Ubuntu Media Center / Elisa
לכל חובבי הלינוקס, רציתי להציג בפניכם משהו צעיר אך מבטיח בעולם המדיה הסנטר בלינוקס,
זה נקרא elisa וזו תוכנת מדיה סנטר בממשק חדשני.
היא יודעת לעשות כמעט כל מה שתוכנת מדיה סנטר בסיסית יודעת לעשות:
- סרטים
- מוזיקה
- רדיו אינטרנטי.
- תמונות.
יתרונות עיקריים:
- ממשק נעים ונוח. (אנימציות עדינות, משתמש בopengl כך שלא מכביד על המעבד)
- המדיה במרכז - התמונות, וידיאו וכד' מופיעים ברקע והתפריטים מופיעים עליהם בשקיפות.
- התקנה קלה. התקנה פשוטה של package באובונטו והרצה מהתפריט.
חסרונות עקריים (וגדולים):
- אין טלויזיה. אבל יהיה, הפרוייקט עוד צעיר.
- קונפיגורציית המערכת מתבצעת על ידי עריכת קובץ. אני אישית מעדיף את זה על פני קונפיגורציה מסורבלת כמו של mythtv. אבל גם זה יפתר בעתיד.
- עברית הפוכה.
Ubuntu Media Center (שנמצא כעת בפיתוח) עתיד להתבסס על Elisa ולכן אני מאמין שיש עוד עתיד גדול לפרוייקט זה.
לינק לכתבה:
http://linmagazine.co.il/fun/elisa-media-center-24605
לינק לתמונות:
http://elisa.fluendo.com/screenshots/
ממליץ לנסות בחום, במיוחד למי שאין כרטיס טלויזיה ומעוניין במדיה סנטר רק בשביל שאר המדיה.
זה נקרא elisa וזו תוכנת מדיה סנטר בממשק חדשני.
היא יודעת לעשות כמעט כל מה שתוכנת מדיה סנטר בסיסית יודעת לעשות:
- סרטים
- מוזיקה
- רדיו אינטרנטי.
- תמונות.
יתרונות עיקריים:
- ממשק נעים ונוח. (אנימציות עדינות, משתמש בopengl כך שלא מכביד על המעבד)
- המדיה במרכז - התמונות, וידיאו וכד' מופיעים ברקע והתפריטים מופיעים עליהם בשקיפות.
- התקנה קלה. התקנה פשוטה של package באובונטו והרצה מהתפריט.
חסרונות עקריים (וגדולים):
- אין טלויזיה. אבל יהיה, הפרוייקט עוד צעיר.
- קונפיגורציית המערכת מתבצעת על ידי עריכת קובץ. אני אישית מעדיף את זה על פני קונפיגורציה מסורבלת כמו של mythtv. אבל גם זה יפתר בעתיד.
- עברית הפוכה.
Ubuntu Media Center (שנמצא כעת בפיתוח) עתיד להתבסס על Elisa ולכן אני מאמין שיש עוד עתיד גדול לפרוייקט זה.
לינק לכתבה:
http://linmagazine.co.il/fun/elisa-media-center-24605
לינק לתמונות:
http://elisa.fluendo.com/screenshots/
ממליץ לנסות בחום, במיוחד למי שאין כרטיס טלויזיה ומעוניין במדיה סנטר רק בשביל שאר המדיה.
אני לא רואה בה יתרונות על פני myth.
התקנה: בשני המיקרים מדובר בהתקנה של package (בהנחה שמדובר בהפצת אובנטו).
ממשק: גם הממשק של myth משתמש ב-opengl, הוא חלק, נעים ואינו טוחן CPU.
לעומת זאת, יש לה כמה חסרונות גדולים לעומת myth, את חלקם אתה פירטת (אין תמיכה ב-PVR ו-EPG לחלוטין וכו'), אולם יש עוד:
1. פרוייקט עוד לא בשל ובוגר. לא הייתי מסתכן לשים אותו במכשיר בידור עיקרי בבית.
2. חוסר בתוספות ופלאג אינים כמו שליטה מרחוק בממשק WEB, קראית RSS, צריבה ועוד.
הפרוייקט הוא פרוייקט מבורך, אולם בשלב זה לא הייתי ממליץ עליו.
התקנה: בשני המיקרים מדובר בהתקנה של package (בהנחה שמדובר בהפצת אובנטו).
ממשק: גם הממשק של myth משתמש ב-opengl, הוא חלק, נעים ואינו טוחן CPU.
לעומת זאת, יש לה כמה חסרונות גדולים לעומת myth, את חלקם אתה פירטת (אין תמיכה ב-PVR ו-EPG לחלוטין וכו'), אולם יש עוד:
1. פרוייקט עוד לא בשל ובוגר. לא הייתי מסתכן לשים אותו במכשיר בידור עיקרי בבית.
2. חוסר בתוספות ופלאג אינים כמו שליטה מרחוק בממשק WEB, קראית RSS, צריבה ועוד.
הפרוייקט הוא פרוייקט מבורך, אולם בשלב זה לא הייתי ממליץ עליו.
מעניין מאד, אבל אכן יהיה קשה לנצח את MythTV, קשה לי לחוות דעה, אבל רבים יגידו שאפילו Microsoft עם ה-MCE שלה עוד לא הצליחה. דרך אגב, לפי מה שאתה מתאר, זה נראה, בינתיים כמו מקבילה ל-AppleTV. ראיתי את ה-Screencast והוא מאד יפה אם ממשק סטייל PSP ו-PS3 (הממשק של AppleTV יותר יפה, לדעתי).
תודה על האינפורמציה, מעניין מאד. נעקוב.
תודה על האינפורמציה, מעניין מאד. נעקוב.
ההודעה הזו באה לי בדיוק בזמן!
בדיוק השבוע התקנתי מחשב ישן עם ubuntu בכוונה להפכו למדיה סנטר (ללא טלוויזיה). חשבתי שMythTV זו האופציה היחידה... אני שמח לגלות שיש משהו חדש (גם אם רק בחיתוליו). הממשק בהחלט הרבה יותר מוצא חן בעיני, ואם זה באמת גם קל לקינפוג, אז בכלל זה בדיוק מה שחיפשתי.
בדיוק השבוע התקנתי מחשב ישן עם ubuntu בכוונה להפכו למדיה סנטר (ללא טלוויזיה). חשבתי שMythTV זו האופציה היחידה... אני שמח לגלות שיש משהו חדש (גם אם רק בחיתוליו). הממשק בהחלט הרבה יותר מוצא חן בעיני, ואם זה באמת גם קל לקינפוג, אז בכלל זה בדיוק מה שחיפשתי.
ברור שהיא עדיין רחוקה מאוד מהפונקציונאליות של mythtv. אבל אין מה לדבר על הממשק.
mythtv אחת התוכנות המכוערות שראיתי, גם באמצעות themes היא עדיין לא מצליחה להתגבר על הממשק הנוראי הזה.
ובלי קשר אני אוהב לנסות דברים חדשים, אחרי שניסיתי את הShowShifter, GBPVR, MediaPortal, LinuxMCE וMythTV - הElisa נראית לא רע בשביל תוכנה שקיימת מספר חודשים.
היתרון הכי גדול - הוא שUbuntu מאמצת את Elisa להיות הMedia Center שלה, מה שאומר שהתוכנה כנראה תקבל דחיפה רצינית מבחינת היקפי הפיתוח.
אם יהיה עוד משהו מעניין (בייחוד בנושא התמיכה בעברית) - אעדכן אתכם כאן בפורום.
mythtv אחת התוכנות המכוערות שראיתי, גם באמצעות themes היא עדיין לא מצליחה להתגבר על הממשק הנוראי הזה.
ובלי קשר אני אוהב לנסות דברים חדשים, אחרי שניסיתי את הShowShifter, GBPVR, MediaPortal, LinuxMCE וMythTV - הElisa נראית לא רע בשביל תוכנה שקיימת מספר חודשים.
היתרון הכי גדול - הוא שUbuntu מאמצת את Elisa להיות הMedia Center שלה, מה שאומר שהתוכנה כנראה תקבל דחיפה רצינית מבחינת היקפי הפיתוח.
אם יהיה עוד משהו מעניין (בייחוד בנושא התמיכה בעברית) - אעדכן אתכם כאן בפורום.