חיבור מחשב לטלביזיה

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 155
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום בהחלט,
האם יש כאן מישהו שמחבר מחשב לטלביזיה רגילה (הארגז הישן הזה מפעם). אם כן, האם התמונה ישרה, ממלאת את כל המסך ולא קמורה בשוליים?

בדקתי בשני מחשבים שונים, בעלי כרטיס זהה, ותופעת השוליים הקמורים זהה. בדרכי לרכוש כרטיס מסך חלופי, נאמר לי שכך זה יראה בכל מעבר ממחשב לטלביזיה, ולא משנה איזה כרטיס יש לי. האם למישהו יש ניסיון יותר מוצלח?

A-D-A-M
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 327
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #2 

עלאיזה כרטיס מסך יש לך כרגע?
באיזו יצאה אתה משתמש?

איך הגדרת את היציאה דרך הכרטיס לטלויזיה?
life is a game, play it.

baro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #3 

marangi, מה שאתה מתאר מחולק ל-2 חלקים:

הראשון והפשוט - אם אתה רואה את התמונה בתוך מסגרת, ולא ממלאת את כל המסך, זה נורמלי, הרי לא היית רוצה שה-Start (בהנחה שאתה עובד ב-Windows) יהיה מחוץ למסך. זה מתאים למי ש"עובד" עם המחשב מול מסך טלויזיה - אם אתה רוצה לראות סרטים, אתה רוצה שהמסך יוצג על כל המסך, ואף מעט מעבר לזה. זה נקרא overscanning, ואתה צריך לכוון את כרטיס המסך לזה - תחפש באינטרטנ איך עושים את זה לכרטיס הספציפי שלך.

השני - הקצוות העקומים - זה בגלל הטלויזיה, ולא בגלל המחשב. דבר ראשון, ברגע שה-overscanning יופעל, אתה תרגיש את זה פחות. ככה זה עם CRT, הקוים הישרים הם לא לגמרי ישרים (תשאל כל מי שיש לו מקרן כמה מסובך לכייל אותו) אם אתה לא מאמין, תנסה את אותו מחשב עם טלויזיה אחרת (מה שיותר חדשה - הישרים יהיו יותר ישרים). אין לך מה לעשות בקשר לזה - בד"כ זה לא מאד מפריע בעת צפיה בסרטים. אם זה מאד מחמיר, זורקים את הטלויזיה וקונים חדשה.

הערה: כמובן שלא ראיתי את הטלויזיה שלך וקח את כל מה שאמרתי כהשערה שלי, וזהו.

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

גודל הנסיגה

שליחה #4 

אני מדבר על התמונה שמגיעה מהמחשב נטו. לצורך הדיון, גם הדסקטופ מופיע עם שוליים קמורים. אפילו לפני שמערכת ההפעלה עולה, כבר כשהמחשב נטען ומריץ שורות על המסך, אפשר לזהות שהקווים לא ישרים.
יש לי גם מקרן, וכשהוא חובר עם אס וידאו למחשב, גם שם התמונה לא מספיק ישרה. אני מניח שאם אמתח את המסך מעבר לגבולות הטבעיים שלו, חלק גדול מהעיוות יעלם אל השוליים. השאלה כמה מהסרט ייעלם יחד איתו. נבדוק.

באשר להאשמות החריפות נגד הטלביזיה, מאחר שזה נבדק בשני מכשירים שונים, סוני וטושיבה, שניהם שטוחים, שמכל מקור אינפורמציה אחר משדרים מאוד ישר, נשמע לי קצת לא פייר להאשים אותם בכזו ברוטליות.

baro
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26

שליחה #5 

לא הבנתי. ניסית ב-2 טלויזיות ובשתיהן יצא עקום? או ניסית לשדר מ-2 מכשירים לאותה טלויזיה? המשפט "שמכל מקור אינפורמציה אחר משדרים מאוד ישר" לא מובן, מי משדר? מי קולט?

אל תכעס, אני בסה"כ אומר לך מה קורה בד"כ, ואין לי שום דבר אישי נגד הטלויזיה שלך.

לגבי איבוד המידע בשוליים, זה דבר סטנדרטי, אם יש לך DVD עם screen saved כזה שרץ באלכסון, אתה יכול לראות שכשהוא מגיע לצדדים, הוא יוצא מחוץ למסך - ככה אתה מאבד כשאתה רואה DVD, זה מאד מקובל, ולכן כל בימאי ותיק מכיר את ה-safe zone, אותו איזור שמחוץ אליו לא כדאי "לשים" אינפורמציה חשובה, כיוון שיש סיכוי שלא יראו אותו בטלויזיה. אגב, בד"כ אם התיישנות הטלויזיה השוליים (אותם לא רואים) גדלים מעט.

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #6 

ניתן לשלוט במידת ה-OVERSCAN בשני אופנים:
א. דרך הדרייור של כרטיס המסך.
ב. דרך תוכנת המדיה סנטר עצמה - למשל ב-SAGETV ניתן להגדיר לתפריטים את גבולות התצוגה - כך שאם יש OVERSCAN נראה בכל זאת את כל התפריטים. כמו כן ניתן לוידאו עצמו לשנות את ה-OVERSCAN בכל אחד מהצירים בנפרד.

אורן.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #7 

בחיבור לטלוויזיה CRT אתה מראש מגביל את עצמך לשידור PAL כלומר 576 שורות בסריקה interlaced לקבלת 25fps . אם לא הגדרת את יציאת הווידאו שלך כך מהמחשב אתה תראה תמונה עקומה, לא מלאה ומטושטשת. זה בעיה שיצא לי לראות כמה פעמים עם כרטיסי מסך שיש להם יציאת svideo בינונית ומטה. האמת שגם אם תגדיר נכון תפטר רק מהעיוותים כי התמונה המטושטשת תשאר עקב מגבלות הטלוויזיה - אין מה לעשות טלוויזיה זה לא מוניטור של מחשב.

יש ממירים שמסוגלים לקבל VGA מצד אחד ולהוציא PAL סביר מצד שני אבל הם קצת יקרים.

אם יש לך מקרן נסה לחבר אותו שלא ב svideo מהמחשב. רובם מסוגלים לקבל גם VGA .

marangi פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

עם המקרן אין בעיה. תודה. אינ אמנם זקוק לרכוש כבל VGA ארוך מספיק, אבל התמונה במקרן סבבה. מן הסתם, בדיוק כמו דרך צג מחשב. רק שאני ממשיך לנסות ליישר את התמונה בטלביזיה, שם רואים חדשות ביום יום... אם מישהו יכול לעשות עימי חסד ולספר איך מכוונים את גבולות המסך באופן ספציפי למדיה סנטר, כך שהתפריטים ישארו בחיים, אודה. אגב, אין לי בעיה, אם זהב אפשרי, שרק המדיה סנטר תוגדר כ OVERSCAN ואת תפריטי הWINDOWS הרגילים אראה עם העיוותים. בהחלט אוכל לחיות עם תצורה כזו בשלום.

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #9 

דרך המדיה סנטר של מיקרוסופט? אז כנראה שכאן הבעיה. המדיה סנטר יודע לשדר החוצה רק ב 60hz וייתכן שהטלוויזיה שלך לא יודעת להתמודד עם זה. נסה להתקין את התוסף MCE CUSTOMIZER. יש שם את האפשרות למנוע החלפת תדר הסריקה חזרה ל 60.

לצערי אני לא יכול לעזור לך עם הבעיה של שולחן העבודה, אבל בטוח שתקבל כאן פתרונות מחברים אחרים.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”