאחר. אבל איפה קובעים מה הבסיס?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
SubtitleCreator לא מבקשת לדעת מה ה FPS, ייתכן שבחרת בהמרה של FPS?
בכל מקרה, קיימת אופציה של Convert frame rate תחת תפריט Synchronize - אולי לזה התכוונת.
בכל מקרה, קיימת אופציה של Convert frame rate תחת תפריט Synchronize - אולי לזה התכוונת.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
זיו
גונן צודק. לפעמים בפתיחת התכנה היא מבקשת FPS וזה לא מוןבן ומעצבן.
בכלל, איך אפשר לדעת את ה- FPS של תרגום שהרגע הורדתי?
ועכשיו, מקרה אישי בעניין, מבקש עזרה.
הורדתי תרגום שני קבצי SUB לסרט "אושן 11". כשהפעלתי ישירות מהמחשב עם bsplayer אז עבד מצויין ולא היה אפילו צורך לסנכרן.
כאשר עשיתי המרה לקבצים בעזרת Subtitlecreator ( לטובת צפייה ב- TVIX4000) כדי שיווצר גם idx אז כבר לא היה סנכרון כאשר צפיתי דרך ה- TVIX וכל סנכרון הלך לאיבוד אחרי כמה שניות.
מה שמחזיר אותי לשאלה ממקודם:
איך אני יודע מה ה- FPS של התרגום שהורדתי? כך אוכל להריץ Mediainfo על הסרט ואז להתאים את התרגום לפי זה.
תודה,
Giliboy
גונן צודק. לפעמים בפתיחת התכנה היא מבקשת FPS וזה לא מוןבן ומעצבן.
בכלל, איך אפשר לדעת את ה- FPS של תרגום שהרגע הורדתי?
ועכשיו, מקרה אישי בעניין, מבקש עזרה.
הורדתי תרגום שני קבצי SUB לסרט "אושן 11". כשהפעלתי ישירות מהמחשב עם bsplayer אז עבד מצויין ולא היה אפילו צורך לסנכרן.
כאשר עשיתי המרה לקבצים בעזרת Subtitlecreator ( לטובת צפייה ב- TVIX4000) כדי שיווצר גם idx אז כבר לא היה סנכרון כאשר צפיתי דרך ה- TVIX וכל סנכרון הלך לאיבוד אחרי כמה שניות.
מה שמחזיר אותי לשאלה ממקודם:
איך אני יודע מה ה- FPS של התרגום שהורדתי? כך אוכל להריץ Mediainfo על הסרט ואז להתאים את התרגום לפי זה.
תודה,
Giliboy
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Giliboy,
אני לא בטוח ש dukasgon צודק.
הפעם היחידה בה מבקש SubtitleCreator את נתון ה fps הוא רק כאשר מזינים לתוכו קובץ sub טקסטואלי.
לגבי הבעיה שהעלת, התוכנה SubtitleCreator לא יודעת לקחת קובץ תרגום טקסטואלי מסוג sub ולדעת מה ה fps שלו מכיוון שהמידע הזה לא קיים בקובץ, לכן הוא מבקש מאיתנו את המידע הזה בזמן טעינת קובץ ה sub.
ציינת שכאשר ניגנת את קובץ ה sub הטקסטואלי עם קובץ הוידאו במחשב נשמר הסנכרון, כלומר ה fps המתאים עבורך הוא ה fps של אותו קובץ וידאו.
אני לא בטוח ש dukasgon צודק.
הפעם היחידה בה מבקש SubtitleCreator את נתון ה fps הוא רק כאשר מזינים לתוכו קובץ sub טקסטואלי.
לגבי הבעיה שהעלת, התוכנה SubtitleCreator לא יודעת לקחת קובץ תרגום טקסטואלי מסוג sub ולדעת מה ה fps שלו מכיוון שהמידע הזה לא קיים בקובץ, לכן הוא מבקש מאיתנו את המידע הזה בזמן טעינת קובץ ה sub.
ציינת שכאשר ניגנת את קובץ ה sub הטקסטואלי עם קובץ הוידאו במחשב נשמר הסנכרון, כלומר ה fps המתאים עבורך הוא ה fps של אותו קובץ וידאו.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

יפה אמרת!!ziv_r כתב:Giliboy,
ציינת שכאשר ניגנת את קובץ ה sub הטקסטואלי עם קובץ הוידאו במחשב נשמר הסנכרון, כלומר ה fps המתאים עבורך הוא ה fps של אותו קובץ וידאו....
ואז כשאני פותח את Subtitlecreator הוא פותח לי את החלון עם ה- Radio buttons לבחירת FPS. אני כמובן בוחר באותו FPS שניתן לי ע"י Mediainfo , מעתיק הכל ל- TVIX, מריץ את הסרט, ונחש מה..? אין סנכרון!!!
מה אני לא עושה בסדר?
אגב, מה הוא SUB ומה הוא לא..?!?!
תודה,
giliboy
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Giliboy,
הזדמן לי מספר פעמים לעשות את התהליך שתיארתי וזה עבד כשורה.
משום מה זה לא עובד אצלך ולכן הייתי מציע שתבצע המרה לקובץ שיש ברשותך לקובץ sub עם fps מתאים לקובץ הוידאו.
ניתן לעשות זאת כמדומני עם Subtitle Workshop או SRTtoSUB.
משום מה זה לא עובד אצלך ולכן הייתי מציע שתבצע המרה לקובץ שיש ברשותך לקובץ sub עם fps מתאים לקובץ הוידאו.
ניתן לעשות זאת כמדומני עם Subtitle Workshop או SRTtoSUB.
לדעתי לא הבנתם אותי
כאשר אני פותח קובץ SRT, אין צורך להתעסק עם FR. המידע מבוסס זמן.
כאשר אני מבצע המרה ל-SUB+IDX (או בשם VOBSUB) התכנה מבצעת את ההמרה מבלי לשאול אותי מה ה-FR שאני זקוק לו.
רק בפעם הראשונה שמפעילים אותה היא שואלת את השאלה הכל כך נחוצה (!!!!)
בהנחה שהתכנה שומרת את הבחירה שלך גם לעתיד, אני אשאל את השאהל שלי שוב:
איפה משנים את ה-FR שנשמר מהפעם הראשונה?
תודה!
כאשר אני מבצע המרה ל-SUB+IDX (או בשם VOBSUB) התכנה מבצעת את ההמרה מבלי לשאול אותי מה ה-FR שאני זקוק לו.
רק בפעם הראשונה שמפעילים אותה היא שואלת את השאלה הכל כך נחוצה (!!!!)
בהנחה שהתכנה שומרת את הבחירה שלך גם לעתיד, אני אשאל את השאהל שלי שוב:
איפה משנים את ה-FR שנשמר מהפעם הראשונה?
תודה!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

dukasgon,
פורמט VOBSub מבוסס Elapsed Time ולא fps לכן אין שום חשיבות לנתון זה.
בפעם הראשונה שמפעילים את ה SubtitleCreator וטוענים קובץ srt לא נשאלת שום שאלה לגבי ה fps.
לפי דעתי, אתה טענת קובץ sub מסוג MicroDVD שמבוסס fps (ייתכן וגם עבר Rename), ה SubtitleCreator זיהה נכונה את הפורמט ולכן שאל לגבי ה fps.
אתה יכול לוודא את הנושא עם erikvullings, ראש הפיתוח של SubtitleCreator.
פורמט VOBSub מבוסס Elapsed Time ולא fps לכן אין שום חשיבות לנתון זה.
בפעם הראשונה שמפעילים את ה SubtitleCreator וטוענים קובץ srt לא נשאלת שום שאלה לגבי ה fps.
לפי דעתי, אתה טענת קובץ sub מסוג MicroDVD שמבוסס fps (ייתכן וגם עבר Rename), ה SubtitleCreator זיהה נכונה את הפורמט ולכן שאל לגבי ה fps.
אתה יכול לוודא את הנושא עם erikvullings, ראש הפיתוח של SubtitleCreator.
נשמע הגיוני
מה שאמרת נשמע הגיוני, במידה ו-VOBSUB אכן מבוסס זמן.
זה אומר שלא אמורות להיות שום בעיות סנכרון תרגום ב-TVIX כאשר מנגנים קבצי VOBSUB שהומרו מ-SRT. אבל ממש כלום!
זה אומר שלא אמורות להיות שום בעיות סנכרון תרגום ב-TVIX כאשר מנגנים קבצי VOBSUB שהומרו מ-SRT. אבל ממש כלום!
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

זיוziv_r כתב:Giliboy,
ניתן לעשות זאת כמדומני עם Subtitle Workshop או SRTtoSUB....
כשאתה מציע לעשות המרה "לקובץ שיש ברשותך" אתה מתכוון ל- SRT? לגביו אני כן אמור לקבל את ה- FPS?
כי כשאני רוצה לעשות convert אז ה-Subtitlecreator למשל( לא יודע כרגע מה לגבי ה- Workshop) מבקש להזין את ה- FPS גם של המקור וגם של היעד. את המקור הרי אין לי...
Giliboy
...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Giliboy,
ההצעה שלי הייתה להמיר את קובץ ה srt שיש ברשותך לקובץ מסוג MicroDVD אשר מבוסס Framings.
בצורה זו תהיה התאמה בין קובץ התרגום לקובץ הוידאו.
אני חושש כי קובץ התרגום שיש ברשותך בעל סיומת לא מתאימה בשל הבקשה של ה Subtitlecreator להזנת fps.
ההצעה שלי הייתה להמיר את קובץ ה srt שיש ברשותך לקובץ מסוג MicroDVD אשר מבוסס Framings.
בצורה זו תהיה התאמה בין קובץ התרגום לקובץ הוידאו.
אני חושש כי קובץ התרגום שיש ברשותך בעל סיומת לא מתאימה בשל הבקשה של ה Subtitlecreator להזנת fps.