איכות צפייה בטלוויזיה ב-HTPC

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 618
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

שלום
כיום אצלי יציאת הממיר של הוט מחוברת ישירות לטלוויזיה לכניסת S-VIDEO.
אני מעוניין להקים מחשב מדיה סנטר בסלון.
השאלה היא , אם אני אחבר עכשיו את יציאת הממיר של הוט לכרטיס TV של מחשב המדיה סנטר, ואת יציאת הכרטיס מסך אחבר לטלוויזיה כמו שנהוג,
האם זה לא מוריד מאיכות התמונה ?
האם ה"תיווך" הזה לא משפיע איכשהו ?

once_again
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 122
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אני מניח שמדובר בטלויזיה CRT רגילה ולכן (לפחות לפי רוב האנשים פה) לא תהיה הנחתה משמעותית באיכות.

ראה את השירשור שלי:

http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... highlight=

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

יש לי טלוויזיה מאוד איכותית ורגישה (U) ,
טושיבה 34" 100HZ
כלומר מנסיון אם נותנים לה חיבור איכותי (למשל S-VIDEO) רואים מדהים ואם החיבור לא איכותי (למשל COMPOSITE) אז רואים פחות טוב.
זה בהחלט מורגש.
השאלה אם בשידור אות דיגיטלי יש דבר כזה "ירידה באיכות" ותחשבו על זה.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #4 

isotoper כתב: השאלה אם בשידור אות דיגיטלי יש דבר כזה "ירידה באיכות" ותחשבו על זה.
...
התשובה היא כן. בשידור אות דיגיטלי יש דבר כזה "ירידה באיכות". למעשה בכל המרה של אות אנלוגי לדיגיטלי יש איבוד איכות בגלל הגרנולציה של אותות דיגיטלים.

כרטיס לוכד שנמצא ב-HTPC לא רק מבצע המרת אותות, אלא מבצע דחיסה לקידוד MPEG2. הקידוד הזה אינו lossless ויש בו איבוד איכות. המקומות שקידוד MPEG "רגיש" אליהם הם גבולות של עצמים, מעברים חדים בין צבעים שונים ועוד.
על מנת להתמודד עם הבעיה מומלץ מאוד להגדיר את הקידוד הנ"ל ל-bitrate גבוה (אני עובד עם 6-8Mbps, שזה כ-3GB לשעה)

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

רגע אני רוצה להבין, כשאני רואה טלוויזיה דרך HTPC, אני רואה אות שעבר דחיסה ל MPEG2 לפני כן ??!!
כי אם כן אז זו נשמעת לי ירידה רצינית באיכות .
האם זה המצב ?

marangi
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155

תנסה לראות משחק כדורגל דרך המחשב

שליחה #6 

לא, חלילה, שאני רואה כדורגל, אבל לשם המחשה אתה מוזמן לנסות. שים לב במיוחד למסירות ארוכות בלונג שוטים, כשהמצלמה מלווה את הכדור, ורואים אותו כמעט נעצר באוויר מרוב שהתנועה מקשה על המערכת לתפקד. על טניס, שם הכדור יותר קטן וזז יותר מהר אני נזהר מלדבר. גם את למטריקס, איך נגיד, הייתי מחפש אכסניה אחרת.

שוב, יתכן שיש קודקים וצפנים שטרם נחשפתי אליהם. בינתיים, מנסיוני הדל, אם איכות תמונה חשובה לך יותר מהמשחקים והצ'ופרים של המערכת, לא הגעת למקום הנכון. כן, מרגישים, כן גם בטלביזיה רגילה, ולא, זה לא לא נורא. זה בהחלט נורא

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #7 

אוייי זה מבעס... (n)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #8 

חווית הצפייה כאשר ישנה תנועה רבה על המסך - כמו במשחקי כדורגל - אכן נפגמת, אך ניתן להגדיר כיווץ מינימאלי כדי להעלים כמעט את התופעה - כ-12ג"ב לשעה במקום 3-4ג"ב לשעה בערוצים סםציפיים המועדים ל"פורענות" מסוג זה.

אורן.

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #9 

העניין הוא שאני פריק של איכות, ולא נראה לי שאני אוכל לחיות עם זה.
מה שכן אני שוקל אולי לעשות הפרדה בין צפייה בטלוויזיה (AV1 למשל) לבין צפייה במדיה סנטר (AV2 נגיד).
כך הטלוויזיה תחובר ישירות לממיר , אמנם קצת פחות אלגנטי אבל שומר על האיכות.

kalinium
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1315
נתן תודות: 63 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #10 

אבל אז אתה מאבד את כל הפיצ'רים הנחמדים כמו pause ו-rewind

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 135 פעמים

שליחה #11 

אצלי הטלוויזיה אכן מחוברת במקביל גם לממיר וגם ל-HTPC.

בתחילת הדרך אכן הייתי צופה ב-live TV ללא מעבר דרך המחשב, בגלל שיקולי איכות.

משחק עם פרמטרים שונים בדריבר של הכרטיס, והגדרת קידוד ב-VBR שנע בין 6Mbps ל-8Mbps ברוב הערוצים (ועד ל-10Mbps בערוצים אחרים) האיכות השתפרה פלאים. \
אי אפשר להגיד שאין איבוד איכות כלל, אולם הוא הפך להיות חסר משמעות לעומת יתרונות צפייה ב-live tv דרך המחשב (פונקציות time shift ועוד).

המצב הנוכחי הוא שגם עבור live tv אנחנו משתמשים ב-HTPC.

baro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #12 

צריך לזכור עוד 2 דברים:

1. גם ספקי הערוצים (הוט ויס) מכווצים את השידור ללא היכר, כך שגם בחיבור ישיר יש לא מעט ירידה באיכות לעומת אות אנאלוגי מקורי (וזה תלוי בספק - בד"כ הם נותנים bit-rate טוב לערוצים הראשיים כמו ערוץ 2, ו-bit-rate נמוך מאד לערוצים צדדיים).

2. אם השידור המקורי הוא interlaced אני מניח שנעשה תהליך של de-interlace, מרצון או לא מרצון, לפני ההצגה חזרה לטלויזיה (אני מניח שרוב כרטיסי המסך לא מכוונים לרזולוציה האמיתית של הטלויזיה - 576 שורות ב-PAL, כך ש-PLAY מחייב scaling במחייב deinterlacing, תקנו אותי אם אני טועה). אם אתה עושה deinterlace לסרט ומציג אותו על CRT (שהוא מציג מידע interlace), אתה מאבד איכות, אין ברירה (לא סתם deinterlacers מקצועיים עולים עשרות אלפי דולרים, וגם הם לא מושלמים). אם אתה מתחבר לפלזמה או LCD, ממילא צריך לעשות deinterlace, אז כבר עדיף כנראה שהמחשב יעשה אותו, ובכל מקרה תהייה פגיעה באיכות.

שוב, זה רק במקרה שמדובר בשידור שהוא במקור intelace, אבל בארץ עדיין הרבה מצולם ב-interlace (למשל ראיתי כוכב נולד, והוא מצולם ב-interlace והיית חושב שזו אמורה להיות הפקה יחסית מושקעת).

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

עדיין לאבד איכות צפייה אצלי זה יהרג ובל יעבור, לזה אני לא מוכן, מה עשינו בזה ?

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #14 

אם איבוד איכות, אפילו הקטן ביותר, לא מקובל עליך, אז אין לך מה לחפש בינתיים בHTPC.
חכה כמה שנים, HD יהיה נפוץ, בכל יהיה דיגיטלי ותוכל להקליט בלי לאבד איכות...

baro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #15 

בינתיים תוכל להשתמש ב-Yes Max או המקביל שלו ב-HOT. ה-Yes Max, לא מבצע קידוד של התוכנית שהוא מקליט, אלא שומר את ה-Stream הדיגיטלי, כמו שמגיע מהלווין. אין איבוד איכות. בנוסף, לא מדובר במחשב, אלא במכונה לה "כרטיס מסך" יעודי, בדיוק ברזולוציה של PAL.

תקבל בדיוק אותה איכות כמו במקור. לא מכיר מספיק Yes Max בשביל להגיד איזו פונקציונאליות חסרה בו. בודאי לא תוכל למהל איתו את רשימת הסרטים והשירים שלך...

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

baro כתב:בינתיים תוכל להשתמש ב-Yes Max או המקביל שלו ב-HOT. ה-Yes Max, לא מבצע קידוד של התוכנית שהוא מקליט, אלא שומר את ה-Stream הדיגיטלי, כמו שמגיע מהלווין. אין איבוד איכות. בנוסף, לא מדובר במחשב, אלא במכונה לה "כרטיס מסך" יעודי, בדיוק ברזולוציה של PAL.

תקבל בדיוק אותה איכות כמו במקור. לא מכיר מספיק Yes Max בשביל להגיד איזו פונקציונאליות חסרה בו. בודאי לא תוכל למהל איתו את רשימת הסרטים והשירים שלך...
...
בדיוק זו הסיבה שלא אלך על יס מקס או המקביל מהוט, אני רוצה את כל הפונקציונאליות, זה או הכל או כלום.

האם כל כרטיס טלוויזיה עובד בשיטה הזו של דחיסת האות ואז העברתו לטלוויזיה , או שיש כאלו שמעבירים גם Live TV ?

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #17 

יש כאלה, למשל הפשוטים של LifeView, כמו ה-Prime 30, שנותן איכות תמונה מצויינת ומאפשר לצפות בטלוויזיה במחשב ללא שום דחיסה, אבל הם לא יעבדו לך במדיה סנטר של מיקרוסופט אלא בתוכנות ספציפיות אחרות.

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

אוקיי ....
אני לא נעול על מדיה סנטר של מיקרוסופט, על איזה תוכנות ספציפיות אחרות אתה מתכוון.
(אני מניח שאיתם גם לא אוכל להקליט, נכון ?)

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2317 פעמים

שליחה #19 

יש את התוכנה שמגיעה עם הכרטיס, TVR, אולם תוכנה איכותית יותר היא Intervideo WinDVR, והיא עובדת בלי שום בעייה עם הכרטיס הזה.
בשתי התוכנות יש הקלטות.
נדמה לי שיש ב-WinDVR גם Time Shift (מה שנקרא Live TV במדיה סנטר, עם עצירה והרצה קדימה ואחורה בשידור חי), אולם לא יצא לי לבדוק את האיכויות שלה. ההקלטות, כאמור, הן באיכות גבוהה.
קח בחשבון שיש סיכון קטן של DELAY קבוע בין הוידאו לאודיו, כי הקלטת האודיו נעשית דרך כרטיס הקול שבמחשב (זה אחד היתרונות הגדולים של כרטיסי ה-PVR), אולם ברוב חומרות המחשב אין את הבעייה הזו.

isotoper פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

האם במדיה סנטר עצמו יש מצב live tv ? כלומר שאני מוותר על אופציית הדחיסה ורואה טלוויזיה באיכות מקורית ? או שזה לא live tv
אם יש, אני מניח שאני לא אוכל להקליט במצב הזה. בסדר אני אוכל לחיות עם זה, יותר חשוב לי שתהיה TV באיכות גבוהה ושאוכל לגשת לכל ה DATA במחשב שלי, פחות חשוב הקלטה ו PAUSE.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”