vitalyi כתב:
בפרוש לא! לכל צבע של ספקטרום יש תדירות משלו, ולא ניתן לקבל תדירות "חדשה" במסגרת אופטיקה ליניארית (חיבור תדירויות). ראית צבעי הספקטרום ש"מתקבלים" מערבוב של צבעים מסוימים וראית הצבעים שלא קיימים בספקטרום בכלל (חום, למשל) היא פרשנות של מוח ותו לא.
...
צר לי, אבל אני חולק עליך. רשתית העין מכילה תאים הרגישים לצבע ותאים הרגישים לעוצמת אור. אלא שרגישים לצבע מתחלקים לשלושה: רגישים לאדום, רגישים לירוק ורגישים לכחול.
תאים שריגישים לאדום מעבירים את אורך הגל שנחשב לאדום ומנחיתים את כל שאר התדרים. זה נעשה בצורה הדרגתית ממש כמו פילטר כך שככל שהתדר רחוק יותר (גבוהה יותראו נמוך יותר) מאדום כך הוא מונחת יותר. וכך לגבי ירוק וכחול.
תאים שרגישים לעוצמה מעבירים את כל התחום הנראה מאדום ועד כחול.
כאשר ישנו אורך גל שהוא בין אדום לירוק הוא מונחת ע"י תאים רגישים לאדום במידה מסויימת ומונחת במידה אחרת ע"י תאים הרגישים לירוק (בהתאם למרחק מהם) כך שהוא נראה לנו כשילוב של שני הצבעים (למרות שהתדר הזה הוא לא אדום ולא ירוק) ולכן תדר יחיד יראה לנו: אדום בלבד, שילוב של אדום וירוק (על גווניו), ירוק בלבד, שילוב של ירוק וכחול (על גווניו), כחול בלבד, ושילוב של כחול ואדום על גווניו (כפי שאמרתי מקודם תדרים מעל כחול מתחזים לאדום כיוון שהם נקלטים ע"י התאים הרגישים לאדום).
חום לא יכול להראות כתדר יחיד כיוון שהוא מורכב משלושת צבעי היסוד (כלומר המבנה הספקטראלי שלו כולל את שלושת התדרים ולא רק שני תדרים סמוכים.
ניתן להגיע לכל הצבעים הנראים לעין ע"י שילוב של שלושת הצבעים (אדום ירוק וכחול) בעוצמות שונות, או במילים אחרות ע"י שלושה תדרים בלבד, פשוט כי כך זה נקלט בסופו של דבר אצלנו.
ישנם יצורים אחרים (אני חושב שחרקים מסויימים, אולי דבורים) שלהם יש רגישות ליותר משלושה תדרים, מה שמרחיב להם במימד אחד, או יותר, את מגוון הצבעים. אני לא יודע להגיד אם הרגישות שלהם בתחום שכן נראה על ידינו הוא באותם תדרים בדיוק.
I don´t know half of you half as well as I should like, and I like less than half of you half as well as you deserve. Bilbo Baggins, TLOTR-TFOTR