כבל קומפוננט זה בעצם כבל קומפוזיט?
- ישראל123
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 944
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
לאzovirax כתב:חיפשתי באינטרנט כבל קומפוננט ולא מצאתי.
אמרו לי שזה בעצם כבל קומפזיט אדום שחור צהוב.
זה נכון?...
הנה כך נראה כבל קומפוננט ויש גם מדריך באתר תעיין בו
http://www.pompa.co.il/Product.asp?Pid= ... ap&lang=he
מת"ל עיסקיים בחברת מירס
התנגדויות שונות
אם אני לא טועה לכבל קומפוננט יש התנגדות של 75 אוהם, לכל אחד מהסיבים שלו.
לכבלי RCA יש עבור הווידאו 75 אוהם, ועבור כל אחד מאודיו 50 אוהם. (ככה לפחות זה היה בכבל שניסיתי איתו).
כאשר השתמשתי בכבל RCA של בערך 2 - 3 מטרים, בתור קומפוננט, בצורה זמנית, למשך יום - יומיים, ראו הרבה יותר טוב מקומפוזיט, אבל היו Ghosting והפרעות. הן נעלמו במעבר לכבל קומפוננט "אמיתי".
(זה היה פעם, לפני 4 שנים, מדי וי די 575 של פיוניר וטלוויזיית טושיבה 32" רחבה).
לכבלי RCA יש עבור הווידאו 75 אוהם, ועבור כל אחד מאודיו 50 אוהם. (ככה לפחות זה היה בכבל שניסיתי איתו).
כאשר השתמשתי בכבל RCA של בערך 2 - 3 מטרים, בתור קומפוננט, בצורה זמנית, למשך יום - יומיים, ראו הרבה יותר טוב מקומפוזיט, אבל היו Ghosting והפרעות. הן נעלמו במעבר לכבל קומפוננט "אמיתי".
(זה היה פעם, לפני 4 שנים, מדי וי די 575 של פיוניר וטלוויזיית טושיבה 32" רחבה).
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 35089
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 650 פעמים
מנסיון שלי התקבלה תמונה כחולה...eldad_z כתב:מניסיון, חיבור של 3 כבלים (2 RCA שמיועדים בכלל לסאונד סטריאופוני וCOMPOSITE-1 ) למטרת COMPONENT הניב תוצאות מעולות, ואני מדבר על כבלים ישנים באיכות נמוכה!...
אסל בסל...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46372
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
הדבר הכי חשוב בכבל קומפוננט הוא עכבה של 75ohms - זה יתרום למניעת בעיות בתדרים הגבוהים, רעשים ורפלקציות.
חשיבות העכבה עולה ככל שאורך הכבל גודל.
חשיבות העכבה עולה ככל שאורך הכבל גודל.
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
כן זה בערך נכון, חלק מהמידע כאן שגוי.zovirax כתב:חיפשתי באינטרנט כבל קומפוננט ולא מצאתי.
אמרו לי שזה בעצם כבל קומפזיט אדום שחור צהוב.
זה נכון?...
מדובר בשלושה כבלי COMPSITE רגילים של וידאו, אין שום הבדל. האיכות כבר תיקבע כמו בכל כבל אנלוגי לפי הכבל עצמו. למרחקים קצרים שווה לבדוק כבל זול קיים (כמו כבל וידאו שמקבלים עם כרטיס מסך סביר או DVD).
כמו שאמרו חשוב שהכבל (בעצם שלושה) יהיה כבל וידאו (צהוב) ולא כבל אודיו מה שאומר התנגדות של 75 OHMS (גם כבל קואקסלי).
- ice2k
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 960
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
קודם כל תבדוק את האיכות, שום דבר לא מבטיח איכות טובה אפילו אם המרחק קצר.
תבדוק ששלושת הכבלים הם גם 75 אוהם או קואקסלים ולאחידות באיכות כדאי ששלושתם יהיו זהים.
כל עוד הכבלים לא דקיקים מדי אני מאמין שתקבל איכות טובה באורך כבלים של מטר (רק שוב תבדוק שהכבלים גם נראים "בריאים" ולא רזים מדי).
תבדוק ששלושת הכבלים הם גם 75 אוהם או קואקסלים ולאחידות באיכות כדאי ששלושתם יהיו זהים.
כל עוד הכבלים לא דקיקים מדי אני מאמין שתקבל איכות טובה באורך כבלים של מטר (רק שוב תבדוק שהכבלים גם נראים "בריאים" ולא רזים מדי).
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר: