מקבילה מודרנית לטלויזיה ישנה (סמסונג EH5000)
היי,
כרגע אני עם טלויזיה סמסונג UA46EH5000M (בת ~6.5).
מעוניין להבין מה המקבילה המודרנית.
בעיקר מעוניין לוודא שלא ארכוש טלויזיה שנופלת באחד הפרמטרים ה״מקובלים״, לדוגמת ניגודיות, אחידות שחורים, זויות צפיה.
הכיוון כרגע הוא לשדרג מ-46״ לגודל 65״ (מרחק צפיה של כ- 3.7 מטרים).
עיקר הצפיה היא בתכני עידן + באמצעות אנטנה, ונטפליקס.
(חלק מהזמן צפיה באתרים של ערוצים 12 / 13 דרך מחשב. מיעוט מהזמן שימוש כצג מחשב עבור דפדפן, ולעיתים רחוקות שימוש בסטרימר ישן).
האם טלויזיות רמת כניסה יתנו איכות עדיפה על הטלויזיה הנוכחית?
האם יש צורך ברמת ביניים? (לדוגמה LG SK8500, חשש מ- ״איכות שחורים״, או NU8000, חשש מבעיית התקתוקים ונותן השירות - האם יש פרמטרים בהם הן נופלות מהטלויזיה הנוכחית?)
תודה מראש
כרגע אני עם טלויזיה סמסונג UA46EH5000M (בת ~6.5).
מעוניין להבין מה המקבילה המודרנית.
בעיקר מעוניין לוודא שלא ארכוש טלויזיה שנופלת באחד הפרמטרים ה״מקובלים״, לדוגמת ניגודיות, אחידות שחורים, זויות צפיה.
הכיוון כרגע הוא לשדרג מ-46״ לגודל 65״ (מרחק צפיה של כ- 3.7 מטרים).
עיקר הצפיה היא בתכני עידן + באמצעות אנטנה, ונטפליקס.
(חלק מהזמן צפיה באתרים של ערוצים 12 / 13 דרך מחשב. מיעוט מהזמן שימוש כצג מחשב עבור דפדפן, ולעיתים רחוקות שימוש בסטרימר ישן).
האם טלויזיות רמת כניסה יתנו איכות עדיפה על הטלויזיה הנוכחית?
האם יש צורך ברמת ביניים? (לדוגמה LG SK8500, חשש מ- ״איכות שחורים״, או NU8000, חשש מבעיית התקתוקים ונותן השירות - האם יש פרמטרים בהם הן נופלות מהטלויזיה הנוכחית?)
תודה מראש
@KZ
·
קשה לדעת, היות והטלויזיה די ישנה כך שהפרמטרים שבהם נמדדים הטלויזיות היום הם שונים.
היא מעידן טרום-4K וטרום-HDR.
לכן כל טלויזיה בסיסית תתן טווח צבעים רחב יותר בתוכן HDR.
מצד שני בתוכן HD/SD, טלויזיה יותר חדשה יכולה לתת צבעים ״דהויים״ יותר.
טלויזיה ברמת ביניים כבר תתן לך איכות תמונה משמעותית טובה יותר מטלויזיה בסיסית.
השאלה כבר לא אם היא תהיה יותר טובה מהטלויזיה הנוכחית שלך.
אלא האם אתה רוצה טלויזיה שמראה תמונה ״בסדר״ או טלויזיה שמראה תמונה ״מצוינת״?
נ.ב.
אגב זה שיש בעיות במסכים ברמת ביניים, לא אומר שאין בעיות במסכים ברמה בסיסית.
רואים בהם הרבה פחות טוב, לכן אולי הציפיה מהם פחות גבוהה.
אבל אם תקנה מסך ברמת כניסה, אל תצפה שהוא יציג תמונה מושלמת (ללא בעיות). הוא לא.
·
קשה לדעת, היות והטלויזיה די ישנה כך שהפרמטרים שבהם נמדדים הטלויזיות היום הם שונים.
היא מעידן טרום-4K וטרום-HDR.
לכן כל טלויזיה בסיסית תתן טווח צבעים רחב יותר בתוכן HDR.
מצד שני בתוכן HD/SD, טלויזיה יותר חדשה יכולה לתת צבעים ״דהויים״ יותר.
טלויזיה ברמת ביניים כבר תתן לך איכות תמונה משמעותית טובה יותר מטלויזיה בסיסית.
השאלה כבר לא אם היא תהיה יותר טובה מהטלויזיה הנוכחית שלך.
אלא האם אתה רוצה טלויזיה שמראה תמונה ״בסדר״ או טלויזיה שמראה תמונה ״מצוינת״?
נ.ב.
אגב זה שיש בעיות במסכים ברמת ביניים, לא אומר שאין בעיות במסכים ברמה בסיסית.
רואים בהם הרבה פחות טוב, לכן אולי הציפיה מהם פחות גבוהה.
אבל אם תקנה מסך ברמת כניסה, אל תצפה שהוא יציג תמונה מושלמת (ללא בעיות). הוא לא.
mdk_25
תודה על התגובה.
אני מבין שטלויזיה ברמת ביניים תיתן איכות תמונה טובה יותר מטלויזיה ברמת כניסה. גם ברור לי שיש בעיות בטלויזיות בכל הרמות.
החשש העיקרי שלי הוא דווקא כן בהשוואה לטלויזיה הנוכחית, בעיקר בתכני עידן פלוס, שזה התוכן העיקרי.
אני (ושאר בני הבית) רגיל לטלויזיה הנוכחית, כך שטלויזיה גדולה יותר שתיתן איכות דומה/עדיפה כנראה תתאים, גם אם יש טלויזיות עדיפות בהרבה.
אם היא תיתן איכות נחותה מהטלויזיה הנוכחית זה יהיה מבאס, ובמקרה כזה אעדיף להשאר עם הנוכחית ו/או לשקול דגמים אחרים (אולי סוני XF9005. השמועה אומרת שהיא ספגה ירידת מחיר משמעותית).
הטלויזיה הנוכחית מספקת אותי. אני לא לחוץ על שדרוג. טלויזיה גדולה יותר יכולה להיות נחמדה, אבל אם איכות התמונה נחותה בפרמטרים מסויימים זה פשוט לא שווה לי את זה.
תודה על התגובה.
אני מבין שטלויזיה ברמת ביניים תיתן איכות תמונה טובה יותר מטלויזיה ברמת כניסה. גם ברור לי שיש בעיות בטלויזיות בכל הרמות.
החשש העיקרי שלי הוא דווקא כן בהשוואה לטלויזיה הנוכחית, בעיקר בתכני עידן פלוס, שזה התוכן העיקרי.
אני (ושאר בני הבית) רגיל לטלויזיה הנוכחית, כך שטלויזיה גדולה יותר שתיתן איכות דומה/עדיפה כנראה תתאים, גם אם יש טלויזיות עדיפות בהרבה.
אם היא תיתן איכות נחותה מהטלויזיה הנוכחית זה יהיה מבאס, ובמקרה כזה אעדיף להשאר עם הנוכחית ו/או לשקול דגמים אחרים (אולי סוני XF9005. השמועה אומרת שהיא ספגה ירידת מחיר משמעותית).
הטלויזיה הנוכחית מספקת אותי. אני לא לחוץ על שדרוג. טלויזיה גדולה יותר יכולה להיות נחמדה, אבל אם איכות התמונה נחותה בפרמטרים מסויימים זה פשוט לא שווה לי את זה.
@KZ
·
אני מבין אותך, הבעיה היא שאין לי מספיק מידע על הדגם שלך כדי לדעת מה בדיוק איכות התמונה בו.
במיוחד בתכנים באיכות נמוכה יותר: HD/SD
אגב, דגמי XF9005 מתחילים להגמר במלאי, הייתי מזדרז במקומך אם אתה רוצה להספיק לקנות אחד. (גם אלה שמופיעים בזאפ חלקם כבר לא במלאי)
·
אני מבין אותך, הבעיה היא שאין לי מספיק מידע על הדגם שלך כדי לדעת מה בדיוק איכות התמונה בו.
במיוחד בתכנים באיכות נמוכה יותר: HD/SD
אגב, דגמי XF9005 מתחילים להגמר במלאי, הייתי מזדרז במקומך אם אתה רוצה להספיק לקנות אחד. (גם אלה שמופיעים בזאפ חלקם כבר לא במלאי)
עדכון:
הוזמנה סוני XF9005 בגודל 65".
אני מוכרח להודות שאני בספק אם אראה הבדל בינה לבין טלויזיות זולות יותר, בעיקר בגלל התכנים / מקורות בהם אני צופה, אבל איכשהו נסחפתי והזמנתי את הדגם הזה.
אני רק מקווה שהאיכות בתכני HD/SD (עידן פלוס) לא תיפול מהטלויזיה הנוכחית (שהאיכות הירודה לא תצרום בגלל העליה בגודל הטלויזיה).
בכל מקרה, תודה על העזרה
הוזמנה סוני XF9005 בגודל 65".
אני מוכרח להודות שאני בספק אם אראה הבדל בינה לבין טלויזיות זולות יותר, בעיקר בגלל התכנים / מקורות בהם אני צופה, אבל איכשהו נסחפתי והזמנתי את הדגם הזה.
אני רק מקווה שהאיכות בתכני HD/SD (עידן פלוס) לא תיפול מהטלויזיה הנוכחית (שהאיכות הירודה לא תצרום בגלל העליה בגודל הטלויזיה).
בכל מקרה, תודה על העזרה