אבל פה זה לא נגמר-היום הלכתי לקנות תקליטים בחנות "חוד המחט" (בת"א,למי שמכיר) וראיתי שהם מוכרים שם את הפונוסטייג' מנורות של פרוג'קט-לא התאפקתי וקניתי אותו..היד שלי זזה אוטומטית לכרטיס האשראי שלי..חיברתי אותו בהתרגשות בבית-ומה אני אגיד- נופך שונה לסאונד מאשר הקמברידג' הטרנזיסטורי..אני עוד צריך לבחור איזה מהם מתאים לאיזה סוג מוזיקה,ואיזה מהם יתבלט אחד על השני.
מה שהפוסט הזה בעצם אומר-האם גם אתם-ואני מתכוון בעיקר לוותיקים בינכם(אחרי הכל אני חדש יחסית בתחום)-נגועים עדיין בשדרגת האנלוגית? כל הזמן לשפר למצוא את הדברים הקטנים "שעושים את זה" בסאונד האנלוגי? היה לי ויכוח עם חבר שאוהב סאונד אנלוגי בעצמו ומחזיק בפטיפון מדגם היי אנד של טורנס(ברח לי הדגם המדויק),עם הזרוע SME הטובה ביותר של שור,וראש מעולה MC של אודיו טכניקה..החבר הזה טוען שהשיגעון לא יפסיק לי-ומתישהו אני אשדרג את הראש של הפרוג'קט שלי לMC..(יש לי גראדו סילבר MM) וזה לא יגמר בכך..הוא גם אמר לי שזה יגרום לי להיפתח לסוגי מוזיקה שקודם לא אהבתי-כמו ג'ז וקלאסית-שכיום אני לא מסוגל לשמוע-לא משנה אם מויניל/CD/MP3 או הטרניזסטור של אמא שלי..אני אמרתי לו-זה לא יתכן,מוזיקה שאני לא אוהב-החוויה האנלוגית (הנהדרת לכשעצמה) לא תגרום לי לאהוב
אותה,והוא טוען שכן..האם גם אצלכם השקעה בסאונד אנלוגי ברמת הציוד הובילה אתכם לשמוע מוזיקה שלא אהבתם קודם? וגם-אני בעיקר אוהב רוק ופופ וקצת אלקטרוני..יש לי את הרושם(אולי מוטעה) שחלק לא קטן מחובבי "ההרד קור" של הסאונד האנלוגי אוהבים בעיקר ג'ז/בלוז/רוק מתקדם/קלאסית לסוגיו ולא שומעים מוזיקה "קצת" יותר מיינסטרימית בויניל..אם מתוך בוז קל למוזיקה הזאת(אני מדבר על להקות כמו קראפטוורק הקיור, דפש מוד,הסמיתס,וגם פופ של שנות השמונים לסוגיו-יש את הגרועים והמשונים כמו פאלקו(האוסטרי הדפוק מ-ROCK ME AMADEUS)..ויש את הדברים הנחמדים (כמו א-הה ואלפאוויל..פופ כייפי וקל.. זו דעתי)וגם-האם יש אנשים שמחזיקים מערכת ברמת היי אנד (פטיפון של אלפי שקלים,זרוע וראש מהטובים שיש ומגבר/פונו סטייג' היי אנד,CD יקר וכו') ומכריחים את עצמם לשמוע מוזיקה שנחשבת אודיופילית רק בגלל שהיא מהווה רפרנס לבדיקת המערכת שלהם? אני מתכוון,האם הם שומעים את המוזיקה הזאת,למרות שהם בעצם שונאים אותה,רק בשביל לחוות את הדקדקנות האודיופילית במערכת שלהם?רק בגלל שחברים "מבינים" אמרו להם? ואני מתכוון לזמרות ג'אז מסוימות שאת שמן אני לא אזכיר מפאת כבודן,אבל אני אישית לא יכול לשמוע אותן ואת המוזיקה שלהן-גם אם הייתי מחזיק במערכת של אלפי שקלים..ואפילו אם הן מהוות רפרנס למבחנים אודיופילים של מערכות הייאנד..אני עדיין הייתי שומע את אותן סוגי מוסיקה שאני אוהב,ולא מכריח את עצמי לשמוע משהו שלא מתאים לי..
אשמח לשמוע מה אתם חושבים על הנושאים שהעליתי פה.

') javascript:emoticon('
')