ממיר YES 3100SV
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם!
ראשית אציין שזהו אחד הפורומים שאני נהנה לקרוא (וכמובן ללמוד ממנו)! לאחר שחיפשתי בפורומים, לא מצאתי מענה לבעייה שיש לי: לאחר דין ודברים עם YES, קיבלתי את הממיר ADB 3100sv, והיום רכשתי ממיר SCART TO SVHS. בממיר כיוונתי שיציאת ה-SCARTתוציא SVHS, וחיברתי לפלאזמה (דגם: Panasonic Viera PA60). איכות השידור להפתעתי היתה על הפנים (הצבע נראה ממש נורא - גווני העור ובכלל התמונה נראו אפרוריים משהו שאר הצבעים נראו דהויים). ניסיתי לשחק עם הממיר, החלפתי כבלים, שיניתי הגדרות בפלאזמה - וכלום לא קרה לטובה. לאחר שחיפשתי מזור פה בפורומים, קראתי שמישהו ניסה לחבר את הממיר לרסיבר וממנו לפלאזמה (או LCD אני ממש לא זוכר) ונראה שיפור! ניסיתי זאת (רסיבר של Yamaha), ולהפתעתי התמונה נראית עכשיו מדהים! מישהו יכול להסביר לי מה קרה כאן לעזאזל?!?!? למה אני לא יכול לחבר את הממיר ישירות לפלאזמה?
ראשית אציין שזהו אחד הפורומים שאני נהנה לקרוא (וכמובן ללמוד ממנו)! לאחר שחיפשתי בפורומים, לא מצאתי מענה לבעייה שיש לי: לאחר דין ודברים עם YES, קיבלתי את הממיר ADB 3100sv, והיום רכשתי ממיר SCART TO SVHS. בממיר כיוונתי שיציאת ה-SCARTתוציא SVHS, וחיברתי לפלאזמה (דגם: Panasonic Viera PA60). איכות השידור להפתעתי היתה על הפנים (הצבע נראה ממש נורא - גווני העור ובכלל התמונה נראו אפרוריים משהו שאר הצבעים נראו דהויים). ניסיתי לשחק עם הממיר, החלפתי כבלים, שיניתי הגדרות בפלאזמה - וכלום לא קרה לטובה. לאחר שחיפשתי מזור פה בפורומים, קראתי שמישהו ניסה לחבר את הממיר לרסיבר וממנו לפלאזמה (או LCD אני ממש לא זוכר) ונראה שיפור! ניסיתי זאת (רסיבר של Yamaha), ולהפתעתי התמונה נראית עכשיו מדהים! מישהו יכול להסביר לי מה קרה כאן לעזאזל?!?!? למה אני לא יכול לחבר את הממיר ישירות לפלאזמה?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
תחבר את הממיר לSCART בטלויזיה ותגדיר בממיר RGB, לא SVHS.
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

אין כניסת SCART בדגם הזה של הפלאזמה...
הכניסות הן אלו:
AV1: video (composite) and SVHS
AV2: video (composite) and component
AV3: same as AV2
AV4: HDMI
כך שאין לי הרבה אפשרויות חיבור של הממיר...
הכניסות הן אלו:
AV1: video (composite) and SVHS
AV2: video (composite) and component
AV3: same as AV2
AV4: HDMI
כך שאין לי הרבה אפשרויות חיבור של הממיר...
בגן חיות סיני יש ליד כל כלוב שני שלטים:
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
נדמה לי שלדגם שלך של הממיר אין תמיכה ב-SVIDEO. יש שני דגמים, 3100SV ו-3100S. ורק ל-3100S יש תמיכה ב-SVIDEO. ודא את זה עם המוקד של YES.
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

כן pixies, קראתי כאן בפורומים שאכן לממיר 3100sv אין תמיכה (רק ביום ראשון אני אוכל לברר מול YES), אבל בכל זאת - איך זה שאני מצליח לראות כאשר הממיר מחובר לפלאזמה דרך הרסיבר? החיבור הוא סקארט לסופר וידאו מהממיר לרסיבר (כבל SVHS ל SVHS) ומהרסיבר חיבור לכניסת ה-SVHS בפלאזמה (כבל נוסף SVHS ל SVHS). נראה לי מאד מוזר אלא אם כן משהו "קורה" לאות השידור ברסיבר (הוא מתקן אותו או משהו כזה?). בכל אופן אני אנסה לקבל תשובה מ-YES, למרות שברוב הפעמים שדיברתי איתם לא היה לנציגי השירות מושג ירוק בממירים שלהם 
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78885
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5395 פעמים
יש בעיית טרמינציה (משום מה ב-SVIDEO ה-SV לא מאוזן 75OHM כמו שצריך) לכן מסכים שמצפים לעכבת כניסה מאוזנת יציגו פעמים רבות תמונה לא תקינה.
התלוננתי על כך מול ה- POWERS THAT BE, אבל זה בעיה ידועה שהיצרן משום מה מתעלם ממנו.
לדעתי אפשר היה לתקן את זה עם ממיר SCART ל-SVIDEO עם תיקון אקטיבי (אבל כנראה שיס לא רוצים להיכנס לזה).
הפיתרון? החלפת הממיר ל-3100S (בעל לוגו כחול, אם אינני טועה).
התלוננתי על כך מול ה- POWERS THAT BE, אבל זה בעיה ידועה שהיצרן משום מה מתעלם ממנו.
לדעתי אפשר היה לתקן את זה עם ממיר SCART ל-SVIDEO עם תיקון אקטיבי (אבל כנראה שיס לא רוצים להיכנס לזה).
הפיתרון? החלפת הממיר ל-3100S (בעל לוגו כחול, אם אינני טועה).
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

תודה על תשובה המלומדת!
לפני שאני מציק ל-YES להחליף לי ממיר - האם אני אראה שיפור בתמונה (חיבור ישירות לפלאזמה) או שכבר כדאי להישאר עם הממיר הקיים ועם החיבור דרך הרסיבר? האם ישנם הבדלים מהותיים בין שני הממירים? לפי מה שקראתי כאן בפורומים לא נראה שיש ביניהם הבדל גדול (מלבד כמובן שהממיר 3100s יודע להוציא אות תקין של SVHS)?
תודה על העזרה!
לפני שאני מציק ל-YES להחליף לי ממיר - האם אני אראה שיפור בתמונה (חיבור ישירות לפלאזמה) או שכבר כדאי להישאר עם הממיר הקיים ועם החיבור דרך הרסיבר? האם ישנם הבדלים מהותיים בין שני הממירים? לפי מה שקראתי כאן בפורומים לא נראה שיש ביניהם הבדל גדול (מלבד כמובן שהממיר 3100s יודע להוציא אות תקין של SVHS)?
תודה על העזרה!
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
- oferlaor
- מנהל

חוץ מהסיפור הזה של SVIDEO, ה-3100SV עדיף בגלל שיש לו שתי יציאות SCART וגם פרוססור וזיכרון מעט יותר מהירים.
אם אני הייתי YES, הייתי שולח את כל ה-3100SV חזרה לייצרן שיתקן אותם...
אם אני הייתי YES, הייתי שולח את כל ה-3100SV חזרה לייצרן שיתקן אותם...
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

עופר, לא הבנתי אם להישאר איתו.....?
אם אין הנחתה של אות השידור דרך חיבור לרסיבר- אז אין לי בעיה להישאר איתו.
אם ישנה הנחתה כנראה ויש הצדקה להחליף (אלא אם כן ההנחתה אינה משמעותית ועדיין היתרונות שציינת מצדיקים את השארת הממיר)?
אם אין הנחתה של אות השידור דרך חיבור לרסיבר- אז אין לי בעיה להישאר איתו.
אם ישנה הנחתה כנראה ויש הצדקה להחליף (אלא אם כן ההנחתה אינה משמעותית ועדיין היתרונות שציינת מצדיקים את השארת הממיר)?
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
- oferlaor
- מנהל

עקרונית אין הנחתה משמעותית כי זה רק PASSTHROUGH.
הרסיבר פותר לך את הבעיה בגלל שהוא כנראה מסוגל להתמודד עם כניסה לא מאוזנת.
אם זה לא קריטי לך להיות מחובר כך, לא הייתי טורח להחליף.
הרסיבר פותר לך את הבעיה בגלל שהוא כנראה מסוגל להתמודד עם כניסה לא מאוזנת.
אם זה לא קריטי לך להיות מחובר כך, לא הייתי טורח להחליף.
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

תודה רבה!
בכל אופן אני אנסה לדבר עם YES, אני יעדכן אם יהיו היתפתחויות מעניינות.
שבוע טוב
בכל אופן אני אנסה לדבר עם YES, אני יעדכן אם יהיו היתפתחויות מעניינות.
שבוע טוב
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

עידכונים:
לאחר ששוחחתי עם נציגת YES (שמצידה ייבשה אותי על הקו כעשר דקות) אשר טענה כי מבירור עם הצוות הטכני אין כל בעיה עם הממיר (ADB 3100sv), היא שלחה אליי היום טכנאי שייבדוק את העניין.
כמובן שהטכנאי הגיע מצוייד מראש עם ממיר חלופי (ADB 3100s), וברגע שראה את הממיר אמר שהוא לא מבין למה שמו ממיר כזה כי זה לא מתאים ויודעים שיש איתו בעיות (ציטוט כמעט מדוייק). בכל אופן הממיר הוחלף (אני מעדיף פחות כבלים מאחורי המזנון), אבל הממיר ה"בעייתי" הושאר (במקומו נלקח הממיר הישן והפשוט).
בסופו של יום אני יכול לומר שיש לי עכשיו 2 ממירים טובים (אחד מהם יחובר למערכת ה-HTPC) ושוב תודה לעופר על ההסבר והעצה.
אני מקווה שנושא זה ישרת אחרים, אשר שוקלים לשדרג את הממיר/טלויזיה, שיידעו איזה ציוד לבקש.
לאחר ששוחחתי עם נציגת YES (שמצידה ייבשה אותי על הקו כעשר דקות) אשר טענה כי מבירור עם הצוות הטכני אין כל בעיה עם הממיר (ADB 3100sv), היא שלחה אליי היום טכנאי שייבדוק את העניין.
כמובן שהטכנאי הגיע מצוייד מראש עם ממיר חלופי (ADB 3100s), וברגע שראה את הממיר אמר שהוא לא מבין למה שמו ממיר כזה כי זה לא מתאים ויודעים שיש איתו בעיות (ציטוט כמעט מדוייק). בכל אופן הממיר הוחלף (אני מעדיף פחות כבלים מאחורי המזנון), אבל הממיר ה"בעייתי" הושאר (במקומו נלקח הממיר הישן והפשוט).
בסופו של יום אני יכול לומר שיש לי עכשיו 2 ממירים טובים (אחד מהם יחובר למערכת ה-HTPC) ושוב תודה לעופר על ההסבר והעצה.
אני מקווה שנושא זה ישרת אחרים, אשר שוקלים לשדרג את הממיר/טלויזיה, שיידעו איזה ציוד לבקש.
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
-
GoldenDust
- חבר שרק התחיל

ביקשתי מיס להחליף ממיר ישן בחדש עקב קניית פלאזמה. התשובה שקיבלתי היתה - בסדר אבל זה יעלה לך כסף (99 או 149 אני לא זוכר). כעסתי ואיימתי - לא עזר אמרו לי שאם אני מתנתק לפני הזמן יש קנס של כמעט 300 ש"ח. למזלי הייתי חודשיים לפני תום חוזה אז פשוט אמרתי לנציג שיש לי סבלנות, ואכן קצת לפני תום החוזה ביקשתי ישירות מישהו מקשרי לקוחות, ופשוט אמרתי לו שהיתה לי שיחה שהשאירה לי טעם מר, ביקשתי יפה (באמת) שלא ימכור לי סיפורים והבטחות - ואכן הוא אמר שאין בעיה וקיבלתי את הממיר שרציתי (שעליו פתחתי את הנושא הזה), והנחה קטנה בשביל ההרגשה הטובה...
בכל אופן, ממה שקראתי פה זה עניין של מזל - אתה יכול לבקש, לאיים ואז לקבל או פשוט לחכות לרגע הכושר (ולקבל).
בכל מקרה בהצלחה.
בכל אופן, ממה שקראתי פה זה עניין של מזל - אתה יכול לבקש, לאיים ואז לקבל או פשוט לחכות לרגע הכושר (ולקבל).
בכל מקרה בהצלחה.
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
הראשון עם שם החיה
ובשני המתכון המומלץ...
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
או פשוט לנסות לדווח על זה כתקלה - הממיר מוציא תמונה משובשת בחיבור ל-SVIDEO... הם מחוייבים לשלוח טכנאי לפתרון תקלות ללא תשלום.
שלום לכולם,
אני משתמש חדש ומברך את כולם.
ברשותי ממיר של YES מסוג ADB 3100S.
בממיר יש בעייה ספציפית של רעש HUM 50 HZ. גם בתמונה רואים גלים לבנים שעולים בגלל חוסר סנכרון בין הרשת ותדר האנכי.
איך אומרים? זה לא מה שרציתי לשאול......
בממיר הנ"ל יש יציאת רשת שעלפי היצרן יש בה STREAM של MPEG-2. רציתי להשתמש ביציאה לטובת מקליט דיגיטאלי אבל החיבור הנ"ל לא מגיב להתקני רשת אחרים.
יש למישהו הצעה?
תודה מראש............
אני משתמש חדש ומברך את כולם.
ברשותי ממיר של YES מסוג ADB 3100S.
בממיר יש בעייה ספציפית של רעש HUM 50 HZ. גם בתמונה רואים גלים לבנים שעולים בגלל חוסר סנכרון בין הרשת ותדר האנכי.
איך אומרים? זה לא מה שרציתי לשאול......
בממיר הנ"ל יש יציאת רשת שעלפי היצרן יש בה STREAM של MPEG-2. רציתי להשתמש ביציאה לטובת מקליט דיגיטאלי אבל החיבור הנ"ל לא מגיב להתקני רשת אחרים.
יש למישהו הצעה?
תודה מראש............
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: