אודה לתשובה מהירה
חיבור כבל טלפון
-
ALFRED3
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 743
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
אני רוצה להכין כבל טלפון באורך של 10 מטר היות והעברתי את זה בתוך הקיר לא יכותי לקנות כבל מוכן ,יש לי את המכשיר ואת הראשים .השאלה היא כך ,יש לכבל 4 גידים 2 לבנים אחד כחול ואחד אדום לפי איזה סדר אני מכניס אותם למחברים
אודה לתשובה מהירה
אודה לתשובה מהירה
- yairf
- עוסק בתחום

- תגובות: 9363
- נתן תודות: 42 פעמים
- קיבל תודות: 199 פעמים
שים לב שישנם בכבל שני זוגות שזורים - לבן אדום ולבן כחול. תעבוד עם הזוג של לבן-כחול ותחבר לשני הפינים המרכזיים בשקע הטלפון (פינים 3,4). להתחבר ישירות לטלפון אתה צריך לוחץ מיוחד, שקרוב לוודאי שאין לך.
-
ALFRED3
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 743
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 6 פעמים
yairf
תודה על תגובתך המהירה יש לי את הלוחץ ולזה התכוונתי ,הרי בראש שמתחבר לשקע טלפון יש 4 פינים ,אם אני מבין נכון הלבן והכחול אמורים להיות אמצע הווה אומר לבן כחול לבן אדום ? וככה זה בשני הכיוונים בראש שמתחבר לקיר ובראש שמתחבר לטלפון ?
תודה
תודה על תגובתך המהירה יש לי את הלוחץ ולזה התכוונתי ,הרי בראש שמתחבר לשקע טלפון יש 4 פינים ,אם אני מבין נכון הלבן והכחול אמורים להיות אמצע הווה אומר לבן כחול לבן אדום ? וככה זה בשני הכיוונים בראש שמתחבר לקיר ובראש שמתחבר לטלפון ?
תודה
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
אם אתה מתכוון להזרים רק קו אחד (ולא שני קווים בעתיד) תשתמש בכתום ובכחול בשביל לא להתבלבל עם הלבנים , אם הצלחת להפריד בצורה שאתה מזהה בצורה נוחה את הכחול והזוג הלבן שלו אז -תשתמש בהם .
בכל מקרה מחברים לחיבור 3 ו 4 .
אין חשיבות לקוטביות .
אין חשיבות לקוטביות .
- yairf
- עוסק בתחום

לא ממש - כדי ללחוץ תקע טלפון אתה צריך כבל שטוח עם 4 גידים (יכול להיות גם 6 וזה ממש לא משנה), ולא כבל שזור שמיועד לחיבור לקופסאות תקשורת או שקעי טלפון.ALFRED3 כתב:yairf
תודה...
אני ממליץ בחום שתעביר את הכבל השזור ותשים שקע בצידו הקרוב לטלפון, שם תוכל לחבר כבל שטוח כמו שצריך.
- yairf
- עוסק בתחום

ממש לא נכון - הלבנים הם חלק מזוג שזור, שהמטרה העיקרית שלו היא הפחתת רעשי Common Mode על קו הטלפון. ברגע שאתה חורג משימוש בזוגות (כלומר מערבב כחול ואדום כמו שהמלצת) אתה יוצר פוטנציאל רציני להפרעות על הקו.stinki כתב:אם אתה מתכוון להזרים רק קו אחד (ולא שני קווים בעתיד) תשתמש בכתום ובכחול בשביל לא להתבלבל עם הלבנים , אם הצלחת להפריד בצורה שאתה מזהה בצורה נוחה את הכחול והזוג הלבן שלו אז -תשתמש בהם .
אין חשיבות לקוטביות ....
- yairf
- עוסק בתחום

אתה אומר "טכנאי בזק לשעבר" וזה לא ממש מעודד, כשנכנסתי לבית החדש כל תשתית הטלפונים הייתה מחוברת בצורה שתארת ובגלל זה ה-ADSL עבד על הפנים עם ניתוקים חוזרים ונשנים ומודם שהיה ניתקע כל יומיים. אחרי שסודרו מחדש כל ה"זוגות", הבעיות נפתרו באופן מוחלט.
- taoyossi
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5224
- שם מלא: יוסי ביטון
- נתן תודות: 184 פעמים
- קיבל תודות: 93 פעמים
אחי אתה מדבר לא לעניין נו ..רד מזה.
למען הסר ספק : רצוי תמיד לחבר כתום ולבן וכחול ולבן (ואם זה מעניין אותך אני אפרט לך את כל הצבעים עד 50 זוגות)
בתור אחד שחיבר גם כבלים של 800 זוגות אני אומר לך שהמוליכות של כל הצבעים הינה זהה !
סה"כ הבן אדם דיבר על לחבר זוג אחד מסכן ישירות לטלפון - בשביל שלא יתבלבל ולא יסתבך הצעתי לו (ורק במידה והוא לא מצליח לזהות כחול+לבן) לחבר כתום וכחול .
זה הכל
למען הסר ספק : רצוי תמיד לחבר כתום ולבן וכחול ולבן (ואם זה מעניין אותך אני אפרט לך את כל הצבעים עד 50 זוגות)
בתור אחד שחיבר גם כבלים של 800 זוגות אני אומר לך שהמוליכות של כל הצבעים הינה זהה !
סה"כ הבן אדם דיבר על לחבר זוג אחד מסכן ישירות לטלפון - בשביל שלא יתבלבל ולא יסתבך הצעתי לו (ורק במידה והוא לא מצליח לזהות כחול+לבן) לחבר כתום וכחול .
זה הכל