קניית מחשב נייח חדש. מה עדיף - מותג, או בנייה מרכיבים איכותיים ?

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 37
נתן תודות: 27 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

צריכה לקנות מחשב נייח חדש.
מתלבטת בין מותג או לבנות במקום מנוסה מרכיבים איכותיים.

אני לא מדברת על הבדל מבחינת שירות והאחריות.
אלא שואלת האם יש הבדל מבחינת האמינות והשרידות של המחשב לאורך שנים, ועם סיכוי לכמה שפחות תקלות חומרה.

כי שמעתי טענות שאמנם אפשר להרכיב עצמאית מחשב מרכיבים, שכל אחד מעולה בפני עצמו.
אבל ההתאמה בין הרכיבים, בתדרים, בדרייברים ועוד פרמטרים, היא דבר שיותר מצליח במחשבי מותג.

כי הם מתוכננים ע"י מהנדסים בכירים במותגים האילו. ולטכנאי עצמאי מקומי, אין את הזמן והיכולת לבדוק כך את ההתאמות האילו.

אשמח לשמוע ממי שמבין מה עדיף.

tomer953
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5304
שם מלא: tomer953
נתן תודות: 234 פעמים
קיבל תודות: 1442 פעמים

שליחה #2 

לא צריך להיות מהנדס בכיר כדי להרכיב היום מחשב נייח.

אני אציין שאין לי ניסיון כלל עם מחשבי מותג,
אבל מהצד השני עוד לא נתקלתי במפרט שהורכב לבד על-ידי מישהו עם ניסיון טכני בסיסי וגרם לבעיות.
לשימושים ביתיים בחירת הרכיבים היא די פשוטה וכל שילוב הגיוני שלהם יניב תוצאות טובות.
(למשל לוודא שהזכרונות נתמכים על-ידי הלוח-אם, שהמעבד מתאים לתושבת, שהספק כוח מספיק חזק לכל הרכיבים וכו' וכו')

בגדול הייתי הולך על המחשב הכי חזק שהכסף שלי יכול לקנות, אם מחשבי מותג יתנו זאת - יופי, אם אני יכול להרכיב יותר טוב בבחירת רכיבים לבד - אז עדיף.

ariel-ro
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3493
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #3 

אין באמת הבדל באמינות לטובת מחשבי המותג - כל עוד משתמשים ברכיבים טובים.(ולא למשל ספקי כוח מחברות לא ידועות9

העדפה אישית שלי אלו מחשבים מורכבים "אישית" מכיוון שבמחשבי מותג אין הרבה אופציות להרחבה/שדרוג עתידי וחלק מהמוצרים(בעיקר לוחות אם וספקים) עלולים להיות ייעודיים למחשבי המותג - ואז במקרה של תקלה או רצון לשדרוג זה בעייתי.

מה הדרישות שלך מהמחשב? מה התקציב?

lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

הדרישות שלי הן
- מחשב נייח, שעובד 24/7

- אמינות- כמה שפחות תקלות חומרה. ואורך חיים כמה שיותר (לפחות 5 שנים...)

- במיוחד לשמור על אורך חיים הלוח אם (שלא אצטרך להגדיר מחדש הגדרות אישיות, דרייבירים וכו' ).
אלא אם יתברר לי שבקלות אפשר להעביר את כל המערכת מחומרה לחומרה, בלי לעשות שום הגדרות.

- יכולת לעמוד בגיבויי דאטה כל שעה- גם לraid פנימי מירור, גם לדיסק חיצוני, וגם לענן, עם כמה שפחות שחיקה ובלאי.

- ביצועים - בינוניים. מתעסקת עם אלפי קבצי אופיס משרדיים ביום, וגלישה

תקציב עד סביב 7000 שקל

אני מתלבטת בין למשל דגם מותג HP , מהסידרה העיסקית 800, למשל דגם 4QJ00EA .
לבין לבנות מחשב עם רכיבים איכותיים.

למשל
- ספק, מאוורר, זכרונות של Corsair
- מארז איכותי, מאוורר
- מעבד i7
- לוח אם "שורד" ועמיד

שוב, אומרים שחברות המותגים
- מראש בוחרות מרכיבים שהכי מתאימים בינהם (בתדרים וכו'), "מדברים אחד עם השני"
- עושות הרבה בדיקות, שזה אכן עובד בהרמוניה כמערכת
- מרכיבים נכון (צמיד נגד חשמל סטטי וכד'.....)

ולכן כל זה מיתרגם בסוף ליותר אמינות=פחות תקלות.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4893
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #5 

@lili_safe
·

תחילה - לשאלתך:
אני לא חושב שיש הבדל מהותי בין הרכבת מחשב במעבדה/חנות מוכרת לעומת מחשב מותג מבחינת אמינות.
יהיה הבדל ברמת הקושי והעלות לתקן ועוד יותר בלשדרג.
מחשבי מותג מאוד מוגבלים בהיבט הזה, ובכוונה כדי לעודד קנייה של מחשב מלא ולא של חלקים (רווחי יותר...)

בתור חובב DIY, הכי כיף והכי טוב זה לבנות בעצמך, אם את בעניין.
אחרי עקומת למידה, הרווח לטווח הארוך משמעותי יותר, בהתמודדות עם כשלים, שידרוגים והתאמת המערכת לצרכים ספציפיים.

שנית:
מהפוסטים האחרונים שלך (גיבויים למינהם, שחזור הגדרות מערכת, והפוסט הזה) עולה שהלך לך המחשב ואת במעין טלטלה של לא לחזור על החווייה הזו שוב.

הטיפ המרכזי שאני יכול לתת לך הוא -
לאורך זמן, ובהיבט של עלות תועלת, כדאי להתמקד באיך לצמצם את הנזק של החווייה בפעם הבאה.
כי כל הכיוונים שאת יורה אליהם, יגרמו לך להוציא כסף בצורה לא פרופורציונלית לשימוש יומיומי, אפילו ברמה אירגונית.
אני יכול לומר לך שאירגונים עתירי מידע, מגבים על בסיס יומי אינקרימנטלי אל הענן, וזה יותר ממספיק את הדאטה. מערכת כושלת, אין מה להיאבק בלשחזר אותה. נכון, מעיק להגיע לקומפורט זון, מצד שני זה פותח הזדמנות לנקות ולהתייעל בסידור המערכת לצרכים נוכחיים ועתידיים.

זה יקרה שוב, כי זה הטבע של שימוש בכלים - הם מתקלקלים.
מה שאפשר לעשות זה להיערך לזה באופן שנוח לך לחזור מהר ובקלות למצב שלפני התקלה, תוך הבנה שאין מושלם, גם בגיבוי, יתירות וחומרה סופר אמינה יש פערים ויש תקלות ויש עקומת למידה או הוצאה הולכת ועולה ככל שדורשים רמה גבוה משמעותית מהנפוץ בשוק.

ממליץ שתאחדי את הפוסטים שלך לאחד, ספרי את הסיפור, מה השימוש ליומיום ומה את מצפה מהמערכת מבחינה פונקציונלית.
את המונחים של איך אפשר להשיג את זה נשתדל מאוד לעזור ולהנגיש.

lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

נכון קראת אותי נכון :-)
באמת הלך לי מחשב, ואיבדתי חומר יקר ביותר.
עכשיו אני רוצה לעשות מה שאפשר כדי למנוע מלחזור על זה.

אני מעדיפה לפצל ל3 פוסטים, כי נראה לי שבכל זאת אילו 3 סוגיות קצת נפרדות, ואז יש אנשים שיותר מתמחים בכל נושא.
ואני רוצה לקבל תשובות הכי עתירות ידע וניסיון שאפשר.

1. שאלה התחלתית עבורי זה - האם אפשר בכלל לשחזר את כל מה שאינו דאטה- כל התאמות שעשיתי על המערכת,
והרחבתי בפוסט1
ולהעלותה את המערכת ממדיית הצלה, על לוח אם חדש , או אחרי פירמוט. וכך לחזור מהירות ובקלות למצב שלפני התקלה

כי כאן הפיצול החשוב בהחלטה על איכות החומרה
- אם לא באמת אפשרי לגבות המערכת בשלמותה -> אשקיע בחומרה יקרה. בשביל הסיכוי הסטטיסטי שלוח האם ואיפה שעוד נמצאות ההתאמות שלי, יחזיקו כמה שיותר זמן.
- אם כן אפשרי לגבות המערכת בשלמותה-> לא אלך על חומרה סופר אמינה. כי בעת בעיה אחליפה, בלי לעבור טלטלה.

2. קניית המחשב החדש- מותג או לא, לפי הצרכים שהגדרתי כאן בפוסט3 .

3. גיבוי הדאטה, ששאלתי בפוסט2
בקצרה, שיהיו 3 עותקים.
- המקור בדיסק קשיח 4TB בתוך המחשב
- בענן- ששאלתי איזה כדאי במחיר סביר ל4TB, ואמין.
- ועותק שלישי- שמתלבטת בין RAID פנימי, לבין דיסק חיצוני, שמחובר בסאטה או LAN, ולא בUSB.

השימוש ליומיום הוא יצירת ושינוי מאות מסמכי וורד חדשים. היפר-לינקים רבים בין כל המסמכים, גלישה, צפייה בסרטים.
אני לא גיימרית, לא גרפיקאית, וכו'. כך שלא צריך ביצועים עבור זה

כאמור, החומר מאד חשוב, ולכן הגיבוי כאן הוא קריטי.
וגם התאמות המערכת חשובות, כי משנה הרבה את התצוגה, הניראות, הגופנים,, האייקונים בתיקיות ועוד. וגם מתקינה כל מיני תוכנות (אמנם קטנות מבחינת משאבים).
ולא רוצה לעבור את תהליך ההתאמות הזה, יותר מפעם ב5 שנים....

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #7 

@lili_safe
·
1. אפשרי, לדעתי זה מאמץ מיותר. קצב השינוי בעולם החומרה גבוה יותר ביחס לקצבי הכשל.
מה גם שלרוב מחשב, חומרתית, ברמת האמינות, מחזיק יותר זמן מדרישות התוכנה. סביר יותר שתמצאי עצמך עם מחשב איטי, בגלל שהתיישן ואינו עומד בדרישות התוכנה מאשר כשל.
הטיפ הכי טוב שקבלת בפוסט ההוא, זה לשמור אחרי התקנה ראשונית, אימג׳ של מערכת ההפעלה נקייה עם כל התוכנות שלך.
את הדאטה ואת ההתאמות האישיות (ספריית הuser) תשמרי במקום אחר (גיבוי אינקרימנטלי). אחרי הפריסה של האימג׳, העתקה/קישור/שחזור אל ספריית היוזר תחזיר אותך מיד לעבודה).
יש לקחת בחשבון שהשיטה הזו טובה לשיחזור אחרי תקלה (נדיר) ויעבוד חלקית אחרי החלפת חומרה לדור מתקדם (האימג׳ לא יעזור, הגיבוי לרוב כן).

2. ההמלצה שלי - כמה שהנטייה שלך ללמידה בתחום המחשוב היא נמוכה, כך תעדיפי מחשב מותג. פרקטית, מחשב מותג לא מחזיק ביתרונות אמינות על פני מעבדה או חנות מקצועית.

3. תחילה - RAID על כל צורותיו, זה לא גיבוי, זו יתירות. המטרה היא לאפשר שהמידע יישאר נגיש לעבודה גם במקרה של כשל (עד רמה מסויימת והיא נקבעת על ידי סוג הRAID).
גיבוי זה תמיד טוב וגם כאן הטיפ הכי טוב שקיבלת זה תמצאי איזון. שימוש בגיבויים כל כך עמוקים בתדירות גבוהה תגביר שחיקה של החומרה. לא סתם אירגונים מסתפקים בגיבוי בסוף יום ורק של הדאטה.

זו חווייה מבאסת מאוד, אבל כפי שכתבתי קודם, עדיף למצוא את הדרך הנוחה יותר לשיקום מאשר להתמקד בפן של האמינות.

לתקציב שהצבת את יכולה לקנות מחשב מצויין בכ3000₪, ובשאר שרת NAS קטן שיגבה ויהווה אף יתירות למידע שלך.

את בטוחה שאיבדת את כל המידע?
את יודעת להגיד מה כשל שהביא אותך להבנה שהכל אבד?

עריכה:
מאחר ורוב העולם שתיארת הוא סביב אופיס, בדקת את שירות הענן של מייקרוסופט? נדמה לי שנקרא Office 365

lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

@ufffnick
·
תודה רבה!!
אגיב כרגע רק לדבר אחד מכלל הדברים. ואח"כ אוסיף.

לגבי NAS. מה היתרונות שלו, לעומת דיסק חיצוני קשיח ?

הרי אני הולכת לקנות מחשב חדש, עם לוח אם, מעבד, מאוורר, זכורות, ספק טובים. אז מה היתרון לקנות עוד מכונה עם כל הרכיבים האילו בקטן, אם במילא היא עומדת באותו חדר פיזי, אין צורך לשתף עוד יוזרים.
ואני מתכוונת לחבר אותו בכבל קווי, ולא דרך הרשת.

ויתרות פחות חשובה לי. כלומר אני מוכנה שלא לעבוד כמה שעות, אם קרתה תקלה. החשוב לי זה גיבוי, שכל החומר נמצא ולא נפגע.

והייתי מעדיפה שתהיה גרסא גם של לפני שעה, ולא רק גירסא של פעם ביום. אבל אתה אומר שגיבויים תדירים, שוחקים את החומרה.
האם זה רק את הארדדיסק, את גם את כל שאר החומרה ?
כי לגבי ההארדדיסק, יכולתי לעשות כל כ 2.5 שנים החלפה יזומה שלו. כמו טיפול 10,000 לרכב.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #9 

@lili_safe
·
כיוונת ליתירות, NAS וכן DAS, מאפשרים לנהל את היתירות במנותק מהמחשב עליו עובדים.
היתרון הוא שזה בלתי תלוי חומרה, את יכולה לקחת את הכוננים למכשיר אחר ולהפעיל אותם שם עם כל המידע שעליהם (בגדול, נדרש קצת עבודה תוכנתית).
אפשר גם בלעדיו, עם כונן חיצוני.
מניסיוני, כונן חיצוני נוטה לשרוד פחות מכונן פנימי, בגלל הניידות שלו.
אפשר לוותר על שמירה מקומית (מלבד על המחשב עבודה) ולסנכרן לענן, כפי שכתבתי בפוסט הקודם, מה שיציל בעיקר את הדאטה, פחות את התצורה.
אם לא איכפת לך לעצור עבודה לכמה שעות העיקר שהדאטה יהיה שם, נראה לי שהכיוון הוא סינכרון כונן מקומי לענן, אין לך מה להתעכב על תצורה ודרייברים.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #10 

אם רמת ההיסטריה כל כך גבוהה, אפשר להקים שרת שמריץ מכונות וירטואליות, אחת מהן תהיה מכונת אחסון עם יתירות ו snapshots מדי שעה כפי שאת רוצה. מכונה אחרת תהיה המכונה עליה את עובדת. יהיה גיבוי כל שעה של הנתונים וכל יום של מערכת ההפעלה עליה את עובדת.

צריך עוד אחסון חיצוני כלשהו כדי לגבות את המידע והעותק היומי של מערכת ההפעלה וכמובן גיבוי ענן כלשהו למידע.

צריך כמובן גם מחשב נוסף פשוט איתו מתחברים לשרת.

זה יתן לך מה שאת רוצה ברמת ודאות כמעט אבסולוטית, אין שום בעיה לשחזר מכונה וירטואלית בכלים מודרנים.

זה יעלה לך בביצועים נמוכים מעט יותר ובעלות גבוהה מאוד.
לי זה נראה overkill.

lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

@Nemesis
·
תודה.

כמה צריכה להעלות מערכת, עם כל המרכיבים שתיארת ?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46438
נתן תודות: 1967 פעמים
קיבל תודות: 5087 פעמים

שליחה #12 

@lili_safe
תלוי בשימושים שלא פורטו.

מעבר לזה, על איזה חומר המחשב עובד שיש צורך בשרידות גבוהה?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10920
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 1944 פעמים

שליחה #13 

lili_safe כתב: למשל
- מעבד i7
- לוח אם "שורד" ועמיד

שוב, אומרים שחברות המותגים
- מראש בוחרות מרכיבים שהכי מתאימים בינהם (בתדרים וכו'), "מדברים אחד עם השני"
- עושות הרבה בדיקות, שזה אכן עובד בהרמוניה כמערכת
- מרכיבים נכון (צמיד נגד חשמל סטטי וכד'.....)

ולכן כל זה מיתרגם בסוף ליותר אמינות=פחות תקלות.
...
החלק הראשון:
אם את עובדת עם קבצי אופיס ודפדפן אינטרנט, אין לך שום צורך במעבד ברמה של i7.
אין לו שום ייתרון על מעבדי i5, לשימוש כזה.

לוח אם...
כתבתי בשרשור השני שהלך לי לוח אם.
לוח אם יקר, ultra durable, ויום אחד, פשוט מת.
אפילו ל- BIOS לא מצליח להגיע.
ויש לו dual bios, אז אמרתי אין בעיה, נעשה שחזור מ- BIOS הגיבוי.
כתב שעשה שחזור, וצחק עלי.
עדיין לא עולה. נתקע ב- Boot Loop אינסופי.

החלק השני:
מניסיון עם מחשבי מותג, הם לא יותר אמינים מהרכבת מחשב לבד.
היתרון של מחשב מותג יכול להיות ברמת האחריות והשירות, אבל זה עדיין לא שומר לך על המידע.

בניתי המון מחשבים לבד.
לא נתקלתי מעולם בחוסר התאמה ברכיבים, אם מוודאים כמובן שקונים רכיבים מתאימים.
למי שחושש, קונים לוח אם של מותג מוכר, ויש באתר ובחוברת שלו פירוט של מעבדים וזכרונות שהיצרן בדק והם עובדים עם הלוח.
אבל הרבה פעמים קניתי זכרונות שלא בטבלה של היצרן, ומעולם לא נתקלתי בבעיה.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #14 

@lili_safe
·

תשקלי גם מערכת של AMD Ryzen, לדעתי הם הרבה יותר שווים היום.

lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #15 

@eran405
·
לגבי איזה רכיב, כדאי לשקול AMD Ryzen ?
לגבי המעבד, או מערכת שלמה ?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #16 

@lili_safe
·

AMD Ryzen היא סדרת המעבדים של AMD (כלומר רק מעבד). שימי לב שיש להם לא מעט דגמים במיוחד היום שגם הדור הקודם שלהם (דור 2) מתומחר בצורה אטרקטיבית (לפחות באמזון ארה"ב). לדוגמא 3600X זה ה-mid-range מהדור החדש שלהם (דור 3) וה-2600X זה הדגם שהוא מחליף מדור 2.

אני מקווה שברור שצריך התאמה בין הלוח אם למעבד ובנוסף מאד מאד מומלץ לבחור זיכרון שמתאים ללוח האם הספציפי או לפחות שידוע שיש לו תאימות טובה עם המעבדים החדשים של ryzen. יש על הנושא הזה המון מידע באינטרנט, ובגדול הכי טוב זה או לחפש review של הלוח האם הספציפי עם המלצה לזיכרון מסויים או למצוא בדף support של לוח האם הספציפי את רשימת הזכונות התואמים רשמית ולבחור משם.

כמו שכבר כתבתי בשירשור השני, לוח אם, מעבד וזיכרון כרגיל ילכו ביחד. כל השאר ללא יותר מידי קשור אחד לשני ואפשר לערבב כמעט חופשי לגמרי ו/או לשדרג בנפרד (לדוגמא אולי היום את רוצה להעביר את כרטיס המסך מהמחשב הקודם ולחכות לשדרג כרטיס מסך עד שבאמת תצטרכי).

את באמת מתכוונת לקנות חלקים ולהרכיב בעצמך? כי אם את קונה בחנות כולל הרכבה, הם חייבים לעזור לך לבחור חלקים שבטוח יתאימו וזה לגיטימי לדרוש מהם שזה על אחריותם אם הם לא מצליחים להרכיב את הרכיבים יחד (במדינתנו אולי כדאי לוודא את הנושא הזה בצורה מפורשת, על אף שלדעתי זה אמור להיות ברור ברגע שאת לוקחת הרכבה).

אם את מרכיבה בעצמך אז זה הפוך והחנות לא תיקח אחריות אם בחרת רכיבים שלא באמת מתאימים אחד לשני. אפשר לברר מה מדיניות ההחזרה הכללית של החנות אבל לדעתי ברגע שפותחים מוצר ובטח אחרי שמנסים להפעיל אותו בקונפיגורציה לא מתאימה זה בעייתי.

lili_safe פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #17 

@eran405
·
תודה.

אני לא יודעת להרכיב בעצמי.
רציתי רק להבין קודם באופן עקרוני, ואז לחפש טכנאי.
האם תוכל להמליץ לי על טכנאי טוב- אמין, מקצוען, עם ניסיון של הרבה שנים... ?

באיזור המרכז.

שאז אוכל להגיד לו את רצונותיי, והוא ירכיב עבורי. כמובן כולל תשלום גם עבור העבודה.

אפשר כמובן גם בהודעה פרטית. אני לא יכולה לשלוח בינתיים הודעות פרטיות, כי אני חדשה מדי. אבל אני מקווה שאני יכולה לקבל הודעות.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #18 

@lili_safe
·

לצערי אין לי טכנאי להמליץ עליו באיזור המרכז אבל לדעתי את בכלל צריכה חנות מחשבים ולא טכנאי. לפחות החניות היותר טובות אמורות להיות גם מאד אמינות בנושא של הרכבת מחשבים ועזרה או טיפול בתקלות אם וכאשר הם קורות (ובטח בנושא של ייעוץ בהרכבת המחשב).

אישית יש לי ניסיון טוב עם פלונטר אבל אני אך ורק מזמין חלקים ומרכיב בעצמי אז קשה לי להעיד עד כמה הם עוזרים למשתמשים שפחות מבינים במחשבים. אני מכיר את הטכנאי הוותיק שם והוא טוב, מקצועי ואדיב.

אולי אחרים שנוהגים להזמין מחשבים בהרכבה יכולים להמליץ על חניות (או על טכנאי אם זה רלוונטי לדעתם).

lior50
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #19 

שנים רבות עבדתי עם מחשבים בבניה אישית של כל מיני חנויות שונות מוכרות מהסיבה שחשבתי כמו כולם מה כבר יכול להיות הבדל.
בשנים האחרונות אני עובד על מחשבי מותג של דל מסדרות שונות ואני יכול לומר שזה הבדל תהומי. פשוט מכונות עמידות עם ביצועים מעולים.
ספציפית לגבי דל אני יודע שיש גם שרות לבית הלקוח (לא מכיר חברות אחרות)
עוד משהו שלא כולם מכירים זה שלרוב מחשבי המותג לא הרבה יותר יקרים.
בנוסף ניתן למצוא מחשבי דל יד שנייה בלוחות המכירה במחירים מעולים. לכל מחשב כזה יש מספר סידורי שאפשר לדעת ממתי הוא.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #20 

lili_safe כתב:@Nemesis
·
תודה.

כמה צריכה להעלות מערכת, עם כל המרכיבים שתיארת ?
...
·

בהערכה גסה מאוד מתוך חוסר שינה קיצוני אני מעריך כ- 12,000 ש"ח לפני עבודה. :)

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”