הסצינה המפחידה\מצמררת ביותר שראיתם?
-
d-tox
- חבר ותיק

- תגובות: 1858
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מהי הסצינה שהכי הרבה הפחידה או צימררה אתכם?
התשובה לא חייבת להיות מסרט אימה או מד"ב.
לי יש כמה:
הנוסע השמיני הראשון - כשקפטן דאלאס בוונטות האיוורור מחפש אחרי היצור והצופים עדיין לא יודעים למה לצפות. וכשהוא מסתובב אליו עם הזיקוק.....
כמובן מגרש השדים הראשון - אמנם לא הסצינה המפחידה ביותר, אבל כשהאב מרין (מקס פון סיידוב) מגיע לבית הילדה והוא מסתכל על החלון המואר שלה מהכביש והאור מאיר רק אותו....
פשוט מרגישים באויר שדברים רעים הולכים לקרות.
אות משמיים - סצינת הרוטווילרים בבית הקברות כשהם מלווים את האבא במבטם....שום דבר יוצא דופן לא קורה בסצינה הזאת, אבל האווירה המרושעת שיש באוויר ביחד עם המבט השטני שיש לכלבים בעיניים לדעתי יצרו את אחת הסצינות הקריפיות ביותר שיש.
יש עוד אבל תכתבו אתם.
התשובה לא חייבת להיות מסרט אימה או מד"ב.
לי יש כמה:
הנוסע השמיני הראשון - כשקפטן דאלאס בוונטות האיוורור מחפש אחרי היצור והצופים עדיין לא יודעים למה לצפות. וכשהוא מסתובב אליו עם הזיקוק.....
כמובן מגרש השדים הראשון - אמנם לא הסצינה המפחידה ביותר, אבל כשהאב מרין (מקס פון סיידוב) מגיע לבית הילדה והוא מסתכל על החלון המואר שלה מהכביש והאור מאיר רק אותו....
פשוט מרגישים באויר שדברים רעים הולכים לקרות.
אות משמיים - סצינת הרוטווילרים בבית הקברות כשהם מלווים את האבא במבטם....שום דבר יוצא דופן לא קורה בסצינה הזאת, אבל האווירה המרושעת שיש באוויר ביחד עם המבט השטני שיש לכלבים בעיניים לדעתי יצרו את אחת הסצינות הקריפיות ביותר שיש.
יש עוד אבל תכתבו אתם.
- ילדיעפים
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9318
- נתן תודות: 14 פעמים
- קיבל תודות: 52 פעמים
קודם כל איכות המשחק בסרטים ובסדרות ישראלים מעוררת אימה בפני עצמה-הסטירה שקיבל יהודה
לוי מאמו המאמצת בבורר היתה מגוחכת ברמות מפחידות-אולי שיחו אותי לתת לו או לה את הסטירה וזה יראה
אמיתי ,תאמינו לי
סצנת הנוסע השמיני באמת היתה מפחידה
סצנת הרצח מפסייהודה ברקן אוכל את הביצים בצרלי וחצי
לוי מאמו המאמצת בבורר היתה מגוחכת ברמות מפחידות-אולי שיחו אותי לתת לו או לה את הסטירה וזה יראה
אמיתי ,תאמינו לי
סצנת הנוסע השמיני באמת היתה מפחידה
סצנת הרצח מפסייהודה ברקן אוכל את הביצים בצרלי וחצי
אמן מייסר
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46425
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5084 פעמים
נראה לי שעד היום ראיתי קרוב ל 150~ סרטי אימה.
הסצינה שהכי הפחידה אותי היתה הסצנה של האחות Zelda מהסרט Pet Sematary מאת Stephen King.
הסצינה הזאת גרמה לי לנדודי שינה שנמשכו מספר חודשים
אני מאמין שהאימפקט של הסצינה נשאר בי חזק כל כך כי הייתי רק בן 10 כאשר ראיתי את הסרט לראשונה בקולנוע (זה גם הסרט הראשון שהלכתי אליו לבד ללא הורים).
אין צורך לדאוג לי, החוויה הזאת עשתה לי עור עבה כפיל וחסינות די גבוהה לסרטי מסוג זה
הסצינה שהכי הפחידה אותי היתה הסצנה של האחות Zelda מהסרט Pet Sematary מאת Stephen King.
הסצינה הזאת גרמה לי לנדודי שינה שנמשכו מספר חודשים
אני מאמין שהאימפקט של הסצינה נשאר בי חזק כל כך כי הייתי רק בן 10 כאשר ראיתי את הסרט לראשונה בקולנוע (זה גם הסרט הראשון שהלכתי אליו לבד ללא הורים).
אין צורך לדאוג לי, החוויה הזאת עשתה לי עור עבה כפיל וחסינות די גבוהה לסרטי מסוג זה
- keyser
- עוסק בתחום

- תגובות: 15223
- שם מלא: מני דהן
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 264 פעמים
זיו
אני יודע שהסרט לא מי יודע מה כזה מפחיד, ולפעמים אפילו קלישאתי משהו,
אבל בהתחשב בסיטואציה ובגיל שראיתי את הסרט, היה קטע ב"ארכנופוביה" , ברגעי השיא של הסרט,
שרואים עכביש בגדול מהלך לקראת הגיבור. זו היתה סצינה מצמררת.
ב"מסור" הקטע המפורסם עם חיתוך הרגל.
אלה פשוט קטעים שמעלים בי חיוך של בן אדם בעייתי.
מעבר לזה, הקטעים הכי מצמררים הם כל הקטעים שרואים את יוד'לה עירום באסקימו לימון.
אני יודע שהסרט לא מי יודע מה כזה מפחיד, ולפעמים אפילו קלישאתי משהו,
אבל בהתחשב בסיטואציה ובגיל שראיתי את הסרט, היה קטע ב"ארכנופוביה" , ברגעי השיא של הסרט,
שרואים עכביש בגדול מהלך לקראת הגיבור. זו היתה סצינה מצמררת.
ב"מסור" הקטע המפורסם עם חיתוך הרגל.
אלה פשוט קטעים שמעלים בי חיוך של בן אדם בעייתי.
מעבר לזה, הקטעים הכי מצמררים הם כל הקטעים שרואים את יוד'לה עירום באסקימו לימון.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35100
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
אני לא רוצה לחזור על הנוסע השמיני אז:
יש איזה סצינה מהצילצול שהנערה שמחסלת (ברח לי השם שלה) שמתקרבת לבחורה (די בהתחלה...) שממש עשתה לי סיוטים, במיוחד שראיתי את זה לבד והעברת את הקטע בהילוך איטי כדי לראות את הפרצוף המעוות שלה...
יש איזה סצינה מהצילצול שהנערה שמחסלת (ברח לי השם שלה) שמתקרבת לבחורה (די בהתחלה...) שממש עשתה לי סיוטים, במיוחד שראיתי את זה לבד והעברת את הקטע בהילוך איטי כדי לראות את הפרצוף המעוות שלה...
-
d-tox
- חבר ותיק

- תגובות: 1858
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
עוד קטע חזק -
בהניצוץ,
הסצינה שהילד דני רוכב על התלת אופן בכל רחבי המלון עולה ויורד מהשטיחים.
למי שרואה את הסרט בפעם הראשונה אין מושג שהוא הולך להפגש עם שתי התאומות המזויעות האלה בסוף המסדרון.
קטע מבריק של 3 ומשהו דקות של סטנלי קובריק כולל פס קול מטורף ומטריד. חגיגה לרמקולים האחוריים.
משאיר אותי נפעם כל פעם מחדש שאני צופה בסצינה.
ולמי שזוכר באיש משפחה עשו פרודיה על הקטע הזה עם התינוק סטואי.
בהניצוץ,
הסצינה שהילד דני רוכב על התלת אופן בכל רחבי המלון עולה ויורד מהשטיחים.
למי שרואה את הסרט בפעם הראשונה אין מושג שהוא הולך להפגש עם שתי התאומות המזויעות האלה בסוף המסדרון.
קטע מבריק של 3 ומשהו דקות של סטנלי קובריק כולל פס קול מטורף ומטריד. חגיגה לרמקולים האחוריים.
משאיר אותי נפעם כל פעם מחדש שאני צופה בסצינה.
ולמי שזוכר באיש משפחה עשו פרודיה על הקטע הזה עם התינוק סטואי.
- crusader
- חבר ותיק

- תגובות: 1952
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
ללא ספק מלתעות,עד היום כל פעם שאני צולל בים,אני מזמזם לי את הנעימה הזו ומתחיל לחפש כרישים...
ישנם כל כך הרבה סצינות מבריקות,בכלל לדעתי אימה זה הז'אנר שיודע להוציא כל כך הרבה מסרט שזה מפחיד 
If the best things in life come for free, I wonder what I could get for money
- Booboo
- חבר ותיק

- תגובות: 1929
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
סתם סרט, בכלל לא סרט אימה, משהו אירופאי כזה בשם "הטבח, הגנב, אשתו והמאהב".
יש שם קטע לקראת הסוף שרואים את הגנב (הבוגדני, כנראה שהגיע לו) אפוי בתנור בזיגוג קרמל.
ואשתו אוכלת ממנו בתיאבון.
כמה שזה נשמע נורא, לראות את זה הרבה יותר גרוע.
יש שם קטע לקראת הסוף שרואים את הגנב (הבוגדני, כנראה שהגיע לו) אפוי בתנור בזיגוג קרמל.
ואשתו אוכלת ממנו בתיאבון.
כמה שזה נשמע נורא, לראות את זה הרבה יותר גרוע.
"When all are one and one is all, To be a rock and not to roll"
ככלל הסצינות המפחידות ביותר הן אלו מסרטי האימה של פעם שבהם המתח והאימה נבנים יותר על דימיונו של הצופה מאשר מהגשה בוטה של הרבה שפריצים של קטשופ על המסך.
בכל אופן הסצינה המצמררת שעולה לי כעת לראש היא אם אני לא טועה מהסרט השני בסידרת "שתיקת הכבשים" בקטע בו חניבעל מטגן את המוח של אותו סוכן FBI אומלל ומגיש לו אותו לאכילה בעודו בחיים...תוך כדי כך הוא מסביר שבמוח אין תאי עצב הרגישים לכאב...
שלמה
בכל אופן הסצינה המצמררת שעולה לי כעת לראש היא אם אני לא טועה מהסרט השני בסידרת "שתיקת הכבשים" בקטע בו חניבעל מטגן את המוח של אותו סוכן FBI אומלל ומגיש לו אותו לאכילה בעודו בחיים...תוך כדי כך הוא מסביר שבמוח אין תאי עצב הרגישים לכאב...
שלמה
אם כבר בענייני אכילת מוח אנחנו (אני עוסק)..
אז בחלק מארצות המזרח יש מנהג מזעזע לאכול מוח של קופים כשהקופים עדיין בחיים. יש להם שולחנות מיוחדים לזה עם חור באמצע השולחן שבו מקבעים את ראשו של הקוף המיסכן.
נחזור לענייני סרטים - באחד מסדרת סרטי אינדיאנה ג'ונס יש סצינה בה מתארח אינדיאנה ג'ונס אצל הנבל הראשי של הסרט ושם יש איזכור למנהג זה ואם אני לא טועה אפילו שיחזור של טקס אכילה מגונה זה.
שלמה
אז בחלק מארצות המזרח יש מנהג מזעזע לאכול מוח של קופים כשהקופים עדיין בחיים. יש להם שולחנות מיוחדים לזה עם חור באמצע השולחן שבו מקבעים את ראשו של הקוף המיסכן.
נחזור לענייני סרטים - באחד מסדרת סרטי אינדיאנה ג'ונס יש סצינה בה מתארח אינדיאנה ג'ונס אצל הנבל הראשי של הסרט ושם יש איזכור למנהג זה ואם אני לא טועה אפילו שיחזור של טקס אכילה מגונה זה.
שלמה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
מגרש השדים הוא בעיני סרט האימה האולטימטיוי, ממליץ בחום לראות את פרשנות הבמאי לסרט - הוא השקיע מחשבה בכל אחת מהסצינות, ממש נפלא.
בנוסף גם סצינת הסיום של "המבט" (Never Look Back), סרט מאד חכם עם ג'ולי קריסטי ודונאלד סאתרלנד. אחרי כל ה-Build-up שיש בסרט, סצינת הסיום מכה בך הישר לפנים ומשאירה אותך על סף דום לב.
בנוסף גם סצינת הסיום של "המבט" (Never Look Back), סרט מאד חכם עם ג'ולי קריסטי ודונאלד סאתרלנד. אחרי כל ה-Build-up שיש בסרט, סצינת הסיום מכה בך הישר לפנים ומשאירה אותך על סף דום לב.