נגני DVD ינהלו את הרשתות הביתיות - ולא המחשבים האישיים

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #1 

מתוך TheMarker.
הלינק בטח יחזיק יום או יומיים, כי אח"כ הם חוסמים.

http://www.themarker.com/tmc/archive/ar ... 050808_432

בגדול: הם טוענים כי המחשב האישי לא יתפוס מקום מרכזי בבית, ומכשירי DVD למיניהם (כולל מקליטים וכו') יהפכו למרכזיות המידע.

הסיבות העיקריות:
1. המחשב האישי מסובך הרבה יותר להפעלה, קינפוג ותחזוקה.
2. המחשב האישי יקר הרבה יותר (הרכיבים שלו יקרים ב-86% ממכשירי DVD מובנים).

בגדול אני מסכים לחלוטין עם התפיסה הזו.
מה דעתכם?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #2 

כל העניין נובע מהמנטליות הישראלית. על איכות משלמים וזה לא סוד. המנטליות הישראלית אומרת שאפשר לקנות פורשה 997 911 קרארה החדשה במחיר של סובארו DL Crime.

הציבור הישראלי מתחלק ל-3 חלקים (זו דעתי לפחות).

1. מחיר על חשבון איכות - כאלה שמחפשים את הזול ולא אכפת להם מהאיכות. העיקר שיהיה זול.
2. ממוצעים - כאלה שעושים סקר שוק לפני קניה, משקיעים סכום סביר בעבור ביצועים ברמה מספקת, ולפעמים מוכנים להוסיף כסף בעבור סחורה יותר איכותית.
3. איכות על מחיר - כאלה שמוכנים להשקיע סכום רציני בעבור סחורה איכותית. ושהמחיר לא מהווה פרמטר אצלהם.

הנקודה שאני מנסה להגיע אליה היא שמי שמחפש זול ולא אכפת לו יקנה DVD. ומי שמוכן להשקיע כסף עבור משהו איכותי והוא יודע על מה מדובר ישתמש במחשב.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78879
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 788 פעמים
קיבל תודות: 5395 פעמים

שליחה #3 

Marioman,

לא כל מי שיודע על מה מדובר ומחפש איכות דווקא יבחר ב-HTPC. יש אלטרנטיבות.

בגדול אני מסכים עם הגישה שמחשב ישלוט על הסלון, תקרא לו איך שתקרא לו, אבל הוא לא יהיה מסובך או רחב כמו HTPC שאנחנו מכירים כיום.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

מריו,

השוק שאתה מתאר הוא לא רק הישראלי. זהו השוק העולמי. בכל מקום ישנם צרכנים מסוימים המחפשים מוצרים זולים ככל האפשר, אחרים המחפשים תמורה טובה לכסף, ואחרים המוכנים לשלם כל סכום, בד"כ עבור מיצוב ופיצ'רים HI-ENDיים לחלוטין.

אך אני לא מבין מה קשר שמיטה להר סיני. מדוע אתה מקשר מוצר זול ולא איכותי ל-DVD? הרי ניתן להשיג היום מרכזיות מידע מדהימות, במחיר שהוא לא "מחיר על חשבון איכות" כהגדרתך. למשל, ה-DLINK שסיפרתי עליה לפני כמה חודשים, עולה פחות מ-200$, מדברת WIFI עם הרשת הביתית, תומכת DIVX ושאר ירקות, ונותנת ביצועים מעולים, בהחלט למשתמש הממוצע.

ומדוע אתה טוען ש-HTPC הוא איכותי?
מה לגבי מחשב מבוסס כרטיס מסך Riva TNT עם יציאת קומפוזיט בלבד, זה גם איכותי?
ואיך מחשב כזה יעמוד מול יציאת DVI של מכשיר DVD כמו הדנון שאינני זוכר את דגמו המדויק?

הכתבה דנה בנושא נוחות השימוש ומחיר החומרים בלבד.
מול כל מחשב נתון, תוכל לעולם להעמיד קונפיגורציית EMBEDDED, שתתן את אותה האיכות במחיר נמוך משמעותית.
אחרת, אין כל סיבה לעולם ה-EMBEDDED.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”