חיבור כבל טלפון

עשה זאת בעצמך, כולל הדפסות תלת מימד
שלח תגובה
ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

אני רוצה להכין כבל טלפון באורך של 10 מטר היות והעברתי את זה בתוך הקיר לא יכותי לקנות כבל מוכן ,יש לי את המכשיר ואת הראשים .השאלה היא כך ,יש לכבל 4 גידים 2 לבנים אחד כחול ואחד אדום לפי איזה סדר אני מכניס אותם למחברים :?:
אודה לתשובה מהירה (Y)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

שים לב שישנם בכבל שני זוגות שזורים - לבן אדום ולבן כחול. תעבוד עם הזוג של לבן-כחול ותחבר לשני הפינים המרכזיים בשקע הטלפון (פינים 3,4). להתחבר ישירות לטלפון אתה צריך לוחץ מיוחד, שקרוב לוודאי שאין לך.

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

yairf

תודה על תגובתך המהירה יש לי את הלוחץ ולזה התכוונתי ,הרי בראש שמתחבר לשקע טלפון יש 4 פינים ,אם אני מבין נכון הלבן והכחול אמורים להיות אמצע הווה אומר לבן כחול לבן אדום ? וככה זה בשני הכיוונים בראש שמתחבר לקיר ובראש שמתחבר לטלפון ?

תודה

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5224
שם מלא: יוסי ביטון
נתן תודות: 184 פעמים
קיבל תודות: 93 פעמים

שליחה #4 

אם אתה מתכוון להזרים רק קו אחד (ולא שני קווים בעתיד) תשתמש בכתום ובכחול בשביל לא להתבלבל עם הלבנים , אם הצלחת להפריד בצורה שאתה מזהה בצורה נוחה את הכחול והזוג הלבן שלו אז -תשתמש בהם .
בכל מקרה מחברים לחיבור 3 ו 4 .
אין חשיבות לקוטביות .

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #5 

ALFRED3 כתב:yairf

תודה על תגובתך המהירה יש לי את הלוחץ ולזה התכוונתי ,הרי בראש שמתחבר לשקע טלפון יש 4 פינים ,אם אני מבין נכון הלבן והכחול אמורים להיות אמצע הווה אומר לבן כחול לבן אדום ? וככה זה בשני הכיוונים בראש שמתחבר לקיר ובראש שמתחבר לטלפון ?

תודה
...
לא ממש - כדי ללחוץ תקע טלפון אתה צריך כבל שטוח עם 4 גידים (יכול להיות גם 6 וזה ממש לא משנה), ולא כבל שזור שמיועד לחיבור לקופסאות תקשורת או שקעי טלפון.
אני ממליץ בחום שתעביר את הכבל השזור ותשים שקע בצידו הקרוב לטלפון, שם תוכל לחבר כבל שטוח כמו שצריך.

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #6 

stinki כתב:אם אתה מתכוון להזרים רק קו אחד (ולא שני קווים בעתיד) תשתמש בכתום ובכחול בשביל לא להתבלבל עם הלבנים , אם הצלחת להפריד בצורה שאתה מזהה בצורה נוחה את הכחול והזוג הלבן שלו אז -תשתמש בהם .
בכל מקרה מחברים לחיבור 3 ו 4 .
אין חשיבות לקוטביות .
...
ממש לא נכון - הלבנים הם חלק מזוג שזור, שהמטרה העיקרית שלו היא הפחתת רעשי Common Mode על קו הטלפון. ברגע שאתה חורג משימוש בזוגות (כלומר מערבב כחול ואדום כמו שהמלצת) אתה יוצר פוטנציאל רציני להפרעות על הקו.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #7 

צר לי לאכזב אותך - אולי מה שאתה אומר נכון לתאוריה ,

בתור טכנאי בזק לשעבר אני אומר לך שהתאוריה לא נכונה , בפרקטיקה זה עובד בדיוק אותו הדבר .
לא פוטנציאל ולא נעליים

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #8 

אתה אומר "טכנאי בזק לשעבר" וזה לא ממש מעודד, כשנכנסתי לבית החדש כל תשתית הטלפונים הייתה מחוברת בצורה שתארת ובגלל זה ה-ADSL עבד על הפנים עם ניתוקים חוזרים ונשנים ומודם שהיה ניתקע כל יומיים. אחרי שסודרו מחדש כל ה"זוגות", הבעיות נפתרו באופן מוחלט.

taoyossi
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

אחי אתה מדבר לא לעניין נו ..רד מזה. :roll:

למען הסר ספק : רצוי תמיד לחבר כתום ולבן וכחול ולבן (ואם זה מעניין אותך אני אפרט לך את כל הצבעים עד 50 זוגות)

בתור אחד שחיבר גם כבלים של 800 זוגות אני אומר לך שהמוליכות של כל הצבעים הינה זהה !

סה"כ הבן אדם דיבר על לחבר זוג אחד מסכן ישירות לטלפון - בשביל שלא יתבלבל ולא יסתבך הצעתי לו (ורק במידה והוא לא מצליח לזהות כחול+לבן) לחבר כתום וכחול .
זה הכל

ALFRED3 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

או קיי חברים

שליחה #10 

הצלחתי לסדר את החיבורים בסוף ועובד 10

אני מודה לכולכם (Y)