רגע רגע רגע,, אני צריך סדר בכל העיניין של HTPC, עזרה!
-
compman112
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2593
- נתן תודות: 39 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אוקיי עד עכשיו אני לא הצלחתי לבחור כרטיס מסך & טלוויזית LCD .
אני מתכנן להציב את הטלוויזיה בחדר שלי במרחק צפייה של 1.9.
אני רוצה לחבר את המחשב אליו.
כל התוכנות של מדיה סנטר, תומכות HDTV? או שצריך להפעילן באמעצות BSplayer לדוגמא כדי שיפעלו כראוי בטלוויזיה?
ותרגום? זה עובד כמו שצריך עם VobSUB?
צריך כרטיס מסך תומך HD שמה צריך להיות נתון במפרט שלו? אפשר כרטיס מסך תומךH264 ומעבד חד ליבה? או חובה כפול ליבה?
רמקולים: לצערי כרגע של המחשב, מחוברים ישירות לטלויזיה או פועלים דרך המחשב?
בשביל שתהיה אפשרות של DTS,DD51 צריך כרטיס קול חדש? כרגע שלי מובנה על הלוח אם
Lanparty UT nF4 Ultra-D
הרמקולים Z-640, אני אצטרך כרטיס קול תומך בכל הקידודים הנ''ל? או שהרמקולים לא תומכים בזה ?
תודה אני בבלאגן רציני.
compman112
כל התוכנות של מדיה סנטר, תומכות HDTV? או שצריך להפעילן באמעצות BSplayer לדוגמא כדי שיפעלו כראוי בטלוויזיה?
צריך כרטיס מסך תומך HD שמה צריך להיות נתון במפרט שלו? אפשר כרטיס מסך תומךH264 ומעבד חד ליבה? או חובה כפול ליבה?
Lanparty UT nF4 Ultra-D
הרמקולים Z-640, אני אצטרך כרטיס קול תומך בכל הקידודים הנ''ל? או שהרמקולים לא תומכים בזה ?
תודה אני בבלאגן רציני.
compman112
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אוקיי עד עכשיו אני לא הצלחתי לבחור כרטיס מסך & טלוויזית LCD .
*** כן. צריך רק להתקין במערכת ההפעלה קודקים מתאימים (מתיש ומתסכל אבל אפשרי). אני צופה בסרטי DIVX/XVID וגם בסרטי X.264 באיכות 720P מתוך הויסטה מדיה סנטר בלי שום בעייה.
*** עובד מצויין, כולל כתוביות SRT.
צריך כרטיס מסך תומך HD שמה צריך להיות נתון במפרט שלו?
*** ממש לא חובה, מה גם שהנושא של קידוד HD ע"י כרטיס המסך עדיין בחיתוליו ולא הוצג עד עכשיו פתרון לניגון סרטי HD יחד עם כתוביות SRT תוך כדי קידוד בחומרה (המערכת עוברת לקידוד בתוכנה ברגע שמוסיפים כתוביות). הכל נעשה בתוכנה, ולכן עדיף לדעתי להשקיע במעבד חזק (ושוב, לא צריכים מעבד על, אלא רק חזק, למשל AMD Athlon 64 x2 4200).
אפשר כרטיס מסך תומךH264 ומעבד חד ליבה? או חובה כפול ליבה?
*** לסרטי HD באיכות של עד 720P ניתן גם עם חד ליבה לא ישן מדי (נגיד, פנטיום 4 במהירות 2 ג'יגהרץ ומעלה). לסרטים באיכות 1080P (יש היצע די דל של סרטים כאלה כרגע) צריך מעבד כפול ליבה חזק.
*** אתה יכול לחבר את המחשב גם לרמקולים של המחשב וגם לכניסת האודיו של טלוויזיית ה-LCD.
Lanparty UT nF4 Ultra-D
*** יש לוחות אם עם תמיכה מובנית באודיו לעד 7.1 רמקולים. יש כרטיסים ייעודיים, שעושים את החיים יותר קלים מבחינת קידודים והמרות, עולים באזור ה-500 שקל. לעניות דעתי, ממש לא חובה.
*** נסה לעבוד עם המובנה הנוכחי שיש לך, ואם לא תהיה מרוצה, תמיד אפשר להוסיף כרטיס ייעודי.
*** כן. צריך רק להתקין במערכת ההפעלה קודקים מתאימים (מתיש ומתסכל אבל אפשרי). אני צופה בסרטי DIVX/XVID וגם בסרטי X.264 באיכות 720P מתוך הויסטה מדיה סנטר בלי שום בעייה.
*** עובד מצויין, כולל כתוביות SRT.
צריך כרטיס מסך תומך HD שמה צריך להיות נתון במפרט שלו?
*** ממש לא חובה, מה גם שהנושא של קידוד HD ע"י כרטיס המסך עדיין בחיתוליו ולא הוצג עד עכשיו פתרון לניגון סרטי HD יחד עם כתוביות SRT תוך כדי קידוד בחומרה (המערכת עוברת לקידוד בתוכנה ברגע שמוסיפים כתוביות). הכל נעשה בתוכנה, ולכן עדיף לדעתי להשקיע במעבד חזק (ושוב, לא צריכים מעבד על, אלא רק חזק, למשל AMD Athlon 64 x2 4200).
אפשר כרטיס מסך תומךH264 ומעבד חד ליבה? או חובה כפול ליבה?
*** לסרטי HD באיכות של עד 720P ניתן גם עם חד ליבה לא ישן מדי (נגיד, פנטיום 4 במהירות 2 ג'יגהרץ ומעלה). לסרטים באיכות 1080P (יש היצע די דל של סרטים כאלה כרגע) צריך מעבד כפול ליבה חזק.
*** אתה יכול לחבר את המחשב גם לרמקולים של המחשב וגם לכניסת האודיו של טלוויזיית ה-LCD.
Lanparty UT nF4 Ultra-D
*** יש לוחות אם עם תמיכה מובנית באודיו לעד 7.1 רמקולים. יש כרטיסים ייעודיים, שעושים את החיים יותר קלים מבחינת קידודים והמרות, עולים באזור ה-500 שקל. לעניות דעתי, ממש לא חובה.
*** נסה לעבוד עם המובנה הנוכחי שיש לך, ואם לא תהיה מרוצה, תמיד אפשר להוסיף כרטיס ייעודי.
-
compman112
-
- חבר ותיק

מספר שאלות נוספות.
1. אם כך, אם הנושא של כרטיסי מסך שעדין לא התפתחו מבחינת תמיכה שלהם בH264, עדיף מעבד כפול ליבה וכרטיס מסך להשאיר את הנוכחי?
2. האם זה לא משנה איזה כרטיס מסך, הרזולציה\איכות שלו תהיה אותו דבר? X800GTO2 : יספק את האיכות התמונה הטובה החדה לטלויזית LCD?
3. אז מעבד כפול ליבה יצליח לסחוב H264 בלי קרטועים בנוסף לקודקים והגדרות מתאימות?
4. איזה תוכנה מדיה סנטר הכי טובה ועדיפה יש?
5. האם ניתן לחבר את היס מקס לשני טלויזיות? או איכשהו לקלוט את הערוצים למחשב שלי שישודר בטלויזיה הנוספת?
6. בזמן שחיפשתי באתר של ATI את הכרטיס מסך שלי, מצאתי X800 אך לא שלי
http://ati.amd.com/products/radeonx800/specs.html
בדגם הזה יש כל מיני : SmartShader™ HD , SmoothVision™ HD , HyperZ™ HD, VideoShader™ HD
מה התכונות הללו? לא עדיף שיהיו בכרטיחס מסך חדש? או שזה לא עקרוני ?
תודה רבה
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
1. לדעתי כן, כדאי לחכות עם הכרטיס מסך.
2. מניח שהתכוונת לכרטיס מבוסס ATI X800 צ'יפסט. לא צריכה להיות בעייה. גם אם הכרטיס הוא לא הכי חדש שיש, עדיין מדובר בכרטיס מסך מודרני ומצויין שייתן לך איכות תמונה מעולה.
3. כן.
4. פה הדעות חלוקות מאוד. מדיה פורטל ידועה כהכי מסובכת לקינפוג, אך עם זאת הכי גמישה. לויסטה מדיה סנטר יש את העיצוב הכי נקי ונוח לשימוש וגם האינטרגרציה שמיקרוסופט עשתה עם YES נוחה מאוד, אך התוכנה סגורה יחסית וכמעט לא ניתנת לקינפוג. אני משתמש בה ודי מרוצה, יחסית... SAGE TV מאוד פופולרית כאן ונחשבת גם למצויינת, אולם יש הרבה שלא מרוצים מהעיצוב שלה. GBPVR גם נחשבת טובה, אך העיצוב שלה די בסיסי. בגדול כל התוכנות עושות את העבודה, צריך פשוט לנסות ולראות...
5. עד כמה שידוע לי לא ניתן להוציא מהיס מקס את שני ה"פענוחים" שלו, יש לו יציאה אחידה (כלומר אין לו "2 מסכים"), ואותה אתה כמובן יכול לחבר לכמה מסכים, אבל לא תוכל לראות שני ערוצים שונים.
6. לא עקרוני. בד"כ בכרטיס מסך חדש יותר יש פיתוחים חדשים ועוד יותר טובים.
2. מניח שהתכוונת לכרטיס מבוסס ATI X800 צ'יפסט. לא צריכה להיות בעייה. גם אם הכרטיס הוא לא הכי חדש שיש, עדיין מדובר בכרטיס מסך מודרני ומצויין שייתן לך איכות תמונה מעולה.
3. כן.
4. פה הדעות חלוקות מאוד. מדיה פורטל ידועה כהכי מסובכת לקינפוג, אך עם זאת הכי גמישה. לויסטה מדיה סנטר יש את העיצוב הכי נקי ונוח לשימוש וגם האינטרגרציה שמיקרוסופט עשתה עם YES נוחה מאוד, אך התוכנה סגורה יחסית וכמעט לא ניתנת לקינפוג. אני משתמש בה ודי מרוצה, יחסית... SAGE TV מאוד פופולרית כאן ונחשבת גם למצויינת, אולם יש הרבה שלא מרוצים מהעיצוב שלה. GBPVR גם נחשבת טובה, אך העיצוב שלה די בסיסי. בגדול כל התוכנות עושות את העבודה, צריך פשוט לנסות ולראות...
5. עד כמה שידוע לי לא ניתן להוציא מהיס מקס את שני ה"פענוחים" שלו, יש לו יציאה אחידה (כלומר אין לו "2 מסכים"), ואותה אתה כמובן יכול לחבר לכמה מסכים, אבל לא תוכל לראות שני ערוצים שונים.
6. לא עקרוני. בד"כ בכרטיס מסך חדש יותר יש פיתוחים חדשים ועוד יותר טובים.
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
כרטיסי מסך חדשים מסידרה 8500-8600 מורידים מהמעבד עבודה בפענוח 264 (יש כבר כמה סקירות באתרי חומרה בעולם שמראות את זה) אבל כרגע רק תחת ויסטה. דרייבר ל XP שעושה את אותה עבודה לא יצא עדיין. עם כרטיס כזה מספיק מעבד חד ליבה ישן בתנאי שאתה מתקין ויסטה וזה עקרונית לא מומלץ... בטח לא עם חומרה ישנה. אז זו ביצה ותרנגולת.
מצד שלישי אפשר לחיות לא רע עם חומרה ישנה אפילו עם MKV 264 1080P שהם הקשים ביותר להצגה היום:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=17
מצד שלישי אפשר לחיות לא רע עם חומרה ישנה אפילו עם MKV 264 1080P שהם הקשים ביותר להצגה היום:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&start=17
Enjoy the Silence
-
compman112
-
- חבר ותיק

בעצם מה שאני צריך לנסות זה לפרמט את C, ולהתקין כמו שרשום שם?
כי יש לי בלאגן במחשב עם כל הקודקים, לפרמט ולבדוק?
איזה תוכנות מדיה סנטר יש כיום? ואיך אני בוחר בין כל המבחר?
כי יש לי בלאגן במחשב עם כל הקודקים, לפרמט ולבדוק?
איזה תוכנות מדיה סנטר יש כיום? ואיך אני בוחר בין כל המבחר?
-
compman112
-
- חבר ותיק

Windows media center1 - זה רק לסרטים וכדומה? איןם אפשרות להתקין עליו משחקים וכו'?
2. יש אפשרות שיהיה מותקן על מחשב שני מערכות? XP ו ^ ?
3 . איזה עוד אופציות יש, בנתים רק לצפייה בסרטים לא להקלטה ווכו'?
4. יש אפשרות נגיד לSEGA שהבנתי שזה בעיקר להקלטות אבל עדין לעקרון, לקנות שלט ?
2. יש אפשרות שיהיה מותקן על מחשב שני מערכות? XP ו ^ ?
3 . איזה עוד אופציות יש, בנתים רק לצפייה בסרטים לא להקלטה ווכו'?
4. יש אפשרות נגיד לSEGA שהבנתי שזה בעיקר להקלטות אבל עדין לעקרון, לקנות שלט ?
- OferL
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3906
- נתן תודות: 323 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
1. MCE רץ על מע. הפעלה XP. אפשר להפעיל משחקים אחרי שיוצאים מממשק MC
2. כן
3. SAGE, EDIA, MEEDO,GBPVR ועוד - חפש מאמר+שרשורים רבים בנושא
4. כמעט כל שלט עובד על SAGE כולל שלט MCE
SAGE הוא לא בעיקר להקלטות אלא להכל.
2. כן
3. SAGE, EDIA, MEEDO,GBPVR ועוד - חפש מאמר+שרשורים רבים בנושא
4. כמעט כל שלט עובד על SAGE כולל שלט MCE
SAGE הוא לא בעיקר להקלטות אלא להכל.
Enjoy the Silence
-
compman112
-
- חבר ותיק

עדיף ויסטה מדיה סנטר?
מה ההבדל בין המערכת הזאת] לבין תוכנות של HTPC לדוגמה SAGE, EDIA, MEEDO,GBPVR, 'my movies?
מה ההבדל בין המערכת הזאת] לבין תוכנות של HTPC לדוגמה SAGE, EDIA, MEEDO,GBPVR, 'my movies?
-
compman112
-
- חבר ותיק

My movies לא נחשב?
-
compman112
-
- חבר ותיק