סקר הפורמטים מצביע על X264 כאהוד ביותר
אתמול ראיתי באחד האתרים הגדולים שמפיצים תכני HD ברשת באמצעות טורנטים את הסקר הבא :
Favorite HD format?
x264 71%
Xvid 15%
Mpeg2 4%
WMV 7%
other.. 3%
Votes: 5,853
אני חושב שבפורמט "x264" רוב העונים על הסקר חשבו במיוחד על הפורמט mkv כי באותו אתר רוב התכנים של x264 באים בפורמט mkv .
לדעתי יצרני הסטרימרים צריכים להיות ערים לסקרים מן הסוג הזה כי הם קובעים מה הצרכן מצפה לראות כפורמט נתמך בסטרימרים העתידיים .
5853 עונים הם כמות נכבדת של משתמשים שאי אפשר להתעלם ממנה .
Favorite HD format?
x264 71%
Xvid 15%
Mpeg2 4%
WMV 7%
other.. 3%
Votes: 5,853
אני חושב שבפורמט "x264" רוב העונים על הסקר חשבו במיוחד על הפורמט mkv כי באותו אתר רוב התכנים של x264 באים בפורמט mkv .
לדעתי יצרני הסטרימרים צריכים להיות ערים לסקרים מן הסוג הזה כי הם קובעים מה הצרכן מצפה לראות כפורמט נתמך בסטרימרים העתידיים .
5853 עונים הם כמות נכבדת של משתמשים שאי אפשר להתעלם ממנה .
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
זה לא מדוייק. הסקר בא לבדוק היענות לגבי תוכן עצמו שמגיע בפורמט, ולא את הפורמט עצמו.
כלומר, התוכן שמגיע ב-X264 הוא קידוד מחדש, שנדחס לכ-9 ג'יגה (לרוב). מה שזה אומר בעצם זה שרוב המשתתפים בסקר מעדיפים קידודים מחדש ב-X264 שאיכותיים פחות ותופסים פחות שטח אחסון, מאשר החומר בפורמט המקורי אשר יותר איכותי ותופס יותר שטח אחסון.
כלומר, התוכן שמגיע ב-X264 הוא קידוד מחדש, שנדחס לכ-9 ג'יגה (לרוב). מה שזה אומר בעצם זה שרוב המשתתפים בסקר מעדיפים קידודים מחדש ב-X264 שאיכותיים פחות ותופסים פחות שטח אחסון, מאשר החומר בפורמט המקורי אשר יותר איכותי ותופס יותר שטח אחסון.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
מקווה מאוד שזה לא מייצג.
כשאני מתקין MATROSKA במחשב כלשהו, זה הדבר היחיד שעובד כראוי, זה דופק כהוגן את כל שאר הפורמטים.
כשאני מתקין MATROSKA במחשב כלשהו, זה הדבר היחיד שעובד כראוי, זה דופק כהוגן את כל שאר הפורמטים.
כמי שהוריד טרות של תכני HD מUSENET בשנה האחרונה אני יכול להצביע בוודאות על פורמט MKV כשולט ברשת מהסיבה הפשוטה.. הקבוצות שמשחררות את התכנים (החבר'ה שעשו המרה מקבצי HD_DVD ו BLUERAY ל MKV )הם אלו שקבעו את הטרנד. (מבחר ענק + זמני העלאה והורדה קצרים)
קבצי MKV *מאד* איכותיים (מה העניין ?פשוט צריך להוריד דוגמא ולראות..) הן ב 720P והן ב 1080P !
ולא פחות חשוב.. קטנים *משמעותית* בגודלם וזו נקודה חשובה לעניין זמן ההורדה ולמקום איכסון בספרייה שלך.
להלן לינק לתצוגה של מנוע חיפוש על קבוצת הדיון x264 , שימו לב לכמות התכנים שמתחדשים כל כמה שעות..:
http://www.binsearch.info/browse.php?bg ... .hdtv.x264
אני מאד ממליץ על תוכנת newsleecher.com
לאחר בדיקה של כל האחרות זו הבחירה שלי מטעמי נוחות, פשטות ויעילות.
כל מה שאתה צריך זה לספק לתוכנה קובץ NZB מהמנוע-חיפוש שציינתי לעיל והיא כבר תעשה את כל העבודה אוטומטי.
הורדה של כל התוכן, בדיקה ותיקון טעויות (PAR2) אוטומטי , חיבור כל חלקי הRAR והוצאת התוכן מהקובץ הסופי כך שנותר לך בעצם רק להעתיק את הסרט שהורדת לנגן שלך ולצפות בו.
כדי לצפות בקבצי MKV - HD חשוב שהקודק במחשב שלך מעודכן.
ממליץ להסיר את הקודק הקיים שלך ולהתקין את זה:
http://www.free-codecs.com/Combined_Com ... wnload.htm
הוא מציג מצוין *כל* פורמט ולא פוגם בשום קובץ אחר.
לאלו (כמוני) שיש ברשותם נגן/סטרימר בסלון.. שמן הסתם לא מנגן MKV יש צורך להמיר את הקובץ לפורמט AVI
שכן מנוגן על יד כל הנגנים.
התוכנה המהירה והפשוטה להפעלה (וחינמית) היא: STAXRIP
http://www.planetdvb.net/staxrip/
לאלו שמבינים יותר ורוצים לשנות פרמטרים להגדלת האיכות ,הוספת פסי קול וכו.. ממליץ על VIRTUALDUBMOD
שדורשת לימוד קצת יותר מעמיק והבנה בTWEAKING של ENCODERS כמו XVID וגם להפתעתי הרבה.. ה DIVX PRO 6 החדש (משיג במהירות את הXVID.. והאיכות מטמטמת).
המרת MKV HD 720P בגודל ממוצע של 5 ג'יגה לוקחת אצלי כשעה בXVID ואילו בDIVX PRO רק 40 דקות (!)
וזה משום שהתוכנה משתמשת ב2 המעבדים DUAL CORE של המחשב שלי.
8-9 גי'גה של 1080P משהו כמו שעה וחצי.
פלוס 4-5 דקות להחדיר את הפס קול המקורי אם זה AC3 או DTS
נקודה חשובה: אם יש לך קובץ כתוביות של הסרט. ודא ששמו זהה לשם הסרט וכך בתהליך המרה הכתוביות יוטמעו לתוך הודיאו ולא תזדקק לקובץ כתוביות חיצוני.. מה שנקרא .. על הדרך..
עופר: אני לא מבין את החשש שלך מהשתלטות הפורמט הזה
אתה נהנה להוריד במשך שעות על שעות (בהנחה שאתה מחובר ל USENET) או ימים (!) מרשתות שיתוף וטורנטים קבצי ענק של HD DVD ובלוריי?? .. אני לחלוטין לא ואפילו שיש לי חיבור 5MB ADSL
מילת סיום: DVICO 4100 לא מנגן קבצי MKV וזה חבל מאד
כי אז היה נחסך לנו עניין ההמרות ואולי גם ירידה נוספת באיכות.
מקווה שהיבואן ילחץ/יברר עם היצרן מדוע הפורמט לא נכלל ויעדכן את החברים באתר.
ו/או אם יש תאריך עתידי לעידכון תוכנה שכן יאפשר זאת !
קבצי MKV *מאד* איכותיים (מה העניין ?פשוט צריך להוריד דוגמא ולראות..) הן ב 720P והן ב 1080P !
ולא פחות חשוב.. קטנים *משמעותית* בגודלם וזו נקודה חשובה לעניין זמן ההורדה ולמקום איכסון בספרייה שלך.
להלן לינק לתצוגה של מנוע חיפוש על קבוצת הדיון x264 , שימו לב לכמות התכנים שמתחדשים כל כמה שעות..:
http://www.binsearch.info/browse.php?bg ... .hdtv.x264
אני מאד ממליץ על תוכנת newsleecher.com
לאחר בדיקה של כל האחרות זו הבחירה שלי מטעמי נוחות, פשטות ויעילות.
כל מה שאתה צריך זה לספק לתוכנה קובץ NZB מהמנוע-חיפוש שציינתי לעיל והיא כבר תעשה את כל העבודה אוטומטי.
הורדה של כל התוכן, בדיקה ותיקון טעויות (PAR2) אוטומטי , חיבור כל חלקי הRAR והוצאת התוכן מהקובץ הסופי כך שנותר לך בעצם רק להעתיק את הסרט שהורדת לנגן שלך ולצפות בו.
כדי לצפות בקבצי MKV - HD חשוב שהקודק במחשב שלך מעודכן.
ממליץ להסיר את הקודק הקיים שלך ולהתקין את זה:
http://www.free-codecs.com/Combined_Com ... wnload.htm
הוא מציג מצוין *כל* פורמט ולא פוגם בשום קובץ אחר.
לאלו (כמוני) שיש ברשותם נגן/סטרימר בסלון.. שמן הסתם לא מנגן MKV יש צורך להמיר את הקובץ לפורמט AVI
שכן מנוגן על יד כל הנגנים.
התוכנה המהירה והפשוטה להפעלה (וחינמית) היא: STAXRIP
http://www.planetdvb.net/staxrip/
לאלו שמבינים יותר ורוצים לשנות פרמטרים להגדלת האיכות ,הוספת פסי קול וכו.. ממליץ על VIRTUALDUBMOD
שדורשת לימוד קצת יותר מעמיק והבנה בTWEAKING של ENCODERS כמו XVID וגם להפתעתי הרבה.. ה DIVX PRO 6 החדש (משיג במהירות את הXVID.. והאיכות מטמטמת).
המרת MKV HD 720P בגודל ממוצע של 5 ג'יגה לוקחת אצלי כשעה בXVID ואילו בDIVX PRO רק 40 דקות (!)
וזה משום שהתוכנה משתמשת ב2 המעבדים DUAL CORE של המחשב שלי.
8-9 גי'גה של 1080P משהו כמו שעה וחצי.
פלוס 4-5 דקות להחדיר את הפס קול המקורי אם זה AC3 או DTS
נקודה חשובה: אם יש לך קובץ כתוביות של הסרט. ודא ששמו זהה לשם הסרט וכך בתהליך המרה הכתוביות יוטמעו לתוך הודיאו ולא תזדקק לקובץ כתוביות חיצוני.. מה שנקרא .. על הדרך..
עופר: אני לא מבין את החשש שלך מהשתלטות הפורמט הזה
אתה נהנה להוריד במשך שעות על שעות (בהנחה שאתה מחובר ל USENET) או ימים (!) מרשתות שיתוף וטורנטים קבצי ענק של HD DVD ובלוריי?? .. אני לחלוטין לא ואפילו שיש לי חיבור 5MB ADSL
מילת סיום: DVICO 4100 לא מנגן קבצי MKV וזה חבל מאד
מקווה שהיבואן ילחץ/יברר עם היצרן מדוע הפורמט לא נכלל ויעדכן את החברים באתר.
ו/או אם יש תאריך עתידי לעידכון תוכנה שכן יאפשר זאת !
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 195 פעמים
לאחרונה נתקלתי בפורומים של Doom9 בשיפור חדש ל-X264 העונה לתואר Loseless.
האם אותן קבוצות משתמשות ב-X264 Loseless (לפי גודל המקור וגודל התוצר אני מניח שלא, אבל אולי אתבדה) ?
האם אותן קבוצות משתמשות ב-X264 Loseless (לפי גודל המקור וגודל התוצר אני מניח שלא, אבל אולי אתבדה) ?
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.
- dragonflyXXL
- חבר ותיק

- תגובות: 1039
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
dizingof,
כמה הערות:
1. בהמרה ל-AVI כמו שציינת אתה מאבד דור נוסף בערוץ הוידאו, דבר שהוא הכרחי לסטרימרים מהדור הקודם אבל לחלוטין לא הכרחי לדור ה-4100 ודומיו. בכל תהליך המרה כזה אתה גורע מהאיכות של התוכן, וזה לא משנה כמה הוא מהיר, איכותי או חסכוני.
2. עד כמה שאני יודע Stax, המפתח שמאחורי StaxRip, זנח את הפרוייקט לפני הרבה מאוד זמן ולכן הייתי מציע לנסות גם פתרונות אחרים, יותר עדכניים.
3. אני מסכים איתך בהבחנה שקונטיינר MKV זוכה להצלחה מרובה בקרב קבוצות השחרור וקובע את הטרנד, אבל אתה מתעלם מעניין שכבר צויין בעבר (ואני נוטה להסכים) והוא הבעייתיות הטכנית של פורמט ה-MKV וחוסר הסטנדרט במבנה שלו. אתה צריך להבין שהפורמט אומנם מאוד פופולרי אבל גם עדיין בתהליך פיתוח די אינטנסיבי - דבר שבהכרח מונע או לפחות מעכב את אימוץ הפורמט ע"י יצרני חומרה.
בנוסף, אמנם לפעמים די קשה להבחין בהבדלים בין TS ל-MKV ל-AVI, אבל במערכות הקרנה high-end ההבדלים הרבה יותר משמעותיים ונכון להיום ככל שהתוכן שלך יותר קרוב למקור הוא עדיין נראה (ונשמע) יותר טוב, כך שאני מבין גם את הגישה של עופר ואת הנטייה שלו להעדיף פורמט יותר סטנדרטי, ושעבר פחות המרות.
כמה הערות:
1. בהמרה ל-AVI כמו שציינת אתה מאבד דור נוסף בערוץ הוידאו, דבר שהוא הכרחי לסטרימרים מהדור הקודם אבל לחלוטין לא הכרחי לדור ה-4100 ודומיו. בכל תהליך המרה כזה אתה גורע מהאיכות של התוכן, וזה לא משנה כמה הוא מהיר, איכותי או חסכוני.
2. עד כמה שאני יודע Stax, המפתח שמאחורי StaxRip, זנח את הפרוייקט לפני הרבה מאוד זמן ולכן הייתי מציע לנסות גם פתרונות אחרים, יותר עדכניים.
3. אני מסכים איתך בהבחנה שקונטיינר MKV זוכה להצלחה מרובה בקרב קבוצות השחרור וקובע את הטרנד, אבל אתה מתעלם מעניין שכבר צויין בעבר (ואני נוטה להסכים) והוא הבעייתיות הטכנית של פורמט ה-MKV וחוסר הסטנדרט במבנה שלו. אתה צריך להבין שהפורמט אומנם מאוד פופולרי אבל גם עדיין בתהליך פיתוח די אינטנסיבי - דבר שבהכרח מונע או לפחות מעכב את אימוץ הפורמט ע"י יצרני חומרה.
בנוסף, אמנם לפעמים די קשה להבחין בהבדלים בין TS ל-MKV ל-AVI, אבל במערכות הקרנה high-end ההבדלים הרבה יותר משמעותיים ונכון להיום ככל שהתוכן שלך יותר קרוב למקור הוא עדיין נראה (ונשמע) יותר טוב, כך שאני מבין גם את הגישה של עופר ואת הנטייה שלו להעדיף פורמט יותר סטנדרטי, ושעבר פחות המרות.